Underbar balkong med kvällssol Lågt belånad BRF Välplanerad

Underbar balkong med kvällssol Lågt belånad BRF Välplanerad

 • Enskede / Tallkrogen
 • Hägervägen 7
 • 1 rum och kök
 • 26 Kvm
2.195.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 21 Juli 11:00 - 12:00
arrow down icon

Enskede / Tallkrogen

Underbar balkong med kvällssol Lågt belånad BRF Välplanerad

 • Hägervägen 7
 • 1 rum och kök
 • 26 Kvm

Välkomna till den lummiga idyllen i Tallkrogens lugna trädgårdsstad. Här hittar du denna optimalt planerade och smakfullt renoverad funkisetta med balkong högst upp i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Belägen i en lågt belånad och välskött förening. Flexibelt tillträde.

 • Avgift 1868 kr/mån
 • Pris 2.195.000 KR
 • Visas
  2024-07-21 11:00 - 12:00Söndag Öppen visning, välkomna!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Välkomna till den lummiga idyllen i Tallkrogens lugna trädgårdsstad. Här hittar du denna optimalt planerade och smakfullt renoverad funkisetta med balkong högst upp i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Belägen i en lågt belånad och välskött förening och fastighet, där de stora arbetena är utförda, såsom stambyte. Här bor du också nära goda kommunikationer, med T-bana ca 400 m, som tar dig till Söder och Medborgarplatsen på ca 10-12 minuter. Ett av Stockholms och Söderorts lugnaste och mest stilla område, men här sjuder av liv, med trädgårdsförening, loppisar, restauranger, mataffär, service, skolor, förskolor och vackra parker.


  Lägenheten är utrustad med modern säkerhetsdörr samt jordfelsbrytare. Renoverade ytskikt och ett smakfullt kök med öppen planlösning mot allrummet och balkongen, med eftermiddags- och kvällssol. Lättmöblerat allrum med plats för stor säng, nattduksbord, soffa och matplats. Renoverat badrum med dusch, rymlig hall med plats för förvaringsmöbler. Till lägenheten ingår även nyttjande av ett källarförråd.

  Läget i Tallkrogen är trivsamt, precis intill villabebyggelsen med klassiska Egnahemshus från Småa. Tallkrogen har endast ett fåtal bostadsrätter så detta är ett sällsynt tillfälle för dig som vill bo nära allt men ändå lugnt och lummigt.


  Föreningen har välskötta fastigheter och en belåning på endast ca 2 597 kr/kvm. Föreningen har senast monterat solceller vilket kommer att ge billigare el till medlemmarna. En fast kostnad om 189 kr/månad debiteras och avräkning görs i efterhand, vilken i snitt, baserat på mätningar, hamnar på 180-200 kr/mån.

     BESKRIVNING |

  HALL | Här finns plats för avhängning samt skohylla och förvaring i en stor, fullhöjds dubbelgarderob med skjutdörrar i spegelglas.

  BADRUM | Badrum med kaklade väggar samt våtrumsmålning i vitt. På golvet ligger en vitmålad våtrumsmatta. Utrustningen består av separat duschhörn, avskilt med duschdraperi, WC, element och ett belyst spegelskåp.

  ALLRUM | Allrumets utformning med plan i vinkel gör att du ändå känner avskildhet från köket och tack vare utgången till balkongen får allrummet ett fint ljusinsläpp. Här får du plats med både dubbelsäng, umgängesdel och en naturlig väggplats för TV´n.

  BALKONG | En stor balkong är en sällsynt sak i en lägenhet på 26 kvadrat och den gör verkligen skillnad för boendet! Underbar eftermiddags- och kvällsol med vackra solnedgångar i horisonten. Utmärkt att odla på och genom taket ovanför balkongen får du även skugga vid behov och ett utmärkt regnskydd. Vad kan vara mysigare än att sitta på balkongen med en god bok och en kopp te/kaffe eller ett glas vin och njuta av hur solen lägger sig över området i det djupblå skymningsljuset, eller höra regnet smattra mot taket ovanför.

