Obelånad Brf, Låg avgift, 10 HR kvar, garage

Obelånad Brf, Låg avgift, 10 HR kvar, garage

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 15, 1tr
 • 4 rum och kök
 • 80 Kvm
7.195.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 1 Oktober 11:30 - 12:45
 • Måndag 2 Oktober 17:30 - 18:00
arrow down icon

Södermalm

Obelånad Brf, Låg avgift, 10 HR kvar, garage

 • Tideliusgatan 15, 1tr
 • 4 rum och kök
 • 80 Kvm

I obelånad Brf med garage, finns denna 4:a med låg avgift. Original en 3:a som disponerats till väl fungerande 4:a. Brf med sällsynt stark ekonomi samt en av Söders barnvänligaste gårdar.er.

 • Avgift 2186 kr/mån
 • Pris 7.195.000 KR
 • Visas
  2023-10-01 11:30 - 12:45Söndag Öppen visning, välkomna!
  2023-10-02 17:30 - 18:00Måndag Öppen visning, välkomna!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | I obelånad Brf med garage, låg avgift och sällsynt stark ekonomi, finns här ett välplanerat boende med låga omkostnader. Original en 3:a som i dagsläget disponeras som en 4:a. Planlösningen medger flera olika lösningar både som 3:a och 4:a. Se Bilder.

  Att bo i en obelånad förening med stabil ekonomi, har blivit allt viktigare i dessa tider med räntehöjningar, högre priser, inflation och en omvärld som påverkar vår ekonomi, just nu.

  I den redan låga avgiften ingår Va/Vä, Bredband 1000/1000 Mbit, basutbud TV och BR-försäkringstillägg samt medlemskap i Bilpool. BRF med garage, 11 st. hyresrätter kvar och Söders trivsammaste gård. Lugnt belägen nära allt som Söder har att erbjuda. Välkomna!

  BESKRIVNING | Lägenheten är ursprungligen en 3:a som nu disponeras som en väl fungerande 4:a. Om önskvärt går det att återställa till ursprunglig planlösning eller att göra den populära ändringen, där man vänder planlösningen så att balkongen hamnar i vardagsrummet och sovrum 2 mot gården. Även den lösningen ger möjlighet till ytterligare sovrum.Se exempel på olika planlösningar under bilder.

  Lugnt läge med Inglasad balkong i söderläge mot den lummiga och barnvänliga gården. En av Söders absolut bästa gårdar för barn med stor lekplats.För er med barn är det en perfekt lägenhet där du från kök och balkong har full översyn över lekplatsen och gården. Renoverat kök 20/21, renoverat badrum med tvättstugedel och arbetsbänk och gäst-WC. Parkett i samtliga rum och stilrent kök med svart/vitt praktiskt vinylgolv, förvaring i garderober och klädkammare, säkerhetsdörr samt modern el-central med automatsäkringar.

  HALL | Hallen med tillhörande kapprum och gäst-WC. Kapprummet är en av de praktiska detaljer som dessa ytterst välplanerade lägenheter har. Här ges gott om förvaring för ytterkläder, skor och stövlar. Förvaring erbjuds på hatthylla och i platsbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar i rökfärgat glas. Entrédelen har utrustats med ett praktiskt och slitstarkt svart/grå-melerat klinkergolv, som sen övergår i parkett.

  GÄST-WC | Lägenhetens gäst-WC ligger längst in i kapprummet och är vitmålad med ett svart mosaikgolv, handfat med kommod och spegelskåp.

  SOVRUM 1 | I anslutning till hallen ligger lägenhetens större sovrum 1 som är lugnt beläget mot Tideliusgränd, en kort återvänsgata med obefintlig trafik. Här återfinns även lägenhetens klädkammare som ger utmärkta förvaringsmöjligheter.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet ligger även det mot Tideliusgränd och är ett trivsamt rum med gott om plats för umgänge, Vardagsrummet har till förmån för ett större extra sovrum kortats av lite. Det finns många möjliga alternativa planlösningar som kan anpassas efter eget behov.

  Vardagsrummet och det tidigare större sovrum 2 har skiljts av för att skapa ytterligare ett sovrum och ger nu två utmärkta sovrum som passar likväl som barn eller arbetsrum. Det mindre sovrummet med utgång till den inglasade balkongen har  förvaring i garderob med skjutdörr.

  KÖK | Stort, smakfullt och ljust kök med utmärkta arbetsytor samt en ordentlig matplats som lätt sätter 6-8 personer. Även arbetsbänkarna följer den stilrena köksdesignen och består av slitstark ljust mönstrad laminat bänk samt en modern stor ho i vit retrostil. Ett kök för dig som tycker om matlagning och att bjuda in på middagar. Köket är utrustat med en fullhöjds kyl & frys i rostfritt, spishäll, inbyggnads-micro samt helt ny varmluftsugn och kolfilterfläkt i rostfritt, (ej kopplad till husets fläktsystem) samt diskmaskin. Ovan de belysta arbetsytorna är väggarna kaklade till tak i vitt rektangulärt kakel Gott om förvaring erbjuds i många vita skåp. Ett snyggt och praktiskt kök med gott om förvaring samt ordentlig matplats vid fönster. Belysningen består av  infällda dimbara tak-spotlights.

