Generöst radhus med sjöutsikt

Generöst radhus med sjöutsikt

 • Skogås
 • Romansvägen 35
 • 4 rum och kök
 • 116 Kvm
3.495.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Skogås

Generöst radhus med sjöutsikt

 • Romansvägen 35
 • 4 rum och kök
 • 116 Kvm

Härligt radhus med vad som kan vara det bästa läget i hela radhusområdet. Högt och ljust läge med härlig utsikt mot Drevvikens glittrande vatten. Solen finns närvarande från morgon till kväll. Generösa ytor via tre plan. Garage ingår.

 • Boarea / Biarea 116 Kvm / 18 Kvm
 • Tomtarea 111 Kvm
 • Pris 3.495.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • planlösningar
 • planlösningar
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Varmt välkomna till detta härliga radhus med vad som kan vara det bästa läget i hela radhusområdet. Högt och ljust läge med härlig utsikt mot Drevvikens glittrande vatten. Solen finns närvarande från morgon till kväll och det finns två stora balkonger plus ett altan på framsidan. Generösa ytor via tre plan plus förråd utanför. Garage finns i länga. Barnvänligt och lugnt område med närhet till både skolor, kommunikationer och affärer. I dagsläget finns det två sovrum men det går att inreda två sovrum till samt att det finns stora möjligheter för den som vill inreda souterrängvåningen. Huset är i behov av renovering vilket skapar möjlighet för den som vill sätta sin egen prägel på sitt framtida drömhus.

  Dessa hus är väldigt gedigna och stabila. Allt är byggt i betong förutom några innerväggar. Baksidan ligger i bästa sydvästläge och här kan man njuta av långa middagar i eftermiddag- och kvällssolen.

  Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter.

  Välplanerat kök med gott om förvaring och avställningsytor. Bakom köket fanns ett duschutrymme förut och det går att skapa den lösningen igen om man vill. Nu är det en wc med tvättställ.

  Rymligt vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Plats för en större soffgrupp samt utgång till fantastisk och solig balkong med utsikt mot Drevviken.

  En trappa upp hittar vi ett rymligt sovrum samt att man kan sätta upp väggar för en klädkammare. Mycket trevlig utsikt mot vattnet! Ovanför finns en vind med goda förvaringsmöjligheter. Från början, när husen byggdes, fanns två sovrum på detta plan. Det går såklart att återställa och göra ett mindre badrum och två sovrum, se alternativ planlösning.

  Stort badrum utrustat med badkar, tvättställ med spegelskåp och wc. Takfönster som ger fint ljusinsläpp.

  Nedre plan består av ett stort rum som går att använda som lekrum, förvaring eller varför inte bygga en stor relaxavdelning och göra två sovrum åt andra hållet istället. Nu är det ett sovrum men det var två från början. 

  Stort badrum med dusch, wc och bastu.

  Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul.

  Detta radhus ligger i det uppväxta bostadsområdet Drevviksstrand med endast 200 meter till närmaste badplats. Närhet till ett trevligt skogsområde samt mossen där det finns en konstgräsplan. I närliggande Trångsund finns bl.a Stortorpsparken där det anordnas många evenemang och underhållning i samarbete med Huddinge Kommuns Fritidsförvaltning. Fasta evenemang är valborgsmässofirandet och julmarknad, något som är mycket populärt för dom boende i området och båda brukar vara mycket välbesökta.

  Två bra grundskolor finns inom promenadavstånd, Östra grundskolan (åk F-9) samt Mörtviksskolan (F-6). Skogås har ca åtta kommunala förskolor. Skogås centrum ligger nära och där finns ett inomhus centrum med matvarubutik, närlivs, spelbutik/postombud, vårdcentral, bibliotek, bank, café, frisörer, systembolaget samt lite olika restaurang alternativ.

  I närområdet finns gott om fritidsaktiviteter både för hela familjen. Området är rikt på skog och natur och närheten till de båda sjöarna Drevviken och Magelungen erbjuder många fina badplatser och plogade banor för långfärdsskridsko vintertid. I närbelägna Nytorps Mosse finns en stor konstgräsplan för fotboll, motionsspår och utegym.

  Välkomna på visning!

 • Övrigt

  Romansens Samfällighetsförening består av 166 fastigheter. I föreningen ingår även fastigheter som ägs och hyrs ut av Huge Bostäder AB. Området färdigställdes kring årsskiftet 1981–1982 av Huge Bostäder AB som var säljare. K-Bygg var huvudentreprenör vad gällde husen och Skandewalls samt Rörsystem AB vad gällde markarbetena. Byggnationen skedde i två etapper, Harmoni- respektive Romansvägen och samfälligheten bildades i februari 1983.

  Värmeenergi och vatten levereras till en för föreningen gemensam fjärrvärmecentral, varifrån radiatorvärme, varm- och kallvatten distribueras till våra hus. Värme och vatten ingår i samfällighetsavgiften.

  Varje fastighet disponerar en garageplats i föreningens garagelängor. På föreningens område finns även ett 30-tal parkeringsplatser som det går att köpa ett kort till för en mindre summa och som delas med de övriga i föreningen som har betalat för platserna. Betalning sker för max ett år i taget. I övrigt är det gratis dygnsparkering på gatorna runt föreningen förutom vintertid då parkeringsförbud råder vissa platser/tider för plogning.

  Lokalen som också är samfällighetens skyddsrum är fullt utrustad med bord, stolar, kyl, frys, spis, diskmaskin, mikro mm. och tillbehör för ca 30 personer. I lokalen finns även tillgång till bastu.

  Samfälligheten har avtal med Comhem och alla hus har uppkoppling med både bredband och kabel-TV. I samfällighetsavgiften ingår deras basutbud.

  Samfälligheten är indelad i 10 mindre områden (se föreningskartan). Av dessa har 9 en egen lekplats med olika lekutrustningar såsom gungor, sandlådor, lekhus, rutschkanor mm.

  Samfälligheten har flera förråd med verktyg för utlåning till de boende.

  För mer info se samfällighetens hemsida: https://www.romansen.se/

Fakta

Adress
Romansvägen 35, 14242 Skogås
Område
Skogås
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1981
Rum
4 rum och kök
Tomtarea
111 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
116 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea
18 Kvm (Fastighetsregistret)
Pris
3.495.000 kr
 
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fasad
Putsad betong
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Lackerad plåt
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betong/krypgrund
Grundmur
Betong
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
 
Fastighetsbeteckning:
ROMANSEN 158
Pantbrev
12st om totalt 2546250 kr
Taxeringsvärde totalt
2544000 kr
Taxeringsvärde fastighet
1461000 kr
Taxeringsvärde tomt
1083000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
31.55%
Värdeår
1981
Servitut
GA1: Gemensamhetsanläggning HUDDINGE ROMANSEN GA:1
 
Driftkostnader
El
8000 kr/år
Samfällighet
40800 kr/år
Försäkring
5000 kr/år
Totalt
53800 kr/år

Intresseanmälan

Romansvägen 35


Jag har tagit del av integritetspolicyn