Praktfull sekelskiftesvåning

Såld

Praktfull sekelskiftesvåning

 • Järla sjö
 • Winborgs väg 7
 • 5 rum och kök
 • 126 Kvm
8.950.000 KR

Järla sjö

Praktfull sekelskiftesvåning

 • Winborgs väg 7
 • 5 rum och kök
 • 126 Kvm

Helt unik bostad ursprungligen uppförd 1896, för att utgöra ett ritkontor åt Gustaf de Lavals industrier. Stora fina gemensamma ytor, påkostade materialval, höga och speglade fönsternischer och en takhöjd på hela 3.70m. Tillgång till bastu, gym och garage.

 • Avgift 7350 kr/mån
 • Pris 8.950.000 KR
 • Beskrivning

  Helt unik bostad, ensam i sitt slag och utförande. Byggnaden som är den första industribyggnaden i området är ursprungligen uppförd 1896, för att utgöra ett ritkontor åt Gustaf de Lavals industrier. 2017 efter konvertering till bostäder stod denna lägenhet klar för inflytt. Här har man verkligen lyckats bevara den storslagna känslan från industrialismens expansiva fas. Det dåvarande ritkontoret utgjorde en betydande mötes- och arbetsplats för några av landets mest framstående och ledande ingenjörer. Ett besök i bostaden är en resa i tiden. Stora fina gemensamma ytor, höga, speglade fönsternischer och en takhöjd på hela 3.70m. Påkostade materialval med bla. exklusiva sten och trägolv, sobra färgval, två badrum, tre sovrum, vardagsrum, matsal och kök.
  I föreningen har medlemmarna tillgång till bastu, gym och garage. Ett unikt och väldigt bekvämt boende.

  Välplanerad och påkostad 5:a med exklusivt kök och moderna materialval. Den väl tilltagna takhöjden ger en fantastisk rymdkänsla. Rustika golv, sobra färgval och magnifika fönster allt i en fantastisk harmoni. Bostaden har idag tre sovrum, där man lätt kan disponeras om för upp till hela fem sovrum. Det stora sovrummet delas lätt av till två mindre. Matsalen med sin spännande och ovala form, kan bli ett fint sovrum likväl som bibliotek eller arbetsrum. Matsalens ovala form härrör från det tidigare gamla och idag igenlagda trapphuset. Samtliga fönster är magnifika med sina höga öppningar och djupa speglade fönsternischer. I anslutning till master bedroom finns en stor, rymlig klädkammare. Två helkaklade badrum, det ena med dusch och det andra med badkar.

  VARDAGSRUM | Stort och rymligt vardagsrum där köket och vardagsrummet angränsar på ett mycket naturligt sätt, där man har fin kontakt mellan rummen med sina olika funktioner. Stora fina fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp.

  KÖK | Släta grå köksluckor och stilrena svart/grå stenskivor som arbetsytor. Diskbänk med dubbla hoar med en praktisk engreppsblandare. Fullstor diskmaskin. Fullhöjds kyl och frys i rostfritt, glaskeramikhäll, elugn och kolfilterfläkt.

  MATSAL | Matsalen utgör ett väldigt speciellt rum med sin ovala form. Stort och rymligt som inbjuder till stora middagssällskap. Här möblerar man med fördel med en fullstor matsalsgrupp.

  SOVRUM "MASTER BEDROOM" | Detta sovrum rummer både dubbelsäng och annat trivselmöblemang. Gott om förvaring med stora rymliga inbyggda garderober med skjutdörrar.

  BADRUM | I anslutning det stora badrummet finns även det större av de två badrummen. Badrummet är helkaklat med badkar, wc och både tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är väl tilltaget och här finns gott om plats för allt. Det stora fina fönstret ger ett fint naturligt ljus.

  KLÄDKAMMARE | Väl tilltagen klädkammare, även denna i anslutning till det stora sovrummet.

  SOVRUM | Sovrum/barnrum/arbetsrum. med ingång från passagen som leder genom lägenheten. .

  BADRUM | Helkaklat badrum med dusch i anslutning till entrén

  SOVRUM | Sovrum/barnrum/arbetsrum i direkt anslutning till entrén.

  HALL | Hallen har en trevlig utformning och det blir ett naturligt flöde när såväl när man kommer hem som när man tar emot sina gäster. Snygg platsbyggd klädhängare samt en större garderob på motsatt sida som sväljer allt man behöver. Snygg väggmonterade skåp utgör en praktisk förvaringsmöbel samtidigt som det utgör en smakfull inredningsdetalj.

  Här bor man väldigt bekvämt med mycket nära till kollektiva färdmedel i form av Saltsjöbanan och Nacka/Värmdö -bussarna, inte minst linje 411 som är en direktbuss till Centralstationen. När de nya tunnelbanan står klar kommer man kunna åka även den utan byten hela vägen till Centralen, via Kungsträdgården utan byten. På andra sidan Värmdövägen ligger Nacka IP med simhall och ishall. Flera närbelägna daghem och skolor. Sickla Stormarknad eller Nacka forum ligger på behagligt promenadavstånd. Under sommaren behöver man bara gå gatan ner till Järlasjön för ett dopp. På vintern går man med fördel till ner för en skridskotur när isarna ligger blanka. Järla Sjö är ett av Nackas mest intressanta områden som har genomgått en intressant förvandling från verkstadsindustri till bostadsoas. Här har man verkligen tänkt på barnen när man utformat området och byggnaderna. Stora barnvagnsvänliga hissar. Fina skyddade gårdar. Fina anläggningar för lek och bus. Närheten till Järlasjön och Nackareservatet är påtaglig, inte minst sommartid med alla badplatser, båtliv och trevliga utflyktsmål. Andra närbelägna rekreationsområden är ju självklart Hellasgården och Nyckelviken.

  - Välkomna!

 • Förening

  Brf Turbinhallen äger fastigheten Nacka Sicklaön 145:19 och innefattar fyra byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen. Antal våningsplan är 2-4 stycken och antal trapphus 14 stycken. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen är byggd delvis på tidigare befintlig fasad. Gårdshusen är helt nyproducerade i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna inrymmer totalt 205 stycken bostadsrättslägenheter i varierad storlek från 1-5 rum och kök samt 2 stycken hyreslokaler, 1 skola och 1 garage i 2 plan över mark.

  Juridisk person godkänns ej som medlem
  Föreningen äger marken
  Inga avgiftshöjningar planerade
  Inga stora kommande renoveringar planerade

  LÄGENHETSFÖRDELNING
  35 st 1:or
  102 st 2:or
  21 st 3:or
  36 st 4:or
  11 st 5:or

  KÄLLSORTERING | Det finns två soprum för hushållsavfall, varav ett soprum även har fraktioner för källsortering, dvs papp, plast, metall och glas.

  PARKERING/GARAGE | Föreningen har ett garage i 2 plan med ca 120 stycken parkeringsplatser. Det råder även boendeparkering i området till en månadskostnad.

  TV & BREDBAND | Fastigheten är fiberansluten via Comhem. Bredband levereras med upp till hastigheten 1000 Mbit och debiteras som en obligatorisk avgift på 180 kr/mån utöver månadsavgiften. Kabel-TV via Com Hem. Föreningen har för avsikt att låta de marksända TV-kanalerna ingå i månadsavgiften. Utöver det kan de boende teckna individuella avtal med leverantören för utökat kanalutbud.

  INDIVIDUELL MÄTNING EL | Ett centralt el-abonnemang är tecknat för föreningen med undermätare till respektive lägenhet. Avgiften för elförbrukning debiteras respektive lägenhet enligt förbrukning och läggs till på avin för månadsavgiften.

  UPPVÄRMNING | Fastigheten värms upp med hjälp av bergvärme samt komplettering av fjärrvärme

  GEMENSAMMA UTRYMMEN | Till varje lägenhet hör ett förråd av nätade väggar i källaren. Cykelförråd finns i garaget samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd finns. I Turbinhallens södra del finns tillgång till bastu samt ett gym. Den gemensamma innergården är plattbelagd, krattad betong, gångytor, blommor och trä.

  FÖRRÅD | Lägenhetsförråd till varje lägenhet finns i källaren.

  JÄRLA SJÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING | Föreningen/fastigheten är medlem i Järla Sjö Samfällighetsförening. Samfälligheten har till ändamål att äga, förvalta och utveckla områdets vägar, trottoarer, trappor, uteparkeringsplatser, garage, el-, avlopps- och dagvattenledningar och belysning, fläktar och pumpar samt grönområden inklusive bad och brygganläggningen. Samfälligheten svarar även för snöröjningen området. Genom Järla Sjö Samfällighet finns en fiskerätt i Järlasjön. En gång per år har varje förening i Järla sjö rätt att fiska egna kräftor.

 • Övrigt

  I lägenheten finns uppringt larm med kamera installerat. En kommande köpare erbjuds att ta över abonnemanget med vaktbolaget.

  De nuvarande ägarna har undersökt möjligheten till att bygga en terrass på ett till lägenheten angränsande tak. Underlag finns  att ta del av för den som är intresserad av att driva detta vidare.

Fakta

Adress
Winborgs väg 7, 131 60 Nacka
Område
Järla sjö
Rum
5 rum och kök
Boarea
126 Kvm (Föreningens information)
Pris
8.950.000 kr
Avgift
7350 kr/mån inkl. Värme, Vatten (exkl. bredband med obligatoriskt tillägg om 180kr/mån).
Våning
1 av 2
Byggnadsår
2016-2019
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Tele 2
 
Förening
Brf Turbinhallen
Org.nr
769629-0464
Uppvärmning
Bergvärme med komplettering av fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - D - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
14-1105
Lägenhetsnr LMV
1105
Andelstal, förening
0.97860 %
Andelstal, ägande
0.98 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
400 kr/mån
Övrigt
180 kr/mån
Totalt
580 kr/mån
Kommentar
Punkten övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband. Observera att kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Intresseanmälan

Winborgs väg 7


Jag har tagit del av integritetspolicyn