Unik etagélägenhet med terrass mot vattnet

Såld

Unik etagélägenhet med terrass mot vattnet

 • Skuru
 • Barnhemsvägen 5
 • 7 rum och kök
 • 112 Kvm
6.500.000 KR
arrow down icon

Skuru

Unik etagélägenhet med terrass mot vattnet

 • Barnhemsvägen 5
 • 7 rum och kök
 • 112 Kvm

Fantastisk etagélägenhet med golvyta om 136 kvm på populära Bastuhöjden. Härlig sjöutsikt mot Bastusjön från takterrassen Boendet är spännande och öppnar upp för många möjligheter. Här har allt du önskar, en stor balkong, en härlig takterrass samt bastu och braskamin.

 • Avgift 9555 kr/mån
 • Pris 6.500.000 KR
 • Beskrivning

  Välkommen till en unik etagélägenhet på populära Bastuhöjden. Här njuter du av fin sjöutsikt mot Bastusjön från den stora västvända terrassen. I lägenheten som förekommit i flera inredningstidningar och tv-program möts du av härlig design. Boendet är spännande och öppnar upp för många möjligheter beroende på familj och livssituation. I dagsläge passar boendet för den stora familjen (bonusfamiljen) då det finns 5 sovrum, så alla får plats, samtliga sovrum med biarea och snedtak. Här möts du av mycket charm och mysig atmosfär så snart du stiger på. Lägenheten totalrenoverades för ca 7 år sedan och målades om 2019, då även väggar och inredning platsbyggdes. 

  Lägenheten ligger högst upp i etagé i en renoverad fastighet från 1910. Här blandas tidstypiska inslag med en modern design som skapar ett mycket trivsamt hem. På övre plan möts du av snedtak och blottade tegelväggar som skänker en ombonad känsla och för tankarna till en klassisk vindslägenhet. 

  Sällskapsdelen på övre plan, lägenhetens hjärta, har plats för många att umgås. Här har braskaminen (sotad feb-23) sin plats som ökar mysfaktorn ännu mer.  Rummet är genomgående med stort fönsterparti och öppnar upp till den rymliga terrassen i väst. Här njuter du av utsikten mot Bastusjön. Mot öst vetter ett runt charmigt fönster med sittplats, en plats för stillhet och reflektion. 

  Övre plan har smakfull platsbyggd förvaring i vittonad ek som finns i Masterbedroom och har byggts vidare ut i vardagsrummet, allt för att få en smakfull röd tråd i inredningen. Tidigare ägare hade 3 sovrum på detta plan men två av dessa rum delade nuvarande ägare av och skapade 5 sovrum, så det går utmärkt att ändra tillbaka om man hellre vill det. Att hitta ett mer yteffektivt boende för den stora familjen blir nog svårt. 

  På detta plan finns även en städförråd samt två kattvindar som rymmer det mesta du har i förvaring.

  Badrummet är rymligt med wc, handfat, förvaring, duschhörna samt en mysig bastu i anslutning.

  Trappen leder ner till ett härligt socialt kök där man gärna bjuder in till middagar. Planlösningen är öppen från arbetsköket mot matplatsen genom en hög köksbänk med två barstolar. Matplats för ca 10 personer. Balkongdörren leder ut mot en rymlig balkong mot gården där du kan dricka ditt kaffe i morgonsolen.. Även på balkongen får många middagsgäster plats.

  Köket går i en vacker mörkgrön nyans, med arbetsbänk i svart. Här lagar man gärna stora middagar. Goda avställningsytor samt arbetsbänkar finns här, även gott om förvaring. Maskinellt finns här hel kyl och frys/vinkyl, ugn, häll samt diskmaskin. Smakfullt inkaklad fläktkåpa.

  Badrummet på nedre plan är helkaklat och har tvättmaskin samt torktumlare. Wc, handfat, handdukstork och duschhörna finns också.

  Den välkomnande entrén är öppen in mot matplatsen och har en klädkammare direkt till höger.

 • Förening

  Välkommen till Brf Sicklaön 51:14, en mycket trevlig förening som består av 9 lägenheter som ligger i den vackra gula villan som tidigare varit ett barnhem, därav adressen.

  Föreningen bildades 2009 och köptes även ut detta år och totalrenoverades. Föreningen är en äkta förening och äger marken och den totala bostadsytan är 597 kvm.

  Man har under senare året utfört större reparationsarbeten på byggnadens fasader och balkonger. Renovering har också skett av ventilationsanläggning.

  Brf Sicklaön 51:14 har en stabil ekonomi och god likviditet. Justering av avgifterna har nu beslutats och dessa har höjts med 15% vid årsskiftet. För vidare information om föreningen och dess verksamhet finner du i årsredovisningen samt stadgar.

  Tillsammans med intilliggande föreningar har man en gemensamhetsanläggning "Bastusjöns Samfällighetsförening" för bl.a. vägunderhåll, sophämtning samt bredbandsanslutning. Samfälligheten har även investerat i nya bergvärmepumpar 2020/21.

