MAGISK TERRASS PÅ FÖRSTA PARKETT MOT VATTNET

MAGISK TERRASS PÅ FÖRSTA PARKETT MOT VATTNET

 • Tollare - Saltsjö-Boo
 • Tollare Kaj 2
 • 3 rum och kök
 • 104 Kvm
9.950.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Tollare - Saltsjö-Boo

MAGISK TERRASS PÅ FÖRSTA PARKETT MOT VATTNET

 • Tollare Kaj 2
 • 3 rum och kök
 • 104 Kvm

Exceptionellt läge med första parkett mot vattnet i Tollare. Denna underbara hörntrea (möjlig 4:a) har en 45 kvm solig och ogenerad terrass högst upp i huset med magisk sjöutsikt. Dessutom garanterad garageplats i huset. Det blir inte bättre än så här!

 • Avgift 5666 kr/mån
 • Pris 9.950.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Exceptionellt läge med första parkett mot vattnet i Tollare. Denna underbara hörntrea (möjlig 4:a) har en 45 kvm solig och ogenerad terrass högst upp i huset med magisk sjöutsikt. Dessutom garanterad garageplats i huset. Det blir inte bättre än så här! Därtill kan du addera en inglasad balkong, även denna med fri sjöutsikt och vy mot horisonten. Vackert inredd lägenhet med högklassiga design- och materialval. Väldisponerad med stora sociala ytor och två utmärkta sovrum, möjlighet finns dessutom att skapa ytterligare ett sovrum genom att avskilja del av vardagsrummet. Stora fönster i två väderstreck ger ständig kontakt med vattnet och himlen samt ger ett fantastiskt ljus. Genomgående parkettgolv. Detta är ett boende för den kräsne. Boendekvalitét handlar som bekant även om funktion, denna lägenhet gör er inte besviken. God förvaring tillförsäkras av ett stort antal garderober och rymlig klädkammare, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten, garageplats (med eller utan laddstolpe) finns att hyra i samma hus. Addera till detta en enkel entré från gatan samt stor hiss - suveränt för både barnvagnar och rörelsehindrade. Därtill har föreningen en bastu, gemensamhetslokal med egen terrass samt en gästlägenhet med fem sovplatser.

  Tollare är ett relativt nytt bostadsområde i Saltsjö-Boo. Området har snabbt blivit mycket populärt vilket inte är konstigt, här bor du nämligen i en fantastisk miljö invid vattnet med badbrygga, småbåtshamn och vacker strandpromenad. Dessutom nära till skog, grönområden och motionsspår. Townhouse, parhus och lägenheter samsas i området. Buss 414 och 442X passerar området. Det tar endast drygt 20 minuter med buss 442X till stan. Vid Tollare torg finns en närlivs, gym, frisör/skönhetssalong m.m. Nere vid vattnet ligger Kennys Gelato med magisk glass som vunnit guld i SM. På första parkett vid vattnet finner du också populära restaurang Bruket. Ta för all del annars strandpromenaden bort till Old Smokehouse som är en favoritrestaurang för många i Boo. Noblaskolan (F-Åk 9) ligger i området och intill ligger en idrottshall. Dessutom finns flera förskolor i området. En kort bit bort ligger Björknässkolan och flertalet förskolor. Det är inte långt till Björknäs centrum där du finner välsorterad ICA-butik, apotek, restaurang m.m. Du cyklar på några minuter till flertalet badplatser såsom Lännerstabadet och Boobadet. Nära till lekpark, utegym och fotbollsplan.

  HALL | Välkomnande hall med grå klinkers och avhängningsmöjligheter. Garderob med skjutdörrar.

  VARDAGSRUM | Ett rum som fullständigt badar i ljus från stora fönsterpartier. Sjöutsikten är enastående och du slås av den så fort du stiger in i rummet. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och stort matsalsbord. Platsbyggd sittmöbel vid matplatsen. Från vardagsrummet har du utgång till den fantastiska terrassen.

  TERRASS | Sagolik terrass om 45 kvm på första parkett mot Lännerstasundet. Högst upp, södervänd med ett helt ogenerat läge. Hit når solen hela dagen och kvällen. Blir solen för stark så finns en stor markis att nyttja. Här finns fantastiska möjligheter för exempelvis socialt häng, odling eller bara sköna lugna stunder på en vacker och ogenerad plats. Gott om plats för både loungegrupp och matsalsbord för stora sällskap.

  KÖK | Stilrent kök från Marbodal med vita luckor som inramas av goda arbetsytor i ljus kompositsten. Ovan dessa vitt kakel. Fullutrustat med helkyl och helfrys, inbyggd varmluftsugn och micro, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt fläkt. Nuvarande ägare har en smart lösning med ett måtanpassat barbord invid fönstret, här kan du äta mat med bästa utsikt. Plats finns för ett större bord i anslutning till köket om så önskas. Härifrån har du access till lägenhetens balkong.

