Ljus med solig insynsskyddad uteplats

Ljus med solig insynsskyddad uteplats

 • Farsta
 • Ågesta Broväg 75
 • 1 rum och kök
 • 36.5 Kvm
1.850.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Farsta

Ljus med solig insynsskyddad uteplats

 • Ågesta Broväg 75
 • 1 rum och kök
 • 36.5 Kvm

Välkomna till denna ljusa och moderna lägenhet med nyttjande av insynsskyddad uteplats i soligt läge. Lugnt belägen mot innergård. Populärt område nära både Farsta Centrum med all tänkbar service och shopping. Utmärkta kommunikationer med T-bana/Pendeltåg/bussar på minuters avstånd,

 • Avgift 2785 kr/mån
 • Pris 1.850.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Det blir allt viktigare att bo i en stabil förening med stark ekonomi, lägre belåning, goda intäkter, samt en bra kassa. Många föreningar kommer framöver att tvingas höja sina avgifter rejält p.g.a. troliga höjda räntor och driftskostnader.

  En mycket ljus och välplanerad lägenhet som erbjuder kvalitativa materialval, helkaklat badrum, rymligt kök med ordentlig matplats, naturlig plats för sängen och en fantastisk insynsskyddad och solig uteplats som ger radhuskänsla. Här det bara att gå rakt ut och avnjuta sin frukost, sitt kaffe eller varför inte en god bok och ett glas vin. Uteplatsens soliga läge gör också att den lämpar sig mycket väl för odling av t.ex. tomater, kryddor och mycket annat. Genomgående ett fin Ekparkett i hela lägenheten. Den är också utrustad med säkerhetsdörr samt modern el-central med jordfelsbrytare och automatsäkringar. 
   
  Välkomna! 
   
  HALL | Redan i hallen möts du av det fina ljuset från det stora fönsterpartiet mot gården.Här erbjuds avhängning på hatthylla och plats för skohylla samt mycket god förvaring i 4 platsbyggda garderober. 
   
  BADRUM| Ett stilrent helkaklat badrum i vitt med matchande svart klinkergolv och egen tvättstugedel med tvättmaskin och torktumlare. Ovan maskinerna finns en praktisk arbetsbänk samt skåpsförvaring. Duschhörnet omgärdas av stilrena glasdörrar och övrig utrustning består av belyst spegelskåp, handfat, samt WC. 
   
  RUM | Lägenheten är som sagt väldigt välplanerad och vardagsrumsdelen ligger i semiöppen plan mot köket. Naturlig plats för sängen gör rummet lättmöblerat och det stora fönsterpartiet med fönsterbänkar i sten, samt utgången till uteplatsen gör rummet härligt ljust. Lugnt beläget mot föreningens mycket trevliga innergård. 
   
  KÖK | Köket går i vitt med gott om arbetsytor, skåpsförvaring samt en ordentlig matplats för 4-6 personer. Den semiöppna planlösningen medger även större sällskap på sittande middag. Utrustat med hällspis med ugn, fullhöjds kyl/frys, diskmaskin samt inbyggnadsmicro. Rostfri diskbänk med dubbelho samt skafferi. Ovan de belysta arbetsytorna sitter rektangulärt vitt kakel monterat. För lägenhetens storlek ett riktigt bra kök. 
   
  UTEPLATS | uteplatsen nås från vardagsrummet och ligger med skyddat läge mot föreningens fina gård. Stenlagd mark och plats för sittmöbler samt planteringar. en fantastisk insynsskyddad och solig uteplats som ger radhuskänsla. Här det bara att gå rakt ut och avnjuta sin frukost, sitt kaffe eller varför inte en god bok och ett glas vin. Uteplatsens soliga läge gör också att den lämpar sig mycket väl för odling av t.ex. tomater, kryddor och mycket annat.

  Till lägenheten följer nyttjande av ett vindsförråd.

 • Förening

  FÖRENING | HSB Farsta Dal är en äkta förening som bildades 2006 och förvärvade fastigheterna 2009. Föreningen består av 153 st BR-lägenheter samt två HR-lokaler. 

  Föreningen är medlem i den regionala HSB-föreningen HSB Stockholm. BOA ca 11 290 kvm sam LOA ca 143 kvm. Föreningens belåning om ca 56,8 Mkr ger dem en låg belåningsgrad om ca 4 975 kr per kvm BOA/År (Jfr en normal belåningsgrad på 6-7 000 kr per kvm BOA/År)

  Föreningen hade vid årsskiftet 2021/2021 Omsättningstillgångar/kassa/bank på ca 18 Mkr och föreningen har årliga intäkter från lokaler mm om ca 930 Tkr. 

