LÅGT BELÅNAD BRF GARAGE HÖGST UPP i S/V

LÅGT BELÅNAD BRF GARAGE HÖGST UPP i S/V

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 57 5tr
 • 2 rum och kök
 • 65 Kvm
5.495.000 KR

Ring för visning

Budgivning pågår

Södermalm

LÅGT BELÅNAD BRF GARAGE HÖGST UPP i S/V

 • Tideliusgatan 57 5tr
 • 2 rum och kök
 • 65 Kvm

I lågt belånad BRF erbjuds flexibelt tillträde till denna stilrena bostad i nyrenoverat toppskick. Rymlig, öppen, väldigt ljus med sitt läge högst upp, en välplanerad lägenhet som lätt kan disponeras om till en väl fungerande 3:a, se exempel under bilder.

 • Avgift 2968 kr/mån
 • Pris 5.495.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Redan när du kliver in känner du rymden, ljuset, öppenheten och den trivsamma hemkänslan, som erhålls tack vare den omgjorda planlösningen. De senaste ett och ett halvt åren har lägenheten totalrenoverats till absolut toppskick med ekparkett i vackra breda tiljor i alla rum, stort badrum med frostat fönster både badkar och duschhörna, stort kök med bra arbetsytor för den som gillar matlagning samt en rejäl matplats invid fönster. Ett öppet kök som gjort för umgänge vid middagar och bjudningar. Det flärdfulla badrummet med golvvärme är fullutrustat med badkar, dusch, kombi-tvättmaskin med både tvätt och torktumlare. 

  Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr samt modern El-central med automatsäkringar och jordfelsbrytare.  

   

  Välkomna till Tideliusgatan 57. 

   

  HALL | Hallen är rymlig med avhängningsdel och plats för skohylla. 

  BADRUM | Ett helkaklat, mycket smakfullt och elegant renoverat badrum med golvvärme. Väggar kaklade i ljusgrå melerad ton med ett matchande klinkergolv i samma ton. Utrustat med ett stilrent och modernt badkar samt inglasad duschhörna, handfat med kommod, belyst spegelskåp, elektrisk handdukstork i specialdesign, WC och stort fönster i frostat glas för vädring. Vitvaror från Svedbergs.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är fantastiskt med ljusinsläpp från två håll tack vare de längsgående fönsterpartierna, utgången till balkongen och den genomgående öppna planlösningen mot sovrum och kök. Här finns plats för både umgängesdel och matbord. Ett lättmöblerat rum med utmärkta sociala ytor. På golvet ligger vacker ekparkett i breda tiljor 

  KÖK | Stilrent kök från 2021 som erbjuder gott om förvaring i många skåp och lådor i ljus gråton. Utmärkta arbetsytor på arbetsbänkar i vitt, som passar den matlagningsintresserade. Ovan de belysta arbetsytorna sitter rektangulärt vitt kakel monterat. Integrerad extra stor diskmaskin samt, inbyggd varmluftsugn, fullhöjds kyl/frys i rostfritt, induktionshäll och modern ho i rostfritt samt kolfilterfläkt i rostfritt.  Samtlig maskinell utrustning fån Siemens.

  MATPLATS | En rymlig matplats invid fönster som rymmer 6-8 personer på sittande middag. En riktigt trevlig plats för umgänge. Matplatsen skiljs lätt av med t.ex. öppningsbar glasvägg, för den som vill disponera lägenheten som väl fungerande 3:a med extra sovrum med flera fönster. Se exempelbild.

  I dagsläget disponeras matplatsen som kontor med två arbetsplatser som passar utmärkt, om man är två stycken som jobbar mycket hemifrån. 

  SOVRUM | Det stora sovrummet nås från både vardagsrum samt kök och erbjuder gott om förvaring i öppen garderobsvägg med skira vita gardiner som skiljer av garderoberna från rummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng, förvaringsmöblering med t.ex. byrå eller skrivbord/arbetsplats. I sovrummet återfinns också utgången till lägenhetens balkong i härligt sydvästläge. 

