Renoverat sekelskifte nära Mosebacke

Renoverat sekelskifte nära Mosebacke

 • Södermalm
 • Kapellgränd 4, EP & souterrängetage
 • 4 rum och kök
6.995.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Södermalm

Renoverat sekelskifte nära Mosebacke

 • Kapellgränd 4, EP & souterrängetage
 • 4 rum och kök

Totalyta om 98 kvm (Bruksarea). Lugnt läge och en lägenhet med nytt kök, nytt badrum samt nymålning av väggar, tak och snickerier. Via gården nås en egen uteplats. Tidstypiska detaljer som panel, stuckatur och kakelugn. Vacker, stambytt fastighet. Fri andrahandsuthyrning samt juridisk person

 • Avgift 4900 kr/mån
 • Pris 6.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

  HALL | Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet. I anslutning följer en gäst wc med klinker, handfat, spegel, skåp samt vägghängd wc.

  KÖK | Platsbyggt kök i ljusgrå färg med full maskinell utrustning samt inbyggda och integrerade maskiner. Rostfria vitvaror, vitlaserat trägolv samt matplats. Skåp hela vägen upp till tak. Stuckatur.

  VARDAGRUM | Härlig sällskapsdel med plats för soffgrupp och tv-möbel. Fint ljusinsläpp från stora fönster och tidstypiska detaljer med paneler och fönsternischer. Vackra trägolv som har reparerats, slipats och infärgats. Pampig kakelugn (fungerar ej).

  PLANLÖSNING SOUTERRÄNGPLAN

  HALL | Spiraltrappa, med förvaring bakom, leder ner till hall / passage. Spotlights. Golvvärme.

  BADRUM MED DUSCH | Badrum med kakel, klinker, vägghängd wc, handfat, skåp, spegel, dusch, golvvärme, handdukstork, spotlights samt duschvägg av glas.

  SOVRUM 1 | Stort sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Golvvärme. Litet fönster.

  SOVRUM 2 / kontor| Barnrum eller kontor med trägolv och golvvärme. Fönster.

  SOVRUM 3 | Stort sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Trägolv, golvvärme samt två ljusgluggar.

 • Förening

  BRF Pelarbacken Större 7 förvärvade fastigheten Stockholm Pelarbacken Större 7 i december 2020 och är lagfaren ägare till fastigheten.

  Under 2021 har fastigheten genomgått omfattande renoveringar som beräknas slutföras i början av 2022. I fastigheten har följande renoveringar utförts i samband med renoveringen:

  Fjärrvärme | Fastigheten hade tidigare direktverkande el, under 2021 har fjärrvärme installerats i fastigheten tillsammans med en ny undercentral.

  Nya värmestammar | I samband med installationen av fjärrvärmen har nya värmestammar installerats i samtliga lägenheter fastigheten. Samtidigt har nya tidstypiska element installerats i samtliga lägenheter och i trapphuset.

  Stambyte | (Inklusive nya badrum) Samtliga VA-stammar (avlopp och vatten) är bytta i lägenheterna vilket även inkluderar stammarna i köken. Till detta har samtliga badrum som föreningen förfogat över renoverats med nya tätskikt och ytskikt tillsammans med ny badrumsinredning.

  Installation av hiss | En ny modern men tidstypisk hiss har installerats.

  Byggnation av ny tvättstuga | I källaren har en ny tvättstuga byggts och ersatt den gamla. Nya maskiner har även installerats. Utrymmen i källaren har renoverats, väggar och dörrar har monterats för att säkerställa brandceller till lägenhetsförråd.

  Renovering och montage av ventilation | Befintliga ventilationskanaler har renoverats så för att säkerställa funktionen i självdragssystemet. Där funktionen inte uppnåtts med självdrag har istället mekaniskt frånluftssystem installerats. Godkänd OVK är upprättad efter ombyggnaden.

  Renovering av trapphus och lägenhetsdörrar | Trapphusets väggar och tak samt lägenhetsdörrar har renoverats och målats om. Nya låsbeslag och dörrhandtag har monterats på lägenhetsdörrarna. Belysningsarmaturer har renoverats för att bibehålla den tidstypiska känslan.

  Installation av ny el i fastigheten och samtliga lägenheter | 

  Samtliga elinstallationer har bytts ut i fastigheten. Detta inkluderar samtliga matningar inom fastigheten och till lägenheterna. Elen har även dragits om inom samtliga lägenheter som föreningen förfogar över.  Elmätarna har flyttats ner i källaren och placeras centralt för att underlätta service, underhåll och avläsning.

