Gavelläge Stor balkong i Väst låg avgift garage

Gavelläge Stor balkong i Väst låg avgift garage

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 11, 5tr
 • 3 rum och kök
 • 86 Kvm
7.795.000 KR

Ring för visning

Södermalm

Gavelläge Stor balkong i Väst låg avgift garage

 • Tideliusgatan 11, 5tr
 • 3 rum och kök
 • 86 Kvm

KOMMANDE FÖRSÄLJNING. Gavellägenhet högst upp i huset med stor balkong som erbjuder em./kvällssol. Obelånad BRF med 11 st. HR kvar, garage i huset och Söders barnvänligaste gård. I den redan låga avgiften ingår Va/Vä, Kabel-TV, Bredband 1000/1000 Mbit, BR-tillägg medlemskap Bilpool.

 • Avgift 2308 kr/mån
 • Pris 7.795.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Kommande försäljning. Gavellägenhet i bästa solläge med stor inglasad balkong som erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Lägenheterna från just den här tiden, är otroligt välplanerade med fint ljusinsläpp. Insynsskyddat läge, gäst-WC, stort badrum med både badkar, dusch och fönster samt ordentlig matplats i köket. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr samt nya 3-glas isolerfönster med persienner. 

  Lägenheten kan lätt disponeras om till en väl fungerande 4:a för dem som behöver ett extra rum. 
  Se alternativa planlösningar under bilder. 

  Ett boende mitt på Söder för dig som uppskattar ljus, lugn och närhet till allt i en ovanligt välskött förening och en av få platser där den härliga ”Söderandan” från förr lever kvar. Belägen på en Södermalms barnvänligaste gårdar och ett område med väldigt lite trafik. Många lekparker samt förskolor och skolor finns i närområdet. 

  Ett perfekt boende som kombinerar det moderna med härliga 60-tals värden.  

  Va, , Kabel-TV-basutbud, Bredband2 1000/1000 Mbit, BR-försäkringstillägg samt Bil-Pool ingår i avgiften. 

  Medlemmarna har tillgång till garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30–35 st. personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två moderna tvättstugor som är bokningsbara via internet. Båda tvättstugorna har en stor grovtvättmaskin, 4 st. tvättmaskiner, torkrum, 2 st. torktumlare och 2 st. torkskåp samt ett mangelrum med varm och kallmangel. Både garage och tvättstugor nås direkt via hissen. 

    

  HALL | Rymlig och möblerbar hall med gäst-WC. Hallen har en tidstypisk glasvägg samt glasdörr med stilrena träpartier i vitt, som skiljer av hallen mot vardagsrummet. Hallen är lägenhetens nav och utrustad med både tambur för avhängning, en garderobsvägg med skjutdörrar samt utrymme för t.ex. arbetsplats. På golvet en smakfull och praktisk klinker i mörk nyans. 

  GÄST-WC | Lägenhetens gäst-WC återfinns i hallen. 

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är rymligt med ett fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet och utgången till den extrastora inglasade balkongen. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas. På golvet ligger en vitvaxad parkett. 

  Det är endast ett fåtal lägenheter i föreningen som har balkong i detta extra stora utförande. Från vardagsrummet når du lägenhetens möblerbara balkong i sydvästläge där du kan njuta av många sköna sommardagar och ljumma kvällar,i eftermiddags- och kvällsol med solnedgången rakt mittemot dig. Balkongen är inglasad med helt öppningsbara skjutglas, vilket gör att från tidig vår till sen höst blir balkongen ett mycket trivsamt extrarum. 

  KÖK | Gott om förvaring erbjuds i många skåp och lådor. Utmärkta belysta arbetsytor samt arbetsbänkar. I mörk granit. Köket är utrustat med en fullhöjds kyl och frys med is- och vatten funktion, inbyggd varmluftsugn samt micro, spishäll, integrerad diskmaskin samt kolfilterfläkt, ej kopplad till husets fläktsystem. Ovan de belysta arbetsytorna sitter ett vitt kakel monterat. 

  Köket har även en mycket bra matplats invid fönster som lätt rymmer 8–10 personer. 

  BADRUM |Stilrent, helkaklat badrum med vita väggkakel och ett matchande svart klinkergolv. Ljusinsläpp och vädringsmöjlighet genom två frostade fönster. Badrummet är utrustat med både Spa-badkar samt duschplats med välvda glasdörrar, Tvättpelare med TM/TT, handfat med kommod, WC, handdukstork och spegelskåp. 

  SOVRUM 1 | Ett rymligt och ljust sovrum om ungefär 15 kvm med ljusinsläpp från två håll. Rummet har försetts med en garderobsvägg, vilket ger extremt bra förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats. På golvet en smakfull parkett i mörk nyans. 

  SOVRUM 2 | Även det rymligt, ca 12kvm och ett utmärkt barn/arbetsrum. Även här ges plats för dubbelsäng och på golvet likadan parkett som i sovrum 1. 

   

  FÖRRÅD | Nyttjande av ett ordentligt inplåtat källarförråd om ca 5-6 kvm följer lägenheten. 

   

  FÖR BOENDE | Söders barnvänligaste och mest grönskande innergård med odlingslotter,som du kan ställa dig i kö till, sittplatser och grillmöjligheter, garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor. 

  GARAGE | 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad. 

  BREDBAND & TV | I avgiften ingår 1000/1000 Mbit fiberbredband från Bredband2 samt ComHem Bas med ett antal Tv-kanaler. 
   

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. 
  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé. 

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1-9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen. 

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer. 

  KOMMUNIKATIONER | Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.

 • Förening

  BRF Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968. 

  Föreningen består av 157 st. bostäder med bostadsrätt samt 11 stycken hyreslägenheter och 5 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st. 

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr kr årligen. 2020-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 13,97 Mkr. 2021 har två hyresrätter sålts av föreningen, vilket inbringade ca 17 Mkr till föreningen,  ett mycket gott tillskott till föreningskassan. Inga avgiftshöjningar  eller -sänkningar  har planerats och per den 2022-03-23 fanns en föreningskassa om hela 26 Mkr.

  Med bra intäkter, en stark kassa och 11 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening! 

  Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen. 

  Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna. 

  Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. 

  AVGIFTEN | Avgiften sänktes senast 2020-07-01 med 5% och har de senaste sju åren sänkts sex gånger. Tre gånger med 10 % och tre gånger med 5 %. 

  UTFÖRDA RENOVERINGAR |

  2021 Solpaneler installeras på taket  2019 Ny undercentral 2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning 2016/17 Balkongframsidor och fasad. 2015 Stamspolning 2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter. 2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick. 2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar. 2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras 2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade 2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd 2009 Gårdsrenovering 2008 Undercentral 2007 Snörasskydd 2005 Fönsterrenoveringar, fasad 2000 Omläggning av tak. 

   

  FÖRSKOLOR |Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare. 

  Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 11, 5tr, 11869 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
3 rum och kök
Boarea
86 Kvm (Föreningens information)
Pris
7.795.000 kr
Avgift
2308 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
5/5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Ny BRF 2022-01-25 09:29
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isoler
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
10
Lägenhetsnr LMV
1501
Andelstal, förening
0.645308 %
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
375 kr/mån
Försäkring
225 kr/mån
Totalt
600 kr/mån
Kommentar
Enligt säljarens uppskattade uppgifter

Intresseanmälan

Tideliusgatan 11, 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn