Mitt på söder och närhet till allt

Mitt på söder och närhet till allt

 • Södermalm
 • Swedenborgsgatan 27 - Accepterat pris
 • 2 rum och kök
 • 54 Kvm
4.985.000 KR

Ring för visning

Södermalm

Mitt på söder och närhet till allt

 • Swedenborgsgatan 27 - Accepterat pris
 • 2 rum och kök
 • 54 Kvm

Accepterat pris! Perfekt boende med balkong mitt i Söders hjärta och med ett härligt folkliv. De bästa kommunikationerna har du runt knuten och här har du närhet till alla delar av söder samt fina grönområden. Trevlig och välskött förening.

 • Avgift 2796 kr/mån
 • Pris 4.985.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Välkommen till ett välplanerat boende där allt har sin plats. Här bor du mitt på söder med det härliga folklivet utanför dörren och med närhet till alla söders delar. De bästa kommunikationerna har du på bara någon minut från bostaden. Lägenheten ligger med högt och ljust läge och har en solig balkong mot allén.

  HALL | Välkomnande hall med gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Här finns en garderobsvägg som rymmer allt du behöver och mer därtill. 

  VARDAGSRUM | Lägenhetens hjärta är vardagsrummet. Sällskapligt med stort fönsterparti mot allén. Här finns gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Med direktaccess från vardagsrummet når du köket med öppen planlösning.

  KÖK | Socialt kök med matbord vid fönster för 2-3 personer. Köket har vit skåpinredning med gott om förvaring. Ovan arbetsbänk sitter ljust kakel. Maskinellt finns här spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Från köket når du den trevliga balkongen där du njuter av sol och grönska.

  SOVRUM | Rummet har plats för stor säng samt arbetsplats för den som vill. Rummet har inget fönster.

  BADRUM | Rymligt och ljust kaklat badrum med plastmatta på golv. Här finns badkar, wc, handfat samt handdukstork.

  Boendet ligger med ett centralt läge med det bästa som Söder har att erbjuda utanför porten, närhet till såväl grönområden som de bästa kommunikationerna. Här bor du med gångavstånd till allt; förskolor, skolor, gym, matbutiker, caféer och några av Stockholms populäraste restauranger. Mariatorget, Nytorget, Skanstull och Hornstull ligger med korta och lite längre promenader. Intill finns Fatbursparken, Rosenlundsparken samt Tantolunden med Årstaviken och dess fantastiska promenadstråk vid vattnet. På några minuters promenadavstånd finns Mariatorget, Medborgarplatsen och Götgatan med sin härliga puls. Bättre kan det inte bli.

  Kommunikationerna är i toppklass; med pendeln tar det 4 minuter till Stockholm C, busslinjerna 55, 57 och 66 finns runt hörnet och det tar 5 minuter att gå till T-station Mariatorget (röda linjen) eller Medborgarplatsen (gröna linjen).

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren (föreningen) och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på föreningens uppgifter samt kontrollerad med ekonomiska förvaltaren. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

 • Förening

  Brf Fatbursstranden är en äkta föreningen som omfattar adresserna Swedenborgsgatan 23-27 och Fatburs Brunnsgata 24-32. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Föreningen består av 164 bostadsrätter och 17 är hyreslägenheter, vilket är ett mycket gott framtida tillskott i ekonomin, (s.k. dolt kapital). Föreningen innehar också 8 lokaler som tillsammans med övriga intäkter ger väldigt goda inkomster. 

  Föreningen innehar tomträtten till marken och erlägger en årlig tomträttsavgäld. Den landar år 2022 på 4 Mkr. Den avgiften gäller sedan under ytterligare fem år. Ingen ändring av månadsavgiften är planerad. Föreningen tillåter inte juridisk person. Överlåtelseavgift om 1 190 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift 476 kr

  GÅRDEN | Mycket barnvänlig och grönskande innergård med nyrenoverad lekplats, cykelplatser, sittgrupper, grillplats mm. 

  FÖRRÅD | Nyttjanderätt till ett rymligt och gallerförsett källarförråd.

  FÖR MEDLEMMAR OCH BOENDE | Föreningslokal med övernattningsmöjlighet, Återvinningsrum, samt en nyinredd hobbylokal. Cykel och barnvagnsrum finns i varje port. Åtta nyligen renoverade tvättstugor, en i varje port. I varje tvättstuga finns två maskiner, en normalstor och en grovtvättmaskin. Föreningen har även extra förråd som hyrs ut med ett kösystem.

  UTFÖRDA RENOVERINGAR | 2012 Nya hissar installerades. 2012 Stamspolning. 2013 Byte av låssystem. 2015 Renoveringar av hyresgästernas badrum. 2017 Hissrenovering. Byte takfönster samt kringliggande plåt.. 2018 Planering påbörjas angående renovering av gård samt lekplats. 2019 Föreningslokalen har renoverats. Relining och byte av vissa stammar i källarplanet. Byte undercentral. 2020 Radonmätning med gott resultat. 40Bq/m3 vid långtidsmätning enligt SSM. 2021 Bryt och Borrskydd, Stamspolning, Tilluftsventiler 2022 Renovering av regnvattensstammar, cykelrum, portar och tilluftsventiler. En underhållsplan finns upprättad fram till år 2032. Planerade renoveringar under 2022 är högtryckstvätt och besiktning av tak. Cykelåtervinning samt fettavskiljare.

  UPPVÄRMNING OCH VENTILATION | Fjärrvärme och FTX, ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Fönster 3-glas isoler.

  BREDBAND & TV | Fastigheten har ett eget fibernät och de boende erbjuds via Stockholms Stadsnät en mycket snabb uppkoppling, upp till 1Gbit/s (1000 Mbit/s) i båda riktningarna. Kabel-tv levereras via Tele2.

  PARKERING | Föreningen medlemmar i Södra Stationsgaragens samfällighetsförening, SSGS med tillgång till 730 garageplatser. Närmaste garage har infart på Fatburs Brunnsgata 11 och rymmer 200 platser. Månadskostnaden för en plats är ca.1450-1850 kr. beroende på om det är laddplats eller ej. Platserna administreras av HSB, telefon 010-442 1100.

Fakta

Adress
Swedenborgsgatan 27 - Accepterat pris, 11827 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Boarea
54 Kvm (Föreningens information)
Pris
4.985.000 kr Accepterat pris
Avgift
2796 kr/mån inkl. Värme, Vatten, kabel-tv (grundutbud) samt Fiber.
Våning
4
Byggnadsår
1991
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Fatbursstranden 1
Org.nr
769601-5119
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 132 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
20963-01-01-1193
Lägenhetsnr LMV
1402
Andelstal, förening
0.396 %
 
Driftkostnader
El
500 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Totalt
650 kr/mån

Intresseanmälan

Swedenborgsgatan 27 - Accepterat pris


Jag har tagit del av integritetspolicyn