OBELÅNAD BRF LÅG AVGIFT GARAGE

OBELÅNAD BRF LÅG AVGIFT GARAGE

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 15 BV
 • 3 ROK
 • 72 Kvm
5.995.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 28 Februari 12:00 - 13:00
 • Måndag 1 Mars 17:30 - 18:15

Södermalm

OBELÅNAD BRF LÅG AVGIFT GARAGE

 • Tideliusgatan 15 BV
 • 3 ROK
 • 72 Kvm

Renoverat toppskick i obelånad BRF med 13 st. hyresrätter kvar samt garage i huset. Mitt på Söder med närhet till allt. Va, Vä, Kabel-TV basutbud, Bredband2 100 Mbit (kommer inom kort uppgraderas till 1000/1000 Mbit), BR-försäkringstillägg samt medlemskap i bil-pool ingår i avgiften. En av Södermalms mest barnvänliga och gröna gårdar med grillplats, lekplats, blommor, träd och odlingslotter!

 • Avgift 1822 kr/mån
 • Pris 5.995.000 KR
 • Visas
  2021-02-28 12:00 - 13:00Söndag
  2021-03-01 17:30 - 18:15Måndag
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  ORD FRÅN SÄLJAREN ATT BÖRJA MED | "Det är med blandade känslor vi lämnar vårt "radhus" mitt på Söder, men nu har vi vuxit ur det. Här kan barn springa rakt ut och leka själva på vår lummiga innergård under full uppsikt över dem inifrån. Vi har ofta fikat och ätit middag med andra familjer på någon av gårdens alla sittplatser och den trevliga stämningen i föreningen har alltid genomsyrat atmosfären.

  Närheten till alla lekparker och samtidigt pulsen vid Mariatorget, Skanstull, Nytorget och Hornstull har också bidragit till trivseln. I Skånegläntan har det lekts och ätits våfflor, i Tanto har vi badat och promenerat längs Årstaviken. Dagis och skola på någon minuts avstånd har gjort vardagslivet enkelt och trivsamt. Nu välkomnas nästa medlem till Stockholms mest välskötta förening och trivsamma boende."

   

  BESKRIVNING | Lägenheten utmärks av en riktigt bra hemkänsla, det fina renoverade skicket, öppna ytor och en luftig planlösning med radhuskänsla, då du går rakt ut till föreningens idylliska gård. Kök och badrum renoverades i november 2016. Lägenheten har utrustats med modern el-central med automatsäkringar samt jordfelsbrytare samt säkerhetsdörr.

  HALL | Här finns plats för både avhängning på hatthylla, skohylla och garderobsförvaring för den som önskar. Från hallen löper ett stilrent och slitstarkt stengolv i ljus ton ända in i köket samt åt andra hållet till sovrummen och det är utrustat med golvvärme

  BADRUM | I anslutning till hallen ligger lägenhetens rymliga renoverade (2016) badrum. Helkaklat med klinkergolv utrustat med golvvärme, lyxigt Spa-badkar med två sittplatser och multifunktioner, handfat med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork, vägghängd WC samt kombinerad TM/TT.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är rymligt med avdelad planlösning mot köket och fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas. På vardagsrummets inre kortsida har en garderobsvägg med skjutdörrar platsbyggts, vilket ger extremt bra förvaring från golv till tak. På golvet parkett.

  KÖK | Stort stilrent HTH-kök (2016) med utmärkta arbetsytor samt en ordentlig matplats. Arbetsbänkar i ljus, slitstark komposit med stor diskho i rostfritt. Ovan de belysta arbetsytorna sitter glasmosaik monterad. Köket är utrustat med en fullhöjds integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd kombinerad varmluftsugn/micro, vinkyl och kolfilterfläkt.

  SOVRUM | Sovrum 1 och 2 var tidigare ett enda stort rum som nu praktiskt skiljts åt med vägg och skjutdörr i glas, till två stycken sovrum i bra storlek. Parkettgolv i bägge rummen.

  I sovrum 1 finns gott om plats för dubbelsäng. Sovrum 2 är stort och ett utmärkt barnrum som med en genomtänkt planering som gör att det passar för att dela på för flera barn. Ett härligt barnrum med plats för lek och skrivbord och en inredning som ger gott om förvaring.

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten.

  Välkomna till Tideliusgatan 15!

   

   

  FÖR MEDLEMMAR | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter,som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor.

  BREDBAND | Idagsläget erbjuds ett bredband på 100 Mbit, som under året ska uppgraderas till 1000 Mbit.

  GARAGE | 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad.

   

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station.

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan

   

  FÖRSKOLOR |

  Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare.

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968.

  Föreningen består av 155 st. bostäder med bostadsrätt samt 13 stycken hyreslägenheter och 5 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr kr årligen. 2019-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 9 Mkr. Under 2020 hyresrätter avyttrades tvy hyresrätter, vilket gav  föreningen intäkter på ca 6,3 Mkr., ett mycket gott tillskott till föreningskassan. Föreningen kommer under våren att avyttra ytterligare två hyresrätter.

  Med bra intäkter och 13 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs.

  AVGIFTEN

  Avgiften har de senaste sex åren sänkts 5 gånger. Tre gånger med 10 % och två gånger med 5 %.

   

  UTFÖRDA RENOVERINGAR |

  2019 Ny undercentral 2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning 2016/17 Balkongframsidor och fasad. 2015 Stamspolning 2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter. 2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick. 2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar. 2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras 2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade 2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd 2009 Gårdsrenovering 2008 Undercentral 2007 Snörasskydd 2005 Fönsterrenoveringar, fasad 2000 Omläggning av tak

  KOMMANDE RENOVERINGAR |

  Solpaneler på taket installeras med möjlighet till investeringsbidrag.

   

Fakta

Adress
Tideliusgatan 15 BV, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
3 ROK
Boarea
72 Kvm (föreningens information)
Pris
5.995.000 kr
Avgift
1822 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
BV
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
BRF Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 148 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
26
Lägenhetsnr LMV
1001
Andelstal, förening
0.5161 %
Andelstal, ägande
0.5161 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
380 kr/mån
Försäkring
192 kr/mån
Totalt
572 kr/mån
Kommentar
Nätkostnad El tillkommer.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 15 BV


Jag har tagit del av integritetspolicyn