OBELÅNAD BRF GARAGE BALKONG I SV MÖJLIG TREA

OBELÅNAD BRF GARAGE BALKONG I SV MÖJLIG TREA

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 61 5tr
 • 2 rum och kök.
 • 64 Kvm
5.695.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Södermalm

OBELÅNAD BRF GARAGE BALKONG I SV MÖJLIG TREA

 • Tideliusgatan 61 5tr
 • 2 rum och kök.
 • 64 Kvm

I obelånad BRF med låga avgifter, ligger denna pärla som också går att disponera som en utmärkt 3:a, med enkla medel. Solig balkong i sydväst. Garage i huset och en av Söders barnvänligaste gårdar samt 8 st. hyresrätter kvar.

 • Avgift 2994 kr/mån
 • Pris 5.695.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Att bo i en obelånad förening med stabil ekonomi, har blivit allt viktigare, vilket många fått märka under senaste åren med inflation och räntehöjningar, även om positivare tecken börjar skönjas.

  Lägenheten utmärks av den hemtrevnad som genast infinner sig direkt när du kliver in i hallen. I kombinationen med det fina skicket och de varsamma renoveringar som tagit hänsyn till originalskicket, får ni ett boende som det är lätt att bli förälskad i. Badrummet är dock av äldre modell med moderna vitvaror.

  Målade snickerier samt dörrar, renoverat kök, genomgående fina parkettgolv i samtliga rum och många 60-talsdetaljer bevarade. För dig som behöver ett extra sovrum gör du lätt om matrummet till sovrum och får en väl fungerande 3:a, med ytterligare sovrum med fönster. Se exempelbilder. Mycket välplanerad och genomgående planlösning med ljusinsläpp från två håll, kök med ordentligt matrum, gott om förvaring och stort badrum med frostat fönster. Ett lugnt beläget boende invid lummiga Rosenlundsparken som kombinerar det moderna med härliga 60-tals värden. Här bor du med minuters promenadavstånd till Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. Lika nära får du till utmärkta kommunikationer och all service samt nöjesutbud som Söder erbjuder.
   

  Välkomna! 

   
  BESKRIVNING | En mycket smakfullt renoverad lägenhet där säljarna har tagit tillvara på och moderniserat på ett varsamt sätt som bibehållit de tidstypiska 60-talsvärdena, som numera är en väldigt uppskattad period då den är ljus, stilren, kvalitativa material användes och planlösningarna var praktiskt genomtänkta.

  Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr, nya 3-glas isolerfönster samtliga med persienner. Varje rum har också ett fönster med vädringsfunktion. 

  HALL | Hallen som är lägenhetens nav, erbjuder plats för avhängning i två garderober. Hallen är rymlig och möblerbar. Här finns en tidstypisk glasvägg med stilrena träpartier i vitt, som skiljer av hallen mot vardagsrummet. 

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är rymligt med fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet. Här finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas. Vardagsrummet och sovrummet kan med fördel spegelvändas så att vardagsrummet får balkongen och en större öppning mot köket. En mycket populär och lyckad vändning av planlösningen. Det är inte ofta en ändrad planlösning blir bättre än originalet, men här blir det det. Se exempelbilder under planlösning.

  KÖK | Köket erbjuder gott om förvaring i många originalskåp med nya luckor som går i vit nyans med fasade kanter och nya handtag borstad metall. De nya luckorna har bevarat och lyft originalstilen till en högre nivå på ett väldigt stilrent sätt. Arbetsbänkar i praktisk och tåligt laminat i svartmelerad nyans, med utmärkta arbetsytor. Kökets utrustning består av plattspis med ugn, fullhöjds- kyl/frys, diskmaskin, diskbänk med dubbelho i rostfritt samt en kolfilterfläkt.

  MATDEL | Köket har en mycket bra matdel invid fönster med plats för 6-8 personer. Matdelen kan för den som behöver ytterligare sovrum lätt skiljas av från köket genom t.ex. glasvägg eller skjutdörrar och kan då nyttjas som ett utmärkt barn/gäst/arbetsrum och bostaden blir då en utmärkt och fullvärdig 3:a. Se alternativ planlösning och exempelbild under bilder. 

  BADRUM | Badrummet med stort frostat fönster är kaklat i vitt med vitmålade väggar. Plats för tvättpelare finns. Utrustningen består av en draperiavskild duschdel, WC, handfat,väggspegel, hyllor samt tvättmaskin. Golvet består av en våtrumsmatta.

  SOVRUM | Sovrummet har en inbyggd garderobsvägg  i renoverat originalskick, vilken ger extremt bra förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats om så önskas. Från sovrummet når du lägenhetens möblerbara balkong som vetter mot den lummiga gården.

