Högt och ljust läge i toppskick

Såld

Högt och ljust läge i toppskick

 • Hammarby Sjöstad
 • Hammarby Allé 165
 • 3 rum och kök
 • 82 Kvm
6.490.000 KR
arrow down icon

Hammarby Sjöstad

Högt och ljust läge i toppskick

 • Hammarby Allé 165
 • 3 rum och kök
 • 82 Kvm

Högt och ljust läge med en väldigt tilltalande planlösning och stor terrassliknande balkong. Här bor du med ett av Hammarby Sjöstads mest eftertraktade och barnvänliga lägen. Garage i huset. El och bredband ingår i avgiften.

 • Avgift 4782 kr/mån
 • Pris 6.490.000 KR
 • Beskrivning

  Uppdaterad bostad med nytt kök och nytt badrum, i en mycket välordnad förening med garage, trygga intäkter från attraktiva lokaler. Här ingår både hushållsel och bredband i avgiften.
  Här flödar ljuset in från de stora fönstren och det höga läget skapar en ljus och rymlig atmosfär. Redan vid första anblick möts man av ett fördelarna med den öppna planlösningen där vardagsrummet fungerar som hjärtat i lägenheten, en stor öppen yta som bjuder in till sociala sammankomster och avkoppling. Fantastisk balkong, som fungerar som extra rum sommartid med sin heltäckande glasvägg mot gatan och en fri utsikt över den grönskande gården.

  Denna bostad har en genomtänkt och flexibel planlösning som kan anpassas efter dina specifika behov. Det nyligen renoverade köket imponerar med sina exklusiva materialval, generösa arbetsytor och rikliga förvaringsutrymmen. Här finns gott om plats för ett stort matbord där du enkelt kan duka upp för många gäster. Det smakfulla och helt nyrenoverade badrummet är utrustat med tvättpelare, vägghängd WC, handfat och golvvärme.

  Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med flertalet garderober i hallen och i de båda sovrummen. Master Bedroom har dessutom en mycket rymlig klädkammare. Genomgående sobra färgval och noggrant utvalda material ger en harmonisk och stilren känsla.

  Föreningen har en skydd innergård i två nivåer. Den övre med sittgrupper, sandlåda och lekplats, en trygg och trivsam miljö för barnfamiljer. Föreningens byggnader utstrålar karaktär med sitt unika u-formade kvarter, balkonger och gårdsmiljö, allt beläget bara ett stenkast från vattnet och dess vackra promenadstråk. Kommunikationerna är utmärkta med snabb tillgång till Södermalm via färja och den smidiga Tvärbanan där man når dess första knutpunkt -Gullmarsplan med tunnelbana på bara några minuter.

  En extra fördel är föreningens hyresgäst matbutiken Coop, vilket gör vardagen så mycket enklare. Dessutom kan du ta hissen direkt ner till garaget, vilket bidrar till ett oerhört bekvämt boende.

  Hammarby Sjöstad är minst sagt en levande stadsmiljö som erbjuder många vackra parkområden och enkel tillgång till Nackareservatet som sträcker sig vidare österut från Hammarbybackens fot.
  För bilburna är det smidigt att nå påfartsleder, och de korta avstånden till alla knutpunkter gör att man alltid har nära hem.

  Denna bostad är en unik möjlighet att bo i en modern, ljus och rymlig lägenhet med hög standard i ett område som kombinerar stadens bekvämligheter med närheten till naturen. Missa inte chansen att uppleva detta drömboende!

 • Förening

  Bostadsrättsföreningen Sjöstaden 1, är en sk. Äkta bostadsrättsförening som dessutom äger marken (friköpt mark). Föreningen registrerades 2000 och fastigheten byggdes 2001-2003.
  Juridiska personer: Godkänns inte som medlemmar
  Föreningen består av 167 lägenheter. I fastigheten finns sex tvättstugor och två garage (övre och nedre) med sammanlagt sammanlagt 98 platser varav 6 för mc/moped.
  Föreningen har installerat bergvärme, frånluftsåtervinning samt solpaneler och är miljöcertifierad sedan 2022.

