Möjlig tvåa ATT BLI FÖRÄLSKAD I

Möjlig tvåa ATT BLI FÖRÄLSKAD I

 • Södermalm
 • Timmermansgatan 37 5tr
 • 1 rum och kök
 • 35 Kvm
3.295.000 KR

Ring för visning

Södermalm

Möjlig tvåa ATT BLI FÖRÄLSKAD I

 • Timmermansgatan 37 5tr
 • 1 rum och kök
 • 35 Kvm

Välkomna till denna fint renoverade lägenhet med insynsskyddat hörnläge, vy mot Söders takåsar och i fonden Katarina kyrka. En möjlig 2:a med drömläge mitt på Söder med allt du behöver runt hörnet. Genomgående fint skick och nyslipade furugolv. Bra förvaringsmöjligheter i de två stora platsbyggda originalgarderoberna med tidstypiska dörrar med dörrspeglar, originalhatthylla med krokar, välplanerat kök med tillvaratagna originaldetaljer, matplats, generös takhöjd om ca 2,72 m, och välskött BRF samt fastighet.

 • Avgift 2079 kr/mån
 • Pris 3.295.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Välkomna till en bostad, högst upp i huset helt utan insyn och med en vy över tak bort mot Skrapan och mot Katarina kyrkas tornkupol. Hemkänslan är påtaglig och Funkischarmen bevarad. Lägenheten är genomgående i väldigt fint skick. Utrustad med säkerhetsdörr, modern El-central med automatsäkringar, renoverat kök samt badrum. Hörnläget med fönsterpartier i vinkel gör lägenheten mycket ljus och tilltalande.

  HALL | Plats för avhängning på originalhatthylla utrustad med klassiska krokar. Mittemot finns två garderober med vackra garderobsdörrar med dörrspeglar. Garderoberna är väl tilltagna och erbjuder förvaring från golv till tak. 

  KÖK | Smakfullt kök med bevarade snedskåp som ger god  förvaring i vita skåp ovan den belysta arbetsbänken i rostfritt, med dubbelho och vitt kakel har monterats ovan. Kyl med frys, mikrovågsugn och diskmaskin är funktionellt placerade i tidigare skåp, samt för dig som gillar att laga mat, så finns det även en praktisk gasspis, vilket är oslagbart för matlagning. 

  Mellan kök och vardagsrum finns ett stort fönsterparti med frostade linjer samt glasdörr vilket smakfullt skiljer av köket och samtidigt öppnar upp från bägge håll då ljuset från köksfönstret erhålls även i vardagsrummet. 

  VARDAGSRUM | Stort vardagsrum med plats för både umgängesdel, matplats och sovdel. För den som vill finns också möjlighet att på bra sätt dela av för att erhålla sovrum/sovalkov. En modern och stilren lösning är att uppföra glasvägg, vilket med fördel har gjorts i liknande lägenheter i fastigheten. För intresserade så har uppmätning för detta gjorts och offert finns att tillgå. 

  BADRUM | Stilrent och helkaklat badrum utan synliga rördragningar, med rektangulära vita plattor på väggarna och matchande vit mosaikklinker på golvet, utrustat med golvvärme. Infälld väggspegel, handfat med kommod, vägghängd WC och modern "regnskogsdusch", också med separat duschhandtag. 

   

  KOMMUNIKATIONER | Väldigt goda kommunikationer med tre T-banestationer nära, att välja mellan, Slussen, Mariatorget eller Medborgarplatsen. Södra Stations pendeltågsstation finns också på några minuters promenad samt flera busslinjer i kvarteren. 

