Smakfullt med toppläge!

Smakfullt med toppläge!

 • Vasastan
 • Falugatan 22
 • 2 rum och kök
 • 37 Kvm
3.800.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 22 Maj 12:00 - 13:00
 • Måndag 23 Maj 18:45 - 19:30

Vasastan

Smakfullt med toppläge!

 • Falugatan 22
 • 2 rum och kök
 • 37 Kvm

På idylliska Falugatan i attraktiva Röda Bergen finner du denna fantastiska bostad med charm och karaktär. Väldisponerade kvadratmeter som erbjuder moderna val och bevarade originaldetaljer som samsas i en härlig mix. Här bor man med närhet till allt som kan önska. Mycket trevlig och välsk

 • Avgift 2454 kr/mån
 • Pris 3.800.000 KR
 • Visas
  2022-05-22 12:00 - 13:00Söndag Öppen visning
  2022-05-23 18:45 - 19:30Måndag Öppen visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  BOENDET- MED PLATS FÖR TVÅ!
  Här kan vi snacka om ett optimalt boende!
  På idylliska Falugatan i Röda Bergen finner du denna nyrenoverade (2021) och härliga lilla 2a. Direkt i hallen märker man att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Lägenheten har en sober grundpalett i en ljus och varm ton. Den har stora fönster med vackra spröjs som släpper in rikligt med ljus, väggar är målade i en smakfull greige-aktig ton och dom vackra trägolven är ljus pigmenterade samt behandlade med hårdvaxolja. I denna lägenhet möts klassiskt formspråk i bästa 20-talstappning och toppmoderna och påkostade material- och designval.
  Det bjuds på snyggt och modernt kök med dom senaste vitvarorna, härligt sällskapsrum som bjuder in till fest och mingel samt ett rogivande sovrum med gott om förvaring. Här är en lägenhet för den som vill bo på en av stans bästa adresser med alla dess bekvämligheter men samtidigt önskar ha nära till grönska och vatten. Det är en populär och välskött förening med god ekonomi samt att föreningen har en mycket fin innergård där det sommartid finns flera uteplatser och plats för grill och utemöbler. Denna lilla drömtvå är helt perfekt.

  PLANLÖSNING

  HALL
  Välkomnade hall med gott om plats för förvaring samt en garderob/städskåp. Vill man optimera ytan ytterligare så finns det plats för smarta idéer. Från hallen når du lägenhetens hjärta - Det härliga sällskapsrummet.

  SÄLLSKAPSRUMMET
  Det är ett magiskt rum som badar i ljus och bjuder in till mingel och festligheter med familj och vänner.

  Köksdelen är en stor och social del med plats för matgrupp vid fönstret. Köket är både praktiskt och snyggt med väl tilltagna arbetsytor och lyxiga materialval. Det är ett specialritat kök med smakfulla och gedigna träluckor från "Lucks by Robo och bänkskivan är en Jura grey kalksten med stänskkydd en bit upp på väggen samt snygg dimbar belysning på väggen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, micro, integrerad kyl/frys och diskmaskin samt smart och exklusiv fläkt med diskret insug vid spishällen. Mitt emot köksväggen finns ytterligare förvaring med skafferi, kyl/frysen samt ugn.

  Vardagsrumsdelen har ett vackert spröjsat fönster med läge åt den lugna gatan och vy mot den vackra grannfastigheten. Här finns plats för stor soffgrupp, tv samt annat önskat möblemang.

  SOVRUM
  Det rogivande sovrummet når man från sällskapsrummet via vackra och praktiska spröjsade glasdörrar med dragfunktion. Dörrarna ger rummet ett naturligt ljusinsläpp utan att ta plats i rummet. Här får du plats med dubbelsäng och annat möblemang. Gott om plats för kläder via garderobsvägg.

  BADRUMMET
  Badrummet ligger med ingång från hallen. Det är ett fräscht och väldisponerat badrum med dusch, WC och handfat och stort förvaringsskåp med spegel samt handdukstork. Helkaklade vita väggar samt på golvet ligger en beige-aktig plastmatta.

  Här bor du med ett lugnt och skyddat läge på populära Falugatan, samtidigt bor du bara ett stenkast från allt trevligt som Vasastan har att erbjuda. En kort promenad tar dig till Birkastans stora restaurangutbud och Sankt Eriksplan med sina utmärkta kommunikationer i form av både buss, tunnelbana (endast ca 3 min bort) och flygbussar. På bekvämt avstånd vid Odenplan finner du dessutom pendeltåget. Både sommar- och vintertid erbjuder närbelägna Hagaparken trevliga aktiviteter för både stora och små.

