NYRENOVERAD MED BALKONG

NYRENOVERAD MED BALKONG

 • Södermalm
 • Hornsgatan 107
 • 2 rum och kök
 • 37 Kvm
3.195.000 KR

Ring för visning

Södermalm

NYRENOVERAD MED BALKONG

 • Hornsgatan 107
 • 2 rum och kök
 • 37 Kvm

Omedelbart tillträde möjligt till välplanerad 2:a med balkong i lågt belånad Brf med låga avgifter och 28 st. HR kvar. Här bor du verkligen runt hörnet från vad allt Hornstull har att erbjuda i forma av restauranger, caféer, mataffärer, systembolag och all tänkbar service. Samtidigt kan du promenera rakt ner till Tanto´s badplats för ett morgon- eller kvällsdopp på några minuter. Båtliv möjliggörs genom ett flertal båtklubbar i närheten. Dessutom finns utegym och jogging- eller promenadstråk utmed Årstavilken.

 • Avgift 1545 kr/mån
 • Pris 3.195.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Välkomna till en helt nyrenoverad lägenhet som utnyttjar kvadratmetrarna till fullo. Lägenheten är lugnt belägen vänd mot Drakenbergsområdet och Tanto. Allt är nytt, oanvänt och lägenheten har utrustats med en ny säkerhetsdörr samt modern El-central med automatsäkringar samt jordfelsbrytare.

  Lägenheten kan nås både genom Hornsgatan 107 och Drakenbergsgatan 8. Här bor du verkligen runt hörnet från vad allt Hornstull har att erbjuda i forma av restauranger, caféer, mataffärer, systembolag all tänkbar service och goda kommunikationer. Samtidigt kan du promenera rakt ner till Tanto´s badplats för ett morgon- eller kvällsdopp på några minuter. Båtliv möjliggörs genom ett flertal båtklubbar i närheten. Dessutom finns utegym och jogging- eller promenadstråk utmed Årstaviken.

  Tillträde kan ske så snart ett medlemskap är godkänt av föreningen.

   

  HALL | Vackert stengolv i gråmelerad ton och stora plattor. Infällda och dimbara tak-spotlights ger hallen en bra belysning och gott om förvaring erbjuds i garderobslänga med 4 st. garderober, varav en med spegeldörr. Plats finns även för hatthylla och skohylla vid entrén.

  BADRUM | Ett badrum som ger en lyxig och flärdfull Spa-känsla. Stora marmorplattor på både vägg och golv. Utrustat med golvvärme, en stilren duschhörna i glas, med modern duschutrustning, handfat med kommod, belyst väggspegel och infällda och dimbara tak-spotlights.

  VARDAGSRUM | Genom att på ett skickligt sätt planera lägenheten har ett separat sovrum erhållits samt en öppen planlösning för köket och vardagsrummet. Möbleringen faller sig naturligt i rummet och tack vare balkongen utgång tillsammans med vardagsrummets höga fönsterparti upplevs lägenheten som ljus och luftig, med fönsterhörn. På golvet ligger en ljus och vacker parkett och belysningen består av exklusiva lite större tak-spotlights som är infällda och dimbara.

  KÖK | Här optimeras den stilrena köksdelen på ett sätt som ger ändå en bra arbetsyta i kombination med den maskinella utrustningen. Fullhöjds kyl/frys, hällspis, varmluftsugn, diskmaskin, svart diskho, fläkt kopplad till husets system och ovan de belysta arbetsytorna sitter marmorliknande klinker monterad.

  BALKONG | Solig balkong med fritt läge mot syd/sydost. En trivsam plats med utrymme för möblering och odling. Balkongen kan glasas in efter rådslag med föreningen och blir då ett trevligt uterum under en stor del av året från tidig vår till sen höst.

  SOVRUM | Sovrummets fönsterparti vetter mot balkongen vilket ger rummet en trivsam känsla. Rummets bredd på ca 2,08 m ger möjlighet till att placera sängen på olika sätt. Plats finns för garderobsvägg eller arbetsplats med skrivbord. På golvet samma parkett som i vardagsrummet.

   

  Välkomna till en optimalt planerad 2:a!

 • Förening

  FÖRENING | Brf Draken 12 (769604-0869) är en äkta bostadsrättsförening som år 2002 förvärvade föreningens fastighet, Drakenberg 12, med byggår 1967. Arkitekt var Lars Bryde. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt; nuvarande avtal löper t.o.m. 2027. Föreningen förvärvade. På fastigheten finns 3 bostadshus innehållande 272 st. BR-lägenheter, 28 st. HR-lägenheter (Ett mycket stort framtida dolt kapital) samt 13 st. HR- lokaler, vilka inbringar goda årliga intäkter för föreningen. BOA ca 23 908 kvm LOA ca 1 590 kvm. Föreningens Belåning uppgår till ca 40 Mkr vilket ger en väldigt låg belåningsgrad om ca 1 673kr per kvm BOA/År.( Jfr en normalmedian om ca 6 000 kr per kvm BOA/År) Föreningen har dessutom intäkter årligen om ca 7,7 Mkr och vid årsskiftet 19/20 fanns en kassa om ca 9,3 Mkr. Under 2019 och 2020 gjorde föreningen extra amorteringar om 5 Mkr bägge gångerna. Kassan ses över kontinuerligt och blir den för stor, amorterar föreningen av lånen.

  Under 2018 sänktes avgiften med 5% och det finns idag inga planer på några avgiftsändringar. Föreningen tar en pantsättningsavgift om 1 % av basbelopp per pant (476 kr) samt överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet (1190 kr) som debiteras köparen. Föreningen har inte planerat några större renoveringar, avgiftshöjningar eller upptagit några nya lån sedan den senaste årsredovisningen.

  Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

   

  RENOVERINGAR |
  2008-2009 Fasader, balkonger.
  2010 Hissar
  2010-2013 Spillvattenledningar under husen
  2010-2013 Tvättstugor.
  2011 Omläggning av tak, tilläggsisolering.
  2015 Byte av radiatorventiler och intrimning av värmesystem.
  2017 OVK-besiktning.
  2019 Spolning av samtliga avloppsstammar
  2019 Badrum och avlopp inspekteras
  2019 Radonmätning godkänd,
  2019 Genomgång av samtliga hissar.

  Stambyte är ej planerat. Vid genomgång av stammarna 2019, konstaterades de vara i förhållandevis gott skick.

  FÖR MEDLEMMAR | I varje hus finns cykelrum och ett barnvagnsrum. I källaren på Drakenbergsgatan 3 finns en hobbylokal. Föreningen har också flera tvättstugor, en miljöstuga och en lekstuga. Dessutom har föreningen tre evakueringslägenheter som - då de är lediga - går att nyttja som gästlägenheter för de boende (mot avgift) och en lokal som går att hyra som festlokal (mot avgift).

  Bostadsrätten disponerar med nyttjanderätt ett källarförråd. Dessutom finns det möjlighet att hyra ytterligare förråd av föreningen.

  GARAGE & PARKERING | Boendeparkering på ett stort antal platser i området för mantalsskrivna, för övriga Taxa-parkering. Närmsta garage finns på Lignagatan och Hornsbruksgatan.

  BREDBAND/TV | I fastigheten finns fibernät installerat och föreningen har ett gruppavtal med Ownit. I avgiften ingår 100/100 Mbit. Uppgraderingsbart till 1000/1000 Mbit, vilket betalas av innehavaren. Kabel-TV finns från ComHem.

Fakta

Adress
Hornsgatan 107, 11741 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Boarea
37 Kvm (föreningens information)
Pris
3.195.000 kr
Avgift
1545 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband 100 Mbit och kabel-tv
Byggnadsår
1967
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com hem / Fiberbredband via Ownit. I avgiften ingår 100/100 Mbit. Kan uppgraderas av innehavaren.
 
Förening
Brf Draken 12
Org.nr
769604-0869
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
Utförd - 220 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1156
Lägenhetsnr LMV
0901
Andelstal, förening
0,16904 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1190 kr
Överlåtelseavgift
476 kr
 
Driftkostnader
El
189 kr/mån
Försäkring
167 kr/mån
Totalt
356 kr/mån
Kommentar
Schablonberäknad. Abonnemang EL tillkommer

Intresseanmälan

Hornsgatan 107


Jag har tagit del av integritetspolicyn