  OMRÅDET | Här bor du i hjärtat av Södermalm med allt Söder erbjuder runt hörnet. Är mat och gastronomi din förkärlek, är utbudet outsinligt, bara i närkvarteren. Mariatorget, Götgatan Medborgarplatsen, Skrapan, SoFo och Hornsgatan når du med en kort promenad. Mariaberget med dess fantastiska kvarter och vy över stan på Monteliusgången finns också nära. Åt andra hållet når du Tantolunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

 • Förening

  BRF | Brf Stören 15 är en äkta bostadsrättsförening som år 2010 förvärvade fastigheten. Föreningen består av 50 st. lägenheter med bostadsrätt och 2 st. hyreslägenheter, ett sk dolt kapital, (71 kvm och 37 kvm) och 7 st.lokaler med hyresrätt. BOA 1985 kvm samt LOA 305 Kvm. Fastigheten innehas med tomträtt och avtalet löper fram till 2025-06-30 och den årliga avgälden ligger nu på 278 700 kr. Ekonomiska förvaltningen sköts av SBC medan Åkerlunds fastighetsförvaltning sköter den tekniska förvaltningen. Vid Årsskiftet 20/21 fanns kassa/omsättningstillgångar om ca 2,27 Mkr och de årliga intäkterna från lokaler, kvarvarande hyresrätter mm uppgår till ca 1 Mkr Föreningens belåning uppgår i årsredovisning 2020 till 13,5 Mkr vilket ger en belåningsgrad om ca 7 124 kr per Kvm BOA/År. Ca 325 kvm av vinden har avyttrats och förväntas inbringa ca 12-13 Mkr till föreningen när projekteringen är klar. De allmänna badrummen på varje plan, kan komma att säljas till närliggande lägenheter och på så sätt inbringa ytterligare kapital till föreningen, ca 14 kvm per plan. 

  En överlåtelseavgift om 1190 kr betalas av köparen och vid pantsättning utgår en avgift om 476 kr/pant. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inklusive bostadsrättstillägg för medlemmarna och ansvarsförsäkring för styrelsen hos Bostadsrätternas medlemsförsäkring. 

  Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Delat ägande accepteras med ett krav på 10 % som minsta ägarandel. 

  Spekulanter uppmanas att ta del av Årsredovisning samt stadgar och vid ytterligare frågor kring informationen där, kontakta styrelsen. 

  2020 Fasadrenovering. 
  2019 Låsbyte. 
  2019 Fiber/bredband indraget till alla lägenheter. 
  2018 Renovering källare, tvättstuga, nybyggd wc samt nya ordentligt ingallrade förråd. 
  2018 Nytt värme- och elsystem med 3-fas. 
  2017 Fönsterrenovering med isolerglas. 
  2015 Fasadrenovering av entréplan + byte till nya fönster i affärslokalerna. 
  2014-2015 Dränering av innergården, OVK-besiktning. 
  2013 Ett styrelserum inreddes i källaren.  
  2013 Besiktning av fastighetens tak vilket visade sig vara i gott skick 
  2013 Lagning av fasadens puts. Stamspolning. 
  2012 Nya säkerhetsdörrar samt ommålning av trapphus. 
  2004/2005 Takrenovering. 
  1988-1990 Stambyte. 

  FÖR BOENDE |Det finns två tvättstugor (en bokningsbar och en Drop-in), torkrum, barnvagnsrum, styrelserum och innergård med cykelställ samt uteplats. På varje våning finns två större badrum som renoverats.Ursprungligen från en tid då många inte hade egna badrum. 

  BREDBAND/TV | Fiberuppkoppling sker via Stockholms stadsnät med ett gruppavtal på (1 000/1 000 Mbit/s) och en obligatorisk avgift om 79 kr/mån har lagts till i månadsavgiften. Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. 

  ANDRAHANDSUTHYRNING |Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Föreningen tar ut en avgift för andrahandsuthyrning på max 10 % av gällande prisbasbelopp per år. 

  Ovanstående uppgifter kommer BRF´s hemsida samt årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Fakta

Adress
Timmermansgatan 37 5tr, 11855 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
35 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.295.000 kr
Avgift
2079 kr/mån inkl. Vä/Va, BR-Tillägg, Fiberbredband 1000/1000 Mbit,, basutbud TV
Våning
5
Byggnadsår
1934
Hiss
Ja
TV/Internet
Fiber 1000/1000 Mbit/ ComHem
 
Förening
BRF Stören 15
Org.nr
769607-1690
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 156 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1821
Lägenhetsnr LMV
1505
Andelstal, förening
1.74876 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
178 kr/mån
Försäkring
123 kr/mån
Gas
170 kr/mån
Totalt
471 kr/mån

Intresseanmälan

Timmermansgatan 37 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn