OBELÅNAD BRF Låg Avgift DÄR Mycket ingår

OBELÅNAD BRF Låg Avgift DÄR Mycket ingår

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 17
 • 1 rum och kök
 • 30 Kvm
2.995.000 KR

Ring för visning

Södermalm

OBELÅNAD BRF Låg Avgift DÄR Mycket ingår

 • Tideliusgatan 17
 • 1 rum och kök
 • 30 Kvm

I obelånad Brf med låg avgift och sällsynt stark ekonomi, finns här ett välplanerat boende. Kanske som första boende, med låga omkostnader. I avgiften ingår Va/Vä, Bredband 1000/1000 Mbit, basutbud TV och BR-försäkringstillägg samt medlemskap i Bilpool. BRF med garage, 11 st. HR kvar.

 • Avgift 830 kr/mån
 • Pris 2.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Låg avgift i obelånad BRF, med extremt stark ekonomi. Husets suterrängplan gör att lägenheten hamnar på våning 1, med ca 2,85 meter upp till fönstrens början, utan insyn från gatunivå och med smidig ingång via entréplan på föreningens idylliska gård. 

  Ett bekvämt och utmärkt första boende mitt på Söder, nära allt. Va/, Bredband2 1000/1000 Mbit, TV-basutbud, medlemskap i Bil-Pool samt BR-försäkringstillägg ingår i avgiften. Föreningen har nyligen lagt solceller över hela sitt tak, vilket genererar mycket el och föreningen tittar nu på att skapa ett gemensamt el-abonnemang för de boende, vilket besparar de boende mycket pengar per månad jämfört med eget abonnemang. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr originalparkett samt ny parkett och 3-glas isolerfönster med persienner, el-central med jordfelsbrytare. Samtlig el är utbytt med jordade kontakter och 3-fas är indraget. 

  För er som uppskattar lugn och närhet till allt i en ovanligt välskött förening och en av få platser där den härliga ”Söderandan” från förr lever kvar. Belägen på en Södermalms grönaste gårdar i ett område med väldigt lite trafik. Här har du lika nära ner till Årstaviken för bad, promenader och båtliv, som till hela Söders utbud av nöjesliv, shopping och kommunikationer. 

  Medlemmarna har tillgång till garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30–35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två moderna tvättstugor som är bokningsbara via internet. Båda tvättstugorna har en stor grovtvättmaskin, 4 st. tvättmaskiner, torkrum, 2 st. torktumlare och 2 st. torkskåp samt ett mangelrum med varm och kallmangel. Både garage och tvättstugor nås direkt via hissen. 

   Välkomna!

  HALL | Rymlig hall med plats för avhängning, skohylla samt en ordentlig skjutdörrsgarderob som ger goda förvaringsmöjligheter. 

  BADRUM | Nyrenoverat, helkaklat och stilrent badrum i vitt med ett matchande klinkergolv i sober ljusgrå nyans. Utrustat med golvvärme, duschhörn med välvda fällbara dörrar, stort duschhuvud med separat handdusch, handfat med kommod, elektrisk handdukstork, handdukshängare, WC och vädringsmöjlighet genom stort frostat fönster. 

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är rymligt med ett fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet som hamnar mellan de nya husen på Tideliusgränd, som är en lugn återvändsgränd. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både sovdel, umgängesdel, matplats och arbetsplats. 

  KÖK | Effektivt planerat kök, med utmärkta arbetsytor för sin storlek. Köket är utrustat med en fullhöjds kyl/frys, (2016) hällspis med ugn, inbyggnads-micro samt inbyggnadsfläkt kopplad till husets fläktsystem. Ovan de spot-belysta arbetsytorna sitter kakel monterat. Gott om förvaring erbjuds i skåp och lådor i ek. 

   

  BREDBAND & TV | Föreningen erbjuder sina medlemmar en uppkoppling om 1000/1000 Mbit från dagens 100/100 Mbit. Com Hem levererar sitt basutbud till medlemmarna. Både TV & Bredband ingår i avgiften. 

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten.  

  FÖR BOENDE | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter,som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor.  

  GARAGE | 127 bilplatser och 5 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns en tvätthall med 3 tvättplatser med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad.  

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.  

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.  

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.  

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.  

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

   

  Välkomna!

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968.

  Föreningen består av 157 st. bostäder med bostadsrätt samt 11 stycken hyreslägenheter och 2 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott
  sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.


  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr årligen. 2021-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 26,9 Mkr. Under 2021 såldes 2 hyresrätter av föreningen, vilket inbringade ca 17 Mkr till föreningen,  ett mycket gott tillskott till föreningskassan.

  Inga avgiftshöjningar  eller -sänkningar har planerats i dagsläget.

  Med bra intäkter, en stark kassa och 11 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. Det är enligt uppgift från föreningen inte aktuellt på minst 10 år.


  AVGIFTEN | Avgiften sänktes senast 2020-07-01 med 5%.

  UTFÖRDA RENOVERINGAR  OCH STÖRRE INVESTERINGAR
  2021 Solpaneler på taket.
  2019 Ny undercentral.
  2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning.
  2016/17 Balkongframsidor och fasad.
  2015/2016
  Balkonger och fasader renoverades. Samtliga balkonger glasades in. OVK genomfördes i samtliga
  lägenheter och lokaler.
  2015 Avloppsstammarna spolades.
  2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter.
  2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick.
  2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar.
  2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras.
  2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverades.
  2010 Taket lades om.
  2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd.
  2008 Eget fibernät byggdes.
  2007 Samtliga hissar renoverades. Elektroniskt passersystem infördes.

  KOMMANDE RENOVERINGAR  | Löpande underhåll samt nu planerar föreningen för att skaffa ett gemensamt El-abonnemang för all boende, vilket ytterligare drar ner driftskostnaden för de boende.
  FÖRSKOLOR |Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare.

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 17, 118 69 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
30 Kvm (Föreningens information)
Pris
2.995.000 kr
Avgift
830 kr/mån inkl. Va/Vä, Bredband 1000/1000Mbitb, TV-basutbud, BR-försäkringstillägg, Bil-Pool
Våning
1/BV
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
38
Lägenhetsnr LMV
1003
Andelstal, förening
0.23208 %
Andelstal, ägande
0.23208 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr
 
Driftkostnader
El
295 kr/mån
Försäkring
220 kr/mån
Totalt
515 kr/mån
Kommentar
Nätkostnad El tillkommer

Intresseanmälan

Tideliusgatan 17


Jag har tagit del av integritetspolicyn