  KÖK | Ett praktiskt och yteffektivt kök som också erbjuder en mindre matplats. Gott om förvaring iu skåp i stilren ljusgrå ton. Utrustningen består av en fullhöjds kyl/frys, hällspis med varmluftsugn, fläkt kopplad till husets system samt en rostfri diskbänk med dubbelho. Ovan de belysta arbetsytorna sitter ett vitt kakel monterat.


  Välkomna till en optimalt planerad 1:a mitt i Tallkrogens småstadsidyll och den sällsynta möjligheten att få en utmärkt förstalägenhet eller övernattningslägenhet med balkong och kvällssol! Allt på smidigt avstånd från stan.  NÄROMRÅDET | Några minuters promenad från bostaden börjar Svedmyraskogen, ett grönområde som går mellan Tallkrogen, Svedmyra och Gamla Enskede . Inom gångavstånd finns parkleken Odlarängen och på andra sidan centrum finns även olympiaparken. Utöver ICA-butiken vid centrum  som har öppet 08-22, finns ICA BEA vid Svedmyraplan, en legendarisk butik med generösa öppettider och ett enormt utbud av allt man kan tänka sig. Vid Svedmyraplan finns också busslinjer som täcker stora delar av söderort. På andra sidan Nynäsvägen, har du Skogskyrkogården som har hamnat på Unesco´s världsarvlista. Att promenera igenom här är en otroligt stilla och vacker upplevelse.

  HISTORIA | Tallkrogen är ett av pionjärområdena inom Egna Hemsrörelsen Den första stadsplanen togs fram 1933 av stadsplaneraren Albert Lilienberg. Planen var mycket speciell eftersom Lilienberg hämtade inspiration från idrottens löparbanor. Stadsdelen bildades 1934. Detta område kallas för Olympiaområdet, och har gatunamn tagna från idrottsgrenar inom de olympiska spelen (Maratonvägen, Kulstötarvägen, Diskusvägen, Olympiavägen). Även kvartersbeteckningarna har olympiaanknytning (Sprintern, Skidlöparen, Olympiatruppen, Funktionären). Tre huvudgator fick sina namn uppkallade efter svenska idrottspionjärer. Lingvägen efter Pehr Henrik Ling, den svenska gymnastikens fader, Victor Balcks väg efter Victor Balck, den svenska idrottens fader och Lemmings väg efter Eric Lemming, den förste svenska olympiske guldmedaljören. Den övervägande delen av bebyggelsen består av småhus, här restes omkring 950 stugor med självbyggeri fram till 1945. Olympiaområdet byggdes 1933 - 1934, de flesta med endast två rum. Det finns ungefär 10 olika hustyper, samtliga ritade av arkitekten Edvin Engström. Den första stugan byggdes på Kulstötarvägen 14. Husen uppfördes i regi av Stockholms stads småstugebyrå. Tomterna uppläts med tomträtt på 60 år med fast avgift över hela löptiden. En tomt på 513 m² betingade 1937 en årsavgift på 198 kronor.

 • Förening

  Brf Fingersvampen 11  är en äkta förening som 2009 köpte fastigheten Fingersvampen 11 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 2 st.flerbostadshus med totalt 42 st. lägenhete varav 2 st. är hyresrätter, vilka utgör ett bra sk. dolt kapital för föreningen. Det finns 2 st. hyreslokaler samt 12 P-platser. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030. . BOA ca 2 358 kvm och LOA ca 240 kvm. Föreningen är lågt belånad med ca 6,125 Mkr vilket ger en låg belåningsgrad om ca  2 597 kr per kvm BOA/År. (Jfr en normalbelåning på ca 6 000 kr per kvm BOA/År. Föreningen förvaltas ekonomiskt av av MBF. Vid årskiftet 23/24 hade föreningen ca 2,4 Mkr i likvida medel och föreningen har årligen intäkter om ca 585 Tkr.

   

  AMORTERING | Föreningen amorterade 2023 av belåningen med ca 2,2 Mkr.

  GEMENSAMT EL-ABONNEMANG | Föreningen har installerat solceller på båda huskropparna och medlemmarna köper därför elen via föreningen, vilket blir både billigare och kostnadsbesparande då du inte har eget nätabonnemang.

  Lägenheten debiteras en fast El-kostnad om 189 kr/månad.


  DELAT ÄGANDE | Föreningen tillåter delat ägarskap där ena parten ej bor på adressen, t.ex om föräldrar ska samäga. Dock krävs att den boende äger minst 10%.

  JURIDISK PERSON | Föreningen godkänner ej juridisk person.

  PARKERING | Föreningen har 12 st parkeringsplatser. Kostnad för dessa: 372 kr / månad.
  Separat kö. I övrigt gäller gratis Datumparkering på gatan.

  TV/BREDBAND | TV och bredband levereras genom fibernätet via leverantören IP-Only eller Com Hem. Bostadsrättshavaren står själv för kostnaden

  TVÄTTSTUGOR | Tvättstugor finns i källaren i port 9 och 19. Utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

  FÖRRÅD | Till bostaden följer nyttjande av ett källarförråd i samma port. Även barnvagnsförråd finns i föreningen.

  TRÄDGÅRD | Boende i föreningen har på husets baksida tillgång till en stor och lummig trädgård. Här finns en grillplats med ett större utebord och två murade grillar med skorsten.  RENOVERINGAR |
  Fastigheten genomgick en omfattande ombyggnad år 1986/1987 med ändrade planlösningar och utbyte av alla installationer som stammar och elledningar. Man renoverade även tak och fasader samt byggde balkonger.

  2023: laddplatser på alla parkeringar
  2022: OVK (godkänt)
  2022: Installation av solceller på båda huskropparna. Medlemmarna köper elen via föreningen.
  2021: Köpt in tjänst för trappstädning.
  2020: Installation av nya sopstationer.
  2020: Ny energideklaration har upprättats.
  2019: Renoverat och målat delar av tak.
  2018: Portlåssystem och digital bokning av tvättstugan.
  2017: Godkänd radonmätning.
  2017: Takbesiktning
  2016: Installation av fiber
  2016: Dränering norra sidan av huskropparna
  2016: Ombyggnation av lokal till två lägenheter
  2016: Godkänd OVK
  2015: Målning av trapphusen
  2012: Installation av bergvärme
  2009: Ombildades till Brf
  2009: Byggnation av tvättstuga
  2001: Fasadrenovering
  2001: Radonmätning med gott resultat på årsbasis med ett värde på 50 Bq/m3.(gräns 200 Bq/m3)
  1988: Stambyte
  1987: Byte av el i fastigheterna

  KOMMANDE RENOVERINGAR | Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2060.
  Översyn av grunden. Översyn av taköverhäng

   

  UPPGIFTER |  Uppgifterna är inhämtade från BRF, Brf´s hemsida samt Årsredovisning 2023. Spekulanter uppmanas att at del av årsredovisning, stadgar och energideklaration.  Ta gärna del av föreningens informativa hemsida, https://www.fingersvampen.nu ,och vid behov av ytterligare uppgifter, kontakta föreningens styrelse på styrelsen@fingersvampen.nu

 • Övrigt

  INDIREKT NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 48 325 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal (1.29820 %) av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Hägervägen 7, 122 39 Enskede
Område
Enskede / Tallkrogen
Rum
1 rum och kök
Boarea
26 Kvm
Pris
2.195.000 kr
Avgift
1868 kr/mån
Våning
2
Byggnadsår
1951
Hiss
Nej
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Fiber via IP-Only / Com hem
 
Förening
BRF Fingersvampen
Org.nr
769616-2119
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 100 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1016
Lägenhetsnr LMV
1102
Andelstal, förening
1,29820 %
Andelstal, ägande
1,11535 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
573 kr
Överlåtelseavgift
1432 kr
 
Driftkostnader
El
190 kr/mån
Försäkring
220 kr/mån
Totalt
410 kr/mån
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter. Gemensamt El-abonnemang. El debiteras med 189 kr/månad. Regleras sedan. Kostnad oftast 180-200 kr/månad vid avräkning.

Intresseanmälan

Hägervägen 7


Jag har tagit del av integritetspolicyn