Optimalt planerad med låg avgift och söderbalkong

Såld

Optimalt planerad med låg avgift och söderbalkong

 • Södermalm
 • Drakenbergsgatan 26/Hornsgatan 123
 • 3 rum och kök
 • 68 Kvm
5.590.000 KR
arrow down icon

Södermalm

Optimalt planerad med låg avgift och söderbalkong

 • Drakenbergsgatan 26/Hornsgatan 123
 • 3 rum och kök
 • 68 Kvm

Optimalt planerat boende med ett perfekt läge på söder och dess härliga folkliv. Passar fint för paret eller den lilla familjen. Här bor du med sjöutsikt och grönskande Tantolunden som granne. Bara några minuter till gallerian Hornhuset, där du hittar allt du behöver.

 • Avgift 3358 kr/mån
 • Pris 5.590.000 KR
 • Beskrivning

  Perfekt planerad lägenhet för familjen med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheten är ljus och genomgående och har en balkong mot söder och mot Tanto.

  Planlösningen är ombyggd från sitt ursprung och här har man verkligen tänkt till!  Av en stor 2:a har det blivit en perfekt lägenhet för paret eller den lilla barnfamiljen med två sovrum, kök och fint vardagsrum i öppen planlösning.

  HALL | Entré med goda avhängningsmöjligheter genom smakfull platsbyggd del med skåp och plats för dina ytterkläder. mittemot finns en platsbyggd bänk i samma stil.

  VARDAGSRUM | Härligt vardagsrum i öppen planlösning mot köksdelen. Fina sällskapsytor där både soffa och matplats får rum. I anslutning ligger en mysig balkong med utsikt mot vattnet, Tanto och dess grönska.

  KÖK | Kök med vita luckor med beslag i rostfritt. Bra arbetsbänk som lyses upp med spottar. Full maskinell utrustning som inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, integrerad kyl/frys och fläkt. 

  BALKONG | Trevlig balkong som är belägen mot gården på husets baksida. Soligt söderläge.
   
  SOVRUM 1 | Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt garderobsvägg med spegeldörrar.

  SOVRUM 2 | Utmärkt sovrum som är perfekt både som barnrum, arbetsrum och gästrum. I dagsläge används det som barnrum och är tapetserat i en härlig tapet.
   

  BADRUM |  Fint renoverat badrum med helkaklade väggar i vitt och stilrent mörkt klinkergolv. Här finns wc, kommod med förvaring under samt ett badkar. Badrummet har även en tvättmaskin samt handdukstork. Takbelysning från infällda spotlights. Två fönster med frostat glas ger ett naturligt ljusinsläpp.

  För er som älskar Söder är detta bästa tänkbara läge med sin direkta närhet till Hornstull. I området har du de bästa kommunikationerna, både tunnelbana och flertalet bussar. Flera av Stockholms bästa restauranger samt mysiga caféer och bra shopping finns här intill. Hornstull erbjuder all tänkbar service, en stor shoppinggalleria med välsorterad matbutik, vårdcentral, systembolag, apotek och gym. Bussar och tunnelbana tar dig enkelt till övriga Söder och Stockholm. Drakenbergsparken och förskolor finns inom ett par minuters promenad.

 • Förening

  Brf Lingonet är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheten Drakenberg 15 på adresserna Drakenbergsgatan 18-30, Hornsgatan 119-123 och Lignagatan 5-7 i Stockholm. Föreningens fastighet bebyggdes 1970 och föreningen förvärvade fastigheten år 2009 med tomträtt. Byggnaden innehåller 116 lägenheter varav dessa är 11 st hyresrätter. Det finns även samt 6 hyresrättslokaler. De11 st hyresrätter som finns kvar realiseras i den takt de blir lediga.

  Brf Lingonet är en välskött förening som har stora dolda tillgångar genom 11 hyresrätter samt 6 kommersiella lokaler som inbringar pengar. Stammarna är nyligen relinade och sedan ombildningen har mycket underhåll och utveckling av byggnaderna genomförts; fasader, hiss, tvättstuga och miljöstuga är upprustade. Fiber för internet har installerats. Dessutom har energioptimerade fönsterglas installerats som behåller värme inne och buller ute. Modernt och bekvämt.