  LÄGENHETEN ÄR ENLIGT LÄGENHETSFÖRTECKNINGEN EN 1A MEN ANVÄNDS SOM EN 2A

 • Förening

  FÖRENINGEN
  HSB Bostadsrättsförening Myrstacken i Stockholm (org. nr 702001-4796) är en äkta förening som uppfördes 1924–1929 av HSBs mycket kända chefsarkitekt Sven Wallander. Byggnaderna är uppförda i tre till fyra våningar och har fasader putsade i olika nyanser av rött och gult. Fönstren är ursprungliga och tidstypiskt spröjsade med tre glas i varje båge. Alla hus har unik utformning och är mycket vackra. Husen är blåklassade i Stockholms stads kulturhistoriska inventering, vilket är den högsta klassen som tilldelas byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

  Föreningen omfattar 144 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt samt en gemensam lokal med bostadsrätt som nyttjas av medlemmarna som övernattningslägenhet och föreningslokal. Fastigheterna ligger på adresserna Gävlegatan 13, Torbjörn Klockares Gata15, 17, 19, 21, 23, 25 och Torsgatan 78 samt Falugatan 20, 22 och 24. Marken innehas med äganderätt.

  EKONOMI
  Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 107 kr per kvm boarea enligt årsredovisningen 2019. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

  FÖRVALTNING
  Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Teknisk förvaltning sköts av Adamsberg Fastighetsförvaltning.

  BREDBAND OCH KABEL-TV
  Bredband 1000/1000 Mb/s från Bahnhof ingår för närvarande i månadsavgiften via ett fastighetsnät med nätverksuttag. Bostadsrättshavaren kan också välja bredband från Telenor eller ComHem och tecknar då själv abonnemang. ComHems grundutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

  JURIDISK PERSON OCH DELAT ÄGANDE
  Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

  MEDLEMSKAP
  Medlemskap i HSB krävs av bostadsrättshavare innan HSB Stockholm Servicecenter vidarebefordrar överlåtelser till styrelsen.

  ÖVERLÅTELSEAVGIFT/PANTSÄTTNINGSAVGIFT
  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1.190 kr samt 476kr/pantsättning, betalas av köparen.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN
  Det finns många trevliga faciliteter för föreningens medlemmar. Att nämnas är dom fantastiska innergårdarna som föreningen har med gröna gräsmattor, träd, häckar och prunkande rosenbuskar samt vackra grusade gångar -ligger dom härliga innergårdarna inbäddade och skyddade mellan fastigheterna.
  Det finns tre cykelrum och även ett cykelställ på ena innergården, en bokningsbar bastu, en övernattningslägenhet / föreningslokal för uthyrning till medlemmar, barnvagnsrum och ett återvinningsrum.
  Tre stycken tvättstugor i källarplan, utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt ett gemensamt torkrum.

  FÖRRÅD
  Denna lägenhet disponerar två stora förråd. Ett stort vindsförråd på ca 8 kvm och ett vindsförråd på ca 4 kvm

  RENOVERINGAR; ETT URVAL
  2019 renovering av samtliga tvättstugor,
  2016 OVK genomförd och godkänd,
  2013 samtliga fönster renoverades,
  2011 tak på övriga fastigheter,
  2004 tak och fasad på Humleboet 16,
  2002 byte av värmecentral,
  1990 stambyte, renovering av elnät, tillbyggnad av vindslägenheter, dessa har maskinell ventilation.

  KOMMANDE RENOVERINGAR
  Under de kommande åren planeras en fasadrenovering på fastigheterna Myrstacken 25, 30 och 31.

  STÄDNING
  Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

  Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning från 2019 och kontakt med styrelsen 2021 Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 • Övrigt

  Röda Bergen är ett av stadens finaste exempel på 1920-talets stadsplaneidéer, och också det största i sin art, en unik kulturhistorisk innerstadsmiljö. Sedan 1987 är stadsdelen i sin helhet kulturskyddad som riksintresse. Här bor du lika nära Hagaparkens grönska som citys puls. Närheten till nya Hagastaden ger nya möjligheter med ett växande utbud av butiker, förskolor och lekparker. Kommunikationsmöjligheterna är suveräna med nya pendeltågsnedgången vid Vanadisrondellen, tunnelbana med nedgång på Torsgatan (samt planerad t-banehållplats för gula linjen Torsplan), blåbussarna 3 och 6 precis runt hörnet (samt 2 och 4 mindre än 10 minuter bort) och den bilburne kan snabbt ta sig ut på de stora lederna.

Fakta

Adress
Falugatan 22, 113 32 Stockholm
Område
Vasastan
Rum
2 rum och kök
Boarea
37 Kvm (Säljarens uppgifter)
Pris
3.800.000 kr
Avgift
2454 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
1
Byggnadsår
1924-29
Hiss
Nej
Förråd
Källar/vindsförråd
 
Förening
HSB BRF Myrstacken
Org.nr
702001-4796
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - E - 133 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
125
Lägenhetsnr LMV
1102
Andelstal, förening
0.56373 %
Andelstal, ägande
0.56373 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
300 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Totalt
600 kr/mån

Intresseanmälan

Falugatan 22


Jag har tagit del av integritetspolicyn