Renovering Obelånad BRF Låg Avgift Garage

Renovering Obelånad BRF Låg Avgift Garage

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 15, 5tr
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm

Ring för visning

Södermalm

Renovering Obelånad BRF Låg Avgift Garage

 • Tideliusgatan 15, 5tr
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm

Högst upp i obelånad BRF med 14 st. HR kvar. Söders barnvänligaste gård och garage i huset. Badrum under renovering, möjlighet finns att påverka utformning. Möjlighet till väldigt lyckad ändring i planlösningen där du får vardagsrum med balkong samt lika stort sovrum som tidigare. Se alternativ planritning under bilder. Välkomna!

 • Avgift 2186 kr/mån
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Kommande objekt högst upp i huset som nu genomgår en badrumsrenovering, där möjlighet finns för den som är intresserad att vara med att påverka badrummets utförande utöver grundutförandet gällande utformning samt vitvaror, med egna tillval som man själv bekostar extrakostnaden för. Planerat för både badkar och dusch.

  Kontakta ansvarig mäklare för visning.

  Mycket välplanerad 3:a med bra grundskick, men i behov av renovering. Planlösningen kan ändras så att vardagsrummet har utgång till balkongen och matplatsen ligger i mer öppen plan mot vardagsrummet. Genomgående lägenhet som du kan renovera i egen takt till önskat skick. Går också att lätt disponera om till en väl fungerande 4:a. Se alternativ planlösning under bilder.

  Ett boende mitt på Söder, där du kan kombinera det moderna med härliga 60-talsvärden.
  Va, Vä, Kabel-TV-basutbud, Bredband2 100 Mbit, medlemskap i Bil-Pool samt BR-försäkringstillägg ingår i avgiften.

  Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr, nya 3-glas fönster med persienner och inglasad balkong i söderläge mot föreningens lummiga gård och lekplats.

   

  HALL | Rymlig och möblerbar hall med tillhörande kapprum och gäst-WC. Hallen har en tidstypisk glasvägg samt glasdörr med stilrena träpartier i vitt, som skiljer av hallen mot vardagsrummet.

  KAPPRUM | En av de praktiska detaljer som dessa ytterst välplanerade lägenheter har. Här ges gott om förvaring för ytterkläder, skor och stövlar. Plats finns för både garderob, hatthylla och skohylla.

  GÄST-WC | En sällsynt detalj i 3:or, belägen längst in i kapprummet med målade och kaklade väggar samt våtrumsmatta och bevarat spegelskåp i original.

  VARDAGSRUM | Rymligt med genomgående planlösning och fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas. Här ligger den vackra originalparketten kvar.

  KÖK | Utmärkta arbetsytor på träbänkar samt diskho i rostfritt. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel monterat på spissidan. Originalskåp- och luckor i köket ger gott om förvaring.

  Köket har även en mycket bra matplats invid fönster som lätt rymmer 6-8 personer. För den som önskar ytterligare sovrum kan matplatsen lätt skiljas av från köket med t.ex. Skjutdörrar. Se exempel under bilder.

  BADRUM | Pågående renovering av det stora badrummet,där du själv kan påverka den slutgiltiga utformningen, med egna tillval utöver grundutförandet, som man själv bekostar extrakostnaden för.

  Badrummet är stort, med plats för både badkar samt dusch, egen tvättavdelning och rummet är utrustat med fönster. Se exempel på möjligt utförande under bilder.

  SOVRUM 1 |Här finns en inbyggd garderobsvägg med överskåp, vilket ger extremt bra förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats.

  BALKONG | Från sovrummet når du lägenhetens möblerbara balkong i söderläge där du kan njuta av många sköna sommardagar och ljumma kvällar. Balkongen är inglasad med helt öppningsbara skjutglas. Ett extrarum att njuta av från tidig vår till sen höst.

  SOVRUM 2 | Ett stort och utmärkt barn/arbetsrum. Rummet ger annars även plats för dubbelsäng. Här återfinns också lägenhetens rymliga klädkammare.

   

  GÅRDEN | Söders barnvänligaste och grönskande innergård med odlingslotter, sittplatser och grillmöjligheter. Nyttjanderätt till rymligt och väl inplåtat källarförråd, om ca 5 kvm följer bostaden.

  FÖR MEDLEMMAR | Medlemmarna har tillgång till garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30–35 st. personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två moderna tvättstugor som är bokningsbara via internet. Båda tvättstugorna har en stor grovtvättmaskin, 4 st. tvättmaskiner, torkrum, 2 st. torktumlare och 2 st. torkskåp samt ett mangelrum med varm och kallmangel. Både garage och tvättstugor nås direkt via hissen.

  GARAGE | 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad.

  OMRÅDET |
  Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5–6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, förskola, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1–9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968.

  Föreningen består av 154 st. bostäder med bostadsrätt samt 14 stycken hyreslägenheter och 5 stycken lokaler med hyresrätt. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr kr årligen. 2019-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 9 Mkr. 2020 har hittills en hyresrätt avyttrats och gav en intäkt på 2,85 Mkr och föreningen säljer just nu ytterligare lägenhet, vilket ger ett mycket gott tillskott till föreningskassan.

  Med bra intäkter och 14 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs.

  AVGIFTEN |

  Avgiften sänktes igen med 5 % from 2020-07-01 och blir då  2 186 kr/mån.

  Avgiften har de senaste sex åren sänkts 5 gånger. Tre gånger med 10 % och två gånger med 5 %.

   

  UTFÖRDA RENOVERINGAR |

  2019 Ny undercentral 2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning 2016/17 Balkongframsidor och fasad. 2015 Stamspolning 2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter. 2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick. 2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar. 2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras 2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade 2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd 2009 Gårdsrenovering 2008 Undercentral 2007 Snörasskydd 2005 Fönsterrenoveringar, fasad 2000 Omläggning av tak

  PÅGÅENDE RENOVERINGAR 2020 |
  Solpaneler på taket installeras med möjlighet till investeringsbidrag.

  FÖRSKOLOR |

  Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare.

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 15, 5tr, 118 69 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
3 rum och kök
Boarea
80 Kvm (föreningens information)
Avgift
2186 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bil-Pool
Våning
5/5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
37
Lägenhetsnr LMV
1502
Andelstal, förening
0.62696 %
Andelstal, ägande
0.62696 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1183 kr
 
Driftkostnader
El
295 kr/mån
Försäkring
220 kr/mån
Totalt
515 kr/mån
Kommentar
Nätkostnad El tillkommer

Intresseanmälan

Tideliusgatan 15, 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn