Renoverat sekelskifte nära Mosebacke

Renoverat sekelskifte nära Mosebacke

 • Katarina
 • Kapellgränd 4, 1 ½ tr
 • 2 rum och kök
 • 73 Kvm
7.850.000 KR

Ring för visning

Katarina

Renoverat sekelskifte nära Mosebacke

 • Kapellgränd 4, 1 ½ tr
 • 2 rum och kök
 • 73 Kvm

Lugnt läge och en lägenhet med renoverat kök, nytt badrum samt nymålning av väggar, tak och snickerier. Även reparation, slipning och infärgning av trägolv. Tidstypiska detaljer som panel, stuckatur och kakelugn. Vacker, stambytt fastighet. Fri andrahandsuthyrning samt juridisk person tillå

 • Avgift 3613 kr/mån
 • Pris 7.850.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  HALL | Välkomnande entréhall med trägolv och säkerhetsdörr.

  BADRUM MED DUSCH | Välplanerat badrum med kakel, klinker, handfat, skåp, spegel, handdukstork, spotlights, dusch, duschvägg av glas samt golvvärme. Förberett för tvättmaskin.

  SOVRUM | Rymligt sovrum plats för säng och skrivbord. Vitlaserade trägolv samt ljusgrå färgsättning. Kakelugn (fungerar ej) samt två fönster. Stuckatur.

  KÖK | Platsbyggt kök i grå nyans med full maskinell utrustning samt inbyggda och integrerade maskiner. Vitlaserat trägolv samt matplats för 4 personer. Två fönster.

  VARDAGSRUM | Vackra pardörrar öppnar upp till en spatiös sällskapsdel med härligt ljusinsläpp. Plats för soffgrupp och tv-möbel. Vitlaserade trägolv och ljusgrå färgsättning. Vacker kakelugn (fungerar ej) samt stuckatur.

   

   

 • Förening

  BRF Pelarbacken Större 7 förvärvade fastigheten Stockholm Pelarbacken Större 7 i december 2020 och är lagfaren ägare till fastigheten.

  Under 2021 har fastigheten genomgått omfattande renoveringar som beräknas slutföras i början av 2022. I fastigheten har följande renoveringar utförts i samband med renoveringen:

  Fjärrvärme | Fastigheten hade tidigare direktverkande el, under 2021 har fjärrvärme installerats i fastigheten tillsammans med en ny undercentral.

  Nya värmestammar | I samband med installationen av fjärrvärmen har nya värmestammar installerats i samtliga lägenheter fastigheten. Samtidigt har nya tidstypiska element installerats i samtliga lägenheter och i trapphuset.

  Stambyte | (Inklusive nya badrum) Samtliga VA-stammar (avlopp och vatten) är bytta i lägenheterna vilket även inkluderar stammarna i köken. Till detta har samtliga badrum som föreningen förfogat över renoverats med nya tätskikt och ytskikt tillsammans med ny badrumsinredning.

  Installation av hiss | En ny modern men tidstypisk hiss har installerats.

  Byggnation av ny tvättstuga | I källaren har en ny tvättstuga byggts och ersatt den gamla. Nya maskiner har även installerats. Utrymmen i källaren har renoverats, väggar och dörrar har monterats för att säkerställa brandceller till lägenhetsförråd.

  Renovering och montage av ventilation | Befintliga ventilationskanaler har renoverats så för att säkerställa funktionen i självdragssystemet. Där funktionen inte uppnåtts med självdrag har istället mekaniskt frånluftssystem installerats. Godkänd OVK är upprättad efter ombyggnaden.

  Renovering av trapphus och lägenhetsdörrar | Trapphusets väggar och tak samt lägenhetsdörrar har renoverats och målats om. Nya låsbeslag och dörrhandtag har monterats på lägenhetsdörrarna. Belysningsarmaturer har renoverats för att bibehålla den tidstypiska känslan.

  Installation av ny el i fastigheten och samtliga lägenheter | 

  Samtliga elinstallationer har bytts ut i fastigheten. Detta inkluderar samtliga matningar inom fastigheten och till lägenheterna. Elen har även dragits om inom samtliga lägenheter som föreningen förfogar över.  Elmätarna har flyttats ner i källaren och placeras centralt för att underlätta service, underhåll och avläsning.

  Installation av fiber | Fiber är indraget i fastigheten via Telia. Ett ledningsnät (Kat6) är draget till samtliga lägenheter från fördelarskåpet i källaren. Via fiber kan TV, bredband och telefoni beställas. Tjänster kan aktiveras via: www.bredbandswebben.se

  Renovering av fasad och entréport | Ny entréport i ek har installerats och fasadens nedre del mot gatan har lagats och målats om.

  Byggnation av förråd i källare | De gamla träförråden har rivits och ersatts med nya moderna nätväggsförråd från Troax (www.troax.se). Dessa förråd ger ett bra ljus, förbättrar ventilationen samt minskar brandrisken.

  Renovering av fönster | Fönstren i fastigheten har renoverats. Renoveringen har inkluderat, skrapning, kittning, grundmålning och målning.

 • Övrigt

  Katarina församling ligger på den mittersta delen av Södermalm. Området börjar i norr med kulturkvarteren på Katarinaberget mellan Götgatan och Renstiernas gata där Södermalms ursprungliga historia gör sig påmind. Området löper därifrån ner till Skanstull och Årstaviken. Området är stort och omfattar olika tidsepoker av bebyggelse som går som en tidslinje över Södermalms historia. Här finns ett stort utbud av kultur-, nöjes- och krogliv med teatrar, restauranger, kaféer, biografer och mycket mer. Du kan även njuta av gröna parker, utsiktsplatser och bra shopping. Kommunikationerna är mycket goda med såväl tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan

  I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och folkbokförd i stadsdelen kan erhålla tillstånd för boendeparkering.

  Närmast Slussen finns Björns trädgård vid Medborgarplatsen med skateboardpark och parklek. Några kvarter söderut, bakom Skatteskrapan, finns Rosenlundsparken med de välkända solstolarna samt parkleken Skånegläntan. Ovanför Rosenlundsparken finns pittoreska Helgalunden som omger Allhelgonakyrkan. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de kaféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Två mindre grönområden inom området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt Bjurholmsplan som är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Längst söderut finner ni Årstaviken med idylliska strövområden längs med vattnet, Tantolundens koloniområden samt Eriksdalsbadet med inom- och utomhusbad.

  Kafé- och restauranglivet i området är ett av de bästa i Stockholm med ett oändligt utbud av uteserveringar och restauranger som erbjuder mat tillagad av råvaror från världens alla hörn. Upptäck de olika områdena för just er favorit. Det finns flera köpcentrum i området: vid Götgatsbacken finns Brunogallerian; längs med Götgatan finns Skrapan och längst söderut vid Skanstull Ringen köpcentrum med bland annat nya "Teatern", en food court med många spännande restauranger. I övrigt finns det, framför allt på den östra sidan om Götgatan, ett enormt utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers.

  Inom Katarina församling finns det ett stort kultur- och nöjesutbud. Längst upp i norr finner ni vid vackra Mosebacke torg Södra teatern som erbjuder en internationell scen för teater, film och musik. Flera andra teatrar finns inom området. Stora delar av Katarina församling ligger inom det trendiga område som benämns SoFo och här finns det ett mycket stort utbud av små- och medelstora barer samt dansställen för alla plånböcker och smaker. Vill man hellre ta en biokväll finns biograf Viktoria på Götgatan samt Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen som gränsar mot församlingens område.

  Katarina församling är ett stort område med många olika typer av områden och här finns det möjlighet att hitta just era favoritkvarter: Kulturkvarter med kullerstensgator, pampiga 30-talsfastigheter, fri utsikt mot parker, mitt i nöjesutbudet med allt utanför porten, lugna områden där pulsen finns runt hörnet - i Katarina församling finns något för alla!

Fakta

Adress
Kapellgränd 4, 1 ½ tr, 11625 Stockholm
Område
Katarina
Rum
2 rum och kök
Boarea
73 Kvm (Uppmätning)
Pris
7.850.000 kr
Avgift
3613 kr/mån
Byggnadsår
1898
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Fiber
 
Förening
Brf Pelarbacken Större 7
Org.nr
769639-3268
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas och 3-glas
Energideklaration
Ej utförd

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
6
Andelstal, förening
7.67 %
 

Intresseanmälan

Kapellgränd 4, 1 ½ tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn