Topprenoverad med bästa läge

Såld

Topprenoverad med bästa läge

 • Södermalm
 • Katarina Bangata 25
 • 1.5 rum och kök
 • 43 Kvm
3.795.000 KR

Södermalm

Topprenoverad med bästa läge

 • Katarina Bangata 25
 • 1.5 rum och kök
 • 43 Kvm

På populära Katarina Bangata finner du denna fantastiska och nyrenoverade bostad. Väldisponerad som erbjuder moderna val och bevarade originaldetaljer som samsas i en härlig mix. Här bor du med närhet till allt i en trevlig förening.

 • Avgift 2002 kr/mån
 • Pris 3.795.000 KR
 • Beskrivning

  Välkommen till denna härliga lägenhet som ligger med högt och soligt söderläge. Det är en mycket populär adress som ligger på en tyst och lugn del av gatan med den fantastiska grönskande allén utanför dörren. Området lockar med en genuin söderkänsla och ett brett utbud av trendiga restauranger, trevliga caféer och coola butiker och på bara några minuters avstånd ligger Skrapan där du har ytterligare shopping och trevliga restauranger. Läget kan inte bli mycket bättre än så här..

  BOENDET- MED PLATS FÖR TVÅ
  På populära Katarina Bangata finner du denna totalrenoverade (2021) och härliga lägenhet som du superenkelt kan konvertera till en utmärkt tvåa. Direkt i hallen märker man att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Lägenheten har en sober grundpalett i en ljus och varm ton. Dom stora fönsterna med vackra spröjs släpper in härligt ljus samt bjuder på en vacker vy mot den gröna och lummiga allén. Väggar är genomgående vit-målade och vacker fiskbensparkett på golven. I denna lägenhet möts klassiskt formspråk i bästa 30-talstappning och moderna material- och designval.
  Det bjuds på snyggt och modernt kök med dom senaste vitvarorna, härligt sällskapsrum som bjuder in till fest och mingel samt nyrenoverat och lyxigt badrum. Ny el dragen med smart belysning från Plejd installerad som styrs via dom vanliga strömbrytarna på väggen eller via Plejd-appen.

  Här är en lägenhet för den som vill bo på en av stans bästa adresser med alla dess bekvämligheter men samtidigt önskar ha nära till grönska och lugn. Det är en populär och välskött förening där föreningen har en trevlig innergård där det sommartid finns uteplats och grill.

  HALL | Trevlig och välkomnande hall som erbjuder plats att hänga av sig ytterkläder. Vill man optimera ytan ytterligare så finns det gott om plats för smarta förvaringslösningar. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum.

  SÄLLSKAPSRUM | Fint ljusinsläpp genom vackert fönster och en generös takhöjd, vilket ger ett fantastiskt rum med rymd och ljus. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, matsalsmöbel samt annat möblemang. Detta sällskapliga rum bjuder in till festligheter av alla dess slag. Från sällskapsrummet når man lägenhetens klädkammare. Vill man så finns det möjlighet att göra ett sovrum ett så kallat  "rum i rummet" med dragdörrar i glas för ljusinsläpp (detta hade den tidigare ägaren).

  KÖK | Lyxigt och modernt kök i grått. Ovan bänkskivorna massiv i ek sitter ett vitt smakfullt vitt kakel i halvförband. Maskinparken består av gashäll, varmluftsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Smakfulla ekhyllor på väggarna där man kan ställa upp sina snygga saker och kokböcker.

  MATRUM/SOVRUM | Fantastiskt rum som i dag är möblerat som matsal men detta rum går enkelt att göra till ett riktigt bra sovrum där både dubbelsäng och nattduksbord får plats. Vackert fönster med vy mot träden i allén utanför.

  BADRUM | Smakfullt badrum med vitkaklade väggar och ett grått klinkergolv med golvvärme. I badrummet finns takdusch och snygg duschvägg i glas, toalett, handfat med praktisk kommod och spegel ovanför handfatet.

   

   

 • Förening

  Föreningen
  Brf Bondetorpet Söder är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bondetorpet 27 år 1999. Föreningen består av ett flerbostadshus med 33 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

  Ekonomi
  Föreningen har under hösten amorterat 500.000kr på lånen. (Det står inte med i den senaste årsredovisningen.)
  Inga nya lån som skall tas i dagsläget.
  Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

  Överlåtelseavgift
  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen. 

  Renoveringar
  2018 renovering av fönster mot gata, indragning av fiber,
  2017 renovering av gård, byggnation av ny lägenhet mot gård,
  2013 tätning av rökkanaler, säkerhetsdörrar installerades,
  2012 OVK genomförd och godkänd
  2013, målning av fönster mot gård,
  2007 omputsning av fasad, balkongrenovering,
  2005 renovering av trapphus och hisskorg,
  2004 renovering av tvättstuga, uppgradering av värmeanläggning,
  2002 byggnation av två vindslägenheter, hiss installerades, omläggning av tak,
  2001 rörstambyte med totalrenovering av samtliga badrum, elstambyte.

  Planerade renoveringar
  2022 renovering av fönster mot gård,

  Bredband och kabel-tv
  Kabel-tv via ComHem, fiber via IP-Only medlem väljer själv operatör och tecknar eget avtal, via IP-Only.

  Gemensamma utrymmen
  Tvättstuga i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, grovsoprum, trevlig innergård med trädgårdsmöbler, cykelställ och planteringar.

  Gemensamma balkonger
  På varje halvtrappa ligger en gemensam balkong som vetter ut mot den lugna och lummiga innergården.

  Förråd
  Lägenheten disponerar ett källarförråd.

  Medlemskap
  Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras men krav på boende av ena parten.

  Hemsida
  www.bondetorpetsoder.com

  Kontroll
  Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisningen samt kontakt med styrelsen i November 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Fakta

Adress
Katarina Bangata 25, 116 39 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1.5 rum och kök
Boarea
43 Kvm (Fastighetsregistret)

Bostaden är en etta enligt lägenhetsförteckningen

Pris
3.795.000 kr
Avgift
2002 kr/mån inkl. Värme, Vatten
Våning
3
Byggnadsår
1930
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com hem /Fiber IP-Only
 
Förening
Brf Bondetorpet Söder
Org.nr
769603-5992
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 118 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
304
Andelstal, förening
2.488 %
Andelstal, ägande
2.38853 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
200 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Totalt
350 kr/mån

Intresseanmälan

Katarina Bangata 25


Jag har tagit del av integritetspolicyn