Södercharm i Hornstull

Södercharm i Hornstull

 • Södermalm
 • Heleneborgsgatan 13A
 • 1 rum och kök
 • 37 Kvm
3.100.000 KR

Ring för visning

Södermalm

Södercharm i Hornstull

 • Heleneborgsgatan 13A
 • 1 rum och kök
 • 37 Kvm

Accepterat pris! Härlig drömlägenhet med nyrenoverat badrum. Här bor du med bästa läge i Hornstull intill grönskande Långholmen. Detta sekelskiftesboende ligger mysigt mellan två innegårdar. Detta passar både singeln som paret. Här trivs man.

 • Avgift 2209 kr/mån
 • Pris 3.100.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Accepterat pris! Härlig ljus genomgångslägenhet med bästa läge i Hornstull intill grönskande Långholmen. Här möts du av ett boende med bevarad charm, högt i tak, fina slipade och lutade plankgolv (2019) och vackra spröjsade fönster med djupa fönsternischer. Ett sekelskiftesboende för den kräsne med mycket känsla och karaktär. Badrummet är i toppskick och är precis nyrenoverat.

  HALL | Välkomnande rymlig och möblerbar hall. Från hallen når du samtliga rum. Här finns goda avhängningsmöjligheter samt plats för förvaring genom två garderober.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet har härlig atmosfär och här finns gott om plats för både soffa, sovdel samt läshörna. Vackert spröjsat fönster där ljuset flödar in, som vetter mot lugn innergård.

  KÖK | Trevligt och charmigt kök där man gärna umgås. Vit skåpinredning samt vitt kakel ovan arbetsbänk i vit laminat. Maskinellt finns här gasspis/ung, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Fint lutat golv och fint bevarat skafferi i original. Matplats för ca.4 personer. Fönster vetter mot innegård. 

  BADRUM | Nyrenoverat badrum i toppskick (november 2020) helkaklat med vita väggar och grått golv med golvvärme. Här finns wc, handfat, badrumsskåp med spegel, handdukstork och duschhörna. 

  För er som älskar Söder är detta bästa tänkbara läge på Heleneborgsgatan. Närhet till många av Stockholms bästa restauranger så som "Tjoget" samt mysiga caféer och bra shopping. I närområdet finns vårdcentral, systembolag, apotek och gym (SATS, Friskis & Svettis mm). Inom ett stenkast från fastigheten finns också två jourlivsbutiker. Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer runt hörnet. 
  På kort gångavstånd ligger Långholmen med flera fina badplatser och promenadstråk. Även i Tantolunden finns en populär badstrand. För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de tre båtklubbar som finns utmed Pålsundet.

 • Förening

  Allmänt om föreningen
  Brf Muttern 4 förvärvade fastigheten 1998. Den består av ett bostadshus med 43 lägenheter, varav 3 är hyresrätter. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Föreningen är äkta. Ej juridisk person. Överlåtelseavgift betalas av köparen samt pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Lägenheten är pantsatt. Leverantör av kabeltv/internet är ComHem. Föreningen har uppgraderat internet till 1000/1000 i och med årsskiftet.

  Fastigheten uppfördes under åren 1911-1912, och husets nationalromantiska fasad är ritad av den kände arkitekten Cyrillus Johansson. Innergården är K-märkt. Lite kuriosa; under 50-talet sändes radio från trädgården.

  Fastigheten totalrenoverades 1997-98. Under dessa år byttes stammarna samt elstigare. Byte av uppvärmningssystem. Renovering av tak och tvättstuga. 2009 byggdes två vindslägenheter i gathuset. 2011 målades taket om och all utrustning i tvättstugan byttes ut. 2017 renoverades alla fönster utvändigt och ett nytt fastighetsnät i fiber installerades. 2019 skedde omputsning av innegårdsmur samt byte av dagvattenpump i undercentralen. 2020 Stamspolning skedde. Föreningen planerar att renovera taket under 2021, det ligger inom budget och kommer inte påverka föreningsavgiften. För fastigheten finns en långsiktig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen.

  Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns tvättstuga i källaren med wc i anslutning. Cykelförråd finns i källaren och cykelställ på gården. Soprum med källsortering finns i A-huset. Barnvagnsrum på entréplan i uppgång B och C. I uppgång C finns ett övernattningsrum med säng, toalett och dusch, vilket kan nyttjas av medlemmarnas gäster som är på besök. Föreningen har en vacker grönskande innergård, en riktig oas mitt i stan. Här finns utemöbler och grillmöjligheter under sommarmånaderna.


   

Fakta

Adress
Heleneborgsgatan 13A, 117 31 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
37 Kvm (föreningens information)
Pris
3.100.000 kr Accepterat pris
Avgift
2209 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Bredband
Våning
3
Byggnadsår
1911
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Muttern 4
Org.nr
716419-6888
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 205 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
4863-00133
Lägenhetsnr LMV
1301
Andelstal, förening
1.56823 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
200 kr/mån
Försäkring
120 kr/mån
Gas
200 kr/mån
Totalt
520 kr/mån

Intresseanmälan

Heleneborgsgatan 13A


Jag har tagit del av integritetspolicyn