Södercharm i mysiga kulturkvarter

Såld

Södercharm i mysiga kulturkvarter

 • Södermalm
 • Bellmansgatan 28
 • 1 rum och kök
 • 38 Kvm
3.650.000 KR

Södermalm

Södercharm i mysiga kulturkvarter

 • Bellmansgatan 28
 • 1 rum och kök
 • 38 Kvm

Välkommen till denna vackra lägenhet med mycket känsla och charm. Lägenheten är belägen högst upp i huset och vetter mot pittoresk innergård. I dessa vackra kulturkvarter och Mariatorgets härliga folkliv kommer du stortrivas. Här har du närhet till allt du kan önska.

 • Avgift 1639 kr/mån
 • Pris 3.650.000 KR
 • Beskrivning

  Välkommen till denna fina lägenhet med mycket känsla och charm. Detta konstnärliga och franskinspirerande boende är beläget högst upp i huset och vetter mot en pittoresk innergård. Den fantastiska takhöjden ger en härlig rymd med många möjligheter. Den ligger på en lugn återvändsgata på attraktiv adress i de mysigaste kulturkvarteren runt Mariatorget, här har du närhet till allt du kan tänkas önska. 

  Ett fantastiskt boende med mycket rymd i vacker fastighet från 1883. Här möts du av högt i tak, vackra fönster med djupa fönsternischer samt vackert trägolv.

  HALL | Välkomnande hall med god plats för avhängning. Till höger når du köket och rakt fram vardagsrummet.

  KÖK | Trivsamt arbetskök med matplats vi fönster. Köket har vit skåpinredning samt plats för mycket förvaring och köksskåp upp till tak. Ovan arbetsbänk i trä sitter vitt kakel. Maskinellt finns här spis/ugn, fläkt samt kyl/frys.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet "lägenhetens hjärta" är ljust och har en härlig rymd och atmosfär. Perfekt för middagar och mingel. Här får både matplats, soffa samt sovdel plats.

  KLÄDKAMMARE | I anslutning till det stora rummet finns en klädkammare där du har plats för det mesta.

  DUSCHRUM |  Duschrum kaklat i vitt med marmor på golv. Här finns handfat, wc samt duschhörna. 

  Fastigheten ligger i pittoreska kulturkvarter med äldre bebyggelse från sekelskiftet och många vackra K-märkta hus. Lockas du av Södermalms pulserande nöjesliv, kulturliv eller shopping i de trendiga klädbutikerna - så finns här allt du kan tänkas vilja ha strax utanför porten. De bästa barerna, restaurangerna och caféerna finns bara ett stenkast bort. Här bor du mitt i söders härliga folkliv, med närhet till Mariatorget, Mariaberget, Mosebacke samt Götgatan. För ro och natur så finner man Stockholms kanske allra finaste promenadstråk strax utanför porten, Monteliusvägen, med hänförande utsikt över Mälaren, Stadshuset och Gamla Stan. För den promenad- eller joggingsugna så finns fina stråk runt såväl Långholmen som längs Söder Mälarstrand, Skinnarviksberget och Årstaviken. Inte långt härifrån finns både Hornstull och Medborgarplatsen med sitt myller av restauranger, saluhall, butiker och biograf. En kort promenad bort ligger Götgatsbacken med sitt breda sortiment av butiker och från anslutande Skeppsbron går båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården.

  Här har du goda kommunikationer med Mariatorgets T-bana med röd linje och Slussens T-bana med både grön och röd linje samt Södra stations pendeltåg, på kort promenadavstånd. Flera busslinjer utanför porten som tar dig stan över. Området är mycket populärt för såväl filminspelning som för kulturvandringar. Kvarter du aldrig kommer ha tråkigt i och aldrig kommer vilja lämna. Här trivs man.

   

 • Förening

  Brf Bellman 28 är en äkta förening som övertog fastigheten 2006-2007. Det vackra huset stod färdigt 1883 och är en klassisk fastighet (Småland 2) från tidigt 1880-tal uppförd av byggmästare G Lodenius.  Föreningen äger marken med adresserna Bellmansgatan 28 och Sankt Paulsgatan 23 och omfattar 25 lägenheter med bostadsrätt fördelade på 4 våningar, vind, källare och ett litet gårdshus. Föreningen är stolta är sitt välskötta hus med vacker gård och bevarad vind.

  Huset är i fint skick och föreningen har en låg skuldsättning på ca 5,5 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på ca 3 500 kr/kvm boarea. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget (kollat med föreningen 2021-11-03). Avgiften har varit oförändrad de senaste 25 åren. Inga större renoveringar är planerade. Föreningen har råvindarna kvar vilket kan ses som en värdefull, dold tillgång.

  Bredband och tv via Open universe som är anslutna till stadsnätet. I portalen kan boende välja vem man vill ha som leverantör.

  Föreningen har en mysig gruslagd innergård med charmigt gårdshus. Här finns trädgårdsmöbler och grill att tillgå och gården kan även bokas av de boende för att få förtur.

  Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd.

  Avgiften betalas kvartalsvis.

  Tvättstugan är belägen i källaren med två maskiner och en mangel. Här finns torkrum med torkskåp och torktumlare. Föreningen har även ett hobbyrum i källaren för snickerier eller målning. Det finns även en bastu i källaren med dusch och toalett. En gemensamhetslokal med ett litet kök finns i källaren som kan användas för fester m m. Cykelrum finns i gårdshuset och cykelställ på gården.

  1994 stambyte.  2013 renovering av trapphusen, byte av elstigare, Fiber drogs in i fastigheten.  2018 spolning av stammar.  2019 fastighetsboxar installerades, delar av en källarstam byttes, brandskyddskontroll av eldstäder utfördes.  2020 besiktning samt ommålning av taket på huvudbyggnaden och utbyte av taket på gårdshuset.

  Ovanstående information kommer från årsredovisning 2020, föreningens hemsida samt avstämning med föreningens styrelse den 2021-11-03. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med föreningens styrelse.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. 

Fakta

Adress
Bellmansgatan 28, 118 47 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
38 Kvm (Uppmätning)
Pris
3.650.000 kr
Avgift
1639 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Basutbud tv
Våning
3
Byggnadsår
1883
Hiss
Nej
Förråd
Vindsförråd
 
Förening
Brf Bellman 28
Org.nr
769615-1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - 195 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
Z
Lägenhetsnr LMV
1303
Andelstal, förening
1.9 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
300 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Totalt
500 kr/mån

Intresseanmälan

Bellmansgatan 28


Jag har tagit del av integritetspolicyn