  BALKONG | Balkong i sydvästläge med härlig eftermiddags- och kvällssol. Balkongen är tack vare höga läge ljusare och soligare än de flesta andra balkongerna i fastigheten. En fantastisk plats att njuta av till både frukost, lunch och middag i skymningen, eller bara tillsammans med en bok och kanske ett glas vin med vy över den lummiga gården. Balkongen kan glasas in.

   

  Välkomna till en riktig pärla som det är lätt att förälska sig i! 

 • Förening

  BRF PINNPOJKEN | En äkta förening som år 2009 förvärvade fastigheten byggd 1968. Föreningen innehar adresserna Tideliusgatan 53-71 samt Blekingegatan 3-7. Föreningen består av 115 st. bostadsrättslägenheter, 9 st. hyresrätter (ett väldigt gott s.k. dolt kapital för framtiden) samt 11 st. lokaler med hyresrätt. BOA ca 9 945 kvm LOA ca 954 kvm.

  Föreningen har under 2021/2022 sålt tre lägenheter med en intäkter om ca 24,9 Mkr, Sedan dess har ytterligare en lägenhet sålts och föreningen räknar med att amortera ner nuvarande lån på 15 Mkr. (ca 1 508 kr per kvm BOA/År) och inom kort ha en belåning på ca 7,5 Mkr. (ca 754 kr per kvm BOA/År). Under första delen av 2023 planerar föreningen för resterande lån att amorteras bort och föreningen bli obelånad.

    Med goda intäkter och ytterligare 9 st. hyresrätter kvar kommer föreningen ha en sällsynt stark ekonomi.

  I Dagens Nyheter 22-08-14 intervjuas föreningens kassör.
  " – Vi räknar med att bli skuldfria från och med 2023. Vår förening har därför inga planer på att höja avgifterna, snarare tvärtom, säger Gunilla Tisander, kassör i Brf Pinnpojken."

  Föreningen förvaltas ekonomiskt av Nabo AB och är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Taxeringsvärdet var vid årsskiftet 2020/21 för byggnaderna ca 121,8 Mkr och föreningen är belånad med ca 27 Mkr vilket ger en väldigt låg belåningsgrad på ca 2 714 kr per kvm/BOA (Jfr. 6 000 kr per kvm BOA/År som normalmedian)  Kvarvarande hyresrätter/ lokaler/garage ger en årlig inkomst om ca 3,9 Mkr. Vid årsskiftet 2020/2021 fanns en föreningskassa och omsättningstillgångar om ca 6 Mkr. Tomten innehas  med tomträtt och är enligt taxering ca 4 616 kvm. Tomträttsavtalet löper fram till 2027-06-30.Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2031.  Stammarna kontrolleras kontinuerligt och något årtal för stambyte är inte planerat.

  FÖR BOENDE |
  Det finns ett flertal cykel- och barnvagnsrum i föreningen. Det finns två tvättstugor i föreningen som  bokas elektroniskt , med hjälp av elektronisk nyckel som tillhör det nya låssystemet som installeras i alla portar och dörrar till allmänna utrymmen. 

  Mot 300 kr kan nyckel köpas för tillgång till ett fräscht och renoverat gym, medlemmarna kan även lösa ut nyckel för välutrustat snickarrum mot deposition på 200 kr ( port 53) 

  Miljörum finns vid port 53 för hushållssopor, kompost, glas, metall, papper, tidningar, plast, batterier, lysrör, lampor och elektronik. 

  I port 59 finns en föreningslokal på ca 40 kvm. Lokalen kan hyras för privata tillställningar för 300 kr per tillfälle. I lokalen finns toalett, enkelt kök och ett rum med långbord, stolar, TV-hörna samt storbilds-TV med Chromecast. Lokalen renoverades under 2017. Föreningen erbjuder också övernattningsrum med 4 st. sovplatser för 250 kr/dygn.

