Parkvy balkong obelånad BRF Garage

Parkvy balkong obelånad BRF Garage

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 29
 • 6 rum och kök
 • 132 Kvm
12.195.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 31 Oktober 13:00 - 14:00

Södermalm

Parkvy balkong obelånad BRF Garage

 • Tideliusgatan 29
 • 6 rum och kök
 • 132 Kvm

Unikt tillfälle till ett välplanerat familjeboende med en parkvy, få förunnat. Insynsskyddat läge med fri utsikt över Rosenlundsparken. Obelånad Brf med 11 st. hyresrätter kvar, garage i huset och Södermalms barnvänligaste gård. Många olika möjliga planlösningar erbjuds. 4 st. sovrum och möjlighet till 5-6 st. sovrum. Balkong i västläge, 2st. klädkammare, egen tvättstuga, låg avgift där mycket ingår. Vatten, Värme, Kabel-TV basutbud, 1000/1000 Mbit, BR-försäkringstillägg samt medlemskap Bilpool ingår i avgiften.

En av Södermalms lummigaste gröna gårdar med grillplats, lekplats, blommor, träd och odlingslotter. Lugnt belägen i område med väldigt lite trafik, men ändå på minuters avstånd från restauranger, caféer, shopping, service, kommunikationer och vatten, ja allt det bästa som Söder erbjuder helt enkelt!

Ett rymligt och fantastiskt boende med många möjligheter som kombinerar det moderna med härliga 60-talsvärden.

 • Avgift 3478 kr/mån
 • Pris 12.195.000 KR
 • Visas
  2021-10-31 13:00 - 14:00Söndag Öppen visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Ett tillfälle som väldigt sällan dyker upp på Södermalm, 132 kvm familjeboende med  gavelläge! Fyra existerande sovrum och möjlighet att enkelt ha sex stycken sovrum. Insynsskyddat läge med fri utsikt över Rosenlundsparkens trädkronor där Katarina, Sofia och Allhelgona kyrka tronar i fonden tillsammans med Skrapans välkända silhuett, Södertorn och Södra latin. Lugnt belägen med Söders barnvänligaste gård, i ett område med väldigt lite trafik, många lekparker samt skolor och förskolor i närområdet. 

   

  Lägenheten disponeras idag som en 5:a med ett fantastiskt vardagsrum och matsalsdel i genomgående läge. Matsalsväggen tas lätt ner för att öppna upp och få ett fantastiskt vardagsrum. Lägenheten är i behov av en hel del kärlek, omvårdnad och renovering. 

   

  HALL | Hallen är rymlig och möblerbar med tillhörande kapprum och gäst-WC. Här finns en tidstypisk glasvägg samt glasdörr med stilrena träpartier i vitt, som skiljer av hallen mot vardagsrummet.  

  SOVRUM 1 | Ingången till det större sovrummet, som tidigare var två rymliga barn- eller arbetsrum återfinns också här.  Rummet skiljs lätt av igen, genom uppförande av vägg och dörr. Hallen erbjuder även gott om förvaring i en av lägenhetens 2 stycken klädkammare. På golvet en slitstark klinker. 

  KAPPRUM | Kapprum med plats för avhängning 

  GÄST-WC | Helkaklat med klinkergolv handfat och ny WC-stol. Belägen innan för hallens kapprum. 
   
  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är fantastiskt med ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartierna. Här finns plats för stora sällskap och bjudningar med nästan obegränsat antal sittande vid långbord. Utsikten över Rosenlundsparken, kyrktornen och trädkronorna är hänförande. På golvet en vacker parkett. 

  MATSAL / SOVRUM 2| Matsalen används idag som sovrum. Här finns plats för ett stort långbord och kan som sagt öppnas upp genom att ta ner den vägg som skiljer rummen åt. Balkongen ligger i anslutning till matsalsdelen. 

  BALKONG | Balkong i västläge med vy över både den lummiga gården samt trädkronorna i Rosenlundsallén. Balkongen är inglasad, med öppningsbara partier, vilket gör den till ett trivsamt uterum från tidig vår till sen höst. 

  KÖK |Köket erbjuder gott om förvaring i många skåp samt skafferi och städskåp. Samtliga skåp i björk, samt ett antal vitrinskåp. Utmärkta arbetsytor samt arbetsbänkar för den matlagningsintresserade. Utrustat med diskmaskin, fullhöjds kyl samt frys, hällspis med ugn och modernare ho. På golvet en ljus klinker i grå nyans. 

  MATPLATS | Den stora matplatsen invid fönster, med utsikt över gården, sätter lätt 8-10 personer och blir lätt en centralpunkt för umgänge. 

  TVÄTTSTUGA | I anslutning till matplatsen ligger den egna tvättstugan. Här finns plats finns för både TM/TT, torkskåp och arbetsbänk. I dagsläget utrustad med tvättmaskin. 

  SOVAVDELNING | Lägenhetens andra lite separata avdelning , med två stora sovrum, ett mot gårdenoch ett mot Rosenlundsallén.Mellan de två rummen ligger ytterligare en klädkammare samt badrummet.  

  BADRUM |Kaklat och våtrumsmålat badrum i vitt med matchande klinkergolv. Utrustat med duschhörn, WC och handfat. 
   

  Välkomna till ett unikt boende på Söder! 

   

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten. 

  FÖR BOENDE | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter,som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor. 

  GARAGE | 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad. 

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. 

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen. 

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer. 

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje. 

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968. 

  Föreningen består av 157 st. bostäder med bostadsrätt samt 11 stycken hyreslägenheter och 5 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st. 

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr kr årligen. 2020-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 13,97 Mkr. 2021 har hittills 2 hyresrätter sålts av föreningen, vilken inbringade ca 17 Mkr till föreningen,  ett mycket gott tillskott till föreningskassan.

  Med bra intäkter, en stark kassa och 11 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening! 

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen. 

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna. 

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. 

  AVGIFTEN | Avgiften sänktes senast 2020-07-01 med 5% och har de senaste sju åren sänkts sex gånger. Tre gånger med 10 % och tre gånger med 5 %. 

  UTFÖRDA RENOVERINGAR |2019 Ny undercentral 2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning 2016/17 Balkongframsidor och fasad. 2015 Stamspolning 2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter. 2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick. 2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar. 2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras 2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade 2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd 2009 Gårdsrenovering 2008 Undercentral 2007 Snörasskydd 2005 Fönsterrenoveringar, fasad 2000 Omläggning av tak. 

  PÅGÅENDE RENOVERINGAR 2021 

  Solpaneler på taket installeras med investeringsbidrag. 

  FÖRSKOLOR |Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare. 

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 29, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
6 rum och kök
Boarea
132 Kvm (Föreningens information)
Pris
12.195.000 kr
Avgift
3478 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 1000/1000 Mbit, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
4/5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
97
Lägenhetsnr LMV
1402
Andelstal, förening
1.11863 %
Andelstal, ägande
1.11863 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
397 kr/mån
Försäkring
105 kr/mån
Totalt
502 kr/mån
Kommentar
Abonnemangsavgift El tillkommer.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 29


Jag har tagit del av integritetspolicyn