Högst upp Gavelläge balkong möjlighet

Högst upp Gavelläge balkong möjlighet

 • Södermalm
 • Ölandsgatan 46
 • 1 rum och kök
 • 36 Kvm
3.395.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 9 Oktober 14:15 - 14:45

Södermalm

Högst upp Gavelläge balkong möjlighet

 • Ölandsgatan 46
 • 1 rum och kök
 • 36 Kvm

Möjlig 2:a. Högst upp, gavelläge. Snabbt tillträde kan erbjudas till denna 20-talscharm mitt på Södermalm i välskött fastighet.Uttrycket “allt utanför dörren” passar verkligen in här. En välplanerad lägenhet i behov av lite kärlek och omvårdnad. Bygglov balkong finns.

 • Avgift 2399 kr/mån
 • Pris 3.395.000 KR
 • Visas
  2022-10-09 14:15 - 14:45Söndag Öppen visning, men anmäl dig gärna.
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Snabbt tillträde möjligt till denna 20-talscharm med gavelläge mitt på Södermalm i välskött fastighet. Uttrycket “allt utanför dörren” passar verkligen in här. Lägenheten har inspekterats av föreningens tekniska förvaltare och väggar kan öppnas upp/tas ner enligt de alternativa planlösningarna under bilder. Styrelsens ska dock alltid informeras och godkänna större arbeten.

  BALKONG | Föreningen har beviljats bygglov för balkonger och deras intention är att det ska genomföras balkongbyggen. De behöver dock göra stadgeändringar för det och det kommer att tas upp på två möten under hösten. Balkongen skulle då hamna åt det vänstra hörnet av bokhylleväggen i vardagsrummet och ge ett fint ljusinsläpp från två håll. Se bygglovsritningar under bilder.

  En välplanerad lägenhet i behov av lite kärlek och omvårdnad. Högt belägen med ett lugnt läge mot innergården. Lägenheten har en takhöjd om ca 2,7m och erbjuder många vackra originaldetaljer såsom speglade dörrar, spröjsade fönster med djupa fönsternischer. Lägenheten har ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti med utsikt mot vackra fasader och takåsar. I hallen finns ett utmärkt utrymme för matbord eller arbetsplats. I Vardagsrummet finns en alkov som i dagsläget utrustats med ett väldigt praktiskt sängskåp, vilket kan förvärvas i samband med köp. Här finns även en större och en mindre garderob som är platsbyggda.

  Mycket välskött förening och fastighet där de stora renoveringarna redan är utförda. I trapphuset finns trapphusbalkonger och på innergården ställs det på sommaren ut många utemöbler och grill. Föreningen diskuterar också att köpa in ett växthus för att förlänga utesäsongen och ge medlemmarna möjlighet att odla sina egna kryddor och grönsaker.  

  Välkomna! 

   

  HALL | Innanför ytterdörren finns plats för avhängning på hatt- och skohylla. Längre in i hallen finns även en utmärkt plats för matbord eller arbetsplats eller varför inte en kombination av de två. 

  BADRUM | I anslutning till hallen finns lägenhetens badrum som är helkaklat med vitt med en ljusblå bård och på golvet ligger en våtrumsmatta i matchande ton. I rummet finns badkar, handfat, wc och badrumsskåp med spegeldörrar. 

  KÖK | Köket är charmigt byggt i vinkel med gamla bevarade skåpluckor med speglade dörrar. På väggen sitter tre rader vitt kakel monterat över arbetsytorna. I köket finns en gasspis samt kyl och frys. Arbetsytorna får direkt dagsljus från ett mindre fönster som vetter ut mot gården.  

  VARDAGSRUM | Ett ljust och luftigt rum utan insyn, som präglas av de fina spröjsade fönstren, mot gården, som bidrar till känslan av hemtrevnad. Utsikten mot klassiska kvarter och takåsar ger en härlig stadskänsla. I Vardagsrummet finns en alkov som i dagsläget utrustats med ett väldigt praktiskt sängskåp, vilket kan förvärvas i samband med köp. Här finns även en större och en mindre garderob som är platsbyggda.

