Praktfull våning med allt du önskar

Såld

Praktfull våning med allt du önskar

 • Södermalm
 • Katarina Bangata 17
 • 5 rum och kök
 • 138 Kvm
18.000.000 KR
arrow down icon

Södermalm

Praktfull våning med allt du önskar

 • Katarina Bangata 17
 • 5 rum och kök
 • 138 Kvm

Fantastisk våning med känsla och karaktär. Här möts du av vackra sekelskiftesdetaljer, imponerande takhöjd, fyra kakelugnar, magiskt ljusinsläpp och balkong med ostört läge. Detta drömboende har tre toaletter samt två separata ingångar.

 • Avgift 5180 kr/mån
 • Pris 18.000.000 KR
 • Beskrivning

  Välkommen till denna stilfulla sekelskiftesvåning med ett perfekt läge på söder. Här möts du av härlig rymd och atmosfär samt bevarad känsla och charm från 1903. Genom de tidstypiska detaljerna såsom höga golvsocklar, hög takhöjd, serveringsgång samt vackra fönsterpartier, är detta ett praktfullt boende. Från balkongen njuter du av lugnet mot en grönskande pittoresk innergård. Våningen erbjuder fyra vackra kakelugnar. Hemmet har även 3 toaletter. Genomgående vackra trägolv som vitlaserats.

  Våningen består av två lägenheter som öppnats upp till en så det finns två entréer. Den klassas fortfarande som två olika enheter och har två olika lägenhetsnummer hos föreningen (ekonomiska förvaltaren) och Skatteverket. För att det ska kunna bli ett lägenhetsnummer och en enhet framöver måste föreningen hjälpa till och godkänna detta.

  Lägenhet 1: Brf nr: 231 skatteverkets nr 1303. Andelstal: 1,78369%. 51 kvm enligt föreningen

  Lägenhet 2: Brf nr 232 skatteverkets nr 1301. Andelstal: 2,88958%.  81 kvm enligt föreningen

  Lägenheterna är nyligen uppmätta till en gemensam boarea på 138 kvm. Mätbevis finns.                                      

  HALL | En modern och vacker säkerhetsdörr smälter in i det fint renoverade trapphuset och öppnar upp till denna magiska våning. Här utbreder sig ett lugn i hjärta och skäl så snart du kliver in. Klassisk sekelskifteshall med ståtlig takhöjd. Här finns platsbyggda garderober för ytterkläder samt en platsbyggd bänk med skinnklädsel, mycket smakfullt.

  BADRUM | Ett fantastiskt badrum som är något utöver det vanliga. Här kliver du in i ett femstjärnigt badrum där allt har sin plats och allt är genomtänkt in i minsta detalj. Här står badkaret och skiner mitt på golvet, det är bara att krypa ner, tända ljus och njuta av lugnet och himlen över Katarina Bangatas allé. Här finns även två tvättställ med förvaring under, wc samt duschhörna med glasvägg. Bakom inbyggda valnötsdörrar finner du tvättmöjligheter i form av tvättmaskin samt tumlare. Två stora fönster ljusar upp rummet.

  GÄSTWC | Direkt till höger i entrén ligger en gästwc med bröstpanel samt härlig tapet från Morris & Co. Här finns wc samt handfat.

  VARDAGSRUM | Våningens hjärta, vardagsrummet. Här möts man av en vacker kakelugn. Härligt ljusinsläpp genom två stora fönster, den generösa takhöjden ger mycket ljus och rymd. Detta sällskapliga rum bjuder in till festligheter av alla dess slag. Här har du god plats för sällskapsdel samt ett stort matsalsbord för trevliga middagsbjudningar med släkt och vänner. En platsbyggd bokhylla av en finsnickare pryder även rummet.

  SOVRUM | Sovrum 1 når du från den pampiga hallen, i detta rum får säng, arbetshörna samt garderob plats. Fönster vetter mot Katarina Bangata och dess allé.

  Sovrum 2 når du från vardagsrummet och används idag som arbetsrum, fönster vetter mot allén. Här står även en charmig kakelugn och glänser.