  Inga avgiftsförändringar är planerade för 2022. Föreningens mark innehas med tomträtt med Tomträttsavtalet gäller fram till 2026-12-31. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Söderberg & Partners, i försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring. Varje medlem måste dock teckna en egen hemförsäkring. 

  Föreningen godkänner ej Juridisk person. 

  Föreningen godkänner delat ägande. 

  Överlåtelseavgift 1 208 kr betalas av säljaren. 

  Pantsättningsavgift om 483 kr per lån, betalas av pantsättaren. 

  Föreningen har ett gemensamt El-abonnemang och den faktiska elförbrukningen för varje lägenhet debiteras i efterhand på månadsavierna.

  Föreningen kräver medlemskap i HSB Stockholm, för att bli medlem i HSB så betalar du en andel på 500 kronor. Det är en engångssumma som du får tillbaka om du skulle begära utträde ur HSB. Den årliga medlemsavgiften är 300 kronor/person, om flera i hushållet är medlemmar kan ni teckna ett familjemedlemskap. Alla i hushållet betalar då varsin andel men det räcker att en av er betalar den årliga medlemsavgiften. För mer info se www.blimedlem.hsb.se

  RENOVERINGAR |

  2022 Radonmätning, uppmätta värden låg långt under riktvärdet. 
  2022 Fler laddstolpar kommer att installeras  
  2022 Ny grind stänger in innergården  
  2020 OVK (obligatorisk ventilations kontroll) utförd  
  2020 Nya tvättmaskiner, 2 nya torktumlare inköpta 
  2020 Ny grillplats anlagd, 2 nya grillar inköpta 
  2020 Grovsoprummet utökats med ett kärl för elprodukter 
  2020 Namntavlorna i entréerna har fått nya namnremsor 
  2018 All exteriör belysning byttes till LED  
  2018 Ytterligare 10 laddboxar för elbilar installerades 
  2018 - Nytt låssystem samt bokning av tvättstuga. 
  2013/2014 Radonmätning, uppmätta värden låg långt under riktvärdet.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN | Det finns två gemensamma tvättstugor utrustade med grovtvättmaskiner, tvättmaskiner, torkskåp, mangel och torktumlare. I varje trapphus finns hiss, barnvagnsrum på entréplan samt cykelrum och nyttjande av förråd på vinden. Inglasning av balkonger är tillåtet liksom uppsättning av markiser. Vidare finns en föreningslokal att hyra för mindre evenemang samt två övernattningslägenheter att hyra per natt för övernattande gäster till mycket förmånliga priser.  

  Föreningen har en lummig innergård med två stora grillplatser, bänkar med bord och solparasoll, lekplats med sandlåda och en boulebana. I mitten på gården finns den vackra skulpturen Sjöjungfrun, skapad av konstnären Mats Åberg, skulpturen är uppförd i brons och den speciella pikanta ärggröna färgen i bronset har kommit fram efter en mycket speciell behandling. 

  INTERNET & TV | Den faktiska elförbrukningen för varje lägenhet debiteras i efterhand på månadsavierna.

  PARKERING | Föreningen har 74 stycken P-platser för personbilar, fördelade på Brattforsgatan och Ågesta Broväg, varav 42 stycken P-platser är försedda med laddstolpar för elbilar. 2 stycken är handikapplatser. Hyran för en P-plats är 300:-/mån. Med el-abonnemang 400:-/mån. Kostnaden debiteras på hyresavin från HSB månadsvis. Elkostnaden  och debiteras kvartalsvis av Bee. Separat kö, men ofta kort kötid. Du kan först på tillträdesdagen till bostaden ställa dig i kö för en parkeringsplats.

   

 • Övrigt

   

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 139 966 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen. ((56 874 555 - 17 678 225) x 0,0035709)).

   

Fakta

Adress
Ågesta Broväg 75, 123 50 Farsta
Område
Farsta
Rum
1 rum och kök
Boarea
36.5 Kvm (Föreningens information)
Pris
1.850.000 kr
Avgift
2785 kr/mån inkl. Vä/ Va Telenor 250/100 Mbit & Tele2 Basutbud TV, elabonnemang (ej elförbrukning). Br-försäkringstillägg.
Våning
Entréplan
Byggnadsår
2009
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Telenor 250/100 Mbit & Tele2 Basutbud TV ingår i avgift
 
Förening
HSB BRF Farsta Dal i Stockholm
Org.nr
769614-9074
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer
Ventilation
Mekanisk m. värmeåtervinning
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 101 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
103
Lägenhetsnr LMV
1002
Andelstal, förening
0.30370 %
Andelstal, ägande
0.35709 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr
 
Driftkostnader
El
183 kr/mån
Försäkring
144 kr/mån
Totalt
327 kr/mån

Intresseanmälan

Ågesta Broväg 75


Jag har tagit del av integritetspolicyn