  ADRESSER | Lugnets allé 23-35, Hammarby allé 165, Styrbordsgatan 4-18
  ANTAL LÄGENHETER | 167st, samtliga bostadsrätter.
  BYGGNADER
  Föreninges byggnader består av två huskroppar, en u-formad längs med Lugnets allé, Hammarby allé och Styrbordsgatan samt ett gårdshus. Till fastigheten hör en övre och nedre gård. Under sommarhalvåret finns det utemöbler och grillar på gårdarna som de boende kan använda. På övre gården finns även lekställning, gunga och sandlåda och på nedre gården finns en sandlåda för de yngsta.
  LOKALER | 6 st i gatuplan med hyresrätt varav en är Coop-butiken.
  GEMENSAMMA YTRYMMEN | Lägenhetsförråd, styrelserum för styrelsens arbete, 6 tvättstugor, flertal cykelrum & barnvagnsrum samt miljörum.

  GARAGE | Garage med 98 platser med infart från Styrbordsgatan som förvaltas i en samfällighet tillsammans med Brf Sjöstaden 2 och Brf Sickla Kanal.

  MILJÖAVTRYCK | Föreningen arbetar sedan flera år för att förbättra fastighetens miljöavtryck, bland annat genom att få ner energi-användning och -förbrukning. 2016 inleddes arbetet med att ta tillvara överskottsvärmen och växla tillbaka värmen till fastigheten. Till all allmän belysning används LED-lampor, på taket längs med Styrbordsgatan finns solceller installerade och föreningen har även installerat bergvärme. Under åren har man även installerat vattenstrypare i kranar och duschar i syfte att minska vattenanvändningen. Man har även låtit tilläggsisolera alla vindsutrymmen under taken. Fastigheten har nu energiklass B (näst bäst). Detta innebär bland annat att boende kan ansöka om grönt bolån hos de flesta banker med en möjlighet till lägre ränta.

  EKONOMI
  Stabil förening med god ekonomi. Månadsavgiften har varit densamma sedan 2002. Det finns i dagsläget (2024-05-27) inga beslut om att ändra avgifterna till medlemmarna.

  För närvarande ingår nedanstående i månadsavgiften:
  – Hushållsel. Föreningen har gemensamt elabonnemang.
  – Vatten och varmvatten
  – Värme
  – Bredband
  – Brett utbud av tv-program från Tele2

  Överlåtelseavgiften är 2,5 % av prisbasbeloppet och tas ut av köparen.

  GARAGE
  I kvarteret finns två garage med sammanlagt 98 platser. Garageplats ingår inte i bostadsrättsföreningen utan förvaltas i en samfällighet tillsammans med bostadsrättsföreningen Sjöstaden 2 och HSB-föreningen Sickla Kanal.

  Priser:
  MC-plats 300 kr/mån (föreningen har 6st sådana platser)
  Bilplats utan el 1 200 kr/mån
  Bilplats med laddstolpe 1 275 kr/mån i fast avgift + rörlig del för förbrukad el (individuell mätning/debitering per förbrukad kWh. Det pris föreningen betalar per kWh + moms)

  EL
  Föreningen upphandlar el gemensamt för alla lägenheter och just nu ingår elen i månadshyran.

  LOKALER
  Föreningen har för närvarande sex hyresgäster:
  Akie Sushi, Lugnets allé 37
  Coop, Lugnets allé 21
  Hemmakväll, Hammarby allé 161
  Pressbyrån, Lugnets allé 29
  Sjöstadssalongen (frisör), Lugnets allé 33
  Södermäklarna, Lugnets allé 25

  CYKLAR OCH BARNVAGNAR
  I anslutning till varje trapphus i föreningen finns låsbara rum för parkering av cyklar och barnvagnar. Parkering av cyklar kan även ske i cykelställen på nedre gården.

  RULLSTOLAR OCH RULLATORER
  Rullstolar och rullatorer kan parkeras i rullstolsrummen. De fa?r inte placeras i entre?er eller trapphus.

  TVÄTTSTUGOR
  I fastigheten finns sex tvättstugor: två vid Lugnets allé 35, två vid Styrbordsgatan 18 och två vid Styrbordsgatan 4. Varje tvättstuga är utrustad med två 5 kg tvättmaskiner samt torkskåp, torktumlare, mangel, lakansträckare och tvättbänk. En av tvättstugorna på Lugnets allé 35 har en extra stor tvättmaskin.

  GÅRDAR
  Till föreningen hör två gårdar, en övre och en nedre, som är till för de boende. Ambitionen är att gården ska hållas grön och locka till användning, för stora såväl som små.
  På övre gården finns en mindre lekplats med viss utrustning och på nedre gården finns en sandlåda för föreningens barn. Sommartid ställs utemöbler samt grillar ut på båda gårdarna.

  TV, BREDBAND OCH TELEFONI
  Bredband, tv & telefoni
  Tjänster som ingår kollektivt från och med 1 januari 2024:
  Bredband (Tele 2 1000): 1000/1000 Mbit/s.
  Digital-tv (Tele 2 TV Bas HD).

  UNDERHÅLL

  Utörda underhållsåtgärder:
  Installaton av brandlarm i garage 2023
  Dränering nedre gård 2022
  Installering av legionellabrickor på vattenburna handdukstorkar 2022
  Inventering av vatten, avlopp och ventilation i samtliga lägenheter 2022
  Injustering av samtliga radiatorer i fastigheten 2022
  Slipning och lackning av samtliga entréportar 2021
  Byte till digitala postboxar i samtliga portar 2021
  Komplettering av cykelställ i cykelrum 2021
  Byte av fläktmotorer i Undercentralen 2021
  Installation av 16 laddplatser nedre garaget 2020
  Beskärning av träd och växtlighet på innergårdarna 2020
  Byte av markunderlag lekplats övre gården, samt byte av lekutrustning 2020
  OVK lägenheter 2020

  Större framtida planerade underhåll
  2024
  Takrenovering kommer genomföras med målning av takplåt, byte/lagning av takluckor samt stosar. Utökad besiktning av föreningens hissar genomförs och ev kommer byte av några hissar genomföras under året. Stamspolning av alla lägenheter. Målning av smidesräcke innergården. I övrigt beräknas inga större underhåll att påbörjas, endast löpande underhåll.
  2025-2027
  Byte av hissar, ev. tidigareläggande mot UH-planen.

 • Övrigt

  Bostadsrättens indirekta nettoskuld är 785 361 kr. (Långfristiga skulder: 27 161 475 kr + Kortfristiga skulder:
  96 893 077 kr - Kassa och bank: 4 210 698 kr - Kortfristiga placeringar: 1 563 774 kr - Skattekonto: 60 054 kr) x Andelstal: 0.65532%

  Beräkningsunderlag:

  Beräknad indirekt nettoskuld baseras på följande värden från räkenskapsåret 2023:

  Långfristiga skulder:
  27 161 475 kr
  Kortfristiga skulder:
  96 893 077 kr
  Kassa och bank:
  4 210 698 kr
  Kortfristiga placeringar:
  1 563 774 kr
  Skattekonto:
  60 054 kr

  KÖPARINFORMATION

  ANSVARIG MÄKLARE | För varje försäljning finns en ansvarig mäklare. Det är den mäklare som har ansvaret för att förmedla bostaden. Till sin hjälp kan den mäklaren ha andra medarbetare som ser till att bostadsförmedlingen blir effektiv och korrekt. I annonsen/objektbeskrivningen framgår vem som är ansvarig mäklare.

  MÄKLARENS ROLL | Mäklarens roll är att vara en så kallad opartisk mellanman. Det betyder att mäklaren ska se till både säljarens och köparens intressen. En mäklare är inte part i köpeavtalet. En mäklare skall utföra sitt jobb omsorgsfullt och alltid följa god fastighetsmäklarsed. Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostaden mellan säljare och köpare. Det är med andra ord med säljaren som köparen ingårett avtal och som således blir motparter i Om köparen efter köpet upptäcker ett fel som denne anser att säljaren ska svara för måste köparen inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Mäklaren har ingen skyldighet att engagera sig i tvister mellan köpare och säljare efter avslutat uppdrag. Tveka inte att kontakta mäklaren för information, frågor och funderingar.

