STILFULL FUNKTIONALISM MED BALKONG PÅ BÄSTA ADRESS

STILFULL FUNKTIONALISM MED BALKONG PÅ BÄSTA ADRESS

 • Vasastan
 • Vegagatan 18
 • 2 rum och kök
 • 68 Kvm
6.990.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Vasastan

STILFULL FUNKTIONALISM MED BALKONG PÅ BÄSTA ADRESS

 • Vegagatan 18
 • 2 rum och kök
 • 68 Kvm

På härliga Vegagatan, ett stenkast från Odenplan, finner du denna stilsäkra 2:a (möjlig 3:a*) med balkong i sydväst. Detta är nordisk klassicism och funktionalism när den är som bäst.

 • Avgift 4041 kr/mån
 • Pris 6.990.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  ACCEPTERAT PRIS. På härliga Vegagatan, ett stenkast från Odenplan, finner du denna stilsäkra 2:a (möjlig 3:a*) med balkong i sydväst. Detta är nordisk klassicism och funktionalism när den är som bäst, signerad välrenommerade arkitekten Ivar Tengbom. I denna lägenhet samspelar 30-talets strama linjer med moderna material- och designval. Njut av en väl tilltagen takhöjd och stora härliga fönster med låga bröstningar. Såväl kök som badrum har nyligen renoverats och håller högsta standard. Bostaden är väldisponerad med en rymlig sällskapsdel där vardagsrummet ansluter till trevligt matrum och kök. Väl avskilt, med ett ostört gårdsläge, finner du utmärkt sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring. Lägenheten är genomgående med fint ljusinsläpp. Extra trevligt är det att balkongen nås från vardagsrummet. En balkong från vilken du kan blicka ner mot Odenplans folkliv.

  Här bor du mitt i smeten med nära till allt trevligt som staden har att erbjuda. Odenplan ligger bokstavligen ett stenkast från porten och det innebär att du på bekvämt avstånd finner ett digert restaurangutbud, allt ifrån fine dining till snabbmat. Därtill så har du krypavstånd till matbutiker, shopping, gym m.m., däribland Åhlens. Goda kommunikationer inkluderar både bussar, tunnelbana och pendeltåg. För såväl gammal och ung erbjuder närbelägna Vasaparken trevliga aktiviteter.

  HALL | Ingång sker till trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallens inre del finner du hela fyra inbyggda garderober. Fint skiffergolv.

  VARDAGSRUM | Rymligt vardagsrum med stora fönster som ger ett fint ljus. I vardagsrummet finner du en majestätisk öppen spis vars rökkanal behöver renoveras för att eldning ska vara möjlig. Detta arbete planeras men ingen bestämd tidsplan finns för detta i nuläget. Renoveringen bekostas av lägenhetsinnehavaren. Från vardagsrummet har du access till lägenhetens balkong. Fin fiskbensparkett. 

  BALKONG | Härlig balkong där du kan överblicka Odenplans folkliv. Sommartid kan du här njuta av solen från lunch till kvällen med undantag för någon timma.

  KÖK MED MATRUM | Snyggt kök där funktionalism samsas med modernism. På ena sidan finner du släta luckor i valnöt och på andra sidan högskåp i original som målats i grått. Arbetsyta och stänkskydd i ljus kompositsten. Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, integrerad kyl/frys, inbyggd diskmaskin samt designad fläkt i svart. Därtill det lilla extra i form av en vinkyl. I anslutning till köket finner du matplats invid fönstret. Denna del skulle kunna göras om till ett ytterligare sovrum.* Snyggt skiffergolv i både kök och matrum.

  SOVRUM | Rymligt sovrum beläget mot gården. Gott om plats för dubbelsäng och önskas ytterligare förvaring så finns utrymme för det också. Stora fönster ger ett fint ljus. Heltäckningsmatta på golvet.

  WC / D | Helkaklat badrum i grått med klinkergolv med golvvärme. Duschplats bakom duschväggar i glas. Handfat med kommod. Handdukstork.

  *Den alternativa planritningen med ett ytterligare sovrum ska ses som en idéskiss. Det åligger en köpare att inhämta föreningens godkännande för en sådan ombyggnation.

 • Förening

  Bostadsrättsföreningen Adlern Mindre nr 34 är en äkta bostadsrättsförening som är belägen på Odenplan i Stockholm med entréer på Norrtullsgatan 17 och Odengatan 71 samt på Vegagatan 18. Hörnhuset Norrtullsgatan-Odengatan uppfördes 1929-1930 och huset på Vegagatan 1938-1940. Den berömde arkitekten Ivar Tengbom ritade dessa hus men även Stockholms Konserthus, Handelshögskolan i Stockholm och Tändstickspalatset i nordisk klassicism och funktionalism.

  I november 2019 förvärvades fastigheten från SEB Trygga Liv och en tredimentionell fastighetsbildning genomfördes 2021. Sedan dess är bostadsrättsföreningen Adlern Mindre 34 ägare till våningsplan två till sju på adresserna Norrtullsgatan 17, Odengatan 71 och Vegagatan 18. Adlern Nedo Fastighet AB äger källarplanet, bottenvåningen och våning ett.

  Föreningen består av 59 lägenheter samt fem lokaler. 57 av lägenheterna upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. De två hyresrätterna är på 192 kvm resp. 57 kvm och utgör ett dolt kapital för föreningen.

  Flera av föreningens lokaler har tidigare stått tomma, de är nu under iordningställande och kommer hyras ut under 2023. Föreningen äger följande lokaler och får följande intäkter: Kontor ca 244 kvm hyrs ut. Ca 120 kvm av den här ytan har tidigare varit förråd men har nu iordninggjorts och avtal har ingått med hyresrätt. Kontor på ca 64 kvm som använts som kontor för entreprenör vid stambytet. Lokalen kommer hyras ut under 2023. Utöver detta har föreningen sålt den delen av vinden som inte hyrs ut till och en entreprenör har för avsikt att bygga lägenheter med en totalyta om ca 700 kvm. Bygglov har ej beviljats än. De nya lägenheterna som byggs kommer att ingå i föreningen och såldes öka föreningens avgiftsintäkter.

  Planerade renoveringar: Föreningen planerar att under 2023 uppdatera alla portar/porttelefonsystem. En trapphus- och fasadrenovering planeras för de närmsta åren. Föreningens ambition är att göra de här renoveringarna i samband med byggnation av vindslägenheterna då detta är mer kostnadseffektivt.

  Stambyte genomfördes 2021/22.

  Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och varje lägenhetsinnehavare debiteras för sin elförbrukning.

  Se även föreningens hemsida https://adlernmindre34.se/

 • Övrigt

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1.105.707 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen. ((87.400.271 - 4.264.416) x 0,0133)).

Fakta

Adress
Vegagatan 18, 113 29 Stockholm
Område
Vasastan
Rum
2 rum och kök
Boarea
68 Kvm (Föreningens information)
Pris
6.990.000 kr
Avgift
4041 kr/mån inkl. värme, VA och kabel-tv
Våning
3 av 7
Byggnadsår
1938-40
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Kabel-tv och bredband via Tele2
 
Förening
Adlern Mindre nr 34
Org.nr
769601-9814
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - F - 175 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
41
Lägenhetsnr LMV
1302
Andelstal, förening
1.34745 %
Andelstal, ägande
1.33 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
300 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Totalt
500 kr/mån

Intresseanmälan

Vegagatan 18


Jag har tagit del av integritetspolicyn