Skärgårdsliv nära city

Såld

Skärgårdsliv nära city

 • Nacka Strand
 • Augustendalsvägen 28, 5 tr
 • 3 rum och kök
 • 88 Kvm
6.800.000 KR
arrow down icon

Nacka Strand

Skärgårdsliv nära city

 • Augustendalsvägen 28, 5 tr
 • 3 rum och kök
 • 88 Kvm

I populära Nacka strand finns denna eleganta 3 rok med bra ytor för såväl familjeliv som mingel. Smakfullt formspråk med påkostade materialval. Fantastisk balkong med sol och en magisk utsikt mot Stockholms inlopp. Ta pendelbåten med morgonkaffet i handen, en härlig båttur in till Nybroplan

 • Avgift 4854 kr/mån
 • Pris 6.800.000 KR
 • Beskrivning

  Välkommen till ett härligt boende utöver det vanliga med mycket känsla och karaktär. Lägenheten öppnar upp till fina sällskapsytor där man får plats med många middagsgäster, stora mingel och ett härligt familjeliv. Genomgående ljusa väggar samt trägolv. Smakfullt och stilrent formspråk, detta är ett boende för den kräsne. 

  Utsikten över Saltsjön är härlig, ett lugn infinner sig när du tar ditt morgonkaffe på den stora balkongen med utsikt mot vattnet. Du må höra skärgårdsbåtarna signalera vid angöring av bryggan, dessa båtar når du på någon minut från bostaden. Båtarna tar dig ut till lugnet och skärgården eller in till Nybroplan och stadens puls.

  ENTRÉ | Hall med god plats för avhängning. Här finns även plats för hallmöbel.

  BADRUM | När du kliver in i badrummet möts du av en stilren känsla. Här har inget sparats åt slumpen, alla detaljer som ger det lilla extra finns här. Badrummet har vita väggar och grå klinker på golv. Här finns spegel med förvaring samt kommod med förvaring under. Här finns även wc, tvättställ, badkar med duschmöjlighet och en glasvägg som avgränsar. Tvättmaskinen har sin plats bakom en vägg som avgränsar tvättdelen. Fin ljussättning i rummet. 

  KÖK/VARDAGSRUM |  Kök vardagsrum är "lägenhetens hjärta". Generösa ytor, stora fönsterpartier och halvt öppen planlösning gör detta till den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Köket har moderna luckor i ljusgrön/grå kulör. Bänkskiva från "Bricmate" och ho i rostfritt stål. Maskinellt finns här kyl/frys i rostfritt, varmluftsugn, fläkt, induktionshäll samt helintegrerad diskmaskin.

  Vardagsrumsdelen har plats för stor soffgrupp samt andra vardagsrumsmöblemang. I anslutning till sälskapsdelen finns utgången till den magiska balkongen med utsikt mot Stockholms inlopp, Lidingö och Fjäderholmarna. 

  SOVRUM | Lägenheten har två välplanerade sovrum. Det första når du från hallen, detta används idag som barnrum för två barn. Rummet har gott om plats för sängar, möbler samt lek och stoj. Det finns två ingångar till sovrummet.

  Det andra sovrummet är rymligt och används idag som Master Bedroom. På vägen in till sovrummet finns en garderobsvägg för förvaring, denna rymmer allt man behöver och lite till.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

 • Förening

  Brf Himmelsbågen består av fem flerbostadshus med totalt 125 lägenheter (6 av dessa är hyresrätter) och 5 lokaler på adress Augustendalsvägen 24–32 i Nacka Strand. Föreningen ombildades och tillträdde fastighetsköpet september 2016. Föreningen äger marken som husen står på. Lokalerna som föreningen hyr ut ligger i markplan– totalt area 419 m2, varav fyra hyrs ut till företag och en är omgjord till styrelserum samt övernattningslägenhet. 

  Varje hus består av 7 våningar i suterräng varav de översta lägenheterna i etage till halvvåning 8.

  Lägenheten disponerar ett källarförråd. Plats för din cykel finns i cykelförråd i varje av föreningens byggnader. Varje port har även en bra tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare 1 mangel samt 1 torkskåp. Soprum med källsortering finns även det i varje byggnad. Sedan finns ett styrelserum samt en övernattningslägenhet för föreningens gäster att hyra (400 kr/ natt). Utanför husen finns mindre gårdar med sittgrupper och en lekplats.

   

  Föreningen har god ekonomi och amorterar på lånen. Avgifterna sänktes med 5% 2022, men höjdes med 4% i början av året. Inga planer på ytterligare höjningar. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningens ekonomiska förvaltare är Simpleko.

  Fastigheten är ansluten till två tjänsteleverantörer; Ownit Fiber och Tele 2 kabel-TV (f.d. ComHem). I avgiften ingår Bredband med fiberanslutning via Ownit 1000 Mbit/s. TV grundutbud via Tele 2 kabel-TV. 

  Gott om parkering på gator samt i garage. Föreningen äger 10% av gemensamhetsanläggningen för Torggaraget och har därmed flertalet garageplatser, ca 117 platser. Som boende i föreningen kan man parkera för 650 kr/mån i den stora öppna delen av garaget alternativt bakom låst grind för 820 kr/mån. I övrigt råder boendeparkering i Nacka Strand samt de allmänna platserna i Torggaraget. 

