Två unika Skärgårdsnära fastigheter med havsutsikt

Två unika Skärgårdsnära fastigheter med havsutsikt

 • Tyresö
 • Strandallén 40 Trias 1 & Trias 2
 • 6 rum och kök
 • 189 Kvm
16.995.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Tyresö

Två unika Skärgårdsnära fastigheter med havsutsikt

 • Strandallén 40 Trias 1 & Trias 2
 • 6 rum och kök
 • 189 Kvm

Välkommen till två skärgårdsnära fastigheter med bedårande havsutsikt över Erstaviken. Här ges även möjlighet för dig som vill bygga nytt på fantastisk tomt i attraktiva Tyresö strand.

 • Boarea / Biarea 189 Kvm / 29 Kvm
 • Tomtarea 2764 Kvm
 • Pris 16.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Välkommen till två skärgårdsnära fastigheter med bedårande havsutsikt mot Saltsjöbaden över Erstaviken, som tar dig rakt ut i Stockholms skärgård. Fastigheterna är belägna på Strandallén i det natursköna och eftertraktade Tyresö Strand. Dessa fastigheter erbjuder inte bara en möjlighet att skapa ett hem efter egna behov, utan också ett havsnära liv i en miljö som präglas av vacker natur och erbjuder både sandstrand, bad från klippor samt ett rikligt utbud av fritidsaktiviteter.

  Ett fantastiskt familjehus med stora sociala ytor och inglasad och öppningsbar veranda med vy mot Erstaviken och Solsidan i Saltsjöbaden. Huset består av 6 rum och kök samt har potential att utökas med ytterligare 2-3 sovrum på övervåningen. Här har du chansen att  skapa en oas för hela familjen i en havsnära idyll med ett av Tyresö Strands absolut bästa och unika läge.

  Här kan du välja att:
  Använda fastigheterna som en enda stor tomt.
  Bygga hus på den avstyckade tomten för eget bruk, eller sälja tomt med nybyggt hus.
  Avyttra den avstyckade tomten som den är.
  Utnyttja byggrätten på de bägge tomterna.

  Missa inte denna chans att förvärva ett hem, där du har möjlighet att bygga ytterligare hus på den redan avstyckade tomten som idag används som en enda stor tomt med ett unikt läge.


  Fastigheterna förmedlas i första hand tillsammans.


  Välkomna till ett unikt boende nära havet!

     BYGGRÄTT | TRIAS 1 area 1400 kvm /  TRIAS 2 area 1364 kvm.

  Om huvudbyggnaden uppföres i en våning får den totala byggnadsarean per fastighet vara högst 200 kvm eller 1/7 av tomtytan. Av denna area får byggnadsarean för uthus, t.ex. garage, vara högst 40 kvm.

  Om huvudbyggnad uppföres i två våningar får den totala byggnadsarean per fastighet vara högst 160 kvm eller 1/10 av tomtytan. Av denna area får byggnadsarean för uthus, t.ex. garage, vara högst 40 kvm.

  Varje huvudbyggnad får inrymma högst två bostadslägenheter, varav en får uppta högst 1/3 av bruttoytan.

  Högst 1/3 av byggnadsytan får inredas till verksamheter.

  För frågor beträffande byggrätt/bygglov kontakta Tyresö kommun på bygglov@tyreso.se  OMRÅDE | Området kring Tyresö Strand är känt för sin pittoreska skärgårdsmiljö, med glittrande vatten och grönskande skogsområden som inbjuder till avkoppling och äventyr året om. Här kan du njuta av en aktiv livsstil med närhet till bad- och båtliv, segling, fiske och naturupplevelser på minuts avstånd från Erstaviken, som tar dig rakt ut i Stockholms vackra och världsunika Skärgård. Ta chansen att utforska de närliggande öarna, upptäck gömda vikar och upplev den unika frihetskänslan som kommer med ett liv nära havet.
  I Tyresö Strand htillgång till flertalet båtklubbar, badplatser samt  Waxholmsbåtar som tar er längre ut i skärgården.

  Vid Tyresö Strandtorg, erbjuds olika restauranger, ett populärt café och Coop för matvaror samt frisör.
  Utmärkta kommunikationer med buss 804 på kort avstånd vid hållplats Strandbadet, till Gullmarsplan. Området erbjuder skolor som Strandskolan (åk F-9), Tyresö Skola (åk F-9) och förskolorna Strandpärlan, Hästhagen samt Stjärnan.

  I närområdet hittar du Tyresö Slott med handelsträdgård och vacker slottspark samt Notholmens med gästhamn och populärt Café. Alby friluftsgård med tillhörande utegym, elljusspår, bondgård, café och badplats är ett populärt utflyktsmål för många. Nackareservatet ligger nära tillsammans med Tyresta Nationalpark och den erkänt natursköna Sörmlandsleden.

  För golfentusiaster finns Tyresö Golfbana bara ett stenkast bort. Denna vackra 18-hålsbana bjuder på utmanande spel i en naturskön miljö med öppna fairways och välskötta grenar. Här kan du tillbringa långa, soliga dagar på banan och avsluta med en god måltid i klubbhuset.

