Kvadratsmart i obelånad BRF Låg Avgift

Kvadratsmart i obelånad BRF Låg Avgift

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 33 NB
 • 1 rum och kök
 • 47 Kvm
3.495.000 KR

Välkommen på visning

 • Måndag 4 December 18:00 - 18:30
arrow down icon

Södermalm

Kvadratsmart i obelånad BRF Låg Avgift

 • Tideliusgatan 33 NB
 • 1 rum och kök
 • 47 Kvm

Ett välplanerat boende med låga omkostnader som erbjuder ett boende med många möjligheter och många Kvm för pengarna! Här lever också den numera sällsynta gamla Söderandan kvar, med väldigt god stämning i den obelånade föreningen med stark ekonomi och garage. Välkomna!

 • Avgift 1230 kr/mån
 • Pris 3.495.000 KR
 • Visas
  2023-12-04 18:00 - 18:30Måndag Öppen visning, välkomna!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Ett boende med många möjligheter mitt på Söder, för dig som uppskattar ljus, lugn och närhet till allt, i en ovanligt välskött, obelånad, ekonomiskt stark samt väldigt solid förening. Belägen på en Södermalms barnvänligaste gårdar och ett område med väldigt lite trafik,  men ändå på kort promenadavstånd till Söders hela nöjes- och serviceutbud som Skrapan, Nytorget, Medborgarplatsen, Götgatsbacken och Mariatorget, m.fl. men också Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv runt hörnet. Många lekparker samt förskolor och skolor finns i närområdet.

  Medlemmarna har tillgång till garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30–35 st. personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två moderna tvättstugor som är bokningsbara via internet. Båda tvättstugorna har en stor grovtvättmaskin, 4 st. tvättmaskiner, torkrum, 2 st. torktumlare och 2 st. torkskåp samt ett mangelrum med varm och kallmangel. Både garage och tvättstugor nås direkt via källare.

  Lugnt läge med en av Södermalms trivsammaste gårdar och i ett område med väldigt lite trafik.

  BESKRIVNING |

  HALL | Rymlig hall som erbjuder plats både avhängning och skohylla. I dagsläget finns här en längre byrålänga som gör entrén rymlig och ljus. Tidigare fanns här en längre garderobsvägg, så för den som önskar mer förvaring finns det gott om plats för det, alternativt kortare garderobslänga och skrivbordsplats.

  KÖK | Ett snyggt och stilrent kök som är med gott om förvaring och bra arbetsytor för den matlagningsintresserade. Spishäll, varmluftsugn, utdragsfläkt med belysning, integrerad fullhöjds kyl/frys och diskho i rostfritt.  Ovan de belysta arbetsytorna på vit laminatbänk sitter vitt rektangulärt kakel monterat. Plats för diskmaskin finns.

  Kökets storlek och utformning gör att det finns möjlighet att sätta 10–12 gäster till bords och passar utmärkt för den som gillar större bjudningar. Här finns också möjlighet att göra plats för arbetshörn.

  BADRUM |Stilrent badrum som helkaklats och utrustats med golvvärme. Väggar i vitt kakel i kombination med antracitgrå golvklinker. Duschhörn med välvda fällbara glasväggar och modern duschutrustning, WC samt handfat med stor spegel som är infälld i väggen. Belysning genom infällda takspotlights med dimmerfunktion.

  SOVRUM |  Det tidigare vardagsrummet har kvadratsmart delats av till två sovrum. Ett något större vuxenrum och ett barnrum. Rummen stängs genom en stilren och smakfull glasvägg med skjutdörrar i svart. Väggen som delar av rummen kan tas bort, flyttas efter behov och önskemål, likas så går det att ta bort glasväggen om man vill ha en öppnare planlösning med sovalkov vid fönstret.

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten.

  ALLMÄNT | Lägenheten är rymlig och ger möjlighet till många möbleringsalternativ med gott om plats för både sällskaps-och sovdel med dubbelsäng.

  Trots sitt läge på marknivå mot lummiga och bilfria Rosenlundsallén får lägenheten ett fint ljusinsläpp från tre stora fönsterpartier, som också är utrustade med ljuddämpande 3-glasfönster med förstärkt ytterglas samt fönstergaller.

  För sin storlek erbjuder den här lägenheten en ultimat planlösning med många möjligheter.

  Välkomna till Tideliusgatan 33!

   För mer info besök gärna föreningens informativa hemsida www.alnmattet.se


  FÖR BOENDE | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter, som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor.

