Välplanerat i OBELÅNAD BRF GARAGE

Välplanerat i OBELÅNAD BRF GARAGE

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 65 BV
 • 1 rum och kök.
 • 42 Kvm
3.395.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Södermalm

Välplanerat i OBELÅNAD BRF GARAGE

 • Tideliusgatan 65 BV
 • 1 rum och kök.
 • 42 Kvm

Lugnt belägen mot gård i obelånad Brf. En pärla i förening som erbjuder de boende bl.a. övernattningslägenhet, Gym, musikrum, möteslokal, återbrukslokal, snickeri, sopsorteringsrum, grovsoprum, gemensam bokningsbar lådcykel, garage och två moderna tvättstugor.

 • Avgift 1733 kr/mån
 • Pris 3.395.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION |
  Det har blivit tydligt sista åren att det är en stor fördel att bo i en obelånad förening med stabil ekonomi och låga avgifter, även om vi skönjer lite positivare tecken och rapporter framöver.

  Lägenheten utmärks av den hemtrevnad som genast infinner sig direkt när du kliver in i hallen. I kombinationen med det fina skicket och de varsamma renoveringar som tagit hänsyn till originalskicket, får ni ett boende som det är lätt att bli förälskad i! 

  Lugnt läge mot gård. Mycket välplanerad bostad med ljusinsläpp från stora fönsterpartier, med lite insyn och få passerande. Renoverat kök med ordentlig matplats, gott om förvaring och stort badrum. Ett lugnt beläget boende invid lummiga Rosenlundsparken som kombinerar det moderna med härliga 60-tals värden. Här bor du med minuters promenadavstånd till Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. Lika nära får du till utmärkta kommunikationer och all service samt nöjesutbud som Söder erbjuder.
   

  Välkomna till Tideliusgatan 65!

   
  BESKRIVNING | En mycket smakfullt renoverad lägenhet där säljarna har tagit tillvara på och moderniserat på ett varsamt sätt som bibehållit de tidstypiska 60-talsvärdena, som numera är en väldigt uppskattad period då den är ljus, stilren, kvalitativa material användes och planlösningarna var praktiskt genomtänkta.

  Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr, nya 3-glas isolerfönster samtliga med persienner. Varje rum har också ett fönster med vädringsfunktion. Dessutom har en solfilm monterats på fönstren som gör insynen obefintlig. Modern El-central med automatsäkringar.

  HALL | Hallen som är lägenhetens nav, erbjuder plats för avhängning och förvaring i många vita högblanka garderober samt spegeldörrar. Hallen är utrustad med ett stilrent klinkergolv i sober grå nyans som löper vidare in i köket. Här har du dessutom golvvärme i både hall och kök.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är rymligt med fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet. Här finns plats för både umgängesdel och som nu sovalkov för 160 cm säng. Umgängesdelen skiljs av från sovalkoven med en bokhylla som både skapar hemtrevnad och ger bra förvaring. Här finns naturlig plats för TV och även utrymme för arbetsplats.

  KÖK | Köket erbjuder gott om förvaring i många skåp i vitt.  Köket känns exklusivt med ett utförande i rostfritt samt Carrara-marmor, melerad i gråvitt. Ovan arbetsytorna sitter medern LED-belysning. Renoveringen av köket har lyft originalstilen till en högre nivå på ett väldigt stilrent sätt. Kökets utrustning består av  en vit induktionshäll, varmluftsugn, integrerad fullhöjds- kyl/frys, diskmaskin, diskbänk i marmor med ho i rostfritt samt fläkt. På motsatt sida erbjuds förvaring och bänk med ett vackert belyst ädelträparti. ordentlig matplats invid fönstren erbjuds också.

  BADRUM | Badrummet med stort i äldre stil med moderna vitvaror och målat våtrumsgolv. El-förberett för tvättmaskin. Delvis kaklat i vitt med vitmålade väggar. Plats för tvättpelare finns. Utrustningen består av ett stort badkar med duschmöjlighet, handfat, WC, rund väggspegel samt badrumsskåp. Golvet består av en målad våtrumsmatta.

  Återigen välkomna till en riktig pärla som det är lätt att förälska sig i!

   

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.

  Med den barnvänliga gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar), skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

  Återigen välkomna!