  GÅRDEN | En av Södermalms mest barnvänliga och gröna gårdar med egen lekplats. En låsbar bom som hindrar biltrafik in på gården och i dagsläget så renoveras gården upp med odlingslådor mm. Det finns en pergola med sittplatser och bord, en gemensam murad grill samt ytterligare sittplatser på gården. 

  GARAGE | Garaget ligger under gården och har 80 bilplatser i varmgarage. Infart från Blekingegatan. Av dessa är 3 stycken inburade och 77 stycken är öppna. I garaget finns två tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen garageplats kostar f.n. 1 022 kr och Inburad plats 1 137 kr. I anslutning till garaget finns ett däckförråd. Om du har plats i garaget eller är boende kan du kan förvara dina sommar/vinterdäck där för ca 480 kr/år. Separat kö, men oftast väldigt kort kötid och boende har företräde. 

  BREDBAND & TV | Fast 100 Mbit/s bredbandsuppkoppling via Bredband2 ingår i månadsavgiften. Kan uppgraderas hos leverantören och bekostas då av den boende. TV,  föreningen har ett avtal med ComHem där ett antal kanaler ingår. 

  ÖVRIGT | Juridisk person godkänns ej. Överlåtelseavgift tas enligt stadgarna ut av säljaren, med en avgift om 1 666 kr samt pantsättningsavgift om 714 kr per lån, betalas av låntagaren.

  OBS! Det är viktigt att köparen ber sitt försäkringsbolag om Bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring, from tillträdesdagen.

   

    
  RENOVERINGAR | 
  2012 | Ny garagearmatur monterad, fönsterinklädnad av lägenheter på BV, samtliga hissar renoveras, låsbara järngrindar mellan bottenvåning och källare monteras, renovering lokal, bom för trafik till gården uppsatt, slitsar i rörledningar kontrollerade. 

  2013 | Underhåll av mark och ny lekplats på gården, renovering fasadsockel, balkongplattor betong underhåll, OVK, byte samtliga portar liksom dörrar till barnvagns och cykelrum, översyn värmesystem, grindar till gårdsingångar uppsatta. 

  2014 | Ventilationssystemet renoverades 

  2016 | Fasad och balkonger renoveras, samtliga fönster bytta till 3-glas isolerfönster

  2017 | Föreningslokalen renoveras 

  2019 | Samtliga trapphus renoverade 

  2020 | Stammarna spolades 

  2021 | Nytt elektroniskt passersystem Axema 66 med porttelefoni installeras med  iloqS5 cylindrar i portar och dörrar. Iordningställande av pingisrum och gästrum med tillhörande duschrum samt WC

  2022 | Energieffektiviserande åtgärder, värmeåtervinning

  PÅGÅENDE & PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL |

  Löpande underhåll enligt plan

   

  Ovanstående uppgifter är hämtade från Föreningens senaste årsredovisning, hemsida och från föreningen.Spekulanter uppmanas att gå igenom årsredovisning, stadgar, energideklaration och vid behov av ytterligare information kontakta styrelsen.

   

Budhistorik

 • 22 November Budgivare 1
  5 295 000 kr

Fakta

Adress
Tideliusgatan 57 5tr, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Boarea
65 Kvm (Föreningens information)
Pris
5.495.000 kr
Avgift
2968 kr/mån inkl. Va/Vä, basutbud TV
Våning
5 av 5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Bredband via Bredband 2 Obligatoriskt bredbandstillägg om 65 kr/månad tillkommer på avgiften.) TV via Comhem
 
Förening
Brf Pinnpojken
Org.nr
769606-2228
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 118 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
35
Lägenhetsnr LMV
1501
Andelstal, förening
0.69669 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
714 kr
Överlåtelseavgift
1666 kr
 
Driftkostnader
El
358 kr/mån
Försäkring
265 kr/mån
Totalt
623 kr/mån
Kommentar
Nätkostnad el tillkommer.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 57 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn