Stilfullt, unikt och arkitektritat

Stilfullt, unikt och arkitektritat

 • Eknäs
 • Tornstigen 7
 • 6 rum och kök
 • 264 Kvm
17.500.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Budgivning pågår

Eknäs

Stilfullt, unikt och arkitektritat

 • Tornstigen 7
 • 6 rum och kök
 • 264 Kvm

Stilfullt och unikt hus med härlig tomt. Huset är arkitektritat och är något utöver det vanliga med fina, smakfulla materialval. Idylliskt område där barnen själva kan gå till skolan på gångvägar helt utan att korsa bilvägar.

 • Boarea / Biarea 264 Kvm / 10 Kvm
 • Tomtarea 814 Kvm
 • Pris 17.500.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • planlösningar
 • planlösningar
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Detta hus är verkligen något utöver det vanliga, det känns så snart du kliver in. Här har den populära arkitekten Gabriel Minguez tänkt till ut i minsta detalj och detta hus ger rum åt den stora familjen. På husets 264 kvm ryms stora ytor för socialt umgänge, fyra bra sovrum, fyra badrum/toaletter med gotländsk kalksten samt en fantastisk takaltan med mycket sol. Mycket vikt har lagts vid ljusinsläppet och varje fönsters storlek och placering har planerats minutiöst. På tomten finns en komplett gäststuga med kök och badrum på ca 19 kvm, perfekt för en barnflicka eller för uthyrning. I samma huskropp finns även ett förråd/teknikrum om 10 kvm. Målet med villan var att bygga ett hus som var stabilt, okänsligt och så nära underhållsfritt som möjligt. Resultatet är inte bara praktiskt utan mycket vackert och smakfullt. Man har valt att blotta betonggolven och skapat en industriell, modern känsla. Det finns även en ritning på carport av samma arkitekt. 

  Fastigheten nås via idylliska Tornstigen eller Trädgårdsvägen. Uppfarten är grusad med plats för 3-4 bilar. Direkt i anslutning till uppfarten ligger det fina gästhuset. Huset är självförsörjande och passar perfekt som uthyrningsbostad. I andra delen av gästhuset, med separat entré finns ett stort förråd och teknikrum med Bergvärmeanläggningen.

  ENTRÈPLAN |  Entré till det stora huset nås från sidan av huset via en glasad dörr. Entréhallen är stor och har gott om förvaring via en förvaringsvägg som täcks av ett vackert tyg. Ytterligare förvaring finns till höger i ett förråd under trappen. Vidare in i huset nås entréplanets badrum samt den stora tvättstugan med egen ingång. Tvättmaskiner samt tumlare nya från 2021.

  På detta plan finner du husets hjärta, sällskapsrummet med ett vackert och stilfullt kök samt stor öppen spis. Köket är maskinellt familjeanpassat med dubbla diskmaskiner, dubbla ugnar samt stor kyl/frys. Här vill man gärna umgås och njuta av de stora fönstren och den enorma takhöjden som ger huset dess karaktär. Det blottande betonggolvet och den ständiga närvaron av den Gotländska kalkstenen skänker huset en fantastisk känsla av modern och industriell design. Via sällskapsdelen nås den gjutna uteplatsen i perfekt sydvästläge, här har du sol hela dagen. På detta plan finns även sovrum. Praktiskt placerat i anslutning till köket och med egen access till trädgården.

  MELLANPLAN | Mellanplan är en privat del för familjen. Här finns tre stora sovrum och två badrum. Ett av sovrummen är Masterbedroom och i anslutning till detta rum finns badrum samt en stor lyxig Walkincloset, Våningsplanet har en avgränsad del för kontor, här är fin vy mot husets entréplan och tomten genom de stora fönsterpartierna.

  Från nedre plan leder en smal trappa upp till de två övre bostadsplanen. Huset är i tre plan och dess ryggrad är den pampiga trappan längs med ena fasaden, trappen går genom hela huset och skapar en unik känsla och atmosfär.

  ÖVRE PLAN | Övre plan är även det något unikt som består av ett stort rum på hela våningsplanet. Snygga svarta glasdörrar avgränsar, så detta blir ett separat rum. Härlig känsla med glas ut mot den stora takterrassen. Detta rum kan användas till mycket och efter behov. Plats för stor soffgrupp samt kontorsdel. Här finns ytterligare en öppen spis samt en wc.

  TERRASS | Takterrassen är en undangömd plats där du skapar din egna oas.i sydvästläge. Här är det helt insynsskyddat och det är bara att ta en dusch i uteduschen.