 • Förening

  BRF PINNPOJKEN | En äkta förening som år 2009 förvärvade fastigheten byggd 1968. Föreningen innehar adresserna Tideliusgatan 53-71 samt Blekingegatan 3-7. Föreningen består av 119 st. bostadsrättslägenheter, 8 st. hyresrätter (ett väldigt gott s.k. dolt kapital för framtiden) samt ett antal lokaler med hyresrätt. BOA ca 9 945 kvm LOA ca 954 kvm.

  Föreningen är obelånad och med goda intäkter om ca 3, 5 Mkr årligen från hyror, garage mm. och ytterligare 9 st. hyresrätter kvar har föreningen en sällsynt stark ekonomi, vilket är ett stort plus i dessa tider.

  Föreningen förvaltas ekonomiskt av Nabo AB och är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Taxeringsvärdet var vid årsskiftet 2022/23 för byggnaderna ca 140,6 Mkr  Vid årsskiftet 2022/2023 fanns en föreningskassa och omsättningstillgångar om ca 17 Mkr. Tomten innehas  med tomträtt och är enligt taxering ca 4 616 kvm. Tomträttsavtalet löper fram till 2027-06-30. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2031.  Stammarna kontrolleras kontinuerligt och något årtal för stambyte är inte planerat.

  ALLMÄNT OM BRF |  Styrelsen är mycket aktiv och svarar snabbt. Stämningen i föreningen är väldigt god och påminner om den gamla Söderandan, där grannar hjälptes åt. I port 71, där denna lägenhet är belägen, hälsar man på och hjälper ofta varandra med att t.ex. vattna grannars blommor när de är bortresta.

  FÖR BOENDE | Det finns ett flertal cykel- och barnvagnsrum i föreningen. Det finns två tvättstugor i föreningen som  bokas elektroniskt , med hjälp av elektronisk nyckel som tillhör det nya låssystemet som installeras i alla portar och dörrar till allmänna utrymmen. 

  FÖRENINGSLOKAL | I port 59 finns en föreningslokal på ca 40 kvm. Lokalen kan hyras för privata tillställningar för 300 kr per tillfälle. I lokalen finns toalett, enkelt kök och ett rum med långbord, stolar, TV-hörna samt storbilds-TV med Chromecast. Lokalen renoverades under 2017. 

  ÖVERNATTNINGSLÄGENHET | Föreningen erbjuder också övernattningsrum med 4 st. sovplatser för 250 kr/dygn.

  ÅTERBRUKSRUM | Även kallat Andra chansen, har startats av en grupp medlemmar föreningen med gott stöd från styrelsen, för att underlätta återbruk mellan grannar och på så sätt bidra till minskat resursslöseri och en ökad sammanhållning i föreningen. Återbruksrummet ligger mellan 57:an och 59:an på gatuplan. I andra chansen kan boende i föreningen lämna in hela och fungerande föremål som man tror att grannarna kan ha användning av, till exempel husgeråd, leksaker, sportutrustning, kläder, böcker, prydnader och andra liknande föremål. Mindre möbler kan också lämnas in om utrymme finns. Större föremål som möbler och större vitvaror får gärna annonseras med lapp på anslagstavlan i återbruksrummet eller i föreningens Facebookgrupp."
  MILJÖRUM | Miljörummet finns vid port 53, för hushållssopor, kompost, glas, metall, papper, tidningar, plast, batterier, lysrör, lampor och elektronik.

  GROVSOPRUM | En stor fördel för de boende och inte särskilt vanligt. Dessutom brukar föreningen beställa en container en gång om året, som kan fyllas med ännu större saker som ska slängas. Detta sker på våren i samband med gårdsstädningen.

  GYM | De boende erbjuds ett välutrustat och nyligen renoverat gym, mot 300 kr kan nyckel lösas ut.

  SNICKARRUM | Ett välutrustat snickarrum erbjuds också de boende i port 53. Nyckel kan lösas ut mot 200 kr. Bl.a. finns bandsåg, cirkelsåg och pelarborrmaskin.

  MUSIKRUM | I källaren i port 65 finns ett nyinrett och ljudisolerat musikrum för föreningens medlemmar.

  LÅDCYKEL | Föreningen har införskaffat en lådcykel som boende får boka och nyttja.

  GÅRDEN | En av Södermalms mest barnvänliga och gröna gårdar med egen lekplats. En låsbar bom som hindrar biltrafik in på gården och i dagsläget så renoveras gården upp med odlingslådor mm. Det finns en pergola med sittplatser och bord, en gemensam murad grill samt ytterligare sittplatser på gården. 

  GARAGE | Garaget ligger under gården och har 80 bilplatser i varmgarage. Infart från Blekingegatan. Av dessa är 3 stycken inburade och 77 stycken är öppna. I garaget finns två tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen garageplats kostar f.n. 1 022 kr och Inburad plats 1 137 kr. I anslutning till garaget finns ett däckförråd. Om du har plats i garaget eller är boende kan du kan förvara dina sommar/vinterdäck där för ca 480 kr/år. Separat kö, men oftast väldigt kort kötid och boende har företräde. 

  BREDBAND & TV | Fast 1000 Mbit/s bredbandsuppkoppling via Bahnhof ingår i månadsavgiften genom ett obligatoriskt tillägg om 59 kr. TV,  föreningen har ett avtal med ComHem där ett antal kanaler ingår. 

  ÖVRIGT | Juridisk person godkänns ej. Överlåtelseavgift tas enligt Lägenhetsregistret ut av köparen med en avgift om 2006 kr som samt pantsättningsavgift om 860 kr per lån, betalas av låntagaren.

  OBS! Det är viktigt att köparen ber sitt försäkringsbolag om Bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring, from,tillträdesdagen.


  RENOVERINGAR |
  2012 | Ny garagearmatur monterad, fönsterinklädnad av lägenheter på BV, samtliga hissar renoveras, låsbara järngrindar mellan bottenvåning och källare monteras, renovering lokal, bom för trafik till gården uppsatt, slitsar i rörledningar kontrollerade.
  2013 | Underhåll av mark och ny lekplats på gården, renovering fasadsockel, balkongplattor betong underhåll, OVK, byte samtliga portar liksom dörrar till barnvagns och cykelrum, översyn värmesystem, grindar till gårdsingångar uppsatta
  2014 | Ventilationssystemet renoverades
  2016 | Fasad och balkonger renoveras, samtliga fönster bytta till 3-glas isolerfönster
  2017 | Föreningslokalen renoveras
  2019 | Samtliga trapphus renoverade
  2020 | Stammarna spolades
  2021 | Nytt elektroniskt passersystem Axema 66 med porttelefoni installeras med  iloqS5 cylindrar i portar och dörrar. Iordningställande av pingisrum och gästrum med tillhörande duschrum samt WC
  2022 | Energieffektiviserande åtgärder, värmeåtervinning

   

  FÖR SPEKULANTER | Samtliga uppgifter är hämtade ur föreningens senaste Årsredovisning samt på föreningens hemsida. Intresserade spekulanter uppmanas att själva ta del av Årsredovisning, Stadgar och Energideklaration samt att vid behov av ytterligare information/frågor kontakta föreningens styrelse via föreningens hemsida.

 • Övrigt

  NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens nuvarande indirekta nettoskuldsättning är 0 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen samt aktuell information från styrelsen, med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal 0,40186 % av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 65 BV, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök.
Boarea
42 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.395.000 kr
Avgift
1733 kr/mån inkl. va/vä/, Bredband 1000Mb ( tillägg om 65kr/månad), basutbud Kabel-TV
Våning
BV
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
TV/Internet
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. Fiberbredband 100 Mbit genom Bredband2. Ingår i avgiften genom ett obligatoriskt tillägg om 65 kr/mån.
 
Förening
Brf Pinnpojken
Org.nr
769606-2228
Fönster
3-glas isolerfönster
Energideklaration
Utförd - 118 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
81
Lägenhetsnr LMV
1001
Andelstal, förening
0.37975 %
Andelstal, ägande
0.40186 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
860 kr
Överlåtelseavgift
2006 kr
 
Driftkostnader
El
127 kr/mån
Försäkring
183 kr/mån
Totalt
310 kr/mån
Kommentar
Nätavgift El tillkomer

Intresseanmälan

Tideliusgatan 65 BV


Jag har tagit del av integritetspolicyn