  Sovrum 3 når du vidare in i lägenheten. Detta är Masterbedroom och i anslutning finns en walk-in-closet med hyllsystem samt med en specialgjord stege i valnöt för att nå (denna används även i kök), allt är uttänkt i minsta detalj. Rummet har plats för dubbelsäng och nattduksbord samt annan möbel så som arbetsplats eller för ytterligare förvaring. Sovrummet har en mysig och ombonad känsla samt en vacker kakelugn.

  Sovrum 4 vetter mot gården och har plats för säng och arbetshörna. Kakelugn finns även i detta rum.

  SERVERINGSGÅNG | Charmigare serveringsgång får man leta efter. Allt bevarat och är renoverat i fint skick och är som en juvel mitt i lägenheten. Vidare leder denna gång in mot köket.

  KÖK | Platsbyggt kök i fin tidlös grå nyans. Vacker bänkskiva i Bianco Carrara komposit. Stilrena detaljer så som blandare, beslag i mässing/läder och diskho. Vitvaror är från Bosch, Diskmaskin, Kyl/frys, Ugn samt micro. Mycket exklusiv gashäll från Bertazzoni samt vinkyl mQuvée Wine Cave. Det platsbyggda köket går upp till tak och köksskåpen högst upp nås lätt genom att haka i den specialbyggda valnötsstegen i en stålram, snyggt smidigt samt genomtänkt. Köket har gott om förvaring. Två balkongdörrar i glas öppnar upp mot balkongen som blir ett extra rum under sommarmånaderna.

  BALKONG | Fantastisk balkong som vetter ut mot lugn och lummig innergård. Här blickar man ut över fina byggnader, pittoresk omgivning samt grönska, bara ta sin kaffekopp och njuta. Balkongen är smakfull med trägolv och svarta stålräcken. Här får du plats med bord och stolar samt planteringar. Elgrillen hittar även sin plats här.

  DUSCHRUM | Den tredje toaletten ligger mittemot köket. Även detta badrum är kaklat i fin beige nyans. I badrummet finns dusch, wc, handfat med praktisk kommod och spegel. Hyllor i valnöt för diverse saker genomsyrar en röd tråd i våningen.  

  Ingen av de fyra kakelugnarna går för närvarande att elda i och fungerar ej. Det finns en offert för två av kakelugnarna.

  OMRÅDE/KOMMUNIKATION 
  Här bor du i en tidstypisk och mycket välskött fastighet på minuters avstånd från "allt" som kan önskas. Läget på Katarina Bangata är lugnt och lummigt med allé direkt utanför porten. Ett stenkast från lägenheten ligger Skrapan med ett stort urval av restauranger och butiker samt Ringens Shopping med välsorterade matvarubutiker, butiker, systembolag m.m. Även ett Åhlens ligger i det det direkta närområdet. En kort promenad åt andra hållet tar dig till Nytorget vars generösa utbud av mysiga caféer, kända restauranger samt uteserveringar som under sommartid bjuder på härlig atmosfär. Lika nära är det till Vitabergsparkens grönska och Sofia kyrka med kringliggande kulturkvarter. Ytterligare finns fina promenadstråk utmed Hammarby kanal och för den som vill sporta och motionera finns fina träningsanläggningen Eriksdalsbadet med både gym, inom- och utomhusbad. För den träningssugne finns även ett SATS-runt hörnet.

  I närområdet finns ett flertal busslinjer som tar en runt staden samt på ett par minuters avstånd ligger T-banestation Skanstull och Medborgarplatsen. Pendeltågsstationen Stockholm Södra nås på ca 10 minuter.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

 • Förening

  Bostadsrättsföreningen Pelikan 10 är en äkta förening som äger marken, bildades i december 1998 och tog över husen 2000 från Familjebostäder. Föreningen innefattar totalt 39 bostasrättslägenheter och fyra lokaler i två fastigheter på Bondegatan 4 och Katarina Bangata 17. För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till en möblerad innergård, tvättstuga, källsortering på innergården samt cykelförvaring. Juridisk person accepteras ej.

