Vacker tomt intill Velamsund

Vacker tomt intill Velamsund

 • Vikingshill
 • Åbroddsvägen 25 A
4.995.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Budgivning pågår

Vikingshill

Vacker tomt intill Velamsund

 • Åbroddsvägen 25 A

Välkommen till en lättbebyggd och solig tomt om 1565 kvm i lugnt fridfull läge intill naturreservatet Velamsund. Här erbjuds vacker miljö för strövtåg i skogen, springspår, skidspår, skridskoåkning, bad, kajakpaddling och ridning.

 • Tomtarea 1565 Kvm
 • Pris 4.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Övrigt

  Hur ser ditt drömhem ut? Kanske vill du förverkliga dina drömmar på denna lättbebyggda tomt om 1565 kvm med fridfullt läge på återvändsgata? Högt och soligt läge intill naturreservatet Velamsund, endast 25 min från stan. På tomten står idag ett äldre fritidshus i dåligt skick samt en carport. Dessutom finns en borrad brunn. Den generösa byggrätten medger 190 kvm byggarea i ett plan och 150 kvm byggarea i två plan.

  Många barnfamiljer väljer att flytta in i detta nyligen detaljplanerade område. En förskola skall byggas på samma gata, korsningen Åbroddsvägen/Bågvägen, och i området finns sedan tidigare tre skolor och flera förskolor. I området vid återvändsgatan Rudsjökroken som sen går över i gång-/cykelbana ned till Vikingshillsv där busshpl ligger, kommer en lekplats att anläggas med gungor, rutschkana, lekhus och gungdjur samt en mindre fotbollsplan med konstgräs, asfalterad yta med basketkorg och skateboardbana.

  För den som uppskattar hav, natur och aktiviteter har Velamsund och naturreservatet otroligt mycket att erbjuda. Det finns många markerade leder i området samt löparspår, skidspår och vintertid plogas en skridskobana på Insjön. Vid sjön finns en fin nyrenoverad badplats, glasskiosk, grillplats och lekplats. Nacka ridklubb, Boo skid- och kanotklubb huserar också i Velamsund och inte långt bort därifrån ligger Nacka golfklubb. Den trevliga krogen Långa raden är också belägen i området. Här finns mycket goda möjligheter att bygga det framtida drömhemmet.

  Buss 441 (motorvägsbuss) och 421 trafikerar området och det går pendelbåt hela året till Nybroplan från Risets brygga. Sommartid är det härligt att ta Waxholmbåten ut i skärgården för båtutflykt eller så har ni den egna båten liggande i någon av de båthamnar som finns att tillgå i området. Från Orminge går motorvägsbussarna 445 C och 446 C till Stockholms C, 445 till Slussen och 446 till Medborgarpl.

  Byggrätt friliggande hus: Högst en huvudbyggnad får uppföras per fastighet. Huvudbyggnad som uppförs i en våning får högst uppta 190 m²byggnadsarea. Huvudbyggnad som uppförs i två våningar får högst uppta 150 m² byggnadsarea. Komplementbyggnader såsom uthus och garage får sammantaget uppta högst 70 m² byggnadsarea, varav den största komplementbyggnaden högst får uppta 50 m² byggnadsarea. Högst två bostadslägenheter får inrymmas i varje huvudbyggnad. Nockhöjd får vara högst 6,5 meter för huvudbyggnad som uppförs i en våning och högst 8,0 meter för övriga huvudbyggnader. Nockhöjd för komplementbyggnader får vara högst 4,0 meter.

  Preliminär gatukostnad enligt Nacka kommun är 120 082 kr och VA ca 273 000 kr, se vidare på Nacka kommuns hemsida avseende kommande anslutningsavgifter och gatukostnad.

Fakta

Adress
Åbroddsvägen 25 A, 13237 Saltsjö-Boo
Område
Vikingshill
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Tomtarea
1565 Kvm (Fastighetsregistret)
Pris
4.995.000 kr
 
Vatten och avlopp
Vatten saknas/Avlopp saknas.
 
Fastighetsbeteckning:
VELAMSUND 14:83
Pantbrev
3st om totalt 60330 kr
Taxeringsvärde totalt
2360000 kr
Taxeringsvärde tomt
2360000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
213
Skattesats
30.06%
 

Intresseanmälan

Åbroddsvägen 25 A


Jag har tagit del av integritetspolicyn