   
   
  OMRÅDET | Ölandsgatan är en populär adress på Södermalm. På högst 1 minut finns Skanstull med Ringens köpcentrum som erbjuder all tänkbar service, shopping, mataffärer, systembolag och restauranger. På kort gångavstånd finns Nytorget som är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Runt Nytorget finns bl a Urban Deli och andra populära restauranger. I närområdet finns förutom Nytorget och Greta Garbos torg även Vitabergsparken, lilla Blecktornsparken med tennisbana och bollplan samt stora Blecktornsparken med djur och parklek. Flertalet gym i området, exempel Sats SoFo, fitness 24/7. Kommunikationerna är mycket goda med Skanstulls tunnelbana och flertalet innerstadsbussar precis i närheten av bostaden. Du har också nära ner till Eriksdalsbadet och vackra promenader utmed Årstaviken. 

 • Förening

  FÖRENING | Brf Ölandsgatan 46 är en äkta föreningen äger marken och inte påverkas av tomträttsavgälder. Föreningen förvärvade fastigheten Kolonnen 9 med byggår 1929, år 2004. Föreningen består av 43 lägenheter, varav 42 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Föreningen har även 5 lokaler med hyresrätt. BOA ca 1 730 kvm och LOA ca 172 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningens belåning uppgår till 13,1 Mkr vilket ligger inom ramen för en normalbelåning och ger en belåningsgrad på ca 7 572 kr per kvm BOA/År. Vid årsskiftet 2021/2022 fanns en kassa/omsättningstillgångar på ca 2,7 Mkr. Föreningen har årliga intäkter på ca 497 Tkr från lokaler och hyra. 

  Inga kommande höjningar av månadsavgiften är planerade i dagsläget. Överlåtelseavgift om 1 208 kr betalas av köparen. Pansättningsavgift om 483 kr faktureras per pantsättning (lån) 

  Juridisk person  accepteras ej. 

  FÖR BOENDE | Tvättstugan finns belägen högst upp i huset och är modernt fullutrustad med bokning via digitalt bokningssystem. Föreningen har även en väldigt trivsam innergård, utrustad med soffgrupp, bord, parasoll och grillar. Det finns också cykelförvaring och grovsoprum. 

  FÖRRÅD | Till Lägenheten följer nyttjande av ett källarförråd. 

  BREDBAND och TV | Bredband och TV tillkommer som obligatoriskt tillägg på avgiften med 219 kr. Levereras av Tele2.

  PARKERING | Boendeparkering på gata för mantalsskriven i området. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. 

  RENOVERINGAR | 

  2021 – OVK Godkänd, Brandsäkerhetsåtgärder, förbättrad taksäkerhet. 
  2020 – Nya maskiner och målning i tvättstuga, Ommålning hela trapphuset. 
  2019 – Stamspolning. 
  2018 – Renovering entré/port. 
  2017 – Förbättringsarbeten trapphus, Fönsterrenovering. 
  2013 – Iordningställande av lokal i källaren för uthyrning, Spolning avloppsstammar. 
  2012 – Omputsning fasad. 
  2011 – Hissbyte, Omvandling av vindsutrymme till nya vindslägenheter. 
  2010 – Nya förrådsutrymmen. 
  2009 – Elstigsrenovering. 
  2008 – Spolning avloppsstammar. 
  2006 – Omläggning tak. 
  2005 – Fönsterrenovering. 
  1993 – Rörsstambyte. 

  Föreningen följer en fastställd underhållsplan från 2020 och att det är en väldigt välvårdad fastighet, känner du direkt när du kliver in i porten. För fullständig lista över renoveringar se bifogad PDF under Dokument. 

  KOMMANDE RENOVERINGAR | 

  Under senare halvan av 2022 så planerar föreningen att injustera entrédörren, utföra förbättringar på fasad mot gatan samt renovera ytskikt i källarutrymmen och hiss. 

  Kontroll 

  Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen. 

Fakta

Adress
Ölandsgatan 46, 11663 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
1 rum och kök
Boarea
36 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.395.000 kr
Avgift
2399 kr/mån inkl. Värme, Vatten,
Våning
3,5 av 5
Byggnadsår
1929
Hiss
Ja
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Tele2
 
Förening
Brf Ölandsgatan 46
Org.nr
769609-7265
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
Utförd - 192 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
47
Lägenhetsnr LMV
1701
Andelstal, förening
0.22727 %
Andelstal, ägande
0.22727 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1208 kr
 
Driftkostnader
El
419 kr/mån
Försäkring
399 kr/mån
Gas
67 kr/mån
Totalt
885 kr/mån
Kommentar
El inkl. nät abbonnemang. Försäkring IF, Heltäckande Stor Hem.

Intresseanmälan

Ölandsgatan 46


Jag har tagit del av integritetspolicyn