  RENOVERINGAR: Föreningen har bytt cirkulationspump i Januari 2023. Byte av entréportarna skedde under våren 2023. Inga planerade renoveringar finns för tillfället.

  2017 installation fiber. 2018 Stamspolning. Renovering entréer, trapphus och nytt låssystem. OVK, obligatorisk ventilationskontroll. 2019 Renovering och modernisering av hissar. Renovering tvättstuga. Uppfräschning av trädgårdarna mellan husen med nya planteringar, trädbeskärning, stenläggningar m.m. 2020 Renovering av hyresrätt som nu är upplåten till bostadsrätt

  Se vidare info på föreningens årsredovisning samt hemsida: https://brfhimmelsbagen.se/

  Nacka strand är ett område under omvandling – här finns vattnet, närheten till innerstan och redan nu finns vardagsservice, caféer och restauranger vid vattnet och den vackraste utsikten över Djurgården och Stockholms inre skärgård. Det lilla torget i centrum är stadsdelens knutpunkt med bland annat nyöppnade pizzerian "Stella" som blivit en succé, Café Little Britain Tea Garden och Food Truck "Funky Chicken Food Truck" dit folk från hela landet vallfärdar för deras fantastiska hamburgare. Vi torget hittar du även blomsterbutik, kemtvätt, frisör, bank och tandläkare samt vårdcentral-Doktor.se. Ett stenkast från torget ligger SATS och Njuta SPA för den som vill koppla av en stund.

  Det finns flera restauranger i området, såsom populära krogen Nacka J som tillhör Hotell J som ligger intill vattnet och Tornvillan. Intill bryggan tar sommarstället Kajen the Quay vid med café, restaurang, food trucks, boule och padelbanor. Bästa pizzan i Stockholm äter du på kajen på Da Antonio e Lucia eller på nyöppnade Stella på torget. Bästa thaimaten finns också här, Rimlay thaikök som är utsökt. Inte att glömma "Tasting Italy" vid torget som öppnade sin fantastiska delikatesshop förra året, måste verkligen besökas för att handla de bästa delikatesserna till helgen. 

  För dig som gillar att träna finns SATS runt knuten. Nya padelbanor finns invid vattnet och kajen, från dessa syns bilder titt som tett på sociala medier. För friluftsliv har du hela fantastiska Nacka naturreservat på kort avstånd, här grillar man korv på helgen, samt har ponnyridning för barnen eller bara njuter av den härliga miljön. Här finns även ett bra utegym. Det tar ca 20-30 min att gå längs med vattnet till Sickla köpkvarter. Denna brygga längs med vattnet är perfekt för morgonens PW.

  Flera förskolor och skolor finns i området. Det finns även flera fina lekparker, men den mysigaste ligger på lagom gångavstånd från fastigheten i Vikdalen och heter Djungelparken.

  På kort promenad når du Nacka Forum med all tänkbar service och shopping, ett av Stockholms största köpcentrum med 150 butiker, caféer och restauranger. I grannfastigheten finns en matvarubutik, Matöppet, där du finner det mesta. Annars finns Hemköp vid Forum eller Maxi Stormarknad vid Skvaltan..

  Ett modernt kvarter växer fram och flertalet bostadsprojekt pågår parallellt med de omkring 350 företag som utvecklas i takt med stadsdelen. I Nacka Strandsmässan anordnas allt från mässor, utställningar och konferenser till fester. Såväl Nobla förskolan och Nobla skolan, åk 1-3 återfinns i kvarteret. I Nacka Strand ligger också Internationella Engelska skolan, åk 4-9. I Nacka Strand finns även flera gymnasium.

  Mycket goda kommunikationer med snabb motorvägsbuss till Slussen (10 min) eller direktbuss till Centralstationen, lokalbussar via Forum Nacka mot Saltsjöbaden resp. Sickla och Tvärbanan och – inte minst – båtpendeln ”Sjövägen” (Linje 80, SL-kort gäller) ger dig bästa tänkbara start på dagen där du efter en rogivande båtfärd ankommer Nybroplan. T-banans förlängning av blåa linjen från Kungsträdgården beräknas vara klar mellan 2025-2030, där slutstationen Nacka C planeras får en uppgång söder om tunneln in till Nacka strand. Motorvägen kommer även att däckas in och skapa en vacker park mellan Nacka Forum och Nacka Strand.

Fakta

Adress
Augustendalsvägen 28, 5 tr, 131 52 Nacka Strand
Område
Nacka Strand
Rum
3 rum och kök
Boarea
88 Kvm (Föreningens information)
Pris
6.800.000 kr
Avgift
4854 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Våning
5
Byggnadsår
1994
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Ownit samt ComHem
 
Förening
Brf Himmelsbågen
Org.nr
769606-0529
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 87 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
2564
Lägenhetsnr LMV
1504
Andelstal, förening
0.93857 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
500 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Totalt
700 kr/mån

Intresseanmälan

Augustendalsvägen 28, 5 tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn