Nyrenoverad pärla med balkong

Nyrenoverad pärla med balkong

 • Södermalm
 • Marmorgatan 11 2tr
 • 1 rum och kök
 • 28 Kvm
2.495.000 KR

Ring för visning

Södermalm

Nyrenoverad pärla med balkong

 • Marmorgatan 11 2tr
 • 1 rum och kök
 • 28 Kvm

Snabbt tillträde möjligt till en nyrenoverad och välplanerad lägenhet i välskött förening som äger marken och har genomfört relining av stammarna. Här bor du bara några minuter bort från Tantolundens populära grönområden vid Årstaviken och en kort promenad till Medis och Götgatan.

 • Avgift 1955 kr/mån
 • Pris 2.495.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Nyrenoverad (juni 2022) pärla med balkong, där du kan njuta av din frukost i morgonsolen. Nytt vackert och solitt parkettgolv, spacklade och vitmålade väggar, ny induktionshäll,ny varmluftsugn och fläkt, nya El-kontakter, ljusknappar, extra eluttag på strategiska ställen och i hallen en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar, som ger gott om förvaring samt en ny badrumsdörr. Mycket välplanerade kvadratmeter som också erbjuder ett helkaklat och stilrent badrum (2011) med golvvärme samt infällda tak-spotlights. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr och modern el-central med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

  HALL | Yteffektiv hall med både avhängningsplats samt plats för skohylla. Ny skjutdörrsgarderob med skjutdörrar i spegelglas, platsbyggd juni 2022, som ger gott om förvaring på hylla och klädstång. Praktisk hatthylla för avhängning på både krok och galge. Här finns också plats för modem ovanpå.

  BADRUM | Helkaklat och stilrent badrum (2011) med vitkaklade väggar och ett matchande svart klinkergolv utrustat med golvvärme. Infällda tak-spotlights, duschhörn, spegelskåp, handfat och element. Ny badrumsdörr i juni 2022.

  RUM | Rymligt rum med naturlig plats för säng. Rummet har ett stort fönsterparti utgång till balkongen och vetter mot mycket grönska utanför, vilket ger en bra hemkänsla och lite insyn. Med balkongdörren öppen känns naturen och grönskan nära. På golvet ligger det nya rustika parkettgolvet med vackert breda tiljor inlagt juni 2022. Bevarat finns också den breda klassiska fönsterbrädan i marmor.

  BALKONG | Balkongen ligger på bra höjd från marken utanför och ger dig möjlighet att njuta av ditt morgonkaffe/Te och frukost i strålande morgonsol och senare på dagen blir den en svalkande och privat oas under varma dagar. 

  KÖK | Även det yteffektivt och praktiskt med helt ny spishäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt i svart, inköpta maj 2022 och helt oanvända. Bra arbetsytor på slitstarka bänkskivor i ljus laminat. Köket är även utrustat med ett fönster för vädring och ljusinsläpp.

   

  FÖR BOENDE |

  Delat ägande godkänns med krav på minsta ägarandel om 10 %.

  Övernattningsrum, där finns en stor dubbelsäng, en bäddsoffa, litet kök och köksbord samt en toalett utan dusch. Priset per natt är 300 kronor, max 7 nätter.
   

  Cykelförråd finns på källarplan i varje hus. 
   
  Barnvagnsrum. 
   
  Tvättstuga med 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 4 torkskåp, mangel samt grovtvättmaskin och  

  Lummig trädgård med grillplatser, det finns även en trädgårdsgrupp som sköter buskar och odlingar runt husen. Möjlighet att hyra en egen odlingslåda finns också. 

  Bokbytarhylla. 
   
  GARAGE | Garageplatser och parkeringsplatser finns att hyra i föreningen. Det finns 6 st garageplatser som kostar 2080 kr/mån, samt 8 st P-platser som kostar 1224 kr/mån.  Separat kö som handläggs av förvaltaren.

  INTERNET & TV | Kabel-tv levereras via ComHem grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit Bredband 100/100 Mbit ingår i avgiften.  

   

  OMRÅDE | Marmorgatan 11 är nära allt som Söder har att erbjuda, men ändå lugnt beläget med närhet till vackra promenadstråk längs Årstaviken med möjlighet till både bad- och båtliv, Lummiga Tantolunden för trivsamma picknick´s med familj och vänner, friidrott på sommaren och den stora skridskobanan på Zinken vintertid. Nära Södermalms utbud av service, mataffärer, biografer, restauranger och butiker på Götgatan, Medborgarplatsen och Hornsgatan. Även närhet till populära Hornstull med mängder av barer och restauranger. Grönområde direkt utanför porten med promenadstråk och el-belysta löparspår. 