  UPPGIFTERNA I OBJEKTSBESKRIVNINGEN | Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.PRIS | Priset som anges på bostaden bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  BUDGIVNING | Den allmänna utgångspunkten för budgivning är att bud inte är bindande – inte ens om det lämnas skriftligt. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal. Mäklaren är skyldig att, till säljaren, redovisa alla bud som inkommit på bostaden. Informationen ska omfatta alla bud och andra meddelanden från budgivarna. Detta gäller även om buden inte lämnats på det sätt som bestämts. Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden till säljaren gäller till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av både säljaren och köparen. Det är enbart säljaren som kan bedöma om ett bud är intressant eller inte. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Det är säljaren som bestämmer till vem bostaden ska säljas. En mäklare kan därför inte lova en spekulant att denne ska få köpa. Det är säljaren som bestämmer när objektet ska säljas. En mäklare kan därför inte lova en spekulant ytterligare tid för att lägga nya bud. Det är säljaren som bestämmer till vilket pris objektet ska säljas. En mäklare får därför inte avbryta pågående marknadsföring utan säljarens samtycke. Mäklaren ska enligt lag upprätta en budförteckning över inkomna bud där uppgifter om budgivarnas namn, kontaktuppgifter samt bud finns presenterade. En budgivare kan därför inte vara anonym. Budförteckningen överlämnas till köparen efter avslutad affär.

  PLANRITNINGAR OCH ÄNDRINGAR/OMBYGGNATIONER | Planritningarna i annonsen/objektsbeskrivningen baseras på ritningsunderlag och skisser. Avvikelser från verkliga förhållanden kan förekomma och köparen kan inte utgå från att planritningarna är skalenliga. I de fall det i annonsen/objektsbeskrivningen presenteras alternativa planritningar så är dessa endast att betrakta som idéskisser, som inte har förankrats med tillstånd och/eller huruvida en sådan förändring verkligen är genomförbar. Det åvilar köparen att undersöka detta innan man fullgör ett köp. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.AREA | Areauppgifter kan variera beroende på olika källor och/eller uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för denne, kontrollera bostadens area före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

  INFORMATION OM UNDERSÖKNINGSPLIKT M.M. – BOSTADSRÄTT | Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats samt vad köparen har fog att förvänta sig. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol. Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen. För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten överlåts i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del. Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker.

  UTFÄSTELSER | Säljaren kan bli bunden av en utfästelse säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

  FAST OCH LÖS EGENDOM | I jordabalken finns bestämmelser och exempel på vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Om tveksamhet skulle uppstå får vi rekommendera att skriftlig överenskommelse träffas, som reglerar vad säljaren avser att ta med sig från fastigheten. Bostadsrätter är lös egendom och regleras av köplagen. För att bedöma vad som ingår i köpet tillämpas i princip samma regler som för fastigheter.

  REDOVISNING AV SIDOTJÄNSTER | Enligt fastighetsmäklarlagen har fastighetsmäklare rätt att tillhandahålla sidotjänster. De sidotjänster vi tillhandahåller samt den ersättning som kan tänkas utgå till fastighetsmäklaren: För Fastighetsmäklarnas förmedling och administration av annonsavtal med Hemnet AB, org.nr 556260–0089 samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om fjugo till 50 (20-50) procent av den annonskostnad som erlagts av kund.

  Vi uppmanar köpare och säljare att också läsa den mer omfattande Köparinformationen, vilken finns bilagd till bostadsannonsen på Fastighetsmäklarnas hemsida. Alternativt ber du berörd fastighetsmäklare att tillhandahålla denna.

Fakta

Adress
Hammarby Allé 165, 120 65 Stockholm
Område
Hammarby Sjöstad
Rum
3 rum och kök
Boarea
82 Kvm (Föreningens information)
Pris
6.490.000 kr
Avgift
4782 kr/mån inkl. Värme, Vatten, El, Kabel-TV, Bredband
Våning
5/8
Byggnadsår
2003
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Tele2
 
Förening
Brf Sjöstaden 1
Org.nr
769606-2509
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Fläktstyrd frånluf
Energideklaration
Utförd - B - 53 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
H51E1
Lägenhetsnr LMV
1401
Andelstal, förening
0.65532 %
Andelstal, ägande
0.65532 %
Pantsatt
Ja
 

Intresseanmälan

Hammarby Allé 165


Jag har tagit del av integritetspolicyn