  Installation av fiber | Fiber är indraget i fastigheten via Telia. Ett ledningsnät (Kat6) är draget till samtliga lägenheter från fördelarskåpet i källaren. Via fiber kan TV, bredband och telefoni beställas. Tjänster kan aktiveras via: www.bredbandswebben.se

  Renovering av fasad och entréport | Ny entréport i ek har installerats och fasadens nedre del mot gatan har lagats och målats om.

  Byggnation av förråd i källare | De gamla träförråden har rivits och ersatts med nya moderna nätväggsförråd från Troax (www.troax.se). Dessa förråd ger ett bra ljus, förbättrar ventilationen samt minskar brandrisken.

  Renovering av fönster | Fönstren i fastigheten har renoverats. Renoveringen har inkluderat, skrapning, kittning, grundmålning och målning.

 • Övrigt

  Katarina församling ligger på den mittersta delen av Södermalm. Området börjar i norr med kulturkvarteren på Katarinaberget mellan Götgatan och Renstiernas gata där Södermalms ursprungliga historia gör sig påmind. Området löper därifrån ner till Skanstull och Årstaviken. Området är stort och omfattar olika tidsepoker av bebyggelse som går som en tidslinje över Södermalms historia. Här finns ett stort utbud av kultur-, nöjes- och krogliv med teatrar, restauranger, kaféer, biografer och mycket mer. Du kan även njuta av gröna parker, utsiktsplatser och bra shopping. Kommunikationerna är mycket goda med såväl tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan

  I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och folkbokförd i stadsdelen kan erhålla tillstånd för boendeparkering.

  Närmast Slussen finns Björns trädgård vid Medborgarplatsen med skateboardpark och parklek. Några kvarter söderut, bakom Skatteskrapan, finns Rosenlundsparken med de välkända solstolarna samt parkleken Skånegläntan. Ovanför Rosenlundsparken finns pittoreska Helgalunden som omger Allhelgonakyrkan. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de kaféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Två mindre grönområden inom området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt Bjurholmsplan som är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Längst söderut finner ni Årstaviken med idylliska strövområden längs med vattnet, Tantolundens koloniområden samt Eriksdalsbadet med inom- och utomhusbad.

  Kafé- och restauranglivet i området är ett av de bästa i Stockholm med ett oändligt utbud av uteserveringar och restauranger som erbjuder mat tillagad av råvaror från världens alla hörn. Upptäck de olika områdena för just er favorit. Det finns flera köpcentrum i området: vid Götgatsbacken finns Brunogallerian; längs med Götgatan finns Skrapan och längst söderut vid Skanstull Ringen köpcentrum med bland annat nya "Teatern", en food court med många spännande restauranger. I övrigt finns det, framför allt på den östra sidan om Götgatan, ett enormt utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers.

  Inom Katarina församling finns det ett stort kultur- och nöjesutbud. Längst upp i norr finner ni vid vackra Mosebacke torg Södra teatern som erbjuder en internationell scen för teater, film och musik. Flera andra teatrar finns inom området. Stora delar av Katarina församling ligger inom det trendiga område som benämns SoFo och här finns det ett mycket stort utbud av små- och medelstora barer samt dansställen för alla plånböcker och smaker. Vill man hellre ta en biokväll finns biograf Viktoria på Götgatan samt Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen som gränsar mot församlingens område.

  Katarina församling är ett stort område med många olika typer av områden och här finns det möjlighet att hitta just era favoritkvarter: Kulturkvarter med kullerstensgator, pampiga 30-talsfastigheter, fri utsikt mot parker, mitt i nöjesutbudet med allt utanför porten, lugna områden där pulsen finns runt hörnet - i Katarina församling finns något för alla!

Fakta

Adress
Kapellgränd 4, EP & souterrängetage, 11625 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
4 rum och kök
Bruksarea
98 Kvm (Uppmätning)
Pris
6.995.000 kr
Avgift
4900 kr/mån inkl. Värme, vatten, sopor, trappstädning, förvaltning
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Fiber
 
Förening
Brf Pelarbacken Större 7
Org.nr
769639-3268
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Beställd

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal, förening
7.26 %
Pantsatt
Ja
 

Intresseanmälan

Kapellgränd 4, EP & souterrängetage


Jag har tagit del av integritetspolicyn