  KOMMUNIKATIONER | Utmärkta kommunikationer med buss 55 som går sträckan Marmorgatan - Södra station - Slussen - Stureplan - Stadion - Gasverket - Hjorthagen. I närheten går även flera andra busslinjer (bl.a. 3:an och 4:an) samt Zinkensdamms och Mariatorgets T-bana. Från Södra Station går Pendeltåg bl.a. hela vägen till Arlanda flygplats.

   

  Välkomna! 

 • Förening

  FÖRENING | Brf Marmorlunden är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och således inte påverkas av höjda tomträttsavgälder. Föreningen förvärvade fastigheten med byggår 1950-1952, år 2008 och består av totalt 206 st. lägenheter varav 187 st. av dessa är upplåtna med bostadsrätt och 19 st. är hyresrätter. Hyresrätterna är en dold tillgång till föreningen och innebär en mycket stor framtida intäkt. Adresserna är Marmorgatan 1, 3, 5, 7, 9, 11 och 13, samt Tantogatan 11 och 13 i Stockholm. Föreningen har även 3 st. Hyresrättslokaler. BOA ca 8 340 kvm och LOA ca 199 kvm. Föreningens belåning uppgår till ca 107 Mkr och vid årsskiftet 2021/2022 fanns Likvida medel om 18,7 Mkr. Föreningen har årliga intäkter från hyror, lokaler, garage mm om ca 1,9 Mkr. Fastigheten är fullvärdsförsäkrad via Brandkontoret. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna. 

   
  Föreningen har hittills under 2022 amorterat 3 Mkr på lånen. Föreningen hade den 20 juli 2022, en kassa om 15 353 083 kr. 

  Avgiften sänktes från och med den 1/4 2022 med 12 %. I avgiften ingår värme, vatten, bredband via Ownit samt tvättstuga.  Inga beslut om kommande avgiftsförändringar finns för närvarande.

  Delat ägande godkänns med krav på minsta andel 10%.

  Juridisk person godkänns inte som köpare. 

  Föreningen har i höghuset en vind som för närvarande används för förråd (det finns även förråd på källarplan), och diskuterar om en ombildning skulle ske med byggande av två nya lägenheter och en takterrass med Söders bästa utsikt för alla medlemmar i föreningen. 

  Föreningen har betyget B och jobbar ständigt med att förbättra föreningens ekonomi genom att se över och minska kostnaderna kontinuerligt.
   

  RENOVERINGAR | 

  1997 Renovering av fönster, balkonger och fasaden 
  2008 Tvättstugerenovering 
  2011 Takrenovering Marmorgatan 11, relining av V/A-stammar i kök och badrum 
  2012 Nytt fjärrvärmesystem 
  2014/13 Nya el-stigar 
  2014 OVK-besiktning godkänd 
  2015 Relining 
  2016/17 Värmeinjustering 
  2018/19  Trapphus och hissar renoverades. 
  2020 Digitalt bokningssystem tvättstugan, fasadtvätt av fönsterlösa fasader 
  2021 Styrelserummet har gjorts om till övernattningsrum 
  2022 Nytt avfallssystem i höghuset 
   
  PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR | 
  Förbättringsåtgärder för ventilationssystem 
  Brandskyddsåtgärder 
  Hissrenovering 
   

  Besök föreningens hemsida marmorlunden.se för mer information om föreningen.

Fakta

Adress
Marmorgatan 11 2tr, 11867 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
28 Kvm (Föreningens information)
Pris
2.495.000 kr
Avgift
1955 kr/mån inkl. Va/Vä, ComHem grundutbud TV . Bredband via Ownit Bredband 100/100 Mbit
Våning
2
Byggnadsår
1952
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Ownit
 
Förening
Brf Marmorlunden
Org.nr
769616-9080
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - 167 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
8732-0560
Andelstal, förening
0.393600000 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1 kr
 
Driftkostnader
El
253 kr/mån
Försäkring
151 kr/mån
Totalt
404 kr/mån

Intresseanmälan

Marmorgatan 11 2tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn