LÅGT BELÅNAD BRF GARAGE HÖGST UPP

LÅGT BELÅNAD BRF GARAGE HÖGST UPP

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 69 5tr
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm
7.895.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 9 Oktober 11:30 - 12:00

Södermalm

LÅGT BELÅNAD BRF GARAGE HÖGST UPP

 • Tideliusgatan 69 5tr
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm

Högst upp i huset med minimal insyn, solig inglasad balkong i S-läge och vy mot Årstaviken. Lågt belånad BRF med garage i huset. Smakfullt renoverad lägenhet där planlösning ändrats för att maximera ytornas användning. Möjlig att disponera som 4:a.

 • Avgift 3673 kr/mån
 • Pris 7.895.000 KR
 • Visas
  2022-10-09 11:30 - 12:00Söndag Öppen visning, men anmäl dig gärna
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Att bo i en lågt belånad förening blir allt viktigare i tider med stigande räntor för att slippa höjda avgifter.
  I Dagens Nyheter 22-08-14 intervjuas föreningens kassör.

  " – Vi räknar med att bli skuldfria från och med 2023. Vår förening har därför inga planer på att höja avgifterna, snarare tvärtom, säger Gunilla Tisander, kassör i Brf Pinnpojken."

  Lägenheterna från just den här tiden, är otroligt välplanerade med fint ljusinsläpp. Kök med ordentlig matplats, goda förvaringsmöjligheter, stort badrum med fönster och separat gäst-WC. Ett perfekt familjeboende som kombinerar det moderna med härliga 60-tals värden. Fasad och balkonger är nyligen renoverade, den soliga balkongen är inglasad och samtliga fönster har bytts till 3-glas isolerfönster med vädringsfunktion på ett fönster i varje sektion. 

  I just den här lägenheten har innehavarna på ett genomtänkt sätt ändrat planlösningen , bibehållit de utmärkande detaljerna som t.ex. glaspartierna och lyckats skapa en bostad med väldigt mycket hemkänsla, som direkt möter dig när du kliver in. 

  Det är ljusa och praktiska lägenheter där det finns många olika möjligheter med planlösningen och för den som har behov av ytterligare sovrum går den också på olika sätt att disponera om till en 4:a med 3 sovrum. 

  En ljus lägenhet med smakfullt och tidlöst renoverat badrum och gäst-WC. Mycket av lägenhetens originalstil har bevarats. Smakfullt ommålad i nyanser som förstärker det fina ljusinsläppet. Genomgående samma parkett i samtliga rum Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr samt modern el-central med automatsäkringar samt jordfelsbrytare. Belägen i välskött Brf med låg avgift, låg belåning, garage i huset och en av Söders barnvänligaste gårdar. 

   

  HALL| Hallen som är lägenhetens nav och erbjuder gott om förvaring i lägenhetens kapprum. Här återfinns sovrum 1 med en rymlig klädkammare. Den för fastigheten utmärkande och klassiska glasväggen med glasdörr är bevarad och skiljer av mot vardagsrummet. I hallen erbjuds möjlighet till två arbetsplatser tack vare den ändrade planlösningen. 

  KAPPRUM | En av de praktiska detaljer som dessa ytterst välplanerade lägenheter har. Här ges gott om förvaring för ytterkläder, skor och stövlar. Förvaring erbjuds på hatthylla, skohyllor och i garderob.  
  GÄST-WC | Belägen längst in i kapprummet. Målad i vitt med klinkergolv i samma smakfulla utförande som badrummet. Utrustad med WC, handfat med kommod och spegelskåp. 

  VARDAGSRUM | Ett väldigt trivsamt och familjärt rum med mycket ljus från tre håll. Planlösningen gör det lättmöblerat och här återfinns utgången till den inglasade balkongen. 

  BALKONG | Balkong i söderläge som erbjuder mycket sol, vy mot Ringvägen och trädkronorna mot Årstaviken. Balkongen ä inglasad med helt öppningsbara skjutglas, vilket gör att den då från tidig vår till sen höst blir balkongen ett mycket trivsamt extrarum. Solläget gör den utmärkt för odling. 

  BADRUM | Ett stilrent badrum i tidlöst utförande. Helkaklat i vitt med ett matchande klinkergolv i melerade mörkbruna toner, utrustat med golvvärme. Ljusinsläpp och vädringsmöjlighet genom frostat fönster. Badrummet erbjuder badkar med duschmöjlighet, egen tvättavdelning med TM/TT och arbetsbänk ovan samt förvaringsskåp på väggen. Handfat med kommod, Väggspegel samt WC 

   KÖK |  Köket erbjuder gott om förvaring i många vita skåp samt utmärkta belysta arbetsytor med bänkskivor i massivt trä. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt samt 2 st. fullhöjds kyl/frys i rostfritt. Praktisk diskbänk i rostfritt med dubbelho, diskmaskin och inbyggd varmluftsugn samt Micro. På spissidan ovan de belysta arbetsytorna sitter vitt kakel monterat. 

  MATPLATS | Köket har en mycket bra matplats invid fönster med plats för 6-8 personer. Härifrån blickar du ut mot Årstaviken. Matplatsen kan för den som behöver ytterligare ännu ett sovrum skiljas av från köket genom t.ex. skjutdörrar och nyttjas som ett mindre sovrum. 

  SOVRUM 2 | Det största sovrummet ligger tack vare den vända planlösningen i lugnt läge mot föreningens lummiga gård. En stilren och inbyggd garderobsvägg med 5 st. skåp, erbjuder väldigt bra förvaring. Gott om plats för både dubbelsäng och arbetsplats eller ytterligare förvaringsmöbler.

  Till lägenheten följer nyttjande av ett rymligt källarförråd om ca 5-6 kvm.

   

  Välkomna till riktig pärla högst upp på Tideliusgatan 69! 

 • Förening

  FÖRENING | BRF Pinnpojken är en äkta förening som år 2009 förvärvade fastigheten byggd 1968. Föreningen innehar adresserna Tideliusgatan 53-71 samt Blekingegatan 3-7. Föreningen består av 115 st. bostadsrättslägenheter, 11 st. hyresrätter (ett väldigt gott s.k. dolt kapital för framtiden) samt 11 st. lokaler med hyresrätt. BOA ca10 181 kvm LOA ca 2 170 kvm.

  Föreningen har under 2021/2022 sålt tre lägenheter med en intäkter om ca 24,9 Mkr, och föreningen räknar med att amortera ner nuvarande lån och inom kort ha en belåning på ca 5 Mkr. Med ytterligare 11 st. hyresrätter kvar kommer föreningen inom överskådlig framtid med stor sannolikhet att bli helt obelånad.

  Föreningen förvaltas ekonomiskt av Nabo AB och är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Taxeringsvärdet var vid årsskiftet 2020/21 för byggnaderna ca 121,8 Mkr och föreningen är belånad med ca 27 Mkr vilket ger en väldigt låg belåningsgrad på ca 2 714 kr per kvm/BOA (Jfr. 6 000 kr per kvm BOA/År som normalmedian)  Kvarvarande hyresrätter/ lokaler/garage ger en årlig inkomst om ca 3,9 Mkr. Vid årsskiftet 2020/2021 fanns en föreningskassa och omsättningstillgångar om ca 6 Mkr. Tomten innehas  med tomträtt och är enligt taxering ca 4 616 kvm. Tomträttsavtalet löper fram till 2027-06-30.Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2031.  Stammarna kontrolleras kontinuerligt och något årtal för stambyte är inte planerat.

  FÖR BOENDE | Det finns ett flertal cykel- och barnvagnsrum i föreningen. Det finns två tvättstugor i föreningen som  bokas elektroniskt , med hjälp av elektronisk nyckel som tillhör det nya låssystemet som installeras i alla portar och dörrar till allmänna utrymmen. 

  Mot 300 kr kan nyckel köpas för tillgång till ett fräscht och renoverat gym, medlemmarna kan även lösa ut nyckel för välutrustat snickarrum mot deposition på 200 kr ( port 53) 

  Miljörum finns vid port 53 för hushållssopor, kompost, glas, metall, papper, tidningar, plast, batterier, lysrör, lampor och elektronik. 

  I port 59 finns en föreningslokal på ca 40 kvm. Lokalen kan hyras för privata tillställningar för 300 kr per tillfälle. I lokalen finns toalett, enkelt kök och ett rum med långbord, stolar, TV-hörna samt storbilds-TV med Chromecast. Lokalen renoverades under 2017. Föreningen erbjuder också övernattningsrum med 4 st. sovplatser för 250 kr/dygn.

  GÅRDEN | En av Södermalms mest barnvänliga och gröna gårdar med egen lekplats. En låsbar bom som hindrar biltrafik in på gården och i dagsläget så renoveras gården upp med odlingslådor mm. Det finns en pergola med sittplatser och bord, en gemensam murad grill samt ytterligare sittplatser på gården. 

  GARAGE | Garaget ligger under gården och har 80 bilplatser i varmgarage. Infart från Blekingegatan. Av dessa är 3 stycken inburade och 77 stycken är öppna. I garaget finns två tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen garageplats kostar f.n. 1 022 kr och Inburad plats 1 137 kr. I anslutning till garaget finns ett däckförråd. Om du har plats i garaget eller är boende kan du kan förvara dina sommar/vinterdäck där för ca 480 kr/år. Separat kö, men oftast väldigt kort kötid och boende har företräde. 

  BREDBAND & TV | Fast 100 Mbit/s bredbandsuppkoppling via Bredband2 ingår i månadsavgiften. Kan uppgraderas hos leverantören och bekostas då av den boende. TV,  föreningen har ett avtal med ComHem där ett antal kanaler ingår. 

  ÖVRIGT | Juridisk person godkänns ej. Överlåtelseavgift tas enligt stadgarna ut av säljaren, med en avgift om 1 666 kr samt pantsättningsavgift om 714 kr per lån, betalas av låntagaren.

  OBS! Det är viktigt att köparen ber sitt försäkringsbolag om Bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring, from tillträdesdagen.

   

    
  RENOVERINGAR | 
  2012 | Ny garagearmatur monterad, fönsterinklädnad av lägenheter på BV, samtliga hissar renoveras, låsbara järngrindar mellan bottenvåning och källare monteras, renovering lokal, bom för trafik till gården uppsatt, slitsar i rörledningar kontrollerade. 

  2013 | Underhåll av mark och ny lekplats på gården, renovering fasadsockel, balkongplattor betong underhåll, OVK, byte samtliga portar liksom dörrar till barnvagns och cykelrum, översyn värmesystem, grindar till gårdsingångar uppsatta. 

  2014 | Ventilationssystemet renoverades 

  2016 | Fasad och balkonger renoveras, samtliga fönster bytta till 3-glas isolerfönster

  2017 | Föreningslokalen renoveras 

  2019 | Samtliga trapphus renoverade 

  2020 | Stammarna spolades 

  2021 | Nytt elektroniskt passersystem Axema 66 med porttelefoni installeras med  iloqS5 cylindrar i portar och dörrar. Iordningställande av pingisrum och gästrum med tillhörande duschrum samt WC.

  KOMMANDE |

  2022 | Energieffektiviserande åtgärder ses över.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 69 5tr, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
3 rum och kök
Boarea
80 Kvm (Föreningens information)
Pris
7.895.000 kr
Avgift
3673 kr/mån inkl. Va/Vä, basutbud TV
Våning
5 av 5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Bredband via Bredband 2 Obligatoriskt bredbandstillägg om 65 kr/månad tillkommer på avgiften.) TV via Comhem
 
Förening
Brf Pinnpojken
Org.nr
769606-2228
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
112
Lägenhetsnr LMV
1502
Andelstal, förening
0.88972 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
714 kr
Överlåtelseavgift
1666 kr
 
Driftkostnader
El
358 kr/mån
Försäkring
265 kr/mån
Totalt
623 kr/mån
Kommentar
Nätkostnad el tillkommer.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 69 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn