Pärla mellan sjö och hav

Pärla mellan sjö och hav

 • Björknäs
 • Talluddsvägen 74
 • 6 rum och kök
 • 171 Kvm
12.500.000 KR

Ring för visning

Budgivning pågår

Björknäs

Pärla mellan sjö och hav

 • Talluddsvägen 74
 • 6 rum och kök
 • 171 Kvm

Vackert hus i New England stil på Lilla Björknäs höjder. Många coola detaljer såsom generös takhöjd, platsbyggt kök, dubbla balkonger, stor insynsskyddad altan, vackra inglasningar och ett läge dit solen hittar dag som kväll.

 • Boarea / Biarea 171 Kvm / 3 Kvm
 • Tomtarea 787 Kvm
 • Pris 12.500.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Säljarens bild
 • Beskrivning

  Välkommen till ett vackert hus i New England stil på Lilla Björknäs höjder. Ett fantastisk hus som verkligen sticker ut med alla vackra detaljer som nuvarande ägare varsamt skapat. Ägarnas fina känsla för detaljer ger varje rum en egen själ och hela huset har en härlig atmosfär. Huset har ett mycket fint läge på höjden mellan Glasbrukssjön och Skurusundet. Solen når fastigheten från morgon till kväll och kan avnjutas från flera fina platser såsom den nybyggda altanen, verandan, balkongen eller gräsmattan. För de hetaste sommardagarna kan skydd sökas på husets American Porch.

  Entréplan med privata rum och en trappa tar dig upp till husets sociala övervåning som fullständigt badar i rymd och ljus. Högst upp i huset finns ett inglasat loft med synliga takbjälkar och takfönster. Huset värms av vattenburen värme och har en bra balans med 4-5 sovrum, dubbla badrum och stora sociala ytor som inbjuder till tillställningar eller mysiga hemmakvällar. Njut av coola detaljer såsom en generös takhöjd, platsbyggt kök, dubbla balkonger, stor insynsskyddad altan och vackra inglasningar. 

  Här bor du med ett av Talluddens bästa lägen. Närmaste bad är endast ett stenkast bort vid Glasbrukssjön eller Skurusundet. Det är nära till busshållplats. På bekvämt avstånd finner du även förskola, skola samt Björknäs Centrum med både ICA-butik, apotek, restaurang m.m. Även nära till fotbollsplan och tennisbana som ligger med ett läckert vattennära läge.

  En vacker nybyggd stentrappa med belysning och svarta metallräcken samt sidor av glas leder upp till huset och den välplanerade tomten. På vägen upp till huset finner du en praktisk förvaringsbod. Uppe vid huset finns en stor nybyggd altan med träräcken och sidor av glas. Från altanen leder en trappa upp till gavelverandan. Från altanen finns även igång till utvändigt förråd samt entrén till huset. På baksidan av huset finns en gräsmatta och ytterligare en förvaringsbod. Här finns även husets American porch där du kan söka skydd för sol eller regn. Gräsmattan inbjuder till  lek och idrott. Fastigheten har ett varmgarage samt två parkeringsplatser jämte garaget. På andra sidan vägen finns ytterligare en parkeringsplats som hör till huset. 

  ENTRÈPLAN

  HALL | Välkomnande hall med grå klinkers, tapetserade väggar och spotlights i det vita dekorativa planktaket. I hallens förlängning är det grått golv med vitmålade väggar. Plats för förvaring under trappan upp till övre plan. Vit trappa till övervåning med infälld belysning vid stegen.                         

  SOVRUM | Mysigt sovrum med tre spröjsade fönster. Grått golv och vackra väggar med inslag av liggande vit träpanel. 

  BADRUM | Vitt halvkaklat badrum med marmorgolv samt inslag av liggande träpanel. Jacuzzi, handfat med kommod och wc. Passad fläkt och golvvärme. Spotlights i taket. Badrummet delas mellan bägge sovrummen i entréplan. 

  FÖRRÅD | Förråd för förvaring. Här står varmvattenberedaren (Nibe ER57-CU 300) och elpannan (Nibe EVC 13). 

  SOVRUM | Sovrum med grått golv och vit träpanel på väggarna. Inbyggd garderob och vackra specialbeställda pardörrar med glasdetaljer.

   

  ÖVRE PLAN

  VARDAGSRUM | Vardagsrum med en fantastisk takhöjd och synliga takbjälkar. Njut av en Conturakamin, dubbla balkonger i två nivåer och en cool trappa upp till ett inglasat loft. Öppen planlösning mot det platsbyggda och egendesignade vita köket. Vitmålade väggar och grått golv. Vackert vitlaserat trätak. Spröjsade fönster som går att öppna i olika ledder och där det är som soligast en inbyggd mörkläggningsgardin och markis. 

  LOFT | Högst upp i huset ligger ett mysigt inglasat loft med synliga takbjälkar och takfönster. Generös takhöjd med öppet till nock. Du når loftet från en trappa i vardagsrummet. Detta rummet är barnens absoluta favoritplats. Här umgås de med kompisar, tittar på film eller bara myser. Rummet används idag som allrum men kan mycket väl användas som sovrum. Grått golv med vitmålad vägg och vitlaserat trätak. Skjutdörr av glas mot trappan.

  BALKONG | Från vardagsrummet leder en vacker trappa upp till en balkong högt upp på husets gavel. Balkongen har räcken av svart metall och sidor av glas som matchar den vackra stentrappan som leder upp till huset.

  VERANDA | Från vardagsrummet kan du via dubbeldörrar med spröjs nå husets härliga veranda omgärdad av vackert staket med kryssdekorationer. På verandan finns markiser, infravärme och gott om plats för grillen. Verandan nås även från tomten och följer även husets ena långsida. Från verandan är det fantastisk utsikt över omgivningen och mot flaggstången men vimpeln i topp. Fördäckskänsla. 