  BALKONG | En trivsam balkong med plats för utemöbler och vy mot den lummiga gården. Soligt läge i sydväst. För den som önskar får balkongen glasas in och blir då ett härligt uterum från tidig vår till sen höst. Passar utmärkt till att odla egna tomater och andra växter eller att bara njuta av sin frukost, en kopp te, en god bok eller kanske ett glas vin på ljumma sommarkvällar.

  FÖRRÅD | Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 Kvm. Föreningens medlemmar har tillgång till föreningslokal som kan hyras, gymlokal, snickarrum, barnvagns- och cykelrum i varje port, 2 st. tvättstugor, miljösorteringsrum för sopor samt garage.

  Återigen välkomna till en riktig pärla som det är lätt att förälska sig i!

   

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, förskolor, skolor, bl.a. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9,

  Med den barnvänliga gården, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nya ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

  Återigen välkomna!

 • Förening

  BRF PINNPOJKEN | En äkta förening som år 2009 förvärvade fastigheten byggd 1968. Föreningen innehar adresserna Tideliusgatan 53-71 samt Blekingegatan 3-7. Föreningen består av 119 st. bostadsrättslägenheter, 8 st. hyresrätter (ett väldigt gott s.k. dolt kapital för framtiden) samt ett antal lokaler med hyresrätt. BOA ca 9 945 kvm LOA ca 954 kvm.

  Föreningen är obelånad och med goda intäkter om ca 3, 5 Mkr årligen från hyror, garage mm. och ytterligare 9 st. hyresrätter kvar har föreningen en sällsynt stark ekonomi, vilket är ett stort plus i dessa tider.

  Föreningen förvaltas ekonomiskt av Nabo AB och är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Taxeringsvärdet var vid årsskiftet 2022/23 för byggnaderna ca 140,6 Mkr  Vid årsskiftet 2022/2023 fanns en föreningskassa och omsättningstillgångar om ca 17 Mkr. Tomten innehas  med tomträtt och är enligt taxering ca 4 616 kvm. Tomträttsavtalet löper fram till 2027-06-30. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2031.  Stammarna kontrolleras kontinuerligt och något årtal för stambyte är inte planerat.

  ALLMÄNT OM BRF |  Styrelsen är mycket aktiv och svarar snabbt. Stämningen i föreningen är väldigt god och påminner om den gamla Söderandan, där grannar hjälptes åt. I port 71, där denna lägenhet är belägen, hälsar man på och hjälper ofta varandra med att t.ex. vattna grannars blommor när de är bortresta.

  FÖR BOENDE | Det finns ett flertal cykel- och barnvagnsrum i föreningen. Det finns två tvättstugor i föreningen som  bokas elektroniskt , med hjälp av elektronisk nyckel som tillhör det nya låssystemet som installeras i alla portar och dörrar till allmänna utrymmen. 

  FÖRENINGSLOKAL | I port 59 finns en föreningslokal på ca 40 kvm. Lokalen kan hyras för privata tillställningar för 300 kr per tillfälle. I lokalen finns toalett, enkelt kök och ett rum med långbord, stolar, TV-hörna samt storbilds-TV med Chromecast. Lokalen renoverades under 2017. 

  ÖVERNATTNINGSLÄGENHET | Föreningen erbjuder också övernattningsrum med 4 st. sovplatser för 250 kr/dygn.

  ÅTERBRUKSRUM | Även kallat Andra chansen, har startats av en grupp medlemmar föreningen med gott stöd från styrelsen, för att underlätta återbruk mellan grannar och på så sätt bidra till minskat resursslöseri och en ökad sammanhållning i föreningen. Återbruksrummet ligger mellan 57:an och 59:an på gatuplan. I andra chansen kan boende i föreningen lämna in hela och fungerande föremål som man tror att grannarna kan ha användning av, till exempel husgeråd, leksaker, sportutrustning, kläder, böcker, prydnader och andra liknande föremål. Mindre möbler kan också lämnas in om utrymme finns. Större föremål som möbler och större vitvaror får gärna annonseras med lapp på anslagstavlan i återbruksrummet eller i föreningens Facebookgrupp."
  MILJÖRUM | Miljörummet finns vid port 53, för hushållssopor, kompost, glas, metall, papper, tidningar, plast, batterier, lysrör, lampor och elektronik.

  GROVSOPRUM | En stor fördel för de boende och inte särskilt vanligt. Dessutom brukar föreningen beställa en container en gång om året, som kan fyllas med ännu större saker som ska slängas. Detta sker på våren i samband med gårdsstädningen.

  GYM | De boende erbjuds ett välutrustat och nyligen renoverat gym, mot 300 kr kan nyckel lösas ut.