  TRÅDGÅRD |  Magisk trädgård nyanlagd av trädgårdsarkitekt med cortenstål kring mur och ingång, allt är så smakfullt gjort och genomtänkt med nya rabatter, ny anlagd bokhäck samt ny anlagd el etc (2022). Trädgården som är en stor grön oas, består till största del av en härlig plan gräsmatta i söderläge samt lekyta för barnen. Här finns bl.a. fem äppelträd med de godaste äpplen samt områdets största ek. Här finner du alltid ett solläge och en spännande plats att slå dig ner för en bok och kopp kaffe. 

  Huset ligger med ett perfekt läge med närhet till såväl kommunikationer som affärer i Björknäs centrum. I detta barnvänliga område kan barnen själva gå till skolan på gångvägar, helt utan att korsa bilvägar.

   -Huset är utrustat med vitvaror från Bosh/Siemens i kök. Dubbla kyl/frys, två ugnar, två diskmaskiner, avfallskvarn.

  -Två kombinerade tvätt/tumlare samt torkskåp i tvättstugan. 

  -KNX elsystem som styr belysningen via app i telefonen.

  -Verisure larm

  -Säkerhetsfilter på alla fönster och ingång på nedre plan (2022)

  -Centraldammsugare

  -Ljudklassade innerdörrar

  -Plats för 3-4 bilar på grusad uppfart.

  -Bubbelbadkar på mellanplan.

  -Elbilsinstallation (2020)

 • Övrigt

  OMRÅDET | Eknäs är ett populärt område vid Skurusundets strand med mycket bra kommunikationer in mot stan och övriga Nacka. Ett perfekt område för dig som vill ha fortsatt god kontakt med stan men ändå hitta en lugn plats med närhet till både vatten och natur. 

  Både Björknässkolan (F-9) och Noblaskolan (F-9) ligger på bekvämt promenadavstånd. Även nära till Björknäs IP med ishall inomhus invid. Området har ett flertal förskolor. En kort promenad eller cykeltur bort ligger Kocktorpssjön med sandstrand, badbrygga och stor äng för picknic, fotboll osv. 

  Buss 414, 442 och 442X stannar precis intill. Buss 442 tar ca 15 minuter till stan. Buss 414 tar ca 20 minuter till stan. En kort promenad tar dig till Centralplan från vilken bl.a buss 444 och 445 går som tar 15 minuter till Slussen. Härifrån kan du också ta 445C som tar dig direkt in till T-Centralen på ca 25 minuter.

  Närmaste centrum finner du i Björknäs. Här hittar du ICA, apotek, restaurang, tobak, frisör, kemtvätt, godisbutik m.m. Eknäs torg erbjuder två restauranger, Pirlo Pizza och Blue Mango med thaimat. En kort promenad bort ligger Tollare folkhögskola med suverän lunchrestaurang och med cykel tar du dig lätt till restaurang Old Smokehouse som ligger med vacker utsikt mot Lännerstasundet.

Budhistorik

 • 27 September Budgivare 2
  16 500 000 kr

 • 26 September Budgivare 1
  16 350 000 kr

 • 26 September Budgivare 2
  16 250 000 kr

 • 24 September Budgivare 1
  16 000 000 kr

 • 24 September Budgivare 2
  15 750 000 kr

 • 22 September Budgivare 1
  15 500 000 kr

Fakta

Adress
Tornstigen 7, 13244 Saltsjö-Boo
Område
Eknäs
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
2012
Rum
6 rum och kök
Tomtarea
814 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
264 Kvm (Uppmätning)
Biarea
10 Kvm (Uppmätning)
Pris
17.500.000 kr
 
Uppvärmning
Bergvärme. Vattenburen golvvärme samt elslingor i badrum.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Stomme
Isoleca
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Fönster
Schuco 2-glas energiglas
Ventilation
Mekanisk frånluft
TV/Internet
Fiber
Energideklaration
Utförd - 73 KWh/Kvm och år
 
Fastighetsbeteckning:
EKNÄS 1:284
Pantbrev
6st om totalt 7733000 kr
Taxeringsvärde totalt
10388000 kr
Taxeringsvärde fastighet
7400000 kr
Taxeringsvärde tomt
2988000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
30.06%
Värdeår
2012
 
Driftkostnader
El
42000 kr/år
Vatten/Avlopp
17592 kr/år
Försäkring
20256 kr/år
Totalt
79848 kr/år

Intresseanmälan

Tornstigen 7


Jag har tagit del av integritetspolicyn