Vindsvåning i mysigt gårdshus

Såld

Vindsvåning i mysigt gårdshus

 • Midsommarkransen
 • Tegelbruksvägen 8C
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm
6.690.000 KR
arrow down icon

Midsommarkransen

Vindsvåning i mysigt gårdshus

 • Tegelbruksvägen 8C
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm

I ett vackert gårdshus på en grönskande innergård finner du denna unika vindsvåning. Här bor du med en härlig trädgård utanför fönstret vilket ger en mysig villakänsla. Lägenheten är smakfullt helrenoverad under de senaste åren och håller en hög standard med påkostade materialval.

 • Avgift 3848 kr/mån
 • Pris 6.690.000 KR
 • Beskrivning

  I ett vackert gammalt stengårdshus på en grönskande innergård finner du denna unika vindspärla. Här bor du inte bara i en av områdets absolut bästa föreningar utan även omgiven av en grön oas där du kan njuta under stora delar av året, trädgården ger ett lugnt och mysigt boende med villakänsla. Lägenheten är smakfullt helrenoverad under de senaste åren och håller en hög standard, påkostade materialval, genomtänkt utformning samt platsbyggd förvaring. Planlösningen är genomgående och mycket väldisponerad. Den ena halvan av lägenheten utgör sällskapsdelen, där kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning. Här finns också en öppen spis/kamin. Två bra sovrum är placerade i motsatt riktning och hall och badrum ligger mitt emellan. Här möts du av mycket känsla och charm genom dess snedtak, vinklar och vrår, detta ger hemmet sin härliga karaktär. Här man känna sig privat och har ett helt våningsplan för sig själv. Föreningen har god gemenskap och här hänger man gärna tillsammans ute på den härliga innergården som är en fantastisk tillgång under de varmare månaderna. 

  Brf Nässlan 3 omfattar 17 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt två lokaler med hyresrätt, fördelade på ett gathus och ett fristående gårdshus där denna vindslägenhet ligger. Föreningen har en härlig trädgård med buskar, träd och uteplatser. Det är nästan som att bo i en villa, där alla medlemmar tar hand om trädgården tillsammans. Utöver den gemensamma gården finns också cykelrum och tvättstuga. 

  Lägenheten renoverades från våren 2020 till hösten 2021 med kompletterande uppdateringar under 2022. I alla rum ligger ett vitoljat furugolv och väggarna är målade med färger från Jotun. Beslag, handtag, knoppar och eluttag kommer genomgående från Buster + Punch. Utöver lägenhetens goda förvaring disponeras också ett vindsförråd om cirka 4 kvm.

  KÖK | Lägenhetens hjärta, är vardagsrummet samt köket i öppen planlösning. Köket är inrymt i en egen rumsdel. Köksinredningen kommer från Tibrokök, beslagen från Buster + Punch och bänkskivorna är av kvartskomposit. Den långa väggen ovanför bänken är klädd med målade träribbor. Maskinparken är integrerad och diskret. Här finns spishäll med inbyggd fläkt (Bora), ugn och mikro (Neff), kyl/frys (Liebherr), diskmaskin (Siemens) och tvättmaskin (Smeg). Allt är smakfullt och genomtänkt och har sin plats.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är sällskapligt och har en fin rymd samt två takfönster, ett rum där man gärna umgås. Här finns också en eldstad som förgyller vardagen med stor mysfaktor. Väggarna i både vardagsrum och kök är målade med vacker kalkfärg.

  SOVRUM | Lägenhetens master bedroom är något utöver det vanliga med dess snygga och smakfullt inbyggda förvaringsutrymmen. Här finns ett stort antal garderober, skåp och lådor som omger sängplatsen. Lugnet breder ut sig här då väggar, snickerier och tak är målade i en sober, grå/grön kulör.

  Sovrummet intill är idag ett barnrum med mysiga vinklar och vrår. Här är väggar, snickerier och tak målade i en rofylld  ljust rosa kulör.

  BADRUM | I badrummet behöver man inte välja mellan badkar och dusch, här finns båda. Därtill finns handfat med kommod, vägghängd wc, handduksvärmare och takspotlights. Blandare och alla andra tillbehör är i matt svart och kommer från Tapwell. Väggar och golv är klädda med Bricmates granitkeramik i 60x60-plattor.

  HALL | Välkomnande hall som har en central placering i bostaden. Här finns plats för ytterkläder i en inbyggd garderob. En bit in i hallen finns en platsbyggd förvaring med sittbänk.

 • Förening

  Byggnaderna i kvarteret Nässlan uppfördes under 1930- och 1940-talen. Huset på Tegelbruksvägen 8 C är den ena av två byggnader som utgör fastigheten Nässlan 3. Bägge uppfördes 1934–1936 efter ritningar av Olle Santesson på Rosander & Santesson Arkitekt & Byggnadsbyrå. Tegelbruksvägen 8 C är en liten tvåvåningsbyggnad med inredd vindsvåning som är fristående placerad mitt i kvarteret, som ett gårdshus.

  Brf Nässlan 3 (org. 769608–6540) är en av de bästa föreningarna i området. Brf Nässlan 3 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Nässlan 3 år 2008. Föreningen består av ett gathus samt ett fristående gårdshus beläget på Tegelbruksvägen 8 A-C, och omfattar 17 lägenheter med bostadsrätt, 1 med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1934 och ritades av arkitekten Olle Santesson.

  Föreningen har en fantastisk trädgård med buskar, träd och uteplatser. Det är nästan som att bo i en villa där alla medlemmar tar hand om trädgården tillsammans. Utöver en gemensam trädgård finns cykelrum och tvättstuga.

  Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 4 kvm

  STÄDNING | Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år. Eftersom man köper en lägenhet i en förening med stor trädgård, förväntas man som medlem att klippa gräs och vattna under en två-veckorsperiod på sommarhalvåret samt ha ansvar för snöskottning under några veckor på vinterhalvåret.

  EKONOMI | Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på totalt 1,7 mkr vilket ger ca.1605 kr per kvm bostadsyta. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr som betalas av köparen.

  FÖRVALTNING | Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av medlemmarna själva.

  BREDBAND / TV | Bredband via fiber (1000/1000 mbit/s) & kabel-tv med 12 kanaler, fås mot ett obligatorisk tillägg av ca 189 kr/mån.

  JURIDISK PERSON | Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

  RENOVERINGAR | 2023 Stamspolning, 2022 Byte av värmepanna, 2021 renovering av hyreslokal, 2020 OVK, renovering av takfönster gatuhus 2019 renovering och tätning av fönster, 2016 byte radiatorer, 2015 installation fiber, 2012 omläggning tak & stamspolning, 2011 renovering ekport, 1986 stambyte kök och badrum.

  Ovanstående information grundas på information från 2022 årsredovisningen samt föreningens info. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Ansvarig mäklare eller Fastighetsmäklarna ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

  Härligt och pittoreskt område som en liten oas nära Stockholm. Här bor du med närhet till populära kaféer, bagerier samt restauranger (bl a Piccola Cabina nära lägenheten). Bra kommunikationsmöjligheter finns. På promenad- och cykelavstånd har man flera grönområden så som Vinterviken, Årstaviken och Tantolunden. På gångavstånd finns nyrenoverade Svandammsparken och Aspuddsparken med djur och lekplats. Det är också här i Kransen man hittar Sveriges äldsta biograf, Tellus.

  Nettoskuldsättning: -72.935 kr.
  Föreningens nettoskuld är beräknad enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Nettoskuldsättningen (det värdet) har multiplicerats med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen för att få fram bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. Nabo Group har baserat utredningen på de uppgifter som finns i den senast fastställda och ingivna årsredovisningen samt det andelstal som är registrerat på aktuell bostadsrätt. Vi vill påtala att Nabo inte beaktat eventuella amorteringar eller nya lån som upptagits sedan senast fastställda årsredovisningen.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

 • Övrigt

Fakta

Adress
Tegelbruksvägen 8C, 126 32 Hägersten
Område
Midsommarkransen
Rum
3 rum och kök
Boarea
80 Kvm (Föreningens information)
Pris
6.690.000 kr
Avgift
3848 kr/mån inkl. Värme, Vatten
Våning
2
Byggnadsår
1934
Hiss
Nej
 
Förening
Brf Nässlan 3
Org.nr
769608-6540
Uppvärmning
Direkt el
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - 152 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
058
Lägenhetsnr LMV
1201
Andelstal, förening
7,97607 % %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
292 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Totalt
492 kr/mån

Intresseanmälan

Tegelbruksvägen 8C


Jag har tagit del av integritetspolicyn