  SNICKARRUM | Ett välutrustat snickarrum erbjuds också de boende i port 53. Nyckel kan lösas ut mot 200 kr.
  Bl.a. finns bandsåg, cirkelsåg och pelarborrmaskin.

  MUSIKRUM | I källaren i port 65 finns ett nyinrett och ljudisolerat musikrum för föreningens medlemmar.

  LÅDCYKEL | Föreningen har införskaffat en lådcykel som boende får boka och nyttja.

  GÅRDEN | En av Södermalms mest barnvänliga och gröna gårdar med egen lekplats. En låsbar bom som hindrar biltrafik in på gården och i dagsläget så renoveras gården upp med odlingslådor mm. Det finns en pergola med sittplatser och bord, en gemensam murad grill samt ytterligare sittplatser på gården. 

  GARAGE | Garaget ligger under gården och har 80 bilplatser i varmgarage. Infart från Blekingegatan. Av dessa är 3 stycken inburade och 77 stycken är öppna. I garaget finns två tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen garageplats kostar f.n. 1 022 kr och Inburad plats 1 137 kr. I anslutning till garaget finns ett däckförråd. Om du har plats i garaget eller är boende kan du kan förvara dina sommar/vinterdäck där för ca 480 kr/år. Separat kö, men oftast väldigt kort kötid och boende har företräde. 

  BREDBAND & TV | Fast 1000 Mbit/s bredbandsuppkoppling via Bahnhof ingår i månadsavgiften genom ett obligatoriskt tillägg om 59 kr. TV,  föreningen har ett avtal med ComHem där ett antal kanaler ingår. 

  ÖVRIGT | Juridisk person godkänns ej. Överlåtelseavgift tas enligt Lägenhetsregistret ut av köparen med en avgift om 2006 kr som samt pantsättningsavgift om 860 kr per lån, betalas av låntagaren.

  OBS! Det är viktigt att köparen ber sitt försäkringsbolag om Bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring, from tillträdesdagen.


  RENOVERINGAR |
  2012 | Ny garagearmatur monterad, fönsterinklädnad av lägenheter på BV, samtliga hissar renoveras, låsbara järngrindar mellan bottenvåning och källare monteras, renovering lokal, bom för trafik till gården uppsatt, slitsar i rörledningar kontrollerade.
  2013 | Underhåll av mark och ny lekplats på gården, renovering fasadsockel, balkongplattor betong underhåll, OVK, byte samtliga portar liksom dörrar till barnvagns och cykelrum, översyn värmesystem, grindar till gårdsingångar uppsatta
  2014 | Ventilationssystemet renoverades
  2016 | Fasad och balkonger renoveras, samtliga fönster bytta till 3-glas isolerfönster
  2017 | Föreningslokalen renoveras
  2019 | Samtliga trapphus renoverade
  2020 | Stammarna spolades
  2021 | Nytt elektroniskt passersystem Axema 66 med porttelefoni installeras med  iloqS5 cylindrar i portar och dörrar. Iordningställande av pingisrum och gästrum med tillhörande duschrum samt WC
  2022 | Energieffektiviserande åtgärder, värmeåtervinning

  FÖR SPEKULANTER | Samtliga uppgifter är hämtade ur föreningens senaste Årsredovisning samt på föreningens hemsida. Intresserade spekulanter uppmanas att själva ta del av Årsredovisning, Stadgar och Energideklaration samt att vid behov av ytterligare information/frågor kontakta föreningens styrelse via föreningens hemsida.

 • Övrigt

  NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens nuvarande indirekta nettoskuldsättning är 0 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen samt aktuell information från styrelsen, med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal 0,40186 % av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 61 5tr, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök.
Boarea
64 Kvm (Föreningens information)
Pris
5.695.000 kr
Avgift
2994 kr/mån inkl. va/vä/Bredband 1000Mb, basutbud Kabel-TV
Våning
5 av 5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
TV/Internet
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. Fiberbredband 1000 Mbit genom Bahnhof. Ingår i avgiften genom ett obligatoriskt tillägg om 59 kr/mån.
 
Förening
Brf Pinnpojken
Org.nr
769606-2228
Fönster
3-glas isolerfönster
Energideklaration
Utförd - 118 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
68
Lägenhetsnr LMV
1504
Andelstal, förening
0.68158 %
Andelstal, ägande
0.67928 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
860 kr
Överlåtelseavgift
2006 kr
 
Driftkostnader
El
343 kr/mån
Försäkring
234 kr/mån
Totalt
577 kr/mån
Kommentar
Nätavgift El tillkomer

Intresseanmälan

Tideliusgatan 61 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn