MAGISK VY ATT BLI FÖRÄLSKAD I

MAGISK VY ATT BLI FÖRÄLSKAD I

 • Södermalm
 • Skånegatan 105 B
 • 1 rum och kök
 • 31.5 Kvm
3.495.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 22 Maj 14:15 - 15:00
 • Måndag 23 Maj 17:00 - 17:30

Södermalm

MAGISK VY ATT BLI FÖRÄLSKAD I

 • Skånegatan 105 B
 • 1 rum och kök
 • 31.5 Kvm

Om det är möjligt att bli kär i sin lägenhet, faller verkligen den här lägenheten inom ramen för det. Lägenhetens egna hemtrevliga charm, välplanerade kvm, och takhöjden på 2,8m kombinerat med den magiska vyn mot Sofia kyrka, gör den oemotståndlig.

 • Avgift 2688 kr/mån
 • Pris 3.495.000 KR
 • Visas
  2022-05-22 14:15 - 15:00Söndag Öppen visning, välkomna!
  2022-05-23 17:00 - 17:30Måndag Öppen visning, välkomna!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Originalplanlösning med ett ordentligt kök med matplats och köksbänk. Tack vara att hallen och WC samt dusch tar upp liten yta erhålls ett rymligt vardagsrum med plats för både sovdel och umgängesdel. Målade trägolv, köksdörr med frostat glasinlägg, höga spröjsade fönsterpartier med djupa fönsterbänkar, stor klädkammare och ett fint ljus. Välkomna!

  HALL | Mindre hall med plats för avhängning och skohylla. När du kliver in möts du av de höga fönstren i kök och vardagsrum, vilket direkt ger dig en härlig hemkänsla 

  WC & DUSCH | I dagsläget är WC och dusch separata bredvid varandra i hallen vilket är en bra lösning om man bor två personer i lägenheten. Duschrummet är helkaklat i vitt med bård och på golvet våtrumsmatta. WC´n har målade vita väggar och våtrumsmatta. Tack vare att föreningen planerar för stambyte i början på kvartal 4, så kommer den som flyttar in få ett helt nytt helkaklat duschrum med klinkergolv samt ny WC, bekostat av föreningen. Du kommer också ha möjlighet att påverka både utförande och planlösning, t.ex. att slå ihop de två eller ha det separat som nu. Efter lite stök och bök under stambytet, så kommer du att ha möjlighet ha ett nytt duschrum skapat helt efter hur du vill ha det. Enligt föreningen kommer stambytet inte ha någon väsentlig påverkan på avgiften, då de redan tagit höjd för det under många år. Läs mer nedan om stambytet. 

  KÖK | Ett charmigt kök där säljaren har både byggt ett eget matbord anpassat till köket och en smart köksbänk med förvaring under samt hyllförvaring. I köket finns också gott om skåpsförvaring samt bra arbetsytor på massiv träbänk. Diskho i rostfritt, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, skafferi, städskåp samt belysta arbetsytor och kaklade väggytor ända upp till tak. 

  VARDAGSRUM | är Planlösningen ger dig ett rymligt vardagsrum. Här finns plats för både säng, soffa och ytterligare möblemang. I anslutning till rummet finns också en rymlig klädkammare.  

  En sak är säker, du får en vy mot vita bergen och Sofia kyrka som du aldrig kommer att tröttna på och för alltid kommer att minnas! 

  Om benen känns trötta ibland så finns hiss finns i portuppgången 105A varifrån man via en övergång på våning 5 enkelt når vindsförrådet samt gör att du kan gå ner 2 tr. Till lägenheten, i stället för 3 tr. upp. 

  Återigen välkomna till Skånegatan 105 B!

   

  OMRÅDET | 

  Här bor du i en tidstypisk och mycket välskött fastighet på minuters avstånd från "allt" som kan önskas. Läget på Skånegatan är lugnt och lummigt invid Vitabergsparken. Ingen genomfartstrafik stör boendet. En kort promenad tar dig till Nytorget vars generösa utbud av mysiga caféer, kända restauranger samt uteserveringar sommartid bjuder på härlig atmosfär. Lika nära är det till Vitabergsparkens grönska och Sofia kyrka med kringliggande kulturkvarter. Ytterligare finns fina promenadstråk utmed Hammarby kanal och för den som vill sporta och motionera finns fina träningsanläggningen Eriksdalsbadet med både gym, inom- och utomhusbad. I närområdet finns både Åhléns samt Ringens Shopping med välsorterade matvarubutiker, butiker, systembolag m.m. På ytterligare minuters avstånd ligger Skrapan med restauranger och butiker.  

 • Förening

  FÖRENING |Brf Kopparn i Stockholm en äkta förening med friköpt tomt (ej tomträttsavgäld) som ursprungligen bildades 1924 och var då HSB:s första förening. Arkitekt: Sven Wallander. Fastigheten består av ett flerbostadshus på fastigheten Kopparn 6. Föreningens fastighet är belägen vid hörnet Skånegatan och Klippgatan intill Vitabergsparken och Sofia kyrka. Föreningen består av 55 st. lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal upplåten med bostadsrätt. Den totalt boarean (BOA) på bostadsrätterna är 1 941 kvm samt 40 kvm som utgörs av en BR-lokal. 

  Föreningen är lågt belånad med ca 2 Mkr i lån, vilket ger en belåningsgrad på ca 1 540 kr per kvm BOA/År. ( Jfr en normalmedian för Brf ca 6 000 kr per kvm BOA/ÅR). Föreningen förvaltas ekonomiskt av SBC. Hög amorteringstakt under senare år har gjort att föreningen har låg lånebild samt god kassa som vid årsskiftet 2021/2022 uppgick till ca 1,945 Mkr och föreningen gjorde 2021 ett plusresultat på 369 Tkr. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. 

  Hög amorteringstakt under senare år har gjort att föreningen har låg lånebild samt god kassa och därmed Föreningen står väl rustad för kommande stambyte senhösten 2022. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2020 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2030. Flerårsbudgeten ger vid handen att stambytet i nuläget, ej kräver någon väsentlig avgiftshöjning även efter ökad belåning. Nuvarande avgiftsnivån generar idag därtill ett årligt överskott. 

  ALLMÄN BRF-INFO | Föreningen har en trivsam och lummig innergård med planteringar och sittgrupper. I källaren finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med tre maskiner, torktumlare och två torkskåp.  

  Medlemmarna har också tillgång till ett samlings-/övernattningsrum som i dagsläget är stängt fram till att stambytet genomförts. Det finns även ett cykelrum. Trappstädning sköts av medlemmarna. Enskilt hushåll städar sitt trapphus ca 2 gånger per år. Det anordnas höst- & vårstädningar av gemensamma utrymmen och gården. 

  DELAT ÄGANDE | Delat ägande godkänns om minsta andel 10%. Delägande av person som ej bor i huset godkänns. 

  ANDRAHANDSUTHYRNING | Föreningen godkänner andrahandsuthyrning i enlighet med villkor angivna i stadgarna. 

  HISS | Hiss finns i portuppgången 105A varifrån man via en övergång på våning 5 enkelt når vindsförrådet samt vid trötta ben, gör att du kan gå ner 2 tr. Till lägenheten, i stället för 3 tr. upp.  

  FÖRRÅD | Lägenheten har nyttjande av ett angivet vindsförråd om ca 3 kvm. 

  ÖVERLÅTELSEAVGIFT & PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Säljaren betalar överlåtelseavgift om 1207,5 kr (2,5% av aktuellt prisbasbelopp.) Köparen betalar en pantsättningsavgift om 476 kr per lån (1% av aktuellt prisbasbelopp) 

  JURIDISK PERSON | Godkänns ej i föreningen. 

  PARKERING | Boendeparkering gäller för matalsskriven i området. se Stockholm Stads hemsida för mer information. 

  RENOVERINGAR | 2021 kontroll och reparation takfläktar, partiell stamspolning 2021, rost- och läckageskydd avloppsstammar, Datoriserad avläsningsenhet,värmeundercentral. Portrenovering, 2019. Ny undercentral, energideklaration, 2018. Under åren 1991-1995 skedde en omfattande renovering och modernisering av de flesta betydande områdena av fastigheten. Då renoverades tak, fasad, fönster, tvättstuga och trapphallar. Elstigar byttes även. 

  STAMBYTET | Föreningen planerar för ett komplett stambyte i fastigheten med start kvartal 3-4 hösten 2022. Ett upphandlingsunderlag har tagits fram under året och för tillfället inhämtas offerter från entreprenörer. Föreningen har under de senaste åren förberett sig väl för stambytet genom höjda avgifter och ökad amorteringstakt. Det innebär att föreningen står väl rustad ekonomiskt. Badrummen kommer att finansieras av föreningen och få en god standard med kakel, klinkers och porslin. 

  Dessutom kommer medlemmarna erbjudas möjlighet att välja material mot extra kostnad. I vissa lägenheter kommer även alternativa planlösningar erbjudas mot extra kostnad. Köken kommer påverkas mindre och återställas efter stambytet.  

  Beräknad tid är ca 10 mån för samtliga tre trappuppgångar med en genomgångstid om ca 6-8 veckor per lägenhet. Provisorier som duschar och toaletter kommer tillhandahållas för att möjliggöra kvarboende, men det är rekommenderat att evakuera lägenheten de 3–4 första veckorna. Se föreningens hemsida för ytterligare information, www.kopparn.se. Kostnaden för stambytet beräknas bli 19 MKr inkl. moms och konsultkostnader. En miljon är då avsatt till oplanerade extrakostnader. Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. 

  Det finns inga andra större renoveringar planerade. 

  FAKTAKONTROLL | Ovanstående grundas på information från föreningens  stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida: www.kopparn.se. 

Fakta

Adress
Skånegatan 105 B, 116 35 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
31.5 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.495.000 kr
Avgift
2688 kr/mån inkl. Va/vä, basutbud TV
Våning
3
Förråd
Vindsförråd ca3 kvm
TV/Internet
Basutbud TV /Ownit fiberbredband mot obligatorskt månadstillägg om 99 kr.
 
Förening
Brf Kopparn
Org.nr
702001-1867
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - 153 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
39
Lägenhetsnr LMV
1302
Andelstal, förening
0.0198000 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
12075 kr
Överlåtelseavgift
476 kr
 
Driftkostnader
El
233 kr/mån
Försäkring
262 kr/mån
Totalt
495 kr/mån
Kommentar
Nätabonnemang El tillkommer

Intresseanmälan

Skånegatan 105 B


Jag har tagit del av integritetspolicyn