  SOVRUM | Det tidigare större sovrummet har delats av och gjorts till två sovrum, nr 2 och 3.

  SOVRUM 2 | I Sovrum 2 har utrustats med två fönsterpartier i takhöjd för ljusinsläpp från balkongsidan.

  SOVRUM 3 | Sovrum 3 ligger intill köket och vetter mot den lummiga barnvänliga gården. Det passar som sagt utmärkt som barn eller arbetsrum Här hittar du också utgången till lägenhetens balkong.

  BADRUM | Det stilrent renoverad badrummet med stort frostat fönster är helkaklat i vitt med gråsvart klinkergolv utrustat med golvvärme. Vägghängd WC, en väggavskild duschdel, egen tvättstugedel med TM/TT och arbetsbänk, dubbelhandfat med kommod, stor väggspegel samt infällda dimbara tak-spotlights.

  BALKONG | Tack vare balkongens inglasning som går att skjuta upp till ena sidan, blir balkongen ett härligt uterum från tidig vår till sen höst. Passar utmärkt till att odla egna tomater och andra växter. Tack vare den lummiga allén utanför känner du dig sommartid inbäddad i grönska här.

  Nyttjanderätt till ett väl inplåtat källarförråd följer bostaden.

  Välkomna till en pärla i obelånad Brf på Tideliusgatan 15!


  BREDBAND & TV | Föreningen erbjuder sina medlemmar en uppkoppling om 1000/1000 Mbit och ComHem levererar sitt basutbud till medlemmarna. Både TV & Bredband ingår i avgiften.

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten.

  FÖR BOENDE | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter,som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor.

  GARAGE | 127 bilplatser och 5 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns en tvätthall med 3 tvättplatser med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad.

  BARNVAGNSRUM | Föreningen har elva barnvagnsrum som finns på bv i port 11, 13, 15, 19, 23, 27, 29, 33-35, 37, 41 och 43. I barnvagnsrummen får endast barnvagnar och rullatorer som används regelbundet förvaras. Långtidsförvaring skall ske det egna förrådet.  

  CYKLAR | Cykelplatserna på gården har utökats med ytterligare ett 40 tal platser och cykelrummen har renoverats med ny färg på väggarna och ny rörelsestyrd belysning. Cykelrum 17 och 39 innehåller totalt 30 platser som hyrs ut mot en avgift om 70 kr/månad. Alla platser är för närvarande uthyrda men du som önskar ställa dig på kö till en cykelplats mejlar till [email protected] 

  Föreningen erbjuder vinterförvaring av cyklar i gamla pannrummet för de som inte cyklar vintertid.

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

  Återigen välkomna!

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968.

  Föreningen består av 158 st. bostäder med bostadsrätt samt 10 stycken hyreslägenheter och 2 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr årligen. 2022-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om hela 28,1 Mkr.

  Inga avgiftshöjningar eller -sänkningar har planerats i dagsläget.

  Med bra intäkter, en stark kassa och 10 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10%. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. Det är enligt uppgift från föreningen inte aktuellt på minst 10 år.

  GEMENSAMT EL-ABONNEMANG | Tack vare solcellerna som placerats på taket och den effekt de ger har föreningen nu skaffat ett gemensamt El-abonnemang för alla boende, vilket ytterligare drar ner driftskostnaden för de boende, då den personliga nätavgiften till nätleverantören upphör.


  AVGIFTEN | Avgiften sänktes senast 2020-07-01 med 5%. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.


  UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH STÖRRE INVESTERINGAR
  2021 Solpaneler på taket.
  2019 Ny undercentral.
  2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning.
  2016/17 Balkongframsidor och fasad.
  2015/2016 Balkonger och fasader renoverades. Samtliga balkonger glasades in. OVK genomfördes i samtliga
  lägenheter och lokaler.
  2015 Avloppsstammarna spolades.
  2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter.
  2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick.
  2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar.
  2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras.
  2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverades.
  2010 Taket lades om.
  2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd.
  2008 Eget fibernät byggdes.
  2007 Samtliga hissar renoverades. Elektroniskt passersystem infördes.

  KOMMANDE RENOVERINGAR | Byte av ställverk samt löpande underhåll.

  FÖRSKOLOR | Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare.

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16-18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet.vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

 • Övrigt

  NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 15, 1tr, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
4 rum och kök
Boarea
80 Kvm (Föreningens information)
Pris
7.195.000 kr
Avgift
2186 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
1/5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
28
Lägenhetsnr LMV
1101
Andelstal, förening
0.61230 %
Andelstal, ägande
0.63586 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1113 kr
 
Driftkostnader
El
625 kr/mån
Försäkring
156 kr/mån
Totalt
781 kr/mån
Kommentar
Föreningen har nu skaffat gemensamt El-abonnemang, vilket kommer att sänka kostnaden för nätavgiften.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 15, 1tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn