Ljust Gavelläge balkong Möjlig 3:a

Ljust Gavelläge balkong Möjlig 3:a

 • Årsta
 • Skattungsvägen 14
 • 2 rum och kök
 • 57 Kvm
2.995.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 1 Oktober 12:45 - 13:30
 • Måndag 2 Oktober 18:30 - 19:00
arrow down icon

Årsta

Ljust Gavelläge balkong Möjlig 3:a

 • Skattungsvägen 14
 • 2 rum och kök
 • 57 Kvm

En funkispärla och välplanerad gavellägenhet. Fönster åt tre håll, bra takhöjd, mycket hemkänsla. Lugnt grönt läge nära kommunikationer. Stort kök med matplats, stort sovrum och ett vardagsrum med balkong i bästa solläge.

 • Avgift 3638 kr/mån
 • Pris 2.995.000 KR
 • Visas
  2023-10-01 12:45 - 13:30Söndag Öppen visning, välkomna!
  2023-10-02 18:30 - 19:00Måndag Öppen visning, välkomna!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Välkommen till en otroligt trivsam och välplanerad gavellägenhet med ljusinsläpp från tre håll, bra takhöjd, en riktig funkispärla! Genomgående fint skick och mycket hemkänsla. Stort socialt kök med rymlig matplats för middagar och umgänge, stort sovrum och ett rymligt vardagsrum med balkong i bästa solläge. Går lätt att disponera om till en väl fungerande 3:a. Se alternativa planlösningar under bilder.

  Just ljuset och rymden utmärker denna lägenhet, som direkt när du kliver in gör att en gemytlig hemkänsla infinner sig. Otroligt välplanerad med ytor som gjorda för umgänge, middagar och ett kök som är perfekt för den matlagningsintresserade som tycker om att bjuda in.

   

  Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr, modern El-central med automatsäkringar och jordfelsbrytare.  Att du dessutom får en balkong med eftermiddags- och kvällssol som vetter mot den lummiga gården är pricken över i:et. Ett boende på en lugn plats, nära allt, där man verkligen kan trivas och njuta av sitt hem!

   

   

  HALL | Hall med stilrent, praktiskt och slitstarkt laminatgolv i stenlikt svart/grå melerad design. I hallen som är lägenhetens nav erbjuds förvaring och avhängning i en inbyggd dubbelgarderob från golv till tak.

  BADRUM | Helkaklat badrum i vitt med frostat vädringsfönster och matchande klinkergolv. Utrustat med badkar med duschmöjlighet, handfat, spegelskåp samt WC.

  KÖK | Ett stort, socialt och rymligt kök med ljusinsläpp från två håll, som gjort för matlagning, middagar och bjudningar. En plats där man gärna hänger och umgås med familj samt vänner. Gott om förvaring i vita skåp i modern lantstil och bra arbetsytor på vita bänkar. Ett kök som gjort för umgänge. Ovan de belysta arbetsytorna sitter kakel monterat. Utrustat med diskbänk med dubbelho i rostfritt, spis med varmluftsugn, skafferi, städskåp, fullhöjds- kyl/frys i vitt. På golvet ligger en vacker parkett. Mellan kök och vardagsrum fanns tidigare en dörröppning som nu är igensatt från vardagsrummet. Önskas ytterligare sovrum, går det utmärkt att dela av köket med vägg och öppna upp dörröppningen mot vardagsrummet. Du kan också låta väggen i vardagsrummet vara kvar och göra dörr in i det nya sovrummet från köket. VARDAGSRUM |  Ett stort och rymligt rum som precis som köket ligger i gavelläge med ljusinsläpp från två håll. Här återfinns också utgången till lägenheten balkong med bästa solläge. Rummet ger plats för både umgängesdel och matdel. På golvet ligger en väldigt vacker stavparkett. 

  BALKONG | Balkongen vetter mot bakgården, omgiven av grönskande träd och erbjuder sol från strax efter lunch till solnedgången, en underbar balkong att njuta av eftermiddags- och kvällssol på. En riktigt härlig plats att njuta av en god bok på, kanske i sällskap av en kopp kaffe eller ett glas vin. Läget gör den utmärkt för att odla på och balkongen ovanför ger skydd vid regn.

  SOVRUM | Ett stort sovrum med tillhörande walk in closet, som tack vare sin storlek också ger den möjlighet att användas som datorhörn/arbetsplats. På golvet ligger även här en vacker parkett och rummet ger gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler.

  Välkomna till en funkispärla med mycket hemkänsla!

 • Förening

  FÖRENING | Brf Väsman 2 (org. 769630-1378) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Väsman 2 år 2016. Husen  uppfördes år 1945-1947 och ritades av arkitekten Archibald Frid. Föreningen består av två gathus beläget på adresserna Skattungsvägen 14-16 och Storsjövägen 57-61, och omfattar 28 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Förenings BOA (boarea, total bostadsyta) är ca 1548 kvm samt LOA (lokalarea) är ca 189 kvm.Föreningen har intäkter om ca 750 Tkr/ år från lokaler, kvarvarande hyresrätter, P-platser m.m. Föreningen innehar marken med tomträtt via ett tomträttsavtal med Stockholms stad som löper t.o.m. 2025-09-30. Avgälden är för närvarande 125 900 kr/år. Föreningens långfristiga och kortfristiga lån uppgår till cirka 14,2 Mkr, vilket enligt årsredovisning 2022 ger ett snitt per kvm på  8 216 kr/kvm. 

  Föreningen hade vid årsskiftet 2022/2023 omsättningstillgångar om cirka 1,5 Mkr i kassa och bank. Det finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar i dagsläget, (juli 2023). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Emvix AB och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr per pant som betalas av köparen.

  Delat ägande, t.ex., föräldrar/barn godkänns.

  Juridisk person godkänns ej.

  Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

   

  RENOVERINGAR | 1990-tal - Byte av yttertaken på båda huskropparna, stambyte, samt byte av elinstallationer i lägenheterna, fasad- och balkongrenovering
  2017 - Installation av 3-fas-el och  fiberbredband. Ny maskiner i tvättstugan, utbyte av dag- och spillvattenstammar samt ny fjärrvärmecentral.

  FRAMTIDA RENOVERINGAR | Diskussion förs för närvarande om att genomföra en eventuell fönsterrenovering. Löpande underhåll.

  PARKERING | I föreningen finns 25 st. P-platser utomhus. Kostnaden för att hyra en P-plats är 500 kr/mån. 230703 fanns det två lediga platser. För P-plats kontaktas styrelsen via [email protected]  I övrigt gäller gatuparkering mot avgift i området, enligt taxa 4. Boendeparkering kan ansökas om för mantalsskriven  via Stockholms stad. 2023-08-23 fanns 1 person i kö till parkeringsplats.

  BREDBAND & TV | Föreningen tillhandahåller fiberbredband 100/100 Mbit/s genom ett Bredband2. Ett obligatoriskt tillägg om 186 kr/mån som läggs på månadsavgiften.
  Grundutbudet för kabel-TV som ingår i avgiften levereras genom Tele. 

  FÖR BOENDE | Föreningens trivsamma gård erbjuder pergola, grill, odlingslådor och sittplatser. I källarplan på Storsjövägen 57-61 erbjuds ett välutrustat gym med vikter & maskiner. Föreningen har dessutom ett övernattningsrum med plats för två gäster på Skattungsvägen 16, som kan hyras för 100 kr/natt. Tvättstuga återfinns i källaren på Skattungsvägen 16. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum samt mangel.

  Två barnvagnsförråd erbjuds på Skattungsvägen 14 och Skattungsvägen 16. Cykelförråd finns på baksidan av fastigheten på Skattungsvägen. Till både barnvagnsrum och cykekrum finns en direktingång till källaren på husets baksida.

  KOMMUNIKATIONER | Här bor du verkligen med utmärkta kommunikationer runt hörnet. Du har ca 100 m till tvärbanan med station Årstafältet, 5 min promenad till pendeltåg från Årstaberg samt löpande avgångar med busslinjerna 144, 160, 164 och 168. Man kommer också smidigt ut på E4/E20 med bil.

  Liljeholmen med anslutning till T-banans röda linje och bussar, når du lika snabbt som Gullmarsplan med gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

  OMRÅDE | Årsta är en klassisk funkisdel av Söderort. Utmärkt och lugnt läge invid stora grönområden och vackra promenader längs Årstaviken och Årstaskogens naturreservat. Storängsparken som ligger någon minut bort blir under varmare årstider en oas för Årstabor där man både kan sola, grilla och umgås. Behöver du snabbt fylla på kylskåpet, ligger Coop Storsjövägen, endast ett stenkast bort. Vid Årsta torg och dess charmiga centrum finns gott om butiker och service, pizzerior, Sushi, grill, grekiskt, thai, indiskt och det finns också ett mysigt konditori i Årsta centrum plus ett populärt café i samma hus som biblioteket. Dessutom restauranger som Två små Svin med smørrebröd och en väldigt trevlig uteservering, välkända Palmyra Kebab och restaurang Hjälmaren. Gym, biograf, apotek, Ica, Folkets Hus med många evenemang erbjuds också. För den mer shoppingsugna är det nära till både Liljeholmens galleria och Globens shoppingcenter.

 • Övrigt

  NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 469 102 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Skattungsvägen 14, 120 59 Årsta
Område
Årsta
Rum
2 rum och kök
Boarea
57 Kvm (Säljarens uppgifter)
Pris
2.995.000 kr
Avgift
3638 kr/mån inkl. Vä/Va, grundutbud TV
Våning
2
Byggnadsår
1946
Hiss
Nej
TV/Internet
Tele2/Bredband2. För bredbandet debiteras en obligatorisk kostnad om 186 kr/mån.
 
Förening
BRF Väsman 2
Org.nr
769630-1378
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 147 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
8076100
Lägenhetsnr LMV
1201
Andelstal, förening
3.68 %
Andelstal, ägande
3.9 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1313 kr
Överlåtelseavgift
525 kr
 
Driftkostnader
El
450 kr/mån
Försäkring
235 kr/mån
Gas
359 kr/mån
Totalt
1044 kr/mån
Kommentar
El debiteras med fast månadskostnad om 450 kr.

Intresseanmälan

Skattungsvägen 14


Jag har tagit del av integritetspolicyn