  Juridisk person accepteras ej som medlem. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

  Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare, 2 torkskåp, torkrum och mangel. Tvättstugan finns på källarplanet i port 123. Gemensam innergård med cykelställ, flertalet sittplatser och pergola. Cykelrum (i varje port) och barnvagnsförråd finns i de flesta portarna.

  PARKERING

  Föreningen har inga egna parkeringsplatser att hyra. Boendeparkering gäller. Högalidsgaraget och Drakensbergsgaraget ligger i närheten.

  RENOVERINGAR

  2010 - Undercentral, delning av kallvattenservis. Installation av nya fläktar i lokaler. 2011 - Underhåll rörledningar. Underhåll ventilation. Uthyrning/sammanläggning av butikslokaler. 2012 - Plan för långsiktigt fastighetsunderhåll. OVK utförd. Översyn och underhåll av undercentral samt yttertak. Högtrycksspolning av gatubrunnar. Iordningställande av barnvagnsrum och cykelrum H119. Iordningställande/uthyrning av outhyrt källarförråd. 2013 - Uthyrning/sammanställning av butikslokaler. Djuprengörning av stengolv/trappor. Reparation av trappa vid gavel. Återställande av trädgård efter rörarbeten 2012. Stamspolning av köksstammar. Nya hissar, L5 och L7. 2014 - Renovering av samtliga trapphus. Målning av samtliga portar. Miljöstuga, glasdörr och målning insides. Återställande av Skyddsvärnets lokal efter större vattenskada. 2015 - Stamspolning av avloppsledningar. Energisparande isolering av balkongvägg mot lägenhet. Installation av bergvärme. Nya radiatortermostater. Installation och injustering av nya ventiler i undercentral. Renovering enligt kontrakt av förskola. Renovering av fasad inkl. loftgångar och balkonger. Nya fönster, energiglas och bullerdämpning. Installation av säkerhetsdörrar. Renovering av tvättstuga och nya maskiner. 2016 - Renovering av yttertak. Renovering av trädgård och utemiljö. Installation av låssystem. Installation av nya stamventiler. Målning av källargångar. 2017 - Upprättande av ny underhållsplan, 30 år. Installation av ventilationsaggregat. Installation av fastighetsnät, fiber 1000/1000 Mbit/s. 2018 -  OVK utförd. Djupgående undersökning inför beslut om relining eller stambyte med inspektion av avlopps- och vattenledningsrör samt tätskikt. 2019 - Relining av samtliga horisontella och vertikala avloppsstammar. Renovering av badrum i de bostäder som upplåts med hyresrätt. 2021 - Renovering av Drakenbergsgatans bärlager, ytskikt samt trottoarer. Arbetet inkluderar belysning och träd. Förberedelser för laddstolpar. Förbättring av cykel- och barnvagnsparkering i H119.

  För mer information se föreningens hemsida: http://www.brflingonet.se/

 • Övrigt

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 464 174 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen. ((68.575.313 - 16.827.867) x 0,008970)). 

  Enligt lägenhetsförteckningen är adressen Hornsgatan 123 (där är man skriven). Men lägenheten marknadsförs även med adressen Drakenbergsgatan 26 då det finns två entréer till fastigheten. 

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. 

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Fakta

Adress
Drakenbergsgatan 26/Hornsgatan 123, 117 28 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
3 rum och kök
Boarea
68 Kvm (Föreningens information)
Pris
5.590.000 kr
Avgift
3358 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud ComHem), Bredband
Våning
4
Byggnadsår
1970
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Lingonet
Org.nr
769607-6350
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 86 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1449
Lägenhetsnr LMV
1401
Andelstal, förening
0.008975
Andelstal, ägande
0.008970
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
612 kr/mån
Försäkring
282 kr/mån
Totalt
894 kr/mån

Intresseanmälan

Drakenbergsgatan 26/Hornsgatan 123


Jag har tagit del av integritetspolicyn