Unikt tillfälle mitt i Äppelviken

Unikt tillfälle mitt i Äppelviken

 • Bromma-Äppelviken
 • Poppelvägen 22
 • 247 Kvm

Ring för visning

Budgivning pågår

Bromma-Äppelviken

Unikt tillfälle mitt i Äppelviken

 • Poppelvägen 22
 • 247 Kvm

Möjligheternas hus är kanske ett slitet uttryck, men i det här fallet stämmer det. I Brommas kanske mest eftertraktade stadsdel, Äppelviken, en idyll med kulturhistoriskt värde och med en trivsam blandning av villor, restauranger, caféer, små butiker, ligger denna attraktiva fastighet.

 • Boarea / Biarea 247 Kvm / 122 Kvm
 • Tomtarea 729 Kvm
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Övrigt

  Möjligheternas hus är kanske ett slitet uttryck, men i det här fallet stämmer det verkligen. I Brommas kanske mest eftertraktade stadsdel, Äppelviken, en idyll med kulturhistoriskt värde och med en trivsam blandning av villor, restauranger, caféer, små butiker mm, ligger denna attraktiva fastighet med en totalyta på ca 369 kvm som erbjuder många olika alternativ. (lokalyta)

   Fastigheten uppfördes på 1920 talet och här har det, förutom bostadslägenheter, bland annat funnits ett Bageri (Helgas) som hölls i gång en bra bit in på 50-talet. Sedan dess har fastigheten byggts till och om för i huvudsak verksamhet.

   Man kan, som idag, fortsätta att hyra ut kontorslokaler, man kan kanske bygga om fastigheten till ägarlägenheter/bostadsrätter, eller varför inte parhus, generationsboende, egen verksamhet, enfamiljshus, ja det finns många olika alternativ för nästa ägare.  

  Beroende på vad nästa ägare vill använda huset till krävs viss renovering, men taket är omlagt år 2012 och fjärrvärme installerades år 2000. Därefter har löpande underhåll gjorts på fastigheten.

  Den friköpta och grönskande hörntomten erbjuder förutom flera fruktträd, blommor och buskar, gott om plats för umgänge, lek och spring. Idag finns dessutom 6 parkeringsplatser på tomten.

  Fastigheten är idag klassad som kommersiell fastighet och den säljs i bolagsform, där fastigheten är den enda verksamheten.


  Ritningar för ombyggnad finns att ta del av.

   

  För mer information samt för att boka in en privat visning kontakta mäklaren.

     Bromma-Äppelviken

  Efftertraktade Äppelviken är en idyll och är ett av de mer attraktiva områdena i Stockholm. Stadsdelen har ett högt kulturhistoriskt värde med en trivsam blandning av villor, radhus och lägenheter i uppvuxna grönskande trädgårdar. Området är underbart att promenera eller motionera i bland den vackra miljön. Närheten till innerstan gör det extra populärt.

  Kommunikationer
  Här bor du i en harmonisk och avkopplande miljö med bara några minuter ifrån citypulsen. 12:ans spårvagn finns i på kort promenad avstånd och ansluter i Alvik till tunnelbana, bussar och tvärbana.

  Äppelviken andas livskvalitet och ligger i direkt närhet till Mälaren och naturen. Här finns badplatser, promenadstråk och båthamnar. I närområdet finns flera torg med trevliga butiker, caféer och restauranger så som Ica, Gelato Scarfó, Ålstens fisk, Gateau , Park Café,  och mysiga inredningsbutiker, varför inte promenera längst vattnet till Bryggan’s Restaurang vid Ålstens båtklubb. Längs Alviksvägen har ni även ICA Smelivs.

  I närheten finns även ett flertal bra förskolor och skolor som Ålstensskolan (låg och mellanstadiet) Smedslättsskolan (låg och mellanstadiet) Äppelviksskolan (högstadiet)mfl. För den sportintresserade finns även Stora Mossens stora idrottsanläggning med baskethall, tennishall, ishall, löpbana och fotbollsplaner. Det finns tennishallar och upplysta motionsspår.

   

   

   

Budhistorik

 • 26 September Budgivare 1
  18 900 000 kr

Fakta

Adress
Poppelvägen 22, 16753 Bromma
Område
Bromma-Äppelviken
Upplåtelseform
Friköpt - Kommersiell fastighet
Byggnadstyp
Kommersiell fastighet
Byggnadsår
1929 (Till och ombyggd löpande)
Boarea
247 Kvm (Säljarens uppgifter)
Biarea
122 Kvm (Säljarens uppgifter)
Tomtarea
729 Kvm (Fastighetsregistret)
 
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Lackerad plåt på utbyggnad
Stomme
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Beställd
 
Fastighetsbeteckning:
BISKÖTAREN 7
Pantbrev
1st om totalt 2500000 kr
Taxeringsvärde totalt
3368000 kr
Taxeringsvärde fastighet
1586000 kr
Taxeringsvärde tomt
1782000 kr
Taxeringsår
2019
Taxeringskod
325
Skattesats
29.82%
 
Driftkostnader
Värme
37602 kr/år
Vatten/Avlopp
9500 kr/år
Renhållning
2332 kr/år
Totalt
49434 kr/år

Intresseanmälan

Poppelvägen 22


Jag har tagit del av integritetspolicyn