  Till lägenheten hör ett källarförråd. Plats för din cykel finns i ett cykelförråd i källaren. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan tvättmöjligheter finns i respektive lägenhet.

  Föreningen disponerar 6 parkeringsplatser som hyrs ut för 500 kr/ mån. En p-plats får man förtur till som köpare, till denna lägenhet en bredvid huset.

  Barnhemsvägen ligger i Skuru, som är just det, ett barnvänligt och lugnt område med närhet till det mesta. Badrocksavstånd till Bastusjön för ett morgondopp är verkligen något extra. Här möts du av underbara kringmiljöer med ett fint samspel mellan husen i skiftande utseende samt all möjlig grönska.

  Här har du naturen inpå knuten. Naturreservatet Nyckelviken lockar med underbar natur, fina promenad- och joggingvägar, utegym, stall där barnen får träffa djuren och café i den gamla fina Mangårdsbyggnaden. Närheten till Skurusundet och Saltsjön ger härlig havsmiljö och möjlighet till båtliv. Skurus egen lilla sjö, Bastusjön, erbjuder bad sommartid och skridskoåkning vintertid. I området finns fina lekplatser, fotbollsplan, tennisbana och även pulkabackar vintertid.

  Förskola och skola på nära gångavstånd; Utskogens förskola och Borgvallaskolan (F-3). Därifrån går barnen ofta vidare till närbelägna Ektorps skola (F-6), Skuru skola (F-9) eller Internationella Engelska Skolan (4-9) i Nacka Strand (bra busskommunikationer.

  Väldigt goda busskommunikationer med täta avgångar från närliggande hållplatserna "Skuru trafikplats" respektive "Skurustugan". Snabb-/motorvägsbuss till/från stan i rusningstrafik. Kollektivtrafik dygnet runt. För mer info se: www.sl.se

  Från Skuru kommer du snabbt ut på 222:an om du kör bil. Även goda pendlingsmöjligheter med cykel via fina cykelvägar till och från stan samt med båt från Nacka strand till bland annat Nybroviken.

  Ektorps centrum är närmaste centrum. Där finns bl a mataffärer, restauranger, bageri Gateau, blomsterbutik, närbutiker, träningscenter samt sjukhus med apotek.

  Även Björknäs centrum, på andra sidan Skurusundet, ligger nära. Likaså ICA Maxi stormarknad, Nacka Forum och Sickla köpkvarter in mot söder, har stort utbud av shopping och service.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

 • Övrigt

  SÄLJARNAS EGNA ORD - VÅR DRÖM BLEV VERKLIGHET

  När denna lägenhet dök upp på en "lägenhet till salu sight" så var vi särbos och trodde att så skulle det vara länge till, men vi kunde inte släppa tanken på lägenheten med en själ och möjlighet att förädla och få till ett boende för oss med fyra ungdomar varannan vecka. Gula villan som varit ett barnhem och gett namn åt adressen som tillslut blev vårt och våra barns underbara hem. Efter lite riva, bygga och fix så hade barnen varsitt rum och mer yteffektiv förvaring.

  Här i villan är det en härlig atmosfär och vi hänger gärna med våra fina grannar på en aw eller middag. 

  Förutom ett fantastiskt boende erbjuder denna adress ett absolut ogenerat läge på övervåningen med utsikt över Bastusjön där man kan ta ett morgondopp, flyta runt på luftmadrasser under sommaren eller göra snöänglar på altanen under vintern när man bastar. Inte att glömma är de sköna promenaderna eller lekar i Nyckelviken. Bussarna är runt hörnet, city är nära och man slipper brotullavgiften.

  Nu har våra små hjärtan en efter en flugit ut och det känns som om det är dags för oss att hitta något nytt att förädla och jobba vidare med och därmed lämna över vår pärla till några som kanske är på samma plats i livet som vi var då för fem år sedan. Ni kommer att trivas här, det är vi säkra på!

  Brendan & Louise

Fakta

Adress
Barnhemsvägen 5, 131 46 Nacka
Område
Skuru
Rum
7 rum och kök
Boarea
112 Kvm (Föreningens information)
Biarea
24 Kvm (Föreningens information)

112 kvm boarea + 24 kvm biyta (kattvindar) Golvytan är sammanlagd 136 kvm.

Pris
6.500.000 kr
Avgift
9555 kr/mån inkl. Värme, Vatten
Våning
2
Byggnadsår
1910
Hiss
Ja (Ej i bruk för tillfället)
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Sicklaön 51:14
Org.nr
769620-1370
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Ej utförd

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
9
Lägenhetsnr LMV
1101
Andelstal, förening
18.76 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
555 kr/mån
Försäkring
310 kr/mån
Totalt
865 kr/mån

Intresseanmälan

Barnhemsvägen 5


Jag har tagit del av integritetspolicyn