  BREDBAND & TV 
  Fastigheten har fastighetsnät samt bredband och digital-TV via Tele2  och fiber via Obenetwork, individuella avtal. Detta ingår inte i avgiften (ca 249kr/månad)

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  -Till våningen hör två förråd

  -På innergården har föreningen en härlig uteplats med bord och stolar samt grill.

  -Fullt utrustad tvättstuga, tre tvättmaskiner, torkskåp, stor torktumlare samt mangel.
  -Cykelställ finns på gården.

  EKONOMISK FÖRVALTNING
  Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

  AVGIFTER 
  Det finns i nuläget inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerad-2023-09-22)
  Avgift för balkongunderhåll (28 kronor per månad) tillkommer för de lägenheter som har balkong.
  Sotning av eldstäder bekostas av respektive lägenhetsinnehavare men samordnas av föreningen.

  RENOVERINGAR
  1975 - Nya elstigar
  2001-2002 - Stambyte av kök och badrum
  2003 - Ny innergård anlades
  2006 - Balkonger byggdes och nya källarförråd
  2008 - trapphusrenovering med nya dörrar samt fyra nya vindslägenheter
  2008/2013 - Takrenovering
  2011 - Fasadrenovering
  2014 - Bergvärme installerad
  2015 - Förbättrad ventilation med varmluftsaggregat  i trapphusen 
  2017 - OVK-besiktning (Funktionskontroll av ventilation
  2018 - Installation av Fiber
  2019 - Underhållsmålning av fönster.
  2020 - Byte av radiatorpump. Översyn fjärrvärme.
  2021 - Service tvättmaskiner.
  2022 - OVK-besiktning genomförd. Arbete med fastighetens ventilation.
  Hissunderhåll samt brandskyddskontroll.

 • Övrigt

  Viktig information: Den aktuella bostaden består ju av två bostadsrätter (lgh 231 och 232) som disponeras som en gemensam bostad. Enligt föreningens register är respektive lägenhet 51 kvm (lgh 231) respektive 81 kvm (lgh 232). Enligt föreningens register är således den gemensamma boarean för de två bostadsrätterna 132 kvm. Bostaden, såsom den är disponerad idag (lgh 231 + 232), har mätts upp inför försäljningen till 138 kvm. Mätbeviset finns som bilaga i annonsen. Vid kontrakt kommer avtal skrivas på respektive bostadsrätt. Du som köpare förvärvar således två bostadsrätter. Det har inte varit möjligt att mäta upp respektive bostadsrätt var för sig då det idag inte finns en lägenhetsavskiljande vägg. Därmed kommer det i objektsbeskrivningen, som är en bilaga till avtalet, anges uppgifterna om boarean som kommer från föreningen för respektive lägenhet. Sedan kommer mätbeviset enligt ovan vara en bilaga till köpeavtalet.

  Nettoskuldsättning 99.486 kr (lägenhet 231) + 143.566 kr (lägenhet 232)
  Föreningens nettoskuld är beräknad enligt följande formel:
  "räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel". Nettoskuldsättningen (det värdet) har multiplicerats med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen för att få fram bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. Nabo Group har baserat utredningen på de uppgifter som finns i den senast fastställda och ingivna årsredovisning samt de andelstal som är registrerat på aktuell bostadsrätt.

   

   

Fakta

Adress
Katarina Bangata 17, 116 39 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
5 rum och kök
Boarea
138 Kvm (Uppmätning)
Pris
18.000.000 kr
Avgift
5180 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (Basutbud)
Våning
3
Byggnadsår
1903
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Pelikan 10
Org.nr
769603-6495
Uppvärmning
Bergvärme, Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
231+232
Andelstal, förening
1.78369+2.88958 %
Andelstal, ägande
1.98207+2.86028 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
5252 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr
 
Driftkostnader
El
380 kr/mån
Försäkring
683 kr/mån
Övrigt
249 kr/mån
Totalt
1312 kr/mån

Intresseanmälan

Katarina Bangata 17


Jag har tagit del av integritetspolicyn