Stor tomt i Södra Lännersta

Stor tomt i Södra Lännersta

 • Saltsjö-Boo
 • Klostervägen 4
 • 47 Kvm
8.500.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Budgivning pågår

Saltsjö-Boo

Stor tomt i Södra Lännersta

 • Klostervägen 4
 • 47 Kvm

Vacker tomt med ypperligt läge i attraktiva Södra Lännersta. Tillfället för dig som vill bygga ditt drömhem i lugn och härlig miljö vid Lännerstasundet. Intill fastigheten ligger Lännerstabadet, strandpromenad, restaurang Old Smokehouse och båtklubb.

 • Boarea 47 Kvm
 • Tomtarea 3121 Kvm
 • Pris 8.500.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  TOMTEN

  Välkommen till denna vackra tomt med ypperligt läge i attraktiva Södra Lännersta. Detta är tillfället för dig som vill bygga ditt drömhem i lugn och härlig miljö vid Lännerstasundet. Intill fastigheten ligger Lännerstabadet med sandstrand, strandpromenad mot Baggensfjärden, restaurang Old Smokehouse och båtklubb. Här erbjuds en stor plan tomt om 3121 kvm med med flera knotiga äppelträd och rabatter. Tomtens storlek erbjuder fina möjligheter för olik aktiviteter såsom lekytor för barnen. Odlingar för den med gröna fingrar. Härliga uteplatser för socialt häng, utemiddagar eller lugna stunder i solstolen. Parkeringsplatser för flera bilar och kanske en båt. På tomten står idag ett äldre och enkelt utrustat fritidshus samt en bod. Respektera visningstider då huset är bebott. Det går givetvis fint att boka privata visningar. VA anslutning och gatukostnadsersättning är betalda.  

  Enligt detaljplanen får en huvudbyggnad som uppförs i 1 våning inte uppta större byggnadsarea än 15% av tomtarean dock högst 200 kvm. Huvudbyggnad som uppförs med 1 våning jämte inredningsbar vind, 1 våning jämte sluttningsvåning eller 2 våningar får ej uppta större byggnadsarea än 12% av tomtarean dock högst 160 kvm. Garage får uppföras om totalt 40 kvm byggnadsarea. Områdets miljö är kulturhistoriskt intressant vilket skall tas hänsyn till vid uppförandet av en ny byggnad. Minsta tomtstorlek är 2000 kvm så fastigheten är inte möjlig att stycka.

  Högsta antal våningar är 2. Därutöver får inte inredningsbar vind inte uppföras. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnaden som uppförs i 1 våning är 4,5 meter och i två våningar 6,4 meter och för förråd och garage 2,7 meter.

  OMRÅDET

  Lännersta är ett populärt och lugnt villaområde med närhet till såväl natur och vatten. Fastigheten ligger på attraktiv adress på Herrgårdshöjden alldeles nära Lännersta viken, badstranden och Lännersta båtklubb. En bit bort i området ligger den populära insjön Bagarsjön som erbjuder badplats, fiske och skridskoåkning på vintern. Vid Bagarsjön anordnas varje år simskola och Badsjöfestivalen. Närmaste skolan är fd Lännersta skolan numera Nobla skolan 1-6. På nära håll finns även fd Johannes Petri skola numer Nobla skolan F-9 och Boo gård skola F-9. Vid Boo gård skola ligger även Boo vallen med flera fotbollsplaner och stor fotbollsverksamhet i kommunen. Flertalet förskolor finns också i området. På vintern samlas många familjer vid Fregattbacken som är utrustad med en lift för skidåkning och lika populärt är det att åka pulka här. För den som föredrar havsbad finns populära badet vid Boo Gård. Vid badet finns den populära strömmingsvagnen och en bit upp i backen ligger Boo bageri och pizzeria Ciao Bella. Här finns otroligt vackra strövområden. Även nära till både idrottsplatsen i Boo och Björknäs. Därtill finns det ishall vid Björknäs. Detta är ett område att verkligen trivas i med så mycket att erbjuda på nära avstånd.

  Buss 414, 442 och 442 X passerar området och har täta turer. Waxholmsbåtarna trafikerar Boo brygga på vår, sommar och höst för dig som vill ta dig ut i skärgården.

Fakta

Adress
Klostervägen 4, 13246 Saltsjö-Boo
Område
Saltsjö-Boo
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Enkelt fritidshus
Byggnadsår
1950
Tomtarea
3121 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
47 Kvm (Fastighetsregistret)

På tomtkartan finns ett äldre gästhus inritat som är rivet sedan många år.

Pris
8.500.000 kr
 
Uppvärmning
Direkt el
Vatten och avlopp
Vatten saknas/Avlopp saknas. Det finns en äldre brunn som idag används för disk och bevattning av trädgård. Inga prover tagna. Anslutningspunkt för kommunalt vatten finns vid tomtgräns och är betald.
TV/Internet
Fiber vid tomtgräns
Energideklaration
Behövs ej
 
Fastighetsbeteckning:
LÄNNERSTA 1:272
Pantbrev
6st om totalt 180000 kr
Taxeringsvärde totalt
5416000 kr
Taxeringsvärde fastighet
436000 kr
Taxeringsvärde tomt
4980000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
30.06%
Värdeår
1950
Servitut
01-BOO-1011 - 1: Officialservitut väg
 

Intresseanmälan

Klostervägen 4


Jag har tagit del av integritetspolicyn