Rymligt boende med milsvid utsikt

Rymligt boende med milsvid utsikt

 • Västertorp
 • Piruettvägen 4, 6tr
 • 4
 • 106 Kvm
5.810.000 KR

Ring för visning

Budgivning pågår

Västertorp

Rymligt boende med milsvid utsikt

 • Piruettvägen 4, 6tr
 • 4
 • 106 Kvm

Balkong i S/V | Milsvid utsikt | 4:a/5:a | Fyra väderstreck | Gavellägenhet som idag disponeras som en 5:a, där det extra rummet med fönster fungerar bra som arbetsrum eller småbarnsrum. Otroligt fint ljusinsläpp från fyra håll, obefintlig insyn, rymd mellan vardagsrum/kök, genomtänkt planlösning med stilrena materialval, gäst-WC samt en stor, underbar balkong i sydvästläge där du kan njuta av sol från lunch till att avsluta i kvällssol. Välkomna!

 • Avgift 5403 kr/mån
 • Pris 5.810.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  INTRODUKTION | Milsvid utsikt, stor balkong, stora fönsterpartier och minimal insyn gör lägenheten väldigt attraktiv och tilltalande. Ljuset är svårslaget med fönster i fyra väderstreck. Tack vare den öppna planlösningen så infinner sig en härlig rymd och en lockande hemkänsla - man känner sig dragen dit och vill vistas där, helt enkelt. Balkongen i sydväst, med sol från lunch tills du avrundar i kvällssolen gör också sitt till. En fantastisk lägenhet för umgänge och bjudningar.

  Säkerhetsdörr, treglasfönster, postbox i porten, avfallskvarn, modern el-central med automatsäkringar, trefas-el, genomgående planlösning, parkett i samtliga rum, stor klädkammare, stort badrum med fönster och tvättavdelning, gäst-wc och garanterad parkeringsplats inom en månad - allt det är några plus som du får med på köpet. Välkomna!

   

   HALL | Plats för avhängning, sko- och hatthylla samt viss möblering.

   

  GÄST-WC | Helkaklad WC, handfat med kommod, väggspegel med vikfunktion, eluttag samt vackra trähyllor.

   

  BADRUM | Stort helkaklat badrum med golvvärme och en vacker glasvägg som skiljer av duschhörnet. Öppningsbart fönster, egen tvättavdelning (TM/TT) med arbetsbänk och skåpsförvaring ovan, handfat med kommod och väggspegel med vikfunktion belyst av en ljusramp, samt el-uttag.

   

   SOVRUM 1–3 | Samtliga sovrum är rymliga och ger plats för dubbelsäng och förvaringsmöblering om ytterligare förvaring önskas.

  Utanför sovrum 2 finns extrarummet med fönster, som går utmärkt att använda som både småbarnsrum eller arbetsrum. Här erbjuds förvaring i fyra platsbyggda garderober. För den som inte har behov av extrarummet på ca 6,5 kvm, kan väggen tas ner för att skapa ett master bedroom på ca 17 kvm med fönster åt två håll.

   

  KLÄDKAMMARE | I passagen från hallen till vardagsrummet finns en stor klädkammare, som ger möjlighet till väldigt bra förvaring med hyllor, stänger och korgar samt ett städskåp.

   

  SÄLLSKAPSRUM | När du når öppningen mot sällskapsrummet, som ligger i öppen plan mot köket, slås du av rymden och ljuset. De stora fönsterpartierna längs hela väggen är magiska. Dessutom adderas rymd genom den stora balkongen utanför matplatsen. Och hela rummet får ljus från tre håll vilket ger en underbart luftig känsla. Ett rum som gjort för umgänge.

   

  MATPLATS | En naturlig placering där du kan sätta 8–10 personer till bords invid fönster och vy mot balkongen och himlen. Med lite ommöblering i rummet så är 20–30 sittande inget problem det heller.

   

  KÖK | Den öppna planlösningen skiljs naturligt av genom den stora köksön med skåpsförvaring och utmärkta arbetsytor. Ett kök för dig som gillar att laga mat och umgås samtidigt. Gott om förvaring i vita skåp, bra belysta arbetsbänkar i trä och rostfritt. Ovan arbetsytorna sitter ett mosaikkakel monterat. Fullt utrustat med fullhöjds-kyl och frys, inbyggd mikro, induktionshäll,varmluftsugn, fläkt kopplad till husets system, dubbelho i rostfritt med avfallskvarn, en sällsynt och uppskattad funktion, samt diskmaskin.

   

  BALKONG | Magisk är ordet som bäst beskriver den stora balkongen med det bästa solläget - sydväst. Här kan du njuta av sol från lunch till sen kväll. Underbar plats för middagar, en god bok, en drink i kvällssolen, för att odla örter, blommor och tomatplantor eller bara ”hänga” och kontemplera. Milsvid utsikt över takåsar och trädtoppar. Utrustad med delvis inglasning som vindskydd, utekontakter och trätrall på golvet.

 • Förening

  Brf Bergsparken

  FÖRENINGEN |
  BRF Bergsparken är en äkta och mycket välskött förening som förvärvade fastigheten år 2009. Föreningen omfattas av tre punkthus i 11 våningar och består av 86 st. bostadsrättslägenheter. Byggnaderna uppfördes av NCC. BOA 7 393 kvm. Belåningen uppgår till ca 45, 8 Mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 6 200 kr per kvm BOA/År. En belåning på normalmedianen och för en förening med nybyggda fastigheter, väldigt bra. Föreningen amorterar varje år ned lånen. Tomträttsavtalen skrevs om 2017 och gäller i tio år. Tomträttsavgälden halverades i och med detta och ligger nu på en kostnad om ca 519 Tkr/År. Föreningen har intäkter från hyror/Garage och övrigt om ca 880 Tkr/år. Vid Årsskiftet 19/20 fanns en kassa och omsättningstillgångar på ca 2,5 Mkr.

  Som medlem behöver man inte teckna något bostadsrättstillägg via sin hemförsäkring. Detta är tecknat kollektivt av föreningen hos Moderna Försäkringar.

  El genom ett gemensamt abonnemang som faktureras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

  Föreningen har installerat frånluftsåtervinning som gick i drift i februari/mars 2017 vilket gjort att uppvärmning av fastigheterna blivit betydligt mer kostnadseffektiv.

  En fasadrenovering kommer att ske. Målet är att fasadrenoveringarna kommer igång i början av 2021. Föreningen jobbar med möjligheten att renovera två sidor i taget, så att de boende har möjlighet till ljus och vädring, även under arbetet. De jobbar också hårt med att störningarna för medlemmarna, ska bli så minimala som möjligt. Ett hus renoveras i taget och beräknad tid per hus är 6 mån. Föreningen har en god ekonomi och vill bibehålla den så, därför räknar man med att göra en mindre justering av avgifterna. Man har inte fastställt någon nivå ännu, men räknar med att i värsta fall så rör det sig om sju till åtta procent. För denna lägenhet skulle det då som mest bli ca 432 kr/månad. De kommer dock att göra allt för att den ska bli så liten som möjligt. Det är den första höjningen sen husen byggdes och den görs för att bibehålla den höga amorteringstakten av föreningens lån.

  I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift av köparen om ca 1 183kr, pantsättningsavgift tas ut om ca 473 kr per pant.

  För den som önskar mer information, uppmanas spekulanter att läsa årsredovisning och stadgar samt vid behov kontakta föreningen via dess hemsida.

   

  INTERNET/TV |
  Fastigheten är ansluten till kabel-tv via Canal Digital. Baspaket med 16 kanaler ingår i avgiften. Dessutom ingår bredband (1000 Mbit) och IP-telefoni via Ownit

   

  GARAGE/PARKERING |
  Varje lägenhet är garanterad en bilplats inom en månad från inflyttning. Föreningen har 90 bilplatser, varav 35 platser i garage, 10 platser i carport samt 45 platser utomhus. Bilplats kan hyras för 900 kr/mån (garage), 550 kr/mån (carport) och 300 kr/mån (uteplats). Det finns även några gästparkeringsplatser.

   

  FÖR MEDLEMMARNA |
  Till lägenheten följer nyttjande av ett rymligt källarförråd. Medlemmarna har tillgång till barnvagnsrum i huset. Cykelförråd och återvinningsrum finns i ett hus på gården. Tillgång finns även till en modern och välutrustad tvättstuga. För dem som gillar att snickra eller pyssla finns också ett hobbyrum. Intill föreningens byggnader finns en populär lekplats som är väldigt uppskattad bland barnen i området.

   

  KOMMUNIKATIONER |
  Det är svårt att bo bättre när det gäller kommunikationer. Hägerstensåsens T-banestation (Röd linje) går du till på en minut och i Västertorp Centrum finns Västertorps T-bana, som tar ca.7–8 minuter till Liljeholmen med sin Galleria, och ca.12–13 minuter till Slussen.

   

  OMRÅDET |
  Västertorp är ett välkänt, genuint och trivsamt 50-tals område känt för sin skulpturpark. Ett klassiskt funkisområde. Här bor du nära allt, både centrum, natur, kultur, förskolor, skolor, parklekar, utebad, idrotts- och simhall samt vattnet vid Mälaren, med populära Vinterviken och Mörtviken. Bostaden är belägen i utkanten av Västertorp men med endast ca 5–6 minuters promenad till Västertorps charmiga centrumgata. Här finns det mesta man kan önska sig som bland annat två st. livsmedelsbutiker, Coop och Hemköp, bank, postombud, apotek, kinarestaurang, sushirestaurang, pizza- och salladsbutiker, tobaksaffärer, frisörsalonger, låssmed, radio- och Tv-butik m.m.

  Här ligger också Bakstugan i lokalen efter den gamla macken. Sedan 2007 huserar härliga och populära Café Bakstugan med sitt nybakta kaffebröd i den hemtrevliga och genuint mysiga miljön. Så fort värmen kommer öppnar de upp uteserveringen som ligger i härligt solläge.

Budhistorik

 • 13 Juli     Budgivare 2    5 810 000 kr

 • 11 Juli     Budgivare 2    5 730 000 kr

 • 10 Juli     Budgivare 3    5 720 000 kr

 • 10 Juli     Budgivare 2    5 710 000 kr

 • 6 Juli     Budgivare 1    5 700 000 kr

Fakta

Adress
Piruettvägen 4, 6tr, 12949 Hägersten
Område
Västertorp
Rum
4
Boarea
106 Kvm
Pris
5.810.000 kr
Avgift
5403 kr/mån inkl. Va/Vä, BR-Tillägg, Fiber 100 Mbit, 16 TV kanaler, IP-telefoni
Byggnadsår
2009
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
OWNIT 1000/Mbit / Canal Digital
 
Förening
BRF Bergsparken
Org.nr
769611-5265
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX med värmeåtervinning
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 105 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
3063
Lägenhetsnr LMV
1403
Andelstal, förening
1.3702 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1183 kr
 
Driftkostnader
El
335 kr/mån
Försäkring
210 kr/mån
Totalt
545 kr/mån

Intresseanmälan

Piruettvägen 4, 6tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn