Sekelskifte för kreativt sinne

Sekelskifte för kreativt sinne

 • Trosa
 • Östra Långgatan 83
 • 9 rum och 2 kök
 • 232 Kvm
6.190.000 KR

Ring för visning

Budgivning pågår

Trosa

Sekelskifte för kreativt sinne

 • Östra Långgatan 83
 • 9 rum och 2 kök
 • 232 Kvm

Varmt välkomna till denna vackra sekelskiftesvilla invid ån i den charmiga äldre delen av kuststaden Trosa. Många originaldetaljer, vinklar och vrår samt eldstäder. På tomten finns idag äppelträd, rosor, damm, utomhuspool, förråd och gäststuga. Huset är i stort behov av kärlek, omsorg och genomgående renovering så detta är ett gyllene tillfälle att använda sin kreativitet! Skapa drömhemmet, driva verksamhet i eller varför inte omvandla till ett flerbostadshus… På kort promenadavstånd finns skolor, service och butiker. Goda kommunikationer med både buss och tåg. Pendlingstid med direktbuss ca 55 min till Stockholm.

 • Boarea / Biarea 232 Kvm / 8 Kvm
 • Tomtarea 2137 Kvm
 • Pris 6.190.000 kr
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Denna vackra byggnad har i över hundra år tjänat både som stor och härlig bostad samt konstgalleri. Fastigheten är belägen invid ån och granne med Trosa kvarn i den äldre gemytliga delen av kuststaden Trosa.

  Som hämtat ur en saga med putsad fasad, spröjsade fönster, golvtiljor, snickarglädje samt dubbelfalsad plåt på taket.

  Med total yta på 240 kvadrat, fördelat på två plan och vind, 9 rum och två kök (!) och många originaldetaljer, vinklar och vrår samt punschveranda är detta ett hem utöver det vanliga.

  Huvudentrén är välkomnande vacker och sirlig, målad i härlig grönnyans med flertalet fönster och snickarglädje. Här finns gott utrymme för avhängning av ytterkläder samt övrig förvaring.

  I huset finns två spatiösa sällskapsrum med fönster i tre väderstreck samt vitputsade eldstäder i blickfånget. Det är möjligt med upp till sju funktionella sovrum utifrån nuvarande planlösning. Det finns också ett badrum med badkar samt en praktisk gästtoalett.

  Detta är bostaden för dig som gillar att bjuda hem många gäster och/eller har en stor härlig familj. Kanske bedriver du en konstnärlig verksamhet.

  På den generösa lummiga trädgårdstomten finns gäststuga med våningssängar, förråd/garage, äppelträd, rosor, damm samt utomhuspool. Här finns plats för representation och stora sällskap, födelsedagskalas samt den årliga kräftskivan.

  Huset är i stort behov av kärlek, omsorg och genomgående renovering så detta är ett gyllene tillfälle att använda sin kreativitet! Skapa drömhemmet, driva verksamhet i eller varför inte omvandla till flerbostadshus...

   

  Om Trosa

  Från huset och Trosa kvarn  kan man via å-promenaden strosa bort till Trosa torg och dess gemytliga atmosfär med en salig blandning av mysiga butiker, restauranger och caféer.  Fortsätter man vidare längs med vattnet kommer man till hamnen med båtliv, krogar och aktiviteter. Omgivningarna runt staden bjuder på härliga naturområden av varierande slag. Golfbanor, ridstall, vandrings- och cykelleder samt en vacker skärgård med fina segelleder mellan kobbar och skär.

  Trosa är en skärgårdskommun och en de kommuner som växer snabbast i Sverige. Trosa består av tre tätorter: Trosa, Vagnhärad och Västerljung. Staden är mycket populär och välbesökt av turister. Trosa har ett unikt läge med pendlingsavstånd till Stockholm via direktbussar samt via tåg från grannorten Vagnhärad. Pendlingsmöjligheterna och det ökade serviceutbudet har gjort Trosa till en mycket attraktiv bostadsort. Attraktionen för Trosa ökar även utöver de rena sommarmånaderna, vilket är positivt för besöksnäringen och gäller i första hand Trosa som tätort. 

  En av förklaringarna till att Trosa i folkmun kallas ”Världens ände” är att staden under sina tidigare år endast hade en tillfartsväg. För att komma hit var man alltså tvungen att svänga av riksvägen och ta den långa vägen hit och sedan ta samma väg tillbaka igen.

 • Övrigt

  Fastigheten har eftersatt underhåll och är att betraktas som ett renoveringsobjekt. Fastigheten säljes med friskrivningsklausul. 

Budhistorik

 • 30 Maj     Budgivare 2    4 800 000 kr

Fakta

Adress
Östra Långgatan 83, 61930 Trosa
Område
Trosa
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Villa 2 1/2-plan
Byggnadsår
1909 (Muntlig uppgift ca 1890 (dokumentation saknas))
Rum
9 rum och 2 kök
Tomtarea
2137 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
232 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea
8 Kvm (Fastighetsregistret)
Pris
6.190.000 kr
 
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Stomme
Plankstomme
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund med träbjälklag
Grundmur
Natursten
Fönster
2-glas kopplade
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd - F - 197 KWh/Kvm och år
Radon
Radonmätning ej utförd.
 
Pantbrev
18st om totalt 2400000 kr
Taxeringsvärde totalt
5015000 kr
Taxeringsvärde fastighet
2249000 kr
Taxeringsvärde tomt
2766000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Skattesats
32.43%
Värdeår
1929
 
Driftkostnader
Värme
26876 kr/år
El
14557 kr/år
Vatten/Avlopp
8892 kr/år
Renhållning
2563 kr/år
Försäkring
6000 kr/år
Totalt
58888 kr/år

Intresseanmälan

Östra Långgatan 83


Jag har tagit del av integritetspolicyn