  BALKONG | Trevlig balkong med fantastisk sjöutsikt. Inglasad vilket innebär väderskydd och förlängd nyttjandesäsong. Här kan du njuta av morgon- och förmiddagssol.

  SOVRUM 1 | Mysigt och rymligt sovrum med platsbyggd förvaring som inramar sovplatsen. 

  SOVRUM 2 | Utmärkt sovrum med varm färg på väggarna. Stort fönster med fin sjöutsikt. 

  WC/D | Stilrent vitt duschrum med helkaklade väggar i vitt samt grå klinkergolv med golvvärme. Ordentligt duschplats med duschväggar i klarglas. Tvättmaskin och torktumlare finns och ingår självklart i köpet, ovan dessa finner du grå arbetsbänk och överskåp. Handfat med vit kommod. WC. Handduktstork.

  KLÄDKAMMARE | Rymlig klädkammare med plats för allt och lite till.

 • Förening

  Föreningen är äkta och bildades 2016. Föreningens hus stod klara med första inflyttning 2018 och består av 97 bostadsrätter fördelade på fem flerfamiljshus i åtta våningar samt ett garage. Härutöver finns en hyresrättslokal om 31 kvm (Gelateria/Glassbar). Föreningen äger fastigheten/marken.

  Tollare var en gång känt för sitt pappersbruk som låg här längs med kajen, en typisk fabriksbyggnad i rött tegel. De nya röda tegelhusen är placerade i souterräng uppför berget och ner mot kajen med huvudentrén mot vattnet. Den gemensamma gårdsterrassen mellan husen nås från plan fyra. Taken är sedumklädda och bidrar med avvattning samt grönska. Fönstrens proportioner och kulörer samt balkonger och terrassers glasräcken går igen. Husen är ritade av Brunnberg & Forshed Arkitektkontor.

  Föreningen har ett garage med ca 100 parkeringsplatser, varav 85 st är utrustade med laddbox (1-fas). Utöver dessa finns 9 MC-platser. Varje hushåll ges möjlighet att hyra minst en plats i garaget. En andra plats hyrs ut i mån av plats och då föreningen har fler platser än lägenheter så brukar det gå att ordna, även sett till hur beläggningen ser ut i år. Dock finns inga garantier. En andra plats hyrs ut enligt principen sist in - först ut. Avgiften är för närvarande 1 650 kr/mån (exkl. el). I garaget finns även tre gästparkeringar som betalas per timme/dygn (EasyPark).

  Inga planerade avgiftshöjningar, dock kommer styrelsen se över behovet av en avgiftsjustering under senhösten, när de har fått deras nya underhållsplan på plats.

  Gemensamma utrymmen | Föreningen har en bastu med gemensamhetslokal och egen terrass vid Tollare Kaj 12 (vån 3). Föreningen disponerar även över en gästlägenhet, 2 rum och kök, med fem sovplatser. Lägenheten ligger på markplan med ingång mellan port 4 och 6. Därutöver finns cykelförråd och barnvagnsrum på entréplan samt gårdsterrass med bl.a. lekplats som nås via entrén på plan fyra. Det finns två soprum i föreningen som har kärl för hushållssopor (brännbart) samt kärl för komposterbart material. Soprummen finns på gatuplan i Tollare Kaj 2 samt 8. Miljörum finns på Tollare Kaj 2 mot torget.

  Föreningen har ett kollektivt avtal för el med Boo energi som elnätsleverantör samt Vattenfall som elleverantör. El och varmvatten mäts individuellt per lägenhet och aviseras månadsvis med några månaders eftersläp.

  Se även föreningens hemsida: https://tollaremarina.se/

 • Övrigt

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 1.284.968 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen. ((111.817.645 - 1.073.209) x 0,0116030)). 

   

Fakta

Adress
Tollare Kaj 2, 132 49 Saltsjö-Boo
Område
Tollare - Saltsjö-Boo
Rum
3 rum och kök
Boarea
104 Kvm (Föreningens information)
Pris
9.950.000 kr
Avgift
5666 kr/mån inkl. värme, vatten (kallt), kabel-tv och bredband
Våning
8 av 8
Byggnadsår
2018
Hiss
Ja
Förråd
Förråd
TV/Internet
Kabel-tv och bredband från Tele2. I avgiften ingår bredband 1000 Mbit samt ett grundutbud med tv-kanaler.
 
Förening
Tollare Marina
Org.nr
769632-1665
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd - C - 72 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
10-1701
Lägenhetsnr LMV
1701
Andelstal, förening
1.16031 %
Andelstal, ägande
1.16031 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1433 kr
Överlåtelseavgift
573 kr
 
Driftkostnader
El
335 kr/mån
Försäkring
190 kr/mån
Övrigt
120 kr/mån
Totalt
645 kr/mån
Kommentar
Övrigt avser nuvarande ägares kostnad för varmvatten.

Intresseanmälan

Tollare Kaj 2


Jag har tagit del av integritetspolicyn