Stor charmfaktor och ypperligt läge

Stor charmfaktor och ypperligt läge

 • Finntorp
 • Finntorpsvägen 3, 1 tr
 • 1
 • 23.5 Kvm
1.720.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Finntorp

Stor charmfaktor och ypperligt läge

 • Finntorpsvägen 3, 1 tr
 • 1
 • 23.5 Kvm

Välkommen till en mysig och välskött etta med centralt läge i Nacka. Stor äldre förening med stabil ekonomi. Närhet till buss, tåg, gym, centrum, strandpromenad, caféer och restauranger. T-bana på väg.

 • Avgift 1952 kr/mån
 • Pris 1.720.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Välkommen till en mysig och välskött etta med centralt läge i populära Finntorp. Stor äldre bostadsrättsförening med stabil ekonomi och intäkter från flertalet lokalhyresgäster. Närhet till buss, tåg, gym, centrum, strandpromenad, caféer och restauranger. T-banan på väg. Denna lägenhet är verkligen en liten pärla. Den smarta planeringen skapar en mycket fin boendemiljö till en låg månadskostnad i lugna mysiga kvarter. Trevligt rum med vitmålat golv, loftsäng och fransk balkong. Här ryms både sovrumsdel, soffgrupp, matplats och förvaring. Separat kök med ljusinsläpp från rummet. Helkaklat duschrum med klinkers och svängbar duschvägg. Hall med förvaringsmöjlighet. Det finns två allmänna balkonger på samma våningsplan att nyttja.

  HALL | Hall med platsbyggd förvaring. Här är även kyl/frys placerad. Mörkt laminatgolv och vitmålade väggar.

  DUSCHRUM | Helkaklat vitt duschrum med ljus klinkers. Wc-stol, handfat, badrumsskåp och svängbar duschvägg. Förvaringsskåp i trä. Stambyte 2004.

  KÖK | Kök med vita luckor med ram och fasad panel. Vitt kakel av större plattor och spottar med dimfunktion. Svart bänkskiva av laminat. Inbyggnadsugn, keramikhäll och kolfilterfläkt. Öppen planlösning mot hallen där kyl/frys är placerad. Mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. För att skapa naturligt ljus i köket finns en fönsterlös öppning mot rummet. 

  RUM | Trevligt rum med vitmålade väggar, vitmålat golv, dubbelgarderob med spegeldörrar och fransk balkong. Fint ljus från stort fönster samt glasdörr till den franska balkongen. Nuvarande ägare har monterat en vit loftsäng i rummet vilket skapar utrymme för både säng, soffgrupp och matplats. Denna kan bli kvar om köparen önskar.

  FÖRRÅD | Källarförråd.

 • Förening

  Föreningens byggnader runt Finntorps torg färdigställdes under åren 1951 till 1955 och omfattar totalt sex fastigheter. Byggnaderna innehåller 270 lägenheter varav 269 st upplåts som bostadsrätter och 1 st upplåts som hyreslägenhet och 30 lokaler för kontor, lager och butiker samt ett garage som har plats för cirka 70 fordon, en bilverkstad och förråd. En lokal om 350 kvm är upplåten som bostadsrätt och innehas av Studiefrämjandet. Utöver detta finns ett 20-tal parkeringsplatser ovan mark. Föreningen har en god ekonomi. Intäkterna kommer främst från månadsavgifter och lokaluthyrning. 

  Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen och de tar ut en överlåtelseavgift (1313 kr) och en pantavgift (525 kr).

  4 st tvättstugor (Setterwalls väg 4, Finntorpsvägen 8 och 9 samt på Fredrik Jahns Gränd 6). Grovtvättmaskin finns tillgänglig i den stora tvättstugan på Setterwalls väg 4 mot utkvittering av tvättkort. Kostnad: 100 kr. I samma byggnad finns ett gästrum som kan hyras av medlemmar. Cykelförråd samt barnvagnsrum i vissa byggnader. Gemensam bastu på Fredrik Jahns Gränd 6. 

   

 • Övrigt

  Finntorps centrum etablerades på 50-talet och var den första riktiga handelsplatsen på Sicklaön. Än idag lever det lilla centrumet kvar och här finns bl a matbutik, gym, massör, frisör, café och flera restauranger. Ett betydligt större centrum, Sickla Köpkvarter, ligger ca 5 minuters promenad bort. Här finns allt som ett centrum bör kunna erbjuda och dessutom biograf och klätterväggar. Friskis & Svettis och SATS finns i Sickla köpkvarter. För den som uppskattar promenader finns vackra Svindersvik alldeles intill och det är inte långt till Järlasjön och Nacka reservatet. I Svindersvik finns mysiga Bryggcaféet och en strandpromenad till Nacka Strand där du kan besöka ex restaurang J eller restaurang Kajen och ta båtar in till stan eller ut till skärgården. Med buss är det endast 5 minuter till Nacka Forum. I närområdet ligger Kunskapsskolan 6-9, Järla skola F-6, Maestroskolan F-9 och flera förskolor.

  Flertalet bussar trafikerar området. En kort promenad bort ligger både Saltsjöbanan och tvärbanan. T-bana är planerad till området och stationen kommer att ligga inom 2 minuters promenad från huset.

  Indirekt nettoskuldsättning har räknats ut genom att ta föreningens räntebärande skulder 51635822 kr minus räntebärande fodringar och kassa 15536115 och multiplicera med lägenhetens andelstal för ägande 0,19858 % eftersom föreningen inte tillhandahåller information om andelstal för avgift. Detta ger en indirekt nettoskuldsättning om 71687 kr för denna lägenhet.

Fakta

Adress
Finntorpsvägen 3, 1 tr, 131 36 Nacka
Område
Finntorp
Rum
1
Boarea
23.5 Kvm
Pris
1.720.000 kr
Avgift
1952 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
1
Byggnadsår
1955
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Bredband via Telenor och kabel-TV (bas) via Comhem
 
Förening
Brf Bergängen i Nacka
Org.nr
714000-0154
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - F - 189 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
231216001-0055
Lägenhetsnr LMV
1114
Andelstal, förening
0.19858 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr
 
Driftkostnader
El
177 kr/mån
Försäkring
137 kr/mån
Totalt
314 kr/mån
Kommentar
Hushållsel förbrukning 535 kwh

Intresseanmälan

Finntorpsvägen 3, 1 tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn