Möjlighet till exploatering i centrala Boo

Möjlighet till exploatering i centrala Boo

 • Saltsjö-Boo
 • Fågelstigen 11
 • 1680 Kvm
8.950.000 KR

Ring för visning

Saltsjö-Boo

Möjlighet till exploatering i centrala Boo

 • Fågelstigen 11
 • 1680 Kvm

Välkommen till en plan och solig tomt om 1680 kvm med mycket bra läge i Saltsjö-Boo. Här bor du med närhet till det mesta. Tomten ligger inne för styckning hos Lantmäteriet efter förslag från kommunen. Fastigheten erbjuder två fina villatomter. Den generösa detaljplanen medger även byggnation av parhus på tomtgräns om 1-2 våningar. Dessutom finns det plats för Attefallshus och komplementbyggnader.

 • Tomtarea 1680 Kvm
 • Pris 8.950.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Vackert beläget på en höjd i centrala Boo ligger denna plana och soliga fastighet och inbjuder till exploatering av endera två villor eller två huvudbyggnader innehållande dubbla bostäder. Dessutom finns goda möjligheter att bygga Attefallshus i souterräng. Tomten ligger inne för styckning hos Lantmäteriet enligt kommunens önskemål. Styckningen bör vara klar i november -21. På fastigheten står idag ett sött litet fritidshus med pool, sommarvatten och utedass.

  Fastigheten ligger i ett fd fritidshusområde som med tiden blivit permanentbebott. Eftersom de flesta fastigheterna saknar kommunalt vatten och spillvatten har kommunen nu detaljplanerat området för att förbättra miljön och underlätta för permanentboende. Dessutom vill kommunen möjliggöra för en succesiv förtätning av området genom generösa avstyckningsmöjligheter. 

  Detaljplanen som vann laga kraft i januari 2021 medger en huvudbyggnad 1-2 plan per fastighet med 2 st bostadslägenheter i varje. Komplementbyggnad får sammanbyggas med huvudbyggnaden utan att inräknas i huvudbyggnadens area. Huvudbyggnadens byggnadsarea får uppta 16% av fastighetsarean, dock högst 165 kvm och med en högsta nockhöjd om 8,5 m. Detta innebär att om tomten styckas mitt i tu så kommer det att kunna uppföras huvudbyggnader om 134 kvm byggnadsarea på båda tomterna. Komplementbyggnaderna får uppta sammanlagt 40 kvm byggnadsarea och med en högsta nockhöjd om 4 m.

  Huvudbyggnaden skall placeras minst 4 m från fastighetsgräns. Alternativt får huvudbyggnader sammanbyggas på fastighetsgräns som parhus. Komplementbyggnader skall placeras minst 1 meter från fastighetsgräns alternativt sammanbyggas i fastighetsgräns. Garage/carport som har direktutfart mot lokalgata skall placeras minst 6 m från fastighetsgräns mot gata. 

  Total anslutningsavgift VA för bägge tomterna: 413 372 kr

  Total anslutningsavgift väg för bägge tomterna: 482 811 kr

  Två anslutningspunkter är beställda av ägarna. Köparen kommer att kunna påverka placeringen av dessa.

  Ägarna har ansökt om styckning enligt kommunens förslag. Den exakta styckningen kommer en köpare kunna påverka. 

   

 • Övrigt

  Lugnt och mysigt villaområde med centralt läge i Boo. Nära till bussar som tar dig in till Slussen på knappt 20 min (Buss 441, 444 och 445) eller till T-centralen på ca 30 min (Buss 445C m.m.) Nära till Orminge centrum med ett bra serviceutbud. I centrum finns flertalet mataffärer, restauranger, flera gym och butiker. Dessutom Systembolag, bibliotek, vårdcentral, folktandvård, bank, konditori, blomsteraffär och frisör. Dessutom endast ca 700 meter till välsorterad Hemköp och Byggmax. Flera skolor i närheten; Myrsjöskolan, Björknässkolan och Ormingeskolan. Det finns dessutom ett flertal förskolor att välja mellan. Vackra strövområden och badplatser finns vid Glasbrukssjön, Myrsjön, Kocktorpssjön och Sågsjön. Lite längre bort ligger Boo gårds havsbad och naturområdet Velamsund.

Fakta

Adress
Fågelstigen 11, 13235 Saltsjö-Boo
Område
Saltsjö-Boo
Upplåtelseform
Friköpt - Tomt
Tomtarea
1680 Kvm (Fastighetsregistret)
Pris
8.950.000 kr
 
Vatten och avlopp
Kommunalt/Enskilt sommarv.. Avlopp saknas. Anslutningsavgift kommunalt VA: Totalt 423 372 kr för bägge tomterna.
Energideklaration
Behövs ej
 
Fastighetsbeteckning:
LÄNNERSTA 1:816
Pantbrev
4st om totalt 2100000 kr
Taxeringsvärde totalt
2196000 kr
Taxeringsvärde tomt
2196000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
213
Skattesats
30.31%
Servitut
01-BOO-368 - 1: Officialservitut vatten-och avloppsledning
Servitut
01-BOO-368 - 2: Officialservitut väg
Servitut
GA1: Gemensamhetsanläggning NACKA LÄNNERSTA GA:4
 

Intresseanmälan

Fågelstigen 11


Jag har tagit del av integritetspolicyn