obelånad FÖRENING LÅG AVGIFT GARAGE

obelånad FÖRENING LÅG AVGIFT GARAGE

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 27 4tr.
 • 4 rum och kök
 • 97 Kvm
9.995.000 KR

Ring för visning

Södermalm

obelånad FÖRENING LÅG AVGIFT GARAGE

 • Tideliusgatan 27 4tr.
 • 4 rum och kök
 • 97 Kvm

Låg avgift i obelånad BRF med garage. Ett unikt tillfälle till ett insynsskyddat läge med fri och magisk utsikt över Rosenlundsparken. En vy få förunnad. En original-4:a, som idag disponeras som en stor 3:a. Planlösningen återställs lätt till original, genom uppförande av en vägg.

 • Avgift 2591 kr/mån
 • Pris 9.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION |  Att bo i en obelånad förening blir allt viktigare i tider med stigande räntor. Många föreningar kommer bli tvungna att höja sina avgifter rejält p.g.a. troliga räntehöjningar.

  Föreningen tittar nu på att skaffa gemensam el, ett el-abonnemang för alla i föreningen, vilket blir ytterligare en besparing för samtliga boende, till följd av effektutvinningen av solcellerna, som nyligen placerats över hela taket.

  Insynsskyddat läge med fri utsikt över Rosenlundsparkens trädkronor där Katarina, Sofia och Allhelgonakyrkan, tronar i fonden tillsammans med Skrapans välkända silhuett. En vy du garanterat aldrig tröttnar på. Ett familjeboende som idag disponeras som en 3:a, men lätt återställs till 3 stycken sovrum enligt originalplanen. Även möjlighet att enkelt ha 4 stycken sovrum. Den inglasade balkongen i västläge, med eftermiddags/kvällssol vetter mot den lummiga gården som är Söders barnvänligaste gård. Lugnt belägen i ett område med väldigt lite trafik och många lekparker samt skolor och förskolor i närområdet. 

  Nya parkettgolv i tidstypisk stil i samtliga rum, utom ett sovrum med original stavparkett. Säkerhetsdörr, modern el-central med automatsäkringar, treglasfönster med persienn i samtliga rum, badrum med plats för både dusch, badkar och tvättpelare samt ett stort kök med ordentlig matplats. 
   
  Lägenheten disponeras idag som en 3:a med ett fantastiskt vardagsrum och matsalsdel i öppen plan i vinkel. Matsalsdelen skiljs lätt av genom uppförande av en vägg för ytterligare sovrum. 

  Lägenheterna från just den här tiden, är otroligt välplanerade med fint ljusinsläpp. Kök med ordentlig matplats, goda förvaringsmöjligheter, stort badrum med fönster och separat gäst-WC. Ett perfekt familjeboende som kombinerar det moderna med härliga 60-tals värden. Fasad och balkonger är nyligen renoverade, den soliga balkongen är inglasad och samtliga fönster har bytts till 3-glas isolerfönster. 

   

  HALL | Hallen är rymlig och möblerbar med tillhörande garderobsvägg och gäst-WC. Här finns en tidstypisk pelare, en glasvägg med stilrena träpartier i vitt, som skiljer av hallen mot vardagsrummet. Ingången till de två rymliga barn- eller arbetsrummen återfinns också här. Hallen erbjuder även gott om förvaring i  lägenhetens klädkammare. 

  KAPPRUM | En av de praktiska detaljer som dessa ytterst välplanerade lägenheter har. Här ges gott om förvaring för ytterkläder, skor och stövlar. Förvaring erbjuds på hatthylla, skohyllor och i garderob.

   GÄST-WC | Belägen längst in i kapprummet. Utrustad med WC, handfat och spegelskåp.

  SOVRUM 2 & 3 | I dagsläget disponeras sovrum 3 som matsalsdel, med borttagen vägg mot vardagsrummet. Vid uppförande av en vägg, så erhålls två sovrum här, bägge i bra storlek som barnrum eller arbetsrum. Lugnt belägna mot Rosenlundsparken. 

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är fantastiskt med ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartierna, som tack vare den borttagna väggen mot matsalsdelen blir extra långt och släpper in mycket ljus. Här finns plats för stora sällskap och bjudningar med nästan obegränsat antal sittande vid långbord. Utsikten över Rosenlundsparken, kyrktornen och trädkronorna är hänförande.  

  MATSAL | Matsalsdelen rymmer ett stort långbord och kan som sagt lätt delas av för ytterligare sovrum, genom att åter uppföra den vägg som fanns i originalplanlösningen. 

  KÖK |Det renoverade köket erbjuder gott om förvaring i många skåp samt skafferi och städskåp. Utmärkta arbetsytor samt belysta arbetsbänkar. Köket är utrustat med Induktionsspis med häll samt vamluftsugn, fullhöjds kyl/frys, diskho i rostfritt med dubbelho, diskmaskin, samt kolfilterfläkt i rostfri design. Ovan arbetsytorna sitter vitt mosaikkakel monterat. Ett rymligt kök som känns väldigt hemtrevligt och inbjuder till matlagning. 

  MATPLATS | Den stora matplatsen invid fönster, med utsikt över gården, sätter lätt 6-8 personer och blir lätt en centralpunkt för umgänge. 

  BALKONGEN| Lägenhetens inglasade balkong med öppningsbara vikpartier, ligger i anslutning till matplatsen och sovrum 1. Den är inglasad och vetter mot föreningens barnvänliga gård. Tack vare inglasningen blir den ett trivsamt uterum från tidig vår till sen höst. 

  SOVRUM 1 | Här finns en inbyggd garderobsvägg med överskåp, vilket ger extremt bra förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats. Rummet är stort nog att dela av för att erhålla ytterligare ett sovrum, varav det ena då inte erbjuder fönster.  

  BADRUM | Badrummet är stort och har två frostade fönster. Vitkaklat och våtrumsmålat i vitt med en ljus och matchande våtrumsmatta. Utrustat med duschhörn med skjutdörr, extra stort handfat med kommod, belyst badrumsskåp, WC samt tvättmaskin. Storleken på badrummet medger att plats finns för både badkar och separat dusch, för den som önskar. 

   

  Välkomna till ett unikt boende på Söder! 

   

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten. 

  FÖR BOENDE | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter,som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor. 

  GARAGE | 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad. 

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. 

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen. 

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer. 

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje. 

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé. 

  FÖRSKOLOR |Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare. 

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968. 

  Föreningen består av 157 st. bostäder med bostadsrätt samt 11 stycken hyreslägenheter och 5 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st. 

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr kr årligen. 2020-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 13,97 Mkr. Under 2021 såldes 2 hyresrätter av föreningen, vilken inbringade ca 17 Mkr till föreningen,  ett mycket gott tillskott till föreningskassan.

  Inga avgiftshöjningar  eller -sänkningar har planerats och per den 2022-03-23 fanns en föreningskassa om hela 26 Mkr.

  Med bra intäkter, en stark kassa och 11 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening! 

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  Föreningen tittar nu på att skaffa gemensam el, ett el-abonnemang för alla i föreningen, vilket blir en besparing för samtliga boende, till följd av effektutvinningen av solcellerna, som nyligen placerats över hela taket.

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna. 

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. 

  AVGIFTEN | Avgiften sänktes senast 2020-07-01 med 5% och har de senaste sju åren sänkts sex gånger. Tre gånger med 10 % och tre gånger med 5 %. 

  UTFÖRDA RENOVERINGAR | 2021 Solpaneler på taket 2019 Ny undercentral 2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning 2016/17 Balkongframsidor och fasad. 2015 Stamspolning 2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter. 2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick. 2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar. 2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras 2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade 2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd 2009 Gårdsrenovering 2008 Undercentral 2007 Snörasskydd 2005 Fönsterrenoveringar, fasad 2000 Omläggning av tak. 

   

   

Fakta

Adress
Tideliusgatan 27 4tr., 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
4 rum och kök
Boarea
97 Kvm (Föreningens information)
Pris
9.995.000 kr
Avgift
2591 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 1000/1000 Mbit, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
4/5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
82
Lägenhetsnr LMV
1401
Andelstal, förening
0.72456% %
Andelstal, ägande
0.72456% %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1207 kr
 
Driftkostnader
El
356 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Totalt
656 kr/mån
Kommentar
Abonnemangsavgift El tillkommer.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 27 4tr.


Jag har tagit del av integritetspolicyn