  Under vintern förvandlas området till ett vinterparadis med möjligheter till skridskoåkning på frusna sjöar, längdskidåkning i närliggande spår och mysiga promenader i snöklädd natur.

   

   

  RUMSBESKRIVNING |

  ENTRÉ OCH HALL | När du kliver in genom huvudingången möts du av en rymlig och inbjudande hall där även gästtoalett återfinns. Hallen har gott om plats för avhängning och förvaring, vilket gör det enkelt att hålla ordning. Direkt från hallen öppnar sig bostaden mot de stora sociala ytorna, vilket ger en överblick av husets öppna planlösning.

  VARDAGSRUM | Från hallen tar du dig vidare in i det ljusa och luftiga vardagsrummet, som är husets hjärta. Här finns generösa ytor för både umgänge och avkoppling, med plats för en stor soffgrupp och mediamöbler. Stora fönsterpartier och en glasad veranda släpper in rikligt med dagsljus och bjuder på en fantastisk utsikt mot Erstaviken och Solsidan i Saltsjöbaden. Verandan är öppningsbar, vilket gör det möjligt att skapa en direkt access mellan inomhus- och utomhusmiljön.

  KÖK OCH MATPLATS |  Köket är funktionellt med generösa arbetsytor och gott om förvaring i skåp. Här finns moderna vitvaror och som gör matlagningen till en glädje. En stor matplats rymmer enkelt ett långbord för familjemiddagar och festliga tillställningar. Även härifrån kan du njuta av den bedårande havsutsikten.

  SOVRUM | På nedre plan finns tre rymliga sovrum, alla med gott om förvaring och stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Huvudsovrummet har dessutom en egen utgång till trädgården, vilket ger en lyxig hotellkänsla. Samtliga sovrum är designade för att erbjuda maximal komfort och lugn.

  BADRUM | Huset har en gästtoalett i entrén och ett funktionellt inrett badrum, utrustade med moderna bekvämligheter. Badrummet har våttapet på väggar och praktisk våtrumsmatta på golvet, vilket gör det lätt att hålla rent.


  ÖVERVÅNING |

  Övervåningen har en stor potential och kan enkelt omvandlas till ytterligare två till tre sovrum, vilket gör huset perfekt för den växande familjen. Här finns också utrymme för ett allrum eller kontorsyta, beroende på familjens behov och önskemål.

  TRÄDGÅRD OCH UTEMILJÖ | Den stora tomten erbjuder en fantastisk utomhusmiljö med direkt närhet till havet. Här kan du njuta av soliga dagar på sandstranden eller bada från klipporna. Trädgården är välskött med blomstrande rabatter och gröna ytor för lek och avkoppling.Du finner också ett par fantastiska äppel- och körsbärsträd på tomten. Det finns även möjlighet att bygga ytterligare ett hus på den avstyckade tomten, vilket ger ännu fler alternativ för boende eller investering.


  SAMMANFATTNING |

  Detta familjehus på Strandallén är en unik möjlighet att förvärva ett boende i en idyllisk havsnära miljö. Med sina stora sociala ytor, möjlighet till expansion och enastående utsikt över Erstaviken och Solsidan i Saltsjöbaden, erbjuder huset allt du kan önska dig för ett harmoniskt, havsnära och aktivt familjeliv i Tyresö Strand. Ett sällsynt tillfälle att förvärva två havsnära fastigheter med många framtida möjligheter, erbjuds här i ett av Stockholms mest eftertraktade områden med Skärgården i direkt anslutning.

  Återigen Välkomna!

Fakta

Adress
Strandallén 40 Trias 1 & Trias 2, 13562 Tyresö
Område
Tyresö
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
2005
Rum
6 rum och kök
Tomtarea
1400 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea
1364 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
189 Kvm (Uppmätning)
Biarea
29 Kvm (Uppmätning)

Fastighetsbeteckning TYRESÖ TRIAS 2 & TRIAS 2

Pris
16.995.000 kr
 
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Plintar
Grundmur
Betong
Fönster
3-glas
Ventilation
Värmeåtervinning
TV/Internet
Tele2
Energideklaration
Utförd - E - 90 KWh/Kvm och år
Radon
Nej
 
Fastighetsbeteckning:
TYRESÖ TRIAS 1
Pantbrev
2st om totalt 1600000 kr
Taxeringsvärde totalt
4591000 kr
Taxeringsvärde fastighet
2323000 kr
Taxeringsvärde tomt
2268000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
31.58%
Värdeår
2005
 
Driftkostnader
El
39912 kr/år
Vatten/Avlopp
9396 kr/år
Renhållning
1236 kr/år
Försäkring
4200 kr/år
Totalt
54744 kr/år
Kommentar
På grund av trasig kompressorn på frånvärmepumpen så blir elräkningen högre samt därav energideklarationen. Detta behöver åtgärdas. Kostnadsförslag från vattenfall: 77.000

Intresseanmälan

Strandallén 40 Trias 1 & Trias 2


Jag har tagit del av integritetspolicyn