  KÖK | Vackert platsbyggt kök i vinkel med vita luckor och praktisk köksö på hjul. Marmorbänkar och vitt liggande kakel vid stänkytor. Infälld dimmerbelysning vid arbetsbänk och i vitrinskåp. I köksön är alla hyllor utdragbara. Samma sak i skafferiet. Köket är utrustat med ugn, helkyl och helfrys, micro, stekhäll, integrerad diskmaskin och fläkt. Därtill det lilla extra i form av vinkyl. Samtliga i rostfritt utförande och av märket Siemens förutom spisen som är av märket Bosch. Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och här finns gott om plats för ett större matbord som inbjuder till härliga tillställningar. 

  TVÄTTSTUGA | Tvättstuga med skjutdörrar mot både kök och groventréns hall. Grått klinkergolv och väggar med vitt kakel. Arbetsbänk och ho samt fönster både mot tomten och in mot duschrum. Tvättmaskin och torktumlare finns och ingår i köpet.

  HALL | Via groventré når du hallen med utgång till altan. Grått golv och vitmålade väggar.

  SOVRUM | Grått golv, tapetserade väggar och dubbla fönster med inbyggda mörkläggningsgardiner. Skjutdörr mot hall. 

  BADRUM | Vitt kaklat duschrum med inslag av vit träpanel och en fin fönsterdetalj. Marmorgolv med golvvärme. I duschen är väggarna täckta av vitt kakel men detaljer i marmor. Grå klinkers i duschen. Handfat med vit kommod. WC. 

  SOVRUM | Grått golv och tapetserade väggar. Dubbla fönster med inbyggda mörkläggningsgardiner. 

 • Övrigt

  Lilla Björknäs är ett mycket populärt område beläget mellan Björknäs centrum och Talludden. Karaktäristiskt för området är höjderna och närheten till både Skurusundet och Glasbrukssjön. Den charmiga bebyggelsen klättrar utmed områdets höjder och här finns en bra mix mellan äldre grosshandlarvillor, fritidshus och modern arkitektur. Lilla Björknäs har en gemensam grustennisbana, en fotbollsplan med konstgräs, lekplats och båtklubb. Dessutom finns här en av få sjömackar, Macken i Sundet. Allt nära områdets fina strandpromenad.

  Buss 413 trafikerar området och just nu testas båtprojektet Nacka linjen som skall göra det möjligt att båtpendla från Lilla Björknäs till stan/Nybroviken. Dessutom stannar flertalet bussar vid Björknäs centrum och sen är det ca 7 minuters promenad till fastigheten.

  Glasbrukssjön har både sandstrand med brygga och fina klipphällar att bada ifrån. I sjön finns abborre för den som gillar fiske. Sjön används även som en sommarvattentäkt för fastigheter i Lilla Björknäs vilket är en enorm tillgång för fastighetsägarna. Vid Glasbrukssjön finns upplysta spår för motionären. Här börjar även Booleden. 

  I Björknäs centrum finns en ICA butik med bra sortiment, restaurang, apotek, kemtvätt, frisör och tobaksbutik/postombud. Inte långt därifrån ligger Centralkonditoriet med magiskt kaffebröd, Björknäs trädgård med allt för den trädgårdsintresserade och flera restauranger. 

  Närmaste skolor är Björknässkolan F-9 och Noblas skolan F-9. Det finns ett flertal förskolor i området såsom Björknäs, Ängsbacken, Kul,  Eklunda och Eknäs förskola,

  SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
  Byggnad, totalt värde: 2 877 000 kr
  Mark, totalt värde: 2 864 000 kr ().
  Summavärde: 5 741 000 kr

  Taxeringsår: 2021
  Byggår: 1959
  Värdeår: 1991

  Fastigheten har den fantastiska förmånen att kunna nyttja sommarvatten ifrån Glasbrukssjön obegränsat för en fast kostnad om 800kr/år. Fastighetsägaren kanske vill fylla poolen eller vattna i trädgården. Varma somrar när det blir brist i det kommunala vattnet är detta en oerhörd tillgång.  

Fakta

Adress
Talluddsvägen 74, 13248 Saltsjö-Boo
Område
Björknäs
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1959/2011
Rum
6 rum och kök
Tomtarea
787 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
171 Kvm (Uppmätning)
Biarea
3 Kvm (Uppmätning)
Pris
12.500.000 kr
 
Uppvärmning
Vattenburen el/elpanna
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fasad
Trä
Tak
Svart plåt bandtäckt
Plåtarbete
Lackerad plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta, kryp och plintgrund
Murstock
Tegel
Fönster
PVC Isolerglas
Ventilation
Självdrag (förstärkt i våtrum)
Energideklaration
Utförd - G - 226 KWh/Kvm och år
 
Fastighetsbeteckning:
BJÖRKNÄS 10:251
Pantbrev
18st om totalt 5200000 kr
Taxeringsvärde totalt
5741000 kr
Taxeringsvärde fastighet
2877000 kr
Taxeringsvärde tomt
2864000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
30.31%
Värdeår
1991
 
Driftkostnader
Värme
43760 kr/år
Vatten/Avlopp
5606 kr/år
Sotning
229 kr/år
Renhållning
10800 kr/år
Försäkring
9780 kr/år
Övrigt
800 kr/år
Totalt
70975 kr/år
Kommentar
Vid byte till luftvärmepump kan elkostnaden minskas med 50-60% enligt Boo Energi och besiktningsman. Övrigt avser sommarvatten från Glasbrukssjön.

Intresseanmälan

Talluddsvägen 74


Jag har tagit del av integritetspolicyn