  BREDBAND & TV | Föreningen erbjuder sina medlemmar en uppkoppling om 1000/1000 Mbit och ComHem levererar sitt basutbud till medlemmarna. Både TV & Bredband ingår i avgiften.

  GARAGE | 127 bilplatser och 5 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns en tvätthall med 3 tvättplatser med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad. Det finns nu 55 st laddplatser,  öppen elbilsplats: 1 450 kr/månad plus den egna el-förbrukningen., MC-plats: 500 kr/månad.

  BARNVAGNSRUM | Föreningen har elva barnvagnsrum som finns på bv i port 11, 13, 15, 19, 23, 27, 29, 33-35, 37, 41 och 43. I barnvagnsrummen får endast barnvagnar och rullatorer som används regelbundet förvaras. Långtidsförvaring skall ske i det egna förrådet.

  CYKLAR | Cykelplatserna på gården har utökats med ytterligare ett 40 tal platser och cykelrummen har renoverats med ny färg på väggarna och ny rörelsestyrd belysning. Cykelrum 17 och 39 innehåller totalt 30 platser som hyrs ut mot en avgift om 70 kr/månad. Alla platser är för närvarande uthyrda men du som önskar ställa dig på kö till en cykelplats mejlar till [email protected] Föreningen erbjuder vinterförvaring av cyklar i gamla pannrummet för de som inte cyklar vintertid.

   

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och Den Melankoliska åsnan i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

  Återigen, välkomna till Tideliusgatan 33!

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta föreningen som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968. Föreningen är obelånad, har väldigt goda intäkter och 10 stycken hyresrätter kvar. En ekonomiskt stark och mycket solid förening, med goda framtidsutsikter, som i dagsläget har deponerat ca 25 Mkr för framtida underhåll på bundet räntebärande fondkonto, som ger en god ytterligare ränteintäkt årligen. Löpande kostnader påverkar inte den avsatta underhållsfonden, utan täcks av föreningens goda intäkter.

  Föreningen består av 158 st. bostäder med bostadsrätt samt 10 stycken hyreslägenheter och 2 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr årligen. Föreningen är obelånad, har väldigt goda intäkter, 10 hyresrätter kvar,  en ekonomiskt stark och mycket solid förening som erbjuder garage och har en av Söders barnvänligaste och lugna grönskande gård är ytterligare många svårslagna plus!

  AVGIFT | Inga avgiftshöjningar eller -sänkningar har planerats i dagsläget.

  Med bra intäkter, en stark kassa och 10 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  DELAT ÄGANDE | Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10%.

  JURIDISK PERSON | Föreningen godkänner inte juridisk person

  UNDERHÅLLSPLAN | Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

  STAMMAR | Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. Det är enligt uppgift från föreningen inte aktuellt på minst 10 år.

  GEMENSAMT EL-ABONNEMANG | Tack vare solcellerna som placerats på taket och den effekt de ger har föreningen nu skaffat ett gemensamt El-abonnemang för alla boende, vilket ytterligare drar ner driftskostnaden för de boende, då den personliga nätavgiften till nätleverantören upphör.


  UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH STÖRRE INVESTERINGAR

  2022 Antal Laddplatser för bil utökas till 55 st. Cykelställ byts ut, renovering av cykelrum påbörjas.
  2021 Solpaneler på taket.
  2019 Ny undercentral.
  2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning.
  2016/17 Balkongframsidor och fasad.
  2015/2016 Balkonger och fasader renoverades. Samtliga balkonger glasades in. OVK genomfördes i samtliga
  lägenheter och lokaler.
  2015 Avloppsstammarna spolades.
  2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter.
  2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick.
  2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar.
  2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras.
  2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverades.
  2010 Taket lades om.
  2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd.
  2008 Eget fibernät byggdes.
  2007 Samtliga hissar renoverades. Elektroniskt passersystem infördes.

  KOMMANDE RENOVERINGAR | Löpande underhåll

 • Övrigt

  NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 33 NB, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
47 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.495.000 kr
Avgift
1230 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
kv
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
155
Lägenhetsnr LMV
0902
Andelstal, förening
0.34377 %
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr
 
Driftkostnader
El
175 kr/mån
Försäkring
354 kr/mån
Totalt
529 kr/mån
Kommentar
Beräknat på två personer i hushållet. Föreningen har gemensamt El-abonnemang, vilket ger en besparing av eget nätabonnemang.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 33 NB


Jag har tagit del av integritetspolicyn