Hörnlägenhet med söderläge

Hörnlägenhet med söderläge

 • Tollare
 • Tollareslingan 50
 • 3 rum och kök
 • 76 Kvm
3.995.000 KR

Välkommen på visning

 • Onsdag 31 Maj 18:00 - 18:30
arrow down icon

Tollare

Hörnlägenhet med söderläge

 • Tollareslingan 50
 • 3 rum och kök
 • 76 Kvm

Välkommen till denna hemtrevliga 3:a mitt i mysiga Tollare med närhet till kvarterskrog, strandpromenad, gym, buss och småbåtshamn. En rymlig inglasad hörnbalkong i söderläge inramar den välplanerade lägenheten.

 • Avgift 5042 kr/mån
 • Pris 3.995.000 KR
 • Visas
  2023-05-31 18:00 - 18:30Onsdag
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Välkommen till denna hemtrevliga hörnlägenhet mitt i mysiga sjöstaden Tollare med närhet till kvarterskrog, strandpromenad, buss, gym och småbåtshamn. En rymlig inglasad hörnbalkong i söderläge inramar den välplanerade lägenheten om 76 kvm. Den öppna  planlösningen skapar rymd mellan det trevliga köket och vardagsrummet. Fint ljus från flertalet fönster i två väderstreck. Dubbla utgångar till den väl tilltagna balkongen. Två bra sovrum samt en rymlig hall för både förvaring och arbetsplats. Snyggt helkaklat badrum med klinkers och golvvärme samt tvättpelare.

  HALL | Välkomnande rymlig hall med klinkers på golvet och vitmålade väggar. Smart förvaring bakom skjutdörrar av spegelglas. Klinker övergår i ekparkett i hallens förlängning där det finns utrymme för arbetsplats. 

  DUSCHRUM | Vitt helkaklat duschrum med grå klinkers och golvvärme. Duschhörna med både takdusch och handdusch. Wc-stol, handfat med grå kommod, spegelskåp med belysning samt vit tvättbänk ovan tvättmaskin och torktumlare. Överskåp med gråa luckor. 

  VARDAGSRUM | Vardagsrum och kök med öppen plan i vinkel. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Utgång till inglasad balkong med söderläge.

  KÖK | Vitt kök med bra förvaring och rymlig matplats. Öppen plan mot vardagsrum. Vita luckor med matta kromade handtag, vitt kakel vid arbetsytan, gråa praktiska bänkar och smarta sockellådor sk sparklådor. Hel kyl och frys i rostfritt utförande. Inbyggd mikro och ugn samt keramikhäll med induktion. 

  BALKONG | Väl tilltagen hörnbalkong i söder med inglasning som kommer väl till pass när det kommer en bris från havet. Inglasningen går givetvis att dra åt sidan när fläkt önskas. Här finns gott om plats för sociala sammankomster eller en egen skön stund. Balkongen är utrustad med infravärmare.  

  KLÄDKAMMARE | Praktisk klädkammare.

  SOVRUM | Stort vackert sovrum med vitmålade väggar, ekparkett på golvet och hel garderobsvägg med delvis spegelglas.

  SOVRUM | Sovrum/arbetsrum med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Ytterligare en utgång till balkongen i söderläge.

  FÖRRÅD | Källarförråd i samma port. 

   

   

 • Förening

  HSB brf Tollare Hamnplan i Nacka registrerades den 4 september 2015. På föreningens mark uppfördes 2018 fyra hus som totalt innehåller 84 lägenheter (totalt 6400 kvm), hus 1 och 2 är 13 våningar högt och hus 3 och 4 är 5 våningar högt. Bostadsrättsföreningen ingår i en gemensamhetsanläggning avseende garageplatser tillsammans med Brf Tollare Strand. Föreningens andel är 43,2%. Föreningen har totalt 67 platser.

  Föreningen har två takterrasser (hus 1 och 2 plan 10) med sjöutsikt och fantastisk solläge. På den ena terrassen finns tillgång till ett orangeri för den odlingsintresserade och i anslutning till den andra terrassen finns föreningens bastu med tillhörande relax. Förutom dessa fantastiska utrymmen har föreningen en gästlägenhet som kan hyras för en billig penning, 2 st grovtvättstugor (hus 1 och 4), cykelrum och barnvagnsrum. 

  Inga planerade avgiftshöjningar i närtid. Kontrollerat med styrelsen 24/5 2023.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1837,50 kr och en pantavgift om 787,50 kr.

  Det krävs medlemskap i HSB Stockholm för att förvärva lägenheten.

 • Övrigt

  Vackra Tollare gård har anor från 1600 talet och inhyser idag Tollare folkhögskola med utbildning inom journalistik  och sociala frågor. Folkhögskolan driver en lunchrestaurang som är mycket uppskattad och välbesökt. Där dagens moderna Tollare är placerat låg tidigare Tollare pappersbruk. Pappersbruket var i drift mellan 1922 och 1964 men på grund av att omgivningen var så bergig kunde inte bruket byggas ut och klarade då inte konkurrensen från större aktörer. 

  I Tollare har det under senaste året vuxit fram ett helt nytt bostadsområde med fantastisk miljö vid vattnet. Dessutom finns här närhet till skog, grönområden, padelbana och motionsspår. Friliggande villor, parhus och lägenheter samsas i området. Många av dessa med fin utsikt över Lännersta sundet. Vid vattnet finns en fin strandpromenad bort mot Lännersta och restaurang The Old Smokehouse. Dessutom finns en småbåtshamn samt en flytbrygga över till Mårtens holme där du kan bada från klipporna. 

  Vid Tollare torg finns ett närlivs, gym och Grindstugans café med eget bageri. Nere vid vattnet ligger Kennys Gelato med magisk glass och populära kvarterskrogen Bruket. Båda mycket populära platser för Booborna. Det finns även en sushi. Noblaskolan F-Åk 9 ligger i området och intill ligger en idrottshall. Dessutom finns flera förskolor i området. En kort bit bort ligger Björknäs skola och flertalet förskolor. Inom promenadavstånd finns även Björknäs skolcentrum med apotek, ICA, restaurang, godisbutik, inredningsbutik, konditori och tobaksbutik. 

  Du cyklar på några minuter till flertalet badplatser såsom Boo badet, Lännerstabadet, Kocktorpssjön och Bagarsjön. 

  Buss 414 och 442, 442 X passerar området. Det tar ca 15 minuter med 442 till slussen. Dessutom finns en brygga som trafikeras av Waxholms båtar mot skärgården och färjelinje in till stan är under utredning. 

  Indirekt nettoskuldsättning: 1098904 kr. Beräkningen har gjort genom att ta räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med andelstalet av årsavgift. Siffror tagna ur 2021 års årsredovisning.  

   

Fakta

Adress
Tollareslingan 50, 13249 Saltsjö-Boo
Område
Tollare
Rum
3 rum och kök
Boarea
76 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.995.000 kr
Avgift
5042 kr/mån inkl. Värme, kallvatten och kabel-TV
Våning
1 av 5
Byggnadsår
2018
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Telia bredband
 
Förening
HSB brf Tollare Hamnplan i Nacka
Org.nr
769630-5825
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - C - 66 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
73
Andelstal, förening
1.09189 %
Andelstal, ägande
1.19777 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
350 kr/mån
Försäkring
267 kr/mån
Totalt
617 kr/mån
Kommentar
Säljarnas bredbands abonnemang kostar 299 kr per månad. Brf har individuell mätning och debitering av hushållsel och varmvatten

Intresseanmälan

Tollareslingan 50


Jag har tagit del av integritetspolicyn