Funkispärla med öppen spis

Funkispärla med öppen spis

 • Hammarbyhöjden
 • Nathorstvägen 32
 • 2 rum och kök
 • 48 Kvm
2.975.000 KR

Ring för visning

Hammarbyhöjden

Funkispärla med öppen spis

 • Nathorstvägen 32
 • 2 rum och kök
 • 48 Kvm

Klassisk funkislägenhet med hörnläge och öppen spis, balkong i S/V med sol från lunch till kväll. Gavelläge som skänker ljus från tre håll, obefintlig insyn samt ca 75 meter till tunnelbanans gröna linjer. Fräsch lägenhet med nyoljade golv samt säkerhetsdörr. Välskött BRF och fastighet, med fiber indraget, grillplats, fräsch tvättstuga och cykelrum med direktingång.

 • Avgift 3620 kr/mån
 • Pris 2.975.000 kr
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Fantastisk hörnlägenhet med charm, bevarade originaldetaljer och en riktigt skön hemkänsla med den öppna spisen som pricken över i. Ljus, öppen, social och insynsskyddad med ett lugnt läge på gångavstånd till Södermalm och närhet till Globens Galleria. Åt andra hållet är det nära till mysiga Finn Malmgrens Plan med Coop, service och den populära kvarterskrogen Malmgrenska, Hammarby Backe och Nackareservatet. Med tunnelbanan runt hörnet, så får du här ett riktigt bekvämt boende i ett av Stockholms mest populära områden.

  Välkommen in. 

  HALL | Erbjuder avhängning på charmig originalhatthylla och plats för skohylla. Entréhallen har ett vackert stengolv som övergår till en nyoljad originalparkett i klassiskt fiskbensmönster. Här finns ett utmärkt utrymme för en platsbyggd bokhylla.

  VARDAGSRUM | Rymligt med fint ljusinsläpp från tre håll och utgång till den soliga balkongen. Charmig burspråksdel med naturlig matplats och en fantastisk öppen spis med vedförvaring under. Gott om plats för umgänge och planlösningen medger möjlighet till middagar med många sittande.

  BALKONG | En dröm, med sol från lunch till dess solen går ned. Här sitter du skyddad med lite insyn, precis som i resten av lägenheten. Utanför balkongen möts du av böljande trädkronor och vidsträckt vy över området.

  KÖK | Stilrent i vitt, med bevarat serveringsskåp och städskåp. Nya luckor på samtliga förvaringsskåp och under arbetsbänk. Gott om förvaring i skåp, spotbelysta arbetsytor på slitstark arbetsbänk i vit laminat, varmluftsugn, modern gashäll från La Germaine med fyra stycken lågor, integrerad kyl och frys, utdragsfläkt med belysning, samt rostfri dubbelho. På golvet ligger en matchande ljus klinker och köket erbjuder stort fönster med vädringsfönster ovan.

  SOVRUM | Nås från både kök och vardagsrum är rymligt med gott om plats för dubbelsäng. På golvet en nylackad parkett och mycket god förvaring erbjuds i fyra stycken platsbyggda garderober med överskåp. Lugnt beläget gavelläge med träd utanför.

  BADRUM| Kaklat i vitt med matchande klinkergolv och våtrumsmålat takparti. Med ny modern duschutrustning och tvättmaskin installerad 2020 och ett nytt spegelskåp och handfat med kommod. I övrigt, element, WC samt fönster

  Till lägenheten följer nyttjande till ett stort källarförråd om ca 4,6 kvm med matförrådsskåp.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  Medlemmarna har tillgång till rymliga källarförråd, gemensam grillplats, cykelrum med direktingång från baksidan, samt nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Föreningen har även ett styrelserum i källaren som är utrustat med dusch, kyl och spis.

  OMRÅDET

  Här bor du med utmärkta kommunikationer i närområdet. Skärmarbrinks T-bana med dubbla linjer 17 & 18, ligger på mindre än 1 minuts promenadavstånd. En station bort eller med en kort promenad nås också knutpunkten Gullmarsplan som tar dig runt hela Stockholm via buss, tvärbana och tunnelbana. Området med Tele 2 Arena och Slakthusområdet som kommer att förvandlas till ett helt nytt område för nöjen, affärer, boende och kontor.

  Lägenheten ligger med närhet till det mesta som man kan önska för ett bekvämt boende. På promenadavstånd ligger Globen Shopping med ett brett urval av ca 60 butiker, HM, systembolag, apotek m.fl. och en större ICA-butik med välsorterat sortiment.

 • Förening

  Brf Solhöjden nr 2 är en äkta förening som förvärvade fastigheten med byggår 1938, år 1939. Mycket välskött förening och fastighet som består av 18 lägenheter, samtliga är bostadsrätter. BOA ca 786 kvm. Föreningen är belånad med ca 4,5 Mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 5 712 kr per kvm BOA/ÅR (jfr normalmedianen på ca 6 000 kr per kvm BOA/år).  Föreningens mark upplåts med tomträtt, omförhandlad 2018-2028. Föreningen följer en underhållsplan som löper mellan 2017-2046. Föreningen följer också en amorteringsplan varje år, med beräknad belåning om 5 år på ca 3,8 Mkr.

  Inga planerade avgiftshöjningar finns i dagsläget. Vid årsskiftet fanns en kassa om ca 450 Tkr.

  Spekulanter uppmanas att ta del av senaste årsredovisning och stadgar för mer information.

  För ytterligare upplysning uppmanas spekulanter att kontakta styrelsen.

  UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL

  2018 Bergvärmesystem
  2018 Värmesystem
  2018 OVK-kontroll
  2017 Bergvärmesystem
  2016 Isolering vind
  2016 Översyn entréportar
  2015 Takrenovering
  2012 Balkongrenovering
  2010 Fönsterrenovering
  2008/09 Installation bergvärme
  2006 Trapphusrenovering
  2005 Nya entréportar
  2001 Elstambyte
  2001 Rörstambyte
  1989/90 Renovering av balkonger
  1989/90 Omputsning av fasad

  PLANERADE RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
  2020 Fönster
  2021 Målning trapphus  TV/INTERNET

  Fiber är indraget och de boende bestämmer själva val av utbud via IP-Only och bekostas av bostadsrättsinnehavaren. För mer info om IP-Only, se bifogad länk.

  PARKERING

  För mantalsskriven gäller Boendeparkering på gata, i området.

   

Fakta

Adress
Nathorstvägen 32, 121 37 Johanneshov
Område
Hammarbyhöjden
Rum
2 rum och kök
Boarea
48 Kvm (föreningens information)
Pris
2.975.000 kr
Avgift
3620 kr/mån inkl. Va/Vä, grundutbud TV
Våning
1
Byggnadsår
1938
Hiss
Nej
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Fiber via IP-ONLY
 
Förening
BRF Solhöjden nr 2
Org.nr
702002-0561
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - 97 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1
Lägenhetsnr LMV
1002
Andelstal, förening
6.42570 %
Andelstal, ägande
6.41182 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1163 kr
Överlåtelseavgift
465 kr
 
Driftkostnader
El
198 kr/mån
Försäkring
154 kr/mån
Gas
198 kr/mån
Totalt
550 kr/mån
Kommentar
El: Nätkostnad tillkommer.

Intresseanmälan

Nathorstvägen 32


Jag har tagit del av integritetspolicyn