SMAKFULLT OCH STILSÄKERT I BERGMANS BAGERI

Såld

SMAKFULLT OCH STILSÄKERT I BERGMANS BAGERI

 • Mariatorget - Södermalm
 • Högbergsgatan 62E
 • 3 rum och kök
 • 90 Kvm
9.490.000 KR
arrow down icon

Mariatorget - Södermalm

SMAKFULLT OCH STILSÄKERT I BERGMANS BAGERI

 • Högbergsgatan 62E
 • 3 rum och kök
 • 90 Kvm

Underbar och påkostad trea i Bergmans Bageri. Efter en omfattande renovering av hela huset stod denna lägenhet klar för inflytt 2019. Njut av ett högt och fritt läge med två franska balkonger från vardagsrummet med härlig ”Karlsson på taket” känsla.

 • Avgift 6011 kr/mån
 • Pris 9.490.000 KR
 • Beskrivning

  Underbar och påkostad trea i Bergmans Bageri. Efter en omfattande renovering av hela huset stod denna lägenhet klar för inflytt 2019. Denna vackra lägenhet erbjuder ett härligt samspel mellan husets ursprungsår 1918 och nutidens design- och formspråk. Njut av ett högt och fritt läge med två franska balkonger från vardagsrummet med härlig "Karlsson på taket" känsla där du kan blicka ut över grannkvarterets takåsar. Vackra, taktila naturmaterial ger bostaden ett elegant och samtidigt varmt intryck. Lägenheten är genomgående och båda sovrummen ligger med ett ostört gårdsläge. Såväl kök och badrum håller högsta standard. Ett fint ljus ges från stora fönster och i båda sovrummen finner du dessutom karaktärsfulla takfönster. I hela lägenheten finner du pillagda vitvaxade ekgolv. Föreningen erbjuder sina medlemmar en fantastisk innergård med både orangeri och flertalet sittgrupper som inramas av grönska.

  Här bor du med ett av Södermalms mest attraktiva lägen. I gatuplan finner du omtyckta restaurang Plais så du behöver inte gå långt för att äta god mat. Mariatorget ligger precis runt hörnet och i grannkvarteren finner du massor av trevliga restauranger och caféer och inte minst ett trivsamt folkliv att ta del av. Swedenborgsgatan är områdets pulsåder och sommartid förvandlas den till en gågata med massor av omtyckta uteserveringar. Tunnelbanan ligger på bekvämt avstånd, likaså pendeltågen vid Södra Station där också flera busslinjer stannar. Du promenerar enkelt till Slussen. Flera välsorterade livsmedelsbutiker finns i närområdet.

  Och så slutligen lite historia för den intresserade. Med start 1918 så bakades surdegsknäckebröd i Bergmans bageri. Bagarmästare Bergman gjorde det med framgång och tjugo år efter starten blev den gode Bergman Kunglig Hovleverantör. 

  HALL | Ingång till hall med goda avhängningsmöjligheter.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet ligger med en öppen planlösning mot köket. Tillsammans skapar de en generös sällskapsyta som inbjuder till både umgänge och matlagning. Gott om plats finns för både soffa och stor matgrupp. Vardagsrummet erbjuder två franska balkonger med fin utsikt över takåsar.

  KÖK | Elegant och smakfullt kök från italienska Arclinea. Svarta skåp inramas av stänkskydd i svart marmor. Goda arbetsytor genom stilren rostfri bänk. Exklusiva vitvaror från Smeg inkluderar helintegrerad kyl och frys, inbyggd diskmaskin, kombinationsugn (varmluft/micro) och induktionshäll. Därtill det lilla extra i form av vinkyl.

  MASTER-BEDROOM | Behagligt sovrum med fint ljus från både vanliga fönster i två väderstreck och ett stort takfönster. Sovrummets inre del är utmärkt för en arbetshörna. Platsbyggda garderober tillförsäkrar en god förvaring. 

  SOVRUM | Utmärkt sovrum med fönster mot gården. Rummet har en härlig vindskaraktär.

  BADRUM | Högklassigt badrum med både badkar och dusch. Golv och väggar är klädda med vacker pillagd kalksten. Golvvärme. Badrumsmöbler från italienska Arclinea. Dubbla handfat. Flera högskåp tillförsäkrar en god förvaring. I ett av dessa finner du kombimaskin som ingår i köpet. Vägghängd WC från Catalano. Handdukstork från INR.

 • Förening

  Brf Bergmans Bageri är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten. Byggnaden är ursprungligen från 1918 men genomgick en ombyggnation till nybyggnadsstandard som stod klar 2019. Föreningen består av 42 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. En lokal finns med hyresrätt där restaurang Plais hyr i gatuplanet.

  Föreningen och entreprenören har en pågående tvist. Se mer information i årsredovisningen.

  De renoveringar i huset som planeras gäller garantiåtgärder som kvarstår efter att huset stod klart efter ombyggnationen.

  Föreningen har en fantastisk innergård med sittgrupper och ett fint orangeri. Innergården inramas av växtlighet. Därtill finns barnvagnsrum i källaren och cykeluppställning på gården.

  Ingen energideklaration finns för föreningens byggnad men den är på gång.

 • Övrigt

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1.478.567 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen. ((111.836.812 - 56.041.817) x 0.0265)). Posten "Övriga skulder" är inkluderad i beräkningen.

Fakta

Adress
Högbergsgatan 62E, 118 54 Stockholm
Område
Mariatorget - Södermalm
Rum
3 rum och kök
Boarea
90 Kvm (Föreningens information)
Pris
9.490.000 kr Accepterat pris
Avgift
6011 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband
Våning
4 av 4
Byggnadsår
1918 (Oå 2019)
Hiss
Ja
Förråd
Ja, källarförråd
TV/Internet
TV och bredband från Telia. Ett grundutbud med tv-kanaler samt bredband 1000/1000 Mbit ingår i avgiften.
 
Förening
Bergmans Bageri
Org.nr
769632-7035
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
6002 / 22
Lägenhetsnr LMV
1401
Andelstal, förening
2.66 %
Andelstal, ägande
2.65 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
800 kr/mån
Försäkring
560 kr/mån
Totalt
1360 kr/mån

Intresseanmälan

Högbergsgatan 62E


Jag har tagit del av integritetspolicyn