Söderpärla i gårdshus

Söderpärla i gårdshus

 • Södermalm
 • Hornsgatan 70 B, 1 tr ög
 • 1 rum och kök
 • 30 Kvm
2.990.000 KR

Välkommen på visning

 • Måndag 16 Maj 17:00 - 17:30

Södermalm

Söderpärla i gårdshus

 • Hornsgatan 70 B, 1 tr ög
 • 1 rum och kök
 • 30 Kvm

Pärla med bästa läge på söder intill Mariatorget, berget och kulturkvarteren. Lägenheten ligger med ett lugnt läge i gårdshuset mot innergården, undan stadsbruset. Området lockar med mycket charm och med en genuin söderkänsla. Utbud är stort av trendiga restauranger, caféer och butiker

 • Avgift 1755 kr/mån
 • Pris 2.990.000 KR
 • Visas
  2022-05-16 17:00 - 17:30Måndag
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Välkommen till en charmig lägenhet för dig som vill bo på en av Stockholms mest populära adresser. Här har du alla bekvämligheter och trendiga restauranger runt knuten samt ett härligt folkliv. Samtidigt har du nära till vackra kulturkvarter, grönska och lugn. Lägenheten ligger i gårdshuset med ett mysigt läge och vetter mot innergården. Välskött och trevlig förening. Boendet har mycket känsla och karaktär, genomgående vitlaserade plankgolv, över 3 meter i takhöjd samt stort badrum.

  ENTRÉ | Trevlig och välkomnande entré som öppnar upp till köket och matplats. Vill man optimera ytan i denna lägenhet ytterligare så finns det gott om plats för smarta förvaringslösningar då det är högt i tak. 

  KÖK | Köket är trivsamt och har gott om förvaring i de vita skåpen. Ovan bänkskivorna i trä sitter vitt kakel. Maskinellt finns här spishäll/ugn fläkt samt kyl/frys. Fina platsbyggda hyllor i trä ger plats för kokböcker mm.

  ALLRUM | Fint ljusinsläpp genom vackert fönster samt en generös takhöjd, vilket ger en härlig rymd och känsla. Vid fönstret finns matplats för många middagsgäster om man vill. I anslutning finns ett inbyggt skafferi med överskåp.

  SOVRUM | Rofyllt sovrum som i dag är möblerat med säng samt annan möbel. Vackert fönster mot gården.

  BADRUM | Innan du når badrummet finns en inbyggd garderob med överskåp på vänster sida. Badrummet är rymligt med vitkaklade väggar och blå plastmatta på golv. Här finns duschhörna, wc, handfat, badrumsskåp samt handdukstork.

  Fastigheten ligger på Hornsgatan intill Mariatorget med ett centralt läge i "Söders hjärta". Här bor du i de mest attraktiva kvarteren på Söder, mitt bland härligt folkliv och mysiga och trendiga affärs- och restaurangstråk. En promenad runt Mosebackes kulturkvarter eller Mariaberget och Monteliusvägen med fantastisk utsikt över Stockholm kan man göra hur många gånger som helst. Närmaste t-bana är Mariatorget som ligger på någon minuts gångväg. Södra station samt bussförbindelser har du även i närheten. Runt hörnet ligger stora matbutiker med kvällsöppet, på kort avstånd ligger även apotek och systemet. Stora grönskande Tantolunden med joggingstråk och många badmöjligheter når du på en kort promenad.

 • Förening

  Brf Hornsgatan 70 är en äkta förening som bildades 1999. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Den består av ett flerbostadshus med 23 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt fördelade på 3 trapphus - stora trapphuset (70) samt två ingångar över gården (70 A/B). Föreningen hyr även ut två lokaler.

  Föreningens ekonomi är god med en välskött fastighet med tillgångar i form av lokaler som ger intäkter. Man amorterar årligen och belåningsgraden är ca 7 200 kr/kvm/bostadsyta. Nuvarande avgifter avser täcka även kommande underhåll och föreningen har i nuläget inga planer på några avgiftsändringar. Fiber (200/200) installerades våren 2016 och ingår i avgiften.

  Fastighetens tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna Stockholm, samt den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift samt en pantsättningsavgift av köparen. Föreningen är äkta och äger marken. Föreningen accepterar inte juridisk person men godkänner delat ägande. Lägenheten är pantsatt.

  Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns en bra tvättstuga att tillgå på entréplan med två stora tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även cykelrum/barnvagnsrum på entréplan. Bastun ligger på plan 5 nyttjas genom bokning. Föreningen har även en trevlig och lugn innergård som passar perfekt för mysiga grillkvällar under sommaren. Trappstädning sköts av städfirma. Mekanisk frånluft i varje enskild lägenhet via ett ventilationsaggregat.

  Fastigheten totalrenoverades 1994, då skedde rörstambyte samt stambyte av elstigare. Detta år skedde även omläggning av tak samt omputsning av fasad samt nyinstallation av hiss. 2008 installerades en ny värmekabel samt nytt tätskikt på gården. 2012 Omläggning av tak på 70A. 2013-2016 Huvudtrapphuset samt trapphusen i respektive gårdshus renoveras i etapper. Även målning av yttertak skedde då. 2014 Föreningen har en godkänd radonmätning. 2015 Föreningen har renoverat trapphuset och bland annat restaurerat den gamla väggmålningen i entrén, en väggmålning som sannolikt är skapad av Filip Månsson. 2015 Installation av Internet (fiber) samt ommålning och förbättringsmålning av yttertak. 2018 Renovering av hissmotor. 2020 Godkänd OVK och brandtekniska förbättringar. 2021 Ommålning av entréplan, renovering av gårdsvägg och ny tvättmaskin. 2022 Förbättringsmålning samt mindre underhåll tak och underhållsspolning av stammar. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2030.

  Läs mer på föreningens hemsida: https://hornsgatan70.bostadsratterna.se/

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Fakta

Adress
Hornsgatan 70 B, 1 tr ög, 118 21 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
30 Kvm (Uppmätning)
Pris
2.990.000 kr
Avgift
1755 kr/mån inkl. Värme, Vatten och bredband
Våning
1 våning i gårdshus
Byggnadsår
1907
Hiss
Nej
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Hornsgatan 70
Org.nr
769604-3293
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 145 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
4
Andelstal, förening
2.19 %
Andelstal, ägande
2.18954 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
250 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Totalt
400 kr/mån

Intresseanmälan

Hornsgatan 70 B, 1 tr ög